Rejser til Spanien

Spanien er en af danskernes helt store feriedestinationer. Her er også et kæmpe udvalg af destinationer, gode muligheder for sol og varme, masser at se og opleve og ikke mindst mange direkte flyforbindelser fra flere danske lufthavne. Book en ferie med Solfaktor i dag og tag afsted på en fleksibel og billig rejse til Spanien med fuld rejsegaranti.

Spanien er jo ikke kun det spanske fastland. Udenfor østkysten ligger de Baleariske Øer med blandt andet Mallorca, Menorca og Ibiza, øer som er ekstremt populære om sommeren, men som jo sagtens kan besøges året rundt. Her er masser af muligheder for at opleve naturen, spise godt og måske komme lidt nærmere den oprindelige fornemmelse af øerne end i løbet af sommeren – selv om temperaturen i havet måske ikke indbyder til at bade.

De spanske øer rangerer konsekvent blandt de mest populære rejsemål for solhungrende danskere. I Atlanterhavet ligger de Kanariske Øer, som består af samlet syv øer. Gran Canaria er den mest populære ø, Tenerife den største. Fuerteventura bliver også mere og mere populær, ikke mindst blandt dem, der ønsker en aktiv ferie. For dig der vil opleve en lidt mindre ø, tag til La Palma eller La Gomera.

>> Læs  også om restpladser og afbudsrejser til Spanien her

Costa dit og Costa dat

Langs Spaniens lange kyst ud til Middelhavet ligger feriestederne på stribe. En af de mest ukendte for os danskere er Costa Brava, kysten fra den franske grænse til området lige nord for Barcelona. En anden lidt ukendt kyst er Costa de la Luz, som groft sagt strækker sig fra et stykke efter Gibraltar og et godt stykke op mod grænsen til Portugal. Syd for Barcelona og Valencia starter Costa Blanca med populære feriebyer som Alicante, Benidorm og Torrevieja. Lige der, hvor Spanien drejer mod syd igen ligger Costa Almeria, som snart efterfølges af Costa del Sol, den spanske solkyst. Her finder man bl.a. det populære Mijas og naturligvis storbyen Malaga, samt navne som Marbella, Torremolinos og Fuengirola, bare for at nævne nogle af de mest kendte feriebyer.

I Spanien er der mange fantastiske storbyer og regioner at besøge. Hovedstaden Madrid, kosmopolitiske Barcelona, afslappede Sevilla, kulturens Bilbao, Toledo, Baskerlandet, vindistrikterne ved Toro… Spanien er et kæmpe land med virkelig meget at se og opleve.

Hvem vil kunne lide Spanien?

Med så mange forskellige øer, områder og feriesteder, er her noget for alle. Her er vidunderlige strande, smuk natur, storbyoplevelser, gastronomi, vin, kultur og muligheder for aktiv ferie. Der er dog store forskelle i landet - undersøg nærmere, hvordan den destination du vil til fungerer og hvad du kan forvente at opleve her. Nogle steder er meget turistede, andre mere afslappede og originale.

Hvornår skal man rejse til Spanien?

Generelt kan siges, at jo længere sydpå du rejser i Spanien, desto længere er sæsonen for sol og strand. Sæsonen er meget længere ved Costa del Sol end på f.eks ferieøen Mallorca eller ved Costa Brava. De Kanariske Øer er groft sagt varme og behaglige at rejse til hele året rundt. De spanske storbyer kan besøges når som helst, men byer som ligger inde i landet som f.eks Madrid kan blive ekstremt varme om sommeren.

Ferie i Spanien

Året rundt er Spanien et af Europas bedste og mest populære rejsemål, som byder på høje bjerge, varme vulkanøer, spændende storbyer og hvor man frem for alt kan opleve hundredvis af fantastiske strande, lige fra Gran Canaria i syd til Costa Brava i nord.

Turisme er Spaniens klart største indtægtskilde og industri, og det forstår man godt. Året rundt kan man få sol og varme på De Kanariske Øer, hvis nærmeste nabo er Sahara, og hvor klimaet er stabilt reguleret af Atlanterhavet og Golfstrømmen. Hvem vil ikke elske en tur til Tenerife i februar? Og om sommeren kan man nyde et behageligt klima med høje temperaturer, lækre strande og den noget kortere flyvetur til De Baleariske Øer, med magneten Mallorca i centrum. Og så har vi ikke engang nævnt fastlandets glæder med ikoniske Costa del Sol, som byder på kendte navne á la Malaga, Marbella og Fuengirola.

Også for storbyelskeren leverer Spanien på den store klinge, når du besøger Gaudis Barcelona med Sagrada Familia, Ramblaen og måske en fodboldkamp på Camp Nou. Inde i landet byder hovedstaden Madrid på utallige museer i absolut verdensklasse, topfodbold på Santiago Bernabeu og naturligvis tapas og sangria på den 400 år gamle Plaza Mayor. En ferie i Spanien kan sagtens indeholde både total afslapning ved stranden og historiske oplevelser i baglandet på en og samme tur.

Besøg Spaniens metropoler

Barcelona, Spaniens næststørste by, byder på et væld af interessante historiske og kulturelle seværdigheder, foruden en overflod af gode barer, restauranter og cafeer. Afstanden til Danmark er også relativt kort, hvorfor det er muligt at holde en kort ferie i Barcelona uden det føles som om halvdelen af turen er gået med at rejse. Barcelona ligger geografisk godt, da flyvetiden er kort og klimaet som oftest behageligt med varme somre og tempereret vinter.

>> Læs mere om rejser til Barcelona her

Madrid er ofte mindre populær og besøgt herhjemme end Barcelona, men Spaniens kosmopolitiske og undervurderede hovedstad har mindst ligeså meget at byde på, som den katalanske broder i øst. Ligesom Barcelona byder Madrid nemlig på en overflod af museer, plazaer, parker, og fremragende cafeer og restauranter, og herudover er byen i besiddelse af prægtige kongelige paladser, som man kun finder i Spaniens hovedstad, samt de mange historiske spor af Madrids position som nervecentret i et mægtigt imperium. Barcelona byder på en fantastisk blanding med både strand, storby og gode shoppingmuligheder.

>> Læs mere om rejser til i Madrid her

Andre større byer i Spanien

Ud over de to store byer, byder en ferie i Spanien også på en række mellemstore byer, hvor oplevelserne også står i kø. Tag fx. til brandvarme Sevilla og oplev Andalusiens hovedstads charme og enestående kultur. Eller hvad med den moderne kystby Valencia på Costa Blanca - Spaniens tredjestørste by - hvor du kan se imponerende arkitektur som rækker ud mod både fortiden og fremtiden. I alle de nævnte spanske byer er der mulighed for at opleve topfodbold med spansk passion på stadions med navne som Bernabeu, Camp Nou, Mestalla og Ramón Sánchez Pizjuán.

Det er ikke for ingenting, at Spanien er danskernes foretrukne rejsemål. Intet land i Europa byder på en så stor mangfoldighed som Spanien - og dette gælder både Spaniens natur, kultur og historie.

Selv de, der har foretaget mange rejser til Spanien, må gang på gang undre sig over, at der bliver ved med at være regioner, hyggelige landsbyer, landskaber og seværdigheder, som man endnu ikke har set i Spanien. Hvor finder man ellers 5 officielle sprog, 17 selvstyrende regioner og syv dialekter, en fortid, der rummer nogle af de vigtigste kulturelle strømninger i europæisk historie, samt et landskab, der byder på alt lige fra fantastiske kyststrækninger, golde ørken-landskaber og endeløse sletter til storslåede bjergkæder og dybe skove?

Rejsemål i Spanien

 • Gæstebedømmelser 8,2
  De Kanariske Øer
  877 hoteller
  De Kanariske Øer venter med gode temperaturer året rundt, flotte strande og masser af aktivitetsmuligheder for hele familien. Her er forskellige slags hoteller og øer for alle - her kan alle få den ferie, man ønsker at opleve.
 • Gæstebedømmelser 8,0
  Mallorca
  854 hoteller
  Mallorca er ensbetydende med dejlige strande, sol og gode faciliteter. En rejse til denne populære, spanske middelhavsø byder desuden på masser af seværdigheder og aktiviteter, som garanterer en oplevelsesrig ferie for både børn og voksne.
 • Gæstebedømmelser 8,2
  Catalonien
  806 hoteller
  Det er ingen tilfældighed Catalonien er et af Spaniens mest populære rejsemål. I denne region kan du opleve alt fra storbylivet i Barcelona, de fantastiske bjerglandskaber i Pyrenæerne og ikke mindst nyde det solrige klima på en perlerække af ... dejlige strande. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,7
  Andalusien
  625 hoteller
  Andalusien har alt det, der gør Spanien til et så tillokkende rejsemål. I Spaniens sydlige region venter der dig således et væld af kulturskatte, lækre tapas og ikke mindst et klima, som byder på masser af solskin. Det kan du nyde på en af regionens ... smukke strande. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,4
  Barcelona
  346 hoteller
  Barcelona den næststørste by i Spanien og hovedstad i Catalonien. Og det er ikke for ingenting, at der er så mange, der vælger at både rejse til og bosætte sig i denne skønne by. En ferie i Barcelona er altid en succes.
 • Madrid
  173 hoteller
  Spaniens elegante hovedstad er en pulserende storby med alt, du kan ønske dig af kulturliv og shopping. Glæd dig til at gå på opdagelse på berømte museer, kunstgallerier og i det gamle latinerkvarter. Du kan også se frem en ferie med fremragende ... gastronomi. Læs mere

Populære hoteller i Spanien

Spanien, Mallorca, Cala Millor
9,5
Fabelagtigt
1326 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 70 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Maspalomas
7,9
Godt
837 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 32 km
 • Nærmeste strand: ca. 3.5 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Puerto de Mogan
8,7
Meget godt
451 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 53 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Sådan booker du en billig ferie i Spanien med Solfaktor

Hos Solfaktor er vi eksperter i rejser til Spanien, og vi har det bedste udvalg af hoteller, ferieboliger og lejligheder i dette overdådige ferieland. Tag med os på en dejlig ferie i Spanien, så du kan koncentrere dig om at holde fri og slappe af. Vælg selv om du blot vil booke indkvarteringen, eller om du vil booke en pakkerejse med fly inkluderet, fra København, Aalborg, Aarhus, Billund eller Hamburg.

Billige rejser til Spanien – for at slappe af

Der er mange gode grunde til at booke en af vores billige rejser til Spanien - og så har vi endnu ikke nævnt den vigtigste: Den lidt roligere og afslappede livsrytme, som specielt melder sig lidt over frokost om sommeren, under siesta-tid, og som helt sikkert kan virke dulmende på mangen en stresset nordboer, der rejser til Spanien.

Og så er der kulturen, hvis lige ikke findes i denne del af verden. Man kan f.eks. rejse til Malaga og herfra videre til nogle af Andalusiens enestående seværdigheder, som f.eks. maurerborgen Alhambra i Granada, Mezquitaen i Cordoba" eller La Giralda i Sevilla. I denne del af Spanien er der også rig mulighed for at stifte bekendtskab med Spaniens berømte tapas-kultur, og naturligvis kan opleve den fyrige og varme flamenco, som især ses i stor stil i den andalusiske del af Spanien.

Vejret når man rejser til Spanien

De fleste forbinder rejser til Spanien med det varme og tørre middelhavsklima, men landet er så stort og varieret at andre typer vejr også kan opleves, herunder både tropisk klima og subtropisk klima. Spaniens størrelse samt påvirkningen fra Middelhavet og Atlanterhavet skaber specielt om vinteren markante forskelle i vejret mellem kystegnene og det indre af landet. Det meste af Spanien har således varme og solrige somre, men hvor vinteren er mild ved kysterne, er det koldere og ofte snerigt i det indre af landet.

Den nordlige del
Dette er den vådeste og mest skyede del af Spanien, da den påvirkes af lavtryk fra det nærliggende Atlanterhav. Der er dog stadig også mange varme og solrige dage i denne region.

Det centrale Spanien
Der kan falde meget sne om vinteren i det indre Spanien, men ellers er mængden af nedbør lav i denne region. I stedet er det indre Spanien præget af høje sommertemperaturer, men en lav luftfugtighed gør heden udholdelig.

Kysten ved Middelhavet
Det mange populære turistdestinationer ved kysten nyder godt af et klima præget af mange solskinstimer om sommeren, og selvom vejret kan være meget hedt og fugtigt, er der ofte en behagelig afkølende brise fra havet. Du kan rejse hertil hele året - kysten omkring Malaga er varmest om vinteren.

Oplev Spanien og bo på dit favorithotel

Spanien har i lang tid rangeret blandt danskernes favorit-rejselande, med ikoniske strand-destinationer som ferieøen Mallorca på de Baleariske øer, samt Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote på de Kanariske Øer - og mulighed for unik storbyferie i Barcelona og Madrid. Hos Solfaktor finder du altid et stort udbud af billige rejser til Spaniens største og bedste destinationer.

Turistinformation

Spanien er meget mere end høj sol og skønne strande. Her kan du finde information om Spaniens turistkontor. På den officielle hjemmeside for det spanske turistbureau finder du bl.a. artikler om nogle af Spaniens seværdigheder lige fra pilgrimsruten til det spændende spanske køkken. Desuden har turistbureauet også en række praktiske informationer om de mest populære rejsemål, som er gode at læse inden du rejser til Spanien. Du finder også oplysninger om forskellige aktuelle begivenheder og nyheder i hele Spanien. Få inspiration til din næste rejse til Spanien og find også links til yderligere information om de mange spændende byer og regioner i landet.

Hvad siger gæsterne i Spanien?

8,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 1001 anmeldelser