Rejser til Slovenien

Slovenien er Europas grønne hjerte med et næsten magisk naturlandskab og en kulturarv rig på legender og fortællinger. Dette betagende land mellem Alperne og Adriaterhavet har i århundreder været et vigtigt knudepunkt mellem Balkan og resten af Europa.

I dag står Slovenien som rejsemål dog stadig lidt i skyggen af sine nabolande, der blandt andet tæller populære ferielande som Italien og Kroatien. Men til trods for at landet kun er omtrent halvt så stort som Danmark, har Slovenien faktisk også masser at byde på.

Slovenien har en 47 kilometer lang kystlinje ud til Adriaterhavet. På denne korte slovenske riviera finder du gode badestande og charmerende middelalderlige kystbyer som Koper, Izola og Piran samt spabyen Portoroz. Om sommeren summer af det altid af liv her, når både slovenerne selv og feriegæster søger mod det azurblå hav. Du behøver dog ikke bevæge dig ret langt ind i landet for at opdage, at Slovenien ikke er præget af turisthorder.

Aktiv ferie i spektakulær natur

Især for dig, som holder af ferier med aktive oplevelser i skøn, fredfyldt natur, er Slovenien et land med næsten uendelige muligheder: Bjergene og floderne i De juliske Alper er for eksempel perfekte sted til vandreture, mountainbiking, rafting og kajaksejlads. Bjergkædens højeste bjerg er Mt. Triglav (2.864 m.o.h.), som har lagt navn til Triglav Nationalparken, der dækker det meste af området.

Der er over 10.000 km afmærkede stier i de slovenske bjerge. Langs dem ligger mere end 150 bjerghytter, hvor du kan søge ly og varme dig på en traditionel slovensk gryderet. Rejser du hertil om vinteren, er der faktisk også adskillige mindre, men gode skisportssteder i Slovenien som for eksempel Kranjska Gora. De er med deres overskuelige størrelse især velegnede til familier og begyndere, men også erfarne skiløbere kan finde sjove udfordringer her.

En rejse til Slovenien er udover naturoplevelserne også en chance for at besøge spændende byer og opleve hyggelige landsbysamfund. Da det er et lille land, kan du sagtens nå omkring til mange af de største seværdigheder og attraktioner i løbet af én rejse, hvis du ønsker. Der er dog også masser af steder, som fortjener, at du tager dig god tid til fordybelse.

Ljubljana og Maribor

Ljubljana har kun har knap 300.000 indbyggere. Den er dermed ikke blot en af de yngste hovedstæder i Europa, men også en af de mindste. Lad dig dog ikke snyde af dens beskedne størrelse. Den slovenske hovedstad er således en rejse til Slovenien værd i sig selv.

Måske netop fordi den ikke er større, har Ljubljana en behagelig afslappet atmosfære. I det gamle centrum for foden af Borghøjen, som er kompakt nok til at blive udforsket til fods, kan du gå på opdagelse i smalle brostensbelagte gader. De gemmer på en charmerende blanding af barok- og art nouveau-arkitektur, spændende museer, butikker, markeder samt talrige fortovscaféer og vinbarer.

Vil du udforske mere af Slovenien på rejsen, kan den centralt placeret hovedstad være et godt udgangspunkt. Der er skiløjper blot en halv times kørsel fra Ljubljana. Ligeledes kan du nå den romantiske by Bled ved søen af samme navn eller de fantastiske Škocjan-grotter med verdensarvstatus på under en time.

Du kan eventuelt også rejse videre til Sloveniens næststørste by Maribor (114.000 indb.), der ligger smukt ved Drava-floden nær den østrigske grænse. Byen, som ligger for foden af de grønne Pohorje-bjerge, er en god base for eventyr i den østlige del af Slovenien. Inden du når så langt, bør du dog også tage dig tid til at selve byen. Den er især kendt som centrum for landets vinproduktion og bryster sig sågar at have verdens ældste vinranke (over 400 år), som stadig giver druer.

Transport

Sloveniens hovedlufthavn, Ljubljana Jože Pucnik (LJU), som ligger omkring 25 nord for hovedstaden Ljubljana, har gode forbindelser til resten af Europa. Med en enkelt mellemlanding undervejs inkluderer det danske lufthavne.

Vil du have mest muligt frihed til at udforske Slovenien i dit eget tempo, anbefaler vi, at du lejer en bil. Der er en bred vifte af biludlejningsfirmaer i lufthavnen, men du bør booke din lejebil hjemmefra. Der er også mulighed for at komme omkring med både tog og bus til de fleste større byer. Særligt hvis du vil udforske naturområder og mindre landsbyer, kan det dog være svært med offentlig transport.

Bestil en billig rejse til Slovenien nu!

Priserne i Slovenien ligger generelt en del lavere end i Danmark. Booker du en billig rejse med fly og hotel på Solfaktor, har du derfor basis for at få en ferie med masser af spændende oplevelser uden at sprænge budgettet.

I vores søgemaskine kan du på få sekunder få en oversigt over de aktuelt billigste flybilletter til Slovenien. Dem kan du kombinere med et af vores hoteller. Nemmere bliver det ikke!

Hoteller i Slovenien

Populære hoteller i Slovenien

Slovenien, Bled
9,4
Fabelagtigt
916 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Slovenien, Ljubljana
9,5
Fabelagtigt
616 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 31 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Slovenien, Bled
9,8
Fabelagtigt
641 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 36 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering