Rejser til Sevilla

I april fyldes Sevillas gader med flamencorytmer, pyntede hestevogne og masser af farver. Hvert år i prik afholdes områdets største festival i Sevilla og det er absolut en oplevelse for livet at deltage. I byen finder man historiske bygninger og historisk har byen været handelscentrum for regionen, Andalusien. Byen har områder på begge sider af floden Guadalquivir, hvilket også gør den til en af Europas varmeste.

Sevilla er den kunstneriske, kulturelle, og finansielle hovedstaden i syd Spanien

I april måned er Sevilla er fyldt med flamencorytmer og flotte kjoler i alle regnbuens farver. Byens centrum er festpyntet, selv heste og hestevogne. Hvert år i april afholdes den største festivalen i denne delen af Spanien i byen og det er en oplevelse man aldrig glemmer.

I Sevilla finder du flotte historiske bygninger, som står på verdensarvslisten side om side med dens moderne arkitekturen. Byen er mer end 2000 år gammel og alle de folkeslag, som har haft hovedsæde her, har præget byen. Fra byens oprindelse har den været et handelscentrum for hele Andalusien og herfra gik store handelsflåder over havet til Amerika.

I dag er Sevilla en travl storby med alle moderne faciliteter. Desuden er byen kendt for sine gode spisesteder med specialiteter fra det andalusiske køkken. I modsætning til det travle og urbane byliv kan du finde smalle gyder, små parker og trange gårdspladser, hvor du kan nyde gode vine eller en kop kaffe. Dette er sherryens hjemegn.

På grund af sin beliggenhed med dele af byen på begge sider af Guadalquivir-floden, er Sevilla en af Europas varmeste byer.

Som hovedstad i Andalusien-regionen og Spaniens fjerde-største by er Sevilla den mest betydningsfulde by i Sydspanien. Byen har det varmeste klima i Vesteuropa, et væld af historiske og kulturelle seværdigheder, der blandt andet tæller hele tre verdensarvs-seværdigheder anerkendt af Unesco - Reales Alcázares de Sevilla, Archivo General de Indias de Sevilla og Sevillas katedral - samt en overflod af gode resturanter og barer, hvor du blandt andet kan indtage den berømte tapas, og i nogle tilfælde tilmed overvære en koncert med Andalusiens ikoniske flamenco-musik.

 

Historie, flaminco og tapas

Det var fra Sevilla, at Christoffer Columbus i 1492 sejlede mod Den Nye Verden. De rigdomme, som han og de senere conquistadorer bragte med sig tilbage til Spanien, betød, at Sevilla blomstrede op igen og på kort tid udviklede sig til en af de vigtigste byer i det spanske koloniimperium. Når du i dag går rundt i de skønne haver ved Alcázar-paladset, beundre udsmykningen i Spaniens største katedral, nyder udsigten fra Giralda-tårnet eller blot slentre rundt på må og få i byens gamle centrum øst for Guadalquivir-floden, vil du tydeligt fornemme byens rige historie, der strækker sig langt længere tilbage end Columbus' tid.

Er du historisk interesseret, venter der dig således mange enestående oplevelser på en rejse til Sevilla. Dette er dog ikke en by, som hænger sig i fortiden. Tværtimod er Sevilla kendt for et levende kulturliv, der naturligvis inkluderer den berømte flamenco, som du kan opleve på både små "tablaos" ( flamencospillesteder) eller ved store shows rundt om i byen. Det er ikke uden grund, at byen kaldes for "Den uofficielle flamenco-hovedstad." De lokale indbyggere bryster sig også gerne af taspas har der oprindelige i Sevilla. Sikkert er det i hvert fald, at du sjældent er langt fra en af byens utallige tapasbarer, som lokker med traditionelle andalusiske lækkerier. Byens ældste og stadig åbne tapasbar, El Rinconcillo, har rødder helt tilbage til 1670.

Sevilla er kendt for sit varme klima, hvor temperaturen godt kan nå 40 grader i højsommeren. Synes du det lyder for hedt, er det oplagt at rejse hertil i foråret for at opleve påskefejringen ved Semana Santa, der efterfølges af den store byfest Feria de Abril. Begge begivenheder er en god mulighed for at opleve andalusiske traditioner og en fantastisk atmosfære, hvor byen summer af liv  med optog om dagen og "Calle del Inferno" om aftenen.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Sevilla

Populære hoteller i Sevilla

Spanien, Andalusien, Sevilla
9,7
Fabelagtigt
63 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Afstand til centrum: ca. 400 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Andalusien, Sevilla
9,5
Fabelagtigt
2455 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Afstand til centrum: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Andalusien, Sevilla
8,3
Meget godt
3549 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant

Hvad siger gæsterne i Sevilla?

9,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 10 anmeldelser