Rejser til Menorca

Besøg den naturskønne ø Menorca i Spanien. Her kan du opleve maleriske sandstrande, storslåede naturoplevelser og historiske seværdigheder. Book en billig ferie til Menorca med Solfaktor!

Menorca som rejsemål

Menorca er en ø i Middelhavet, som hører til Spanien. Det er naboøen til Mallorca og den østligste og næststørste af øgruppen Islas Baleares (De Baleariske Øer). Menorca er kendt som "Isla de Azul y Verde" (den blå og grønne ø) blandt de lokale og er et meget familievenligt rejsemål, og mange steder tager man sig godt af familier med små børn. Destinationen er meget attraktiv og tiltrækker turister fra hele verden med sit behagelige klima, gode strandliv og smukke naturlandskaber. Menorca har en lidt roligere og mere afslappet atmosfære end andre destinationer for en ferie sydpå.

Attraktioner og aktiviteter på Menorca

Strandlivet i Spanien er et trækplaster for mange turister, især på de spanske middelhavsøer som Menorca. Her finder man smukke sandstrande med krystalklart vand og mere end 100 skjulte bugter i naturskønne omgivelser. En af øens mest ikoniske strande er Cala Turqueta, som ligger i den sydvestlige del af øen mellem feriebyerne Cala'n Bosch og Cala Galdana. Stranden er lidt over 100 meter lang med lyst, fint sand og lave klipper midt på stranden, som deler den i to. Cala Macarella og Cala Mitjana er også kendte og populære strande, hvor hele familien kan nyde solbadning og svømning i smukke naturomgivelser. I den nordlige del af Menorca ligger Platja Tortuga, kendt som "den turkise strand", og man kan kun komme hertil ved at gå. Menorca byder også på gode muligheder for vandsportsaktiviteter som snorkling, dykning, kajak og sejlads.

Langs Menorcas 216 kilometer lange kystlinje finder du mere end 80 strande, hvoraf mange er afsidesliggende og naturskønne. Menorcas 96.000 indbyggere beskytter sine naturlige aktiver, og øen er også blevet udpeget som et UNESCO-biosfærereservat. For at beskytte Menorcas unikke natur og kulturarv er omkring 40 procent af øen fredet. Det betyder, at naturelskere på Menorca vil finde mange steder, hvor øens unikke flora og fauna kan opleves uforstyrret. Ligeledes har Menorca et rigt fugleliv, som også består af mange trækfugle.

På Menorca kan du kombinere din sommerferie med strandliv, historie og kultur. Besøg arkæologiske steder, der giver indblik i den forhistoriske talayotiske kultur, som byggede flere megalitiske monumenter, f.eks. seværdigheder som Naveta des Tudons og Torre d'en Galmés. Du kan også besøge Menorcas hovedstad, Mahon, som byder på imponerende arkitektur, kulturelle attraktioner og en charmerende havnepromenade.

Hvis du er på udkig efter naturoplevelser på din ferie i Spanien, er Menorca en populær destination. Øen har et varieret naturlandskab med grotter, vådområder, laguner og sandklitter, som er ideelle til udendørs aktiviteter. Øen er også rig på biodiversitet, herunder et stort antal fugle- og plantearter. Kyststien Camí de Cavalls er en populær attraktion, der løber rundt om hele øen og er velegnet til både vandre- og cykelture. Oplev fantastiske udsigtspunkter og uspoleret natur på en aktiv ferie på Menorca.

Hvornår skal man rejse til Menorca?

Spaniens højsæson er om sommeren, selv om de spanske øer i Middelhavet har et behageligt klima året rundt. De fleste turister besøger Menorca mellem juni og august, hvor der er solrige dage og temperaturer omkring 25 grader. Hvis du vil opleve Spaniens middelhavsøer i en mere rolig atmosfære og undgå den intense sommervarme, er foråret og efteråret et godt tidspunkt. Her er temperaturen i Middelhavet stadig behagelig og ideel til sightseeing og udendørs aktiviteter. Lavsæsonen på Menorca er om vinteren med køligere temperaturer og større risiko for regn.

Mad, drikke og natteliv på Menorca

Spaniens madkultur er verdensberømt, og på Menorca kan du glæde dig til spanske smagsoplevelser. Beliggenheden ved Middelhavet betyder, at øen byder på et godt udvalg af frisk fisk og skaldyr, og på de lokale fiskerestauranter kan du prøve specialiteter som caldereta de langosta (hummerstuvning). Du kan også prøve traditionelle retter som sobrasada (lokal pølse), den lokale ost Queso de Mahón og arroz de matanzas (risret med svinekød).

Ud over restauranter, der serverer retter fra det spanske køkken, finder du også et bredt udvalg af spisesteder, der tilbyder internationale retter. Mange restauranter på Menorca giver mulighed for at nyde måltidet med en fantastisk udsigt over Middelhavet.

Nattelivet på Menorca varierer fra destination til destination, men fællesnævneren er hyggelige sommeraftener langs Middelhavet. I feriesteder som Cala'n Bosch finder du afslappende cocktailbarer, hvor du kan nyde drinks ved solnedgang, mens du i Ciutadella finder et større udvalg af natklubber, der tilbyder underholdning og feststemning til langt ud på natten.

Fly til og hoteller på Menorca

Det er nemt at komme fra Danmark til Menorca i Spanien. Der er rutefly fra både Kastrup, Billund og Aalborg til Menorca International Airport (MAH), men det kræver en mellemlanding. Der er flest valgmuligheder og muligheder for rejseruter i sommersæsonen. Flyveturen tager cirka 5 timer i alt.

Når du lander på Menorca, er der flere transportmuligheder at vælge imellem. Der er et veludviklet busnet, som forbinder lufthavnen med de store feriebyer på øen som Cala'n Bosch og Ciutadella. Det er en overkommelig løsning, og busserne kører regelmæssigt hele dagen. Hvis du skal til byen Alaior inde i landet eller sydlige feriesteder som S'Algar eller Es Castell, er det kun en kort køretur væk, og det nemmeste er at tage en taxa. Billeje er en god mulighed for dem, der vil have friheden til at udforske flere destinationer på Menorca i deres eget tempo.

Der er en bred vifte af overnatningsmuligheder for besøgende på Menorca. Her finder du all-inclusive hoteller med masser af faciliteter, boutique-hoteller og charmerende ferielejligheder og feriehuse til udlejning. Du kan vælge, om du vil booke fly og hotel hver for sig, eller om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet. Uanset hvad du foretrækker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Menorca og Spanien!Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Rejsemål på Menorca

Populære hoteller på Menorca

Spanien, Menorca, Ciutadella
9,1
Fabelagtigt
1496 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 47 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Menorca, Es Castell
9,5
Fabelagtigt
165 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Menorca, Ciutadella
8,6
Meget godt
763 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 49 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)