Rejser til Andalusien

En rejse til Andalusien er et godt valg for dig,  som vil der opleve autentisk spansk kultur, landets historie og flotte natur. Her kan du nyde strandene på Costa del Sol, få gastronomiske madoplevelser i verdensklasse og udforske regionens imponerende arkitektur og fine attraktioner. Book en billig ferie til Andalusien med Solfaktor!

Andalusien som rejsemål

Andalusien er en region i det sydlige Spanien. Den ligger mellem bjergkæden Sierra Morena og Middelhavet, og regionen dækker næsten hele det sydlige Spanien. Regionen grænser op til Portugal mod vest og den britiske (ret lille) kronkoloni Gibraltar mod syd. Andalusien består af otte provinser. Almeria, Granada, Malaga, Jaen, Cordoba, Sevilla, Cadiz og Huelva. Andalusien er Spaniens mest befolkede region med næsten  9 millioner indbyggere.

Her vil du aldrig løbe tør for ting at lave. Fra den imponerende regionale hovedstad Sevilla i vest til den smukke ørkenby Almeria i øst kan du opleve  kultur, historiske seværdigheder og masser af aktiviteter. Mange kommer hertil for at nyde kysten, hvor de mest populære destinationer er Costa de Almeria, Costa de la Luz og Costa del Sol. En rejse til Andalusien fungerer for alle: for børnefamilier, for en romantisk parferie, for en tur med vennerne eller for en aktiv ferie.

Andalusien er oprindelsen for meget af det, som mange i dag tænker på som typisk spansk. Som tyrefægtning, flamenco og tapas. Her kan du opleve smuk maurisk arkitektur fra den 800 år lange periode, hvor maurerne (araberne) herskede over Andalusien. Den mest berømte bygning fra den mauriske æra er den verdensberømte mauriske fæstning Alhambra i Granada. Det er på UNESCOs verdensarvsliste og en af Spaniens største turistattraktioner. Den skal du bare se.

Strande i Andalusien

Andalusien har mange smukke strande og kyster, og der er et bredt udvalg af strande. Uanset om du vil svømme og slikke sol i rolige omgivelser, eller om du vil have mere action på strande og have mulighed for mange vandsportsaktiviteter, finder du noget, der passer til dig i denne del af Spanien.

Costa de la Luz  (kysten helt vestpå ved Sevilla og Cadiz) er hvor du finder den smukke Bolonia-strand, og du har også masser af langstrakte strande at vælge imellem langs Costa de Almeria - som ligger helt østpå i regionen. På den nordlige del af Costa de Almeria ligger den familievenlige sandstrand El Playazo. Stranden er lavvandet og lidt afsides med en fantastisk udsigt over bjergene. Perfekt til familier på ferie med børn.

Costa del Sol finder du mange populære feriesteder som Marbella, Malaga og Torremolinos. Her er både roligere bugter og større sandstrande med masser af faciliteter. Nord for Malaga og syd for Costa de Almeria ligger sandstranden La Herradura på Costa Tropical. Den er meget populær for dem, der vil have vandsport og faciliteter, og der er flere strandrestauranter langs hele strandpromenaden.

Aktiv ferie i Andalusien

Der er masser af muligheder for oplevelser og aktiviteter for dig , som vil have en aktiv ferie i Andalusien. Hvis du elsker vandsportsaktiviteter, kan du f.eks. prøve kræfter med windsurfing eller kiteboarding i Tarifa på Cadiz' kyst.

Cyklister vil elske landskabet i regionen. Her kan du cykle langs ubrugte jernbanelinjer, kaldet Vias Verdes, som er forbeholdt cyklister og vandrere. Garganta del Chorro er et yndet sted at klatre. Med sine udfordrende klippeformationer og den høje bro El Camino del Rey - hvilket betyder "kongens lille sti".

Nerja er en lille historisk by på Costa del Sol. Kystlinjen lige her er en af de smukkeste i området med flere dejlige små og store strande omkranset af stolte klipper. Nerja er stedet for windsurfing og sejlads - og for dejlige dage på stranden.

Hvis du rejser med børn, er det spændende at tage på hvalsafari fra Tarifa, for eksempel. Der er også flere forlystelsesparker som Tivoli World i Benalmadena på Costa del Sol, Isla Magica i Sevilla og BioPark i Fuengirola. Der er så meget at tage fat på!

Hvornår skal man rejse til Andalusien?

Klimaet i Andalusien er varmt og tørt og er nogenlunde det varmeste i Europa. Du kan rejse til Andalusien hele året rundt, men temperaturen vil variere en del af, hvor du befinder dig i regionen. Der er kolde vintre og varme somre i det indre af landet og i bjergområderne, mens der langs kysten er varme somre og milde vintre. Det er blandt andet det, der har gjort Costa del Sol til et meget populært område at rejse til - også om vinteren.

Hvis du rejser til Andalusiens kyst for at få sol. er højsæsonen mellem maj og september. Det er her, der er mange turister og  lidt højere priser. Det kan blive ekstremt varmt i denne region af Spanien om sommeren, med temperaturer op til 40 grader. Især inde i landet. 

Hvis du vil rejse til Andalusiens bagland, er foråret og efteråret et godt tidspunkt at rejse hertil på. Så kan du nyde flotte landskaber, behagelige temperaturer og færre turister. I både efterår og forår er der mange festivaler og kulturelle begivenheder i regionen for dig , der gerne vil opleve den andalusiske kultur.

Fra december til februar er det koldt og ofte snedækket i Andalusiens indre og bjergrige områder. Langs Costa del Sol, til den anden side, kan det stadig være behageligt lunt og med en hel del sol.

Seværdigheder i Andalusien

Andalusien er et eldorado af kultur og historie. Især byer som Granada, Sevilla, Cordoba og Cadiz byder på storslåede monumenter og historiske attraktioner. Granada er, hvor du kan opleve det verdensberømte Alhambra-palads med dets imponerende arkitektoniske detaljer og smukke haver. Det er et af Spaniens mest ikoniske og velbevarede monumenter og er optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Den regionale hovedstad Sevilla byder på en spændende atmosfære med smukke parker og et livligt natteliv. Her kan du besøge den største gotiske katedral i verden, det kongelige palads Alcàzar og Giralda-tårnet. Gå en tur langs Guadalquivir-floden, og nyd en afslappet eftermiddag i Maria Luisa Park.

Smukke Cordoba var engang et af Europas største kulturcentre, og den historiske gamle bydel er på UNESCO's verdensarvsliste. Nogle af byens hovedattraktioner er Mezquita, som er en kombineret katedral og moské. Fæstningen, Alcázar de los Reyes Cristianos, er bestemt også et besøg værd.

Den smukke kystby Cadiz er en af de ældste byer i Europa og har en lang historie, der går tilbage til fønikerne. Her finder du en blanding af forskellige arkitektoniske stilarter, og nogle af byens hovedattraktioner inkluderer de gamle bymure, Catedral de Cadiz, El Puerto de Santa Maria og de romerske ruiner af Baelo Claudia. Cadiz er også kendt for sin smukke strandpromenade og strande. Herunder Playa de la Caleta og Playa Victoria. Cadiz er også kendt for sin berømte tapaskultur og flamenco, samt en af de største karnevalsfester i Spanien. Her kan du opleve parader med kostumer, musik, dans og flere festivaler og begivenheder hvert år. En sjov by!

Mad, drikke og natteliv i Andalusien

En rejse til Andalusien byder på store madoplevelser. Regionen er kendt for sin rige mad- og drikkekultur, og her kan du smage spansk serranoskinke, frisk fisk og skaldyr og traditionelle retter som gazpacho og paella. Andalusien er fødestedet for tapas! Den berømte tapaskultur er stærk i hele regionen og har spredt sig over hele Spanien og langt ud i Europa.

Hvad skal der i glasset? Her finder du flere verdensberømte vine og sikke mindst herry. Fra Jerez de la Frontera, for eksempel, eller den tørre fino-version, som er en andalusisk favorit. Du kan ikke undgå at nyde et glas forfriskende sangria på din ferie i Spanien og Andalusien.

Nattelivet i Andalusien er som mest intensivt i Sevilla og Malaga, hvor du finder mange barer og klubber, der holder åbent til langt ud på natten. Flamenco er stadig stort i regionen, så du kan opleve både livemusik og flamencoforestillinger i flere af regionens større byer. Hvis du vil opleve den lokale feststemning, er der også mange festivaler og events i Andalusien. For eksempel arrangeres Feria de Abril i Sevilla (i april) og Feria de Agosto i Malaga (i august) hvert år med gadefester, dans og musik.

Naturoplevelser i Andalusien

Hvis du vil opleve Andalusiens smukke natur og landskab, er Sierra Nevada et godt sted at starte. Her finder du den højeste bjergkæde på Den Iberiske Halvø - Mulhacén. Det er et fantastisk sted til udendørs aktiviteter som vandring og cykling eller for skiløb om vinteren. Du finder også en række nationalparker som Coto Donana og Sierra de Grazalema. 

For dig , der gerne vil opleve det landlige og autentiske Andalusien på ferien, er det oplagt at besøge de maleriske landsbyer i Alpujarras-området. Den historiske landsby Ronda, en time nord for Marbella, er absolut et besøg værd. Den ligger på et højt plateau over en imponerende kløft med en majestætisk udsigt. Ronda har en rig historie, der går tilbage til romertiden, og flere berømte attraktioner.

Fly til og hoteller i Andalusien

Den nemmeste måde at komme fra Danmark til Andalusien er med direkte fly til Malaga. Du kan rejse fra flere danske byer året rundt, og flyvetiden er ca. 3 timer og 15 minutter fra  f.eks Kastrup til Malaga. Du kan vælge, om du vil booke fly og hotel separat eller booke en pakkerejse, der inkluderer fly, hotel og eventuelt billeje.

Du kan nemt komme fra Malaga til andre steder i Andalusien. Der er et veludbygget vejnet med både tog- og busmuligheder. Mange vælger også at leje en bil for at udforske regionen på egen hånd. Den løsning anbefales stærkt!

Der er en bred vifte af overnatningsmuligheder i Andalusien. Du finder alt fra luksushoteller, all-inclusive-hoteller, små boutique-hoteller, prisvenlige pensioner og ferielejligheder. I storbyerne Malaga og Sevilla kan du vælge mellem hoteller i alle prisklasser og bo inden for rækkevidde af seværdigheder og aktiviteter. Det er en god idé at booke i god tid for at sikre sig de bedste hoteltilbud. Hvis du rejser til Andalusien på sol- og badeferie, finder du et stort udvalg af resorts, hoteller og feriehuse på Costa del Sol. Uanset hvad du ønsker dig på din ferie til Andalusien og Spanien, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning!

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Rejsemål i Andalusien

Populære hoteller i Andalusien

Spanien, Andalusien, Malaga
9,2
Fabelagtigt
3177 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Andalusien, Montoro
9,5
Fabelagtigt
781 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 185 km
  • Nærmeste by: ca. 5.4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Andalusien, Puerto Banus
8,5
Meget godt
1508 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 61 km
  • Afstand til centrum: ca. 7 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Andalusien?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 238 anmeldelser