Velkommen til Bilbao 

Den hyggelige og historiske by Bilbao ligger i Baskerlandet i det nordlige Spanien. Her finder du hyggelige gader, charmerende, historiske bygninger og en spændende middelalderbydel. I Bilbao spise og drikker man godt, og byen er fyldt med mange gode restauranter, barer og caféer med lokale og regionale retter. Du finder gode muligheder for at opleve lokallivet og kulturen, og området byder på gode muligheder for udflugter.

Bilbao er måske endnu en ukendt destination for mange, der i stedet tager til den populære østkyst eller til mere kendte byer som Barcelona, Madrid eller Malaga. Men Bilbao har mange skjulte skatte der er et besøg værd, og byen er hyggelig og atmosfærisk. I området findes mange udflugts- og oplevelsesmuligheder, grønne områder og køreafstand til kysten.

Oplev middelalderbydelen Casco Viejo

Den centrale bydel Casco Viejo var der, hvor byens oprindelse startede for mere end 700 år siden, da fiskere og bønder slog sig ned ved Nervion-floden. Placeringen ved floden var ideel for fiskerne, det frodige landskab omkring godt for bønderne og vest for floden var miner med jern. Handlen opstod ved havnen, der gav muligheder for handel kommunikation med omverdenen til vands, og i 1300-tallet blev Bilbao officielt anerkendt som en by.

I dag er Casco Viejo, også kendt som "den gamle bydel", et must at besøge på en ferie i Bilbao. Med sin stadig centrale beliggenhed er det også nemt at komme hertil tid fods, selvom du bor inde i centrum. Der er nemlig kun knap en kilometer fra hjertet af Bilbao og til Casco Viejo. Bydelen byder på smukke, gamle bygninger og levn fra byens oprindelsestid, fra den gamle, gotiske katedral til historiske vartegn og pladser. 

Udflugtsmuligheder i området

Bilbao har en god beliggenhed i forhold til forskellige oplevelser i området. Beliggende ca. 12 kilometer fra kysten, kan du på kort tid køre ud til flere strande ved byen Getxo. Har du ikke en bil til rådighed skal du ikke fortvivle, for du kan også nemt komme herud med metroen mod Pletzia, der stopper i gåafstand til 2 forskellige strande.

Byen er beliggende i et frodigt, bakket landskab, ideelt til en dasudflugt ud i naturen til eksempelvis cykel- eller vandreture. Området byder på mange vandrestier og -ruter, der giver gode rammer for en dag helt tæt på den rå natur og smukke udsigter.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Bilbao

Populære hoteller i Bilbao

Spanien, Baskerlandet, Bilbao
8,7
Meget godt
6213 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 15 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Baskerlandet, Bilbao
9,3
Fabelagtigt
1623 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Afstand til centrum: ca. 300 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Baskerlandet, Bilbao
9,0
Fabelagtigt
6096 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Afstand til centrum: ca. 100 m
  • Internetadgang/Wi-Fi