Rejser til Andalusien

Andalusien har alt det, der gør Spanien til et så tillokkende rejsemål. I Spaniens sydlige region venter der dig således et væld af kulturskatte, lækre tapas og ikke mindst et klima, som byder på masser af solskin. Book din rejse til Andalusien med Solfaktor i dag!

Med et væld af historiske skatte, livlig sydspansk kultur, lækre tapas, mange solskinstimer og en kystlinje fuld af smukke strande er der noget for enhver smag på en ferie i Andalusien. Denne store, sydlige region er fødestedet for meget af det, som mange i dag betragter som det gamle - eller "spanske" - Spanien; tyrefægtning, flamenco-dans og tapas har alle deres oprindelse her.

Andalusien dækker næsten hele det sydlige Spanien og støder mod vest op til Portugal. Mod syd grænser regionen op til den engelske kronkoloni Gibraltar, som er en populær turistattraktion.

Andalusien har igennem adskillige år været blandt danskernes absolutte favoritrejsemål, men selvom visse områder i Andalusien, som for eksempel Costa del Sol er stærkt domineret af turistindustrien, er Andalusien også stadig et fantastisk rejsemål for dig, som søger ægte spansk kultur, flotte naturscenerier og ikke mindst mulighed for at slappe af i solen.

Rundt om i Andalusien finder man masser af seværdigheder, som afspejler regionens rige historie. I Andalusien kan du for eksempel opleve mange flotte eksempler på maurisk arkitektur fra den 800 årige periode, hvor maurerne havde herredømmet i Andalusien. Det mest berømte bygningsværk fra maurertiden er Alhambra sydøst for Granada, som er optaget på UNESCOs verdensarvliste og er en af Spaniens største turistattraktioner.

Provinser

Regionen er opdelt i otte forskellige provinser, fra den mægtige regionshovedstad Sevilla i vest til den smukke ørkenby Almeria i øst. Alle otte provinser er rige på kultur, seværdigheder og aktiviteter, så du vil aldrig løbe tør for ting at opleve i Andalusien, uanset om du besøger den verdensberømte mauriske fæstning Alhambra i Granada, den næsten ligeså berømte Mezquite - der er en kombineret katedral og moske - i Córdoba eller nyder den rige spanske sol på en strand på Costa de Almeria, Costa Tropical eller Costa del Sol

Seværdigheder

Andalusien har én attraktion, der tiltrækker flere gæster end nogen anden; regionens mange fantastiske kyststrækninger, såsom Costa de Almeria og Costa de la Luz.

Hvis du er afsted som familie med børnene, vil du sikkert sætte pris på attraktioner som Tivoli World i Benalmadena og Isla Magica i Sevilla.

Andalusien er også et drømmeområde for kulturelskere - her kan du f.eks. udforske det berømte Alhambra-palads i Granada, det kongelige palads Alcázar i Sevilla og Mezquita´en i Córdoba.

Coto de Doñana naturreservat er et besøg værd for alle naturinteresserede, og en tur gennem de hvide landsbyer i Alpujarras-området i bjergkæden Sierra Nevada er et must for alle, der vil opleve det landlige og autentiske Andalusien. 

Strande

Du blive forkælet med udvalget af strande på en ferie i Andalusien. Costa de la Luz er hjemsted for den smukke Bolonia-strand, og du vil have masser af sandstrande at vælge imellem langs Costa de Almeria.

Sandstranden La Herradura på Costa Tropical er populær blandt familier og badegæster med hang til vandsportsaktiviteter, og du finder en håndfuld af "chiringuitos'"- strandrestauranter - langs strandpromenaden.

Med lavt vand og fantastisk udsigt over bjergene er Playa el Playazo ideel, hvis du leder efter en familievenlig strand, der ligger lidt afsides fra de største turistmasser.

Til trods for, at stedet er blevet brugt som scene for flere berømte film- og tv-produktioner, er Monsul-stranden, beliggende i Cabo de Gata National Park, stadig en forholdsvis ukendt og uberørt perle, der med dens bløde sand, klare, blå vand og utrolige klippeformationer kan forføre enhver strandgæst, der holder af at tilbringe en dag i smukke, rolige omgivelser.

Mad og drikke

Andalusien byder bogstaveligt talt på noget for enhver smag; fra tørret skinke og nyfanget fisk til berømte spanske retter som gazpacho og paella.

Regionen er desuden fødestedet for tapas, så du har her en enestående chance for at opleve den berømte tapas-kultur, som jo også findes andre steder i Spanien. 

Serrano-skinke er en klassiker i Andalusien og takket være lokalbefolkningens middelhavsdiæt kan du forvente et stort og velsmagende udvalg af fisk og skaldyr; prøv f.eks. fritura malagueña, der består af et bredt sortiment af fisk.

Andalusien e også hjemsted for nogle verdensberømte vine, især vine fra Jerez de la Frontera; prøv f.eks. et glas Jerez sherry - den klare og tørre fino-version er en andalusisk favorit, men manzanilla er lige så populær blandt vinelskere.

Ingen spansk ferie - heller ikke i Andalusien - vil naturligvis være komplet uden et forfriskende glas sangria.

Familieferie

Der er masser af gode muligheder for en familieferie i Andalusien. Malaga er måske det mest populære feriested for familier på Spaniens sydkyst, takket være de store sandstrande på Costa del Sol og forlystelsesparkerne i det populære Benalmadena, såsom Tivoli World.

Du finder mange andre sjove attraktioner i Andalusien, fra Isla Magica i Sevilla til BioPark i Fuengirola. Hvis du er afsted med børn, er en tur med hvalsafari i Tarifa en spændende mulighed.

For de naturinteresserede familier er et besøg i Parque Nacional Coto de Doñana - der er Spaniens største naturreservat og hjemsted for forskellige slags økosystemer - et sted, hvor både voksne og børn kan se frem til en god dag ude.

Rejser for par

Andalusien er et oplagt rejsemål for par, idet regionen byder på mange steder, hvor I i fred og ro kan nyde den sydspanske sol, kultur og gastronomi, fjernt fra de store feriesteders trængsel og larm.

Nyd f.eks. en romantisk ferie i byen Cádiz. Byen er ikke blandt Spaniens allermest besøgte, selv om den byder på masser af historiske og kulturelle seværdigheder, såsom Catedral de Cadiz, El Puerto de Santa María og de romerske ruiner Baelo Claudia - og selv om den  har et særligt miljø for den berømte tapas-kultur og flamenco-musik - og det gør den til et oplagt rejsemål for par, der er på udkig efter et mere autentisk og mindre overendt sted at holde ferie.

Et ophold i den historisk spændende og meget traditionelle by Ronda, som Hemingway var med til at sætte på verdenskortet, kan også anbefales. 

Hvis du vil til en lidt større by med flere seværdigheder, men hvor du stadig har masser af muligheder for at finde det klassiske Andalusien og dets gemmesteder, vil en rejse til byerne Granada eller Cordoba være oplagt.

Aktiv ferie

Der er masser af muligheder for udendørs aktiviteter i Andalusien - f.eks. windsurfing eller kiteboarding i Tarifa på Cádiz-kysten, go-karting i Malaga og off-roading i Cádiz.

Cyklister og fritids-cykelryttere vil elske at køre langs de ubrugte jernbanelinjer Vias Verdes, der nu er reserveret til cykelryttere og vandrere.

Garganta del Chorro er et af de mest berømte steder for klatrere, takket være kløftens utrolige klippeformationer og den forhøjede bro kendt som El Camino del Rey. 

Sådan finder du en billig rejse til Andalusien

Ønsker du at rejse til Andalusien fra Danmark, er der adskillige rute- og charterflyafgange fra hele landet. De klassiske charterrejser med All Inclusive er fortsat en favorit og et oplagt valg for mange, men vil du hellere rejse på egen hånd til Andalusien, er der også gode muligheder for at finde billige flybilletter til for eksempel Málaga.

Læs mere om rejser til Andalusien på turistkontorets hjemmeside her, eller søg efter rejser til Andalusien i søgemaskinen her på Solfaktor, vi sammenligner priser på rejser til Andalusien fra alle flyselskaber og hoteller i databasen.

>> Læs også om rejser til Costa Blanca her

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Rejsemål i Andalusien

Populære hoteller i Andalusien

Spanien, Andalusien, Marbella
9,5
Fabelagtigt
488 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 53 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Andalusien, Ronda
9,5
Fabelagtigt
3949 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 102 km
  • Afstand til centrum: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Andalusien, Ojen
9,6
Fabelagtigt
558 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 57 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Andalusien?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 190 anmeldelser