Rejser til Menorca

Menorca er en lille ferieperle som passer alle, som vil nyde flot natur og fine strande. Her får du en mere rolig og lidt mere afslappet ferie end på den større søsterø Mallorca.

Hvis du godt at lide at bade, er Menorca et godt valg med over 100 små badestrande, ofte gemt lidt væk og kun mulige at komme til ved at gå et stykke fra vejen. Vandet er klart og fint, og perfekt for at svømme og snorkle. Den længste strand på Menorca ligger tæt på byen Alaior og hedder Platja Som Bou. På Menorcas nordside ligger den berømte strand Platja Tortuga, også kendt som den turkise strand. En anden strand du ikke skal gå glip af er Cala Turqueta, som ligger mellem de kendte feriesteder Cala’n Bosch og Cala Galdana. Stranden er lidt over 100 meter lang med lyst fint sand og lave klipper midt på stranden, som deler den i to.

Hvis du vil være aktiv på ferien, kan du leje cykel eller vandre på en af de mange gode og smukke vandrestier. Her kan du i ro og mag nyde stemningen, dufte pinjeskoven og måske holde pause ved en lille badebugt, hvor du er helt alene. Ved Menoras hovedstad Mahón og havnebyen Cituadela kommer du tættest på den lokale stemning. Slå dig på en café, bestil en espresso eller en omgang tapas.

I de mere travle turistområder dominerer de restauranter som serverer «internationale retter» dvs alt fra spaghetti og pizza til burgere og pølser – og med masser af pommes frites. Hvis du vil spise noget lokalt, gå f.eks efter Menorcas gode oste,  Queso de Mahón er en af de mest kendte. Man laver også sin variant af chorizopølse – den hedder Sobrassada. Om aftenen vil du ofte opleve, at du bliver tilbud Pa amb oli, som er noget så simpelt som hvidt brød med lækker olivenolie sammen med netop ost og pølser.

Det tager ca. tre timer at flyve til Menorca fra Danmark i de perioder hvor der er direkte fly, og ca. en time mere hvis du skal skifte fly undervejs. Menorca Airport ligger 5 kilometer sydvest for hovedstaden Mahón. Fra lufthavnen  kan du tage lufthavnsbussen til Mahón centrum, bussen kører to gange i timen. Fra Mahón er det nemt at tage bussen videre til din endelige feriedestination – eller lej en bil som du afhenter efter du er landet.

Hvem vil kunne lide Menorca?

På Menorca trives både børnefamilier og par, men Menorca er ikke en udpræget festø, nattelivet er begrænset.

Hvornår skal man rejse til Menorca?

Sommeren starter i maj og varer frem til midt i september. Selv i oktober kan her være behageligt varmt. Mange synes også, at april og maj er dejlige måneder at besøge Menorca, hvor foråret pibler frem og øen er grønnere end senere på året.

Menorca har ført en mere stille tilværelse end den mere berømte naboø Mallorca, og har måske derfor i højere grad formået at bevare sin originale karakter. Middelhavsøen er en perfekt destination for familier og naturelskere.

Menorca, som er den næststørste af de Baleariske øer, ligger blot 34 km fra Mallorca. Men hvor Mallorca og Ibiza er berømte feriedestinationer, modtager Menorca langt færre turister, om end det dog årligt bliver til knap 1 million turister.

 

Seværdigheder og aktiviteter på Menorca

Langs Menorca's 216 km kystline finder du mere end 80 badestrande, hvoraf mange ligger afsides og naturskønt. På Menorca værner de knap 95.000 beboere om naturværdierne, og øen er desuden udnævnt til Unesco Biosfære Reservat. For at beskytte Menorca's enestående natur og unikke kulturarv er omkring 40 procent af øens blot 700 km2 således fredet. Det betyder, at naturelskere på Menorca finder mange steder, hvor øens unikke flora og fauna kan opleves uforstyrret. Menorca har ligeledes et rigt flugleliv, som udover adskillige trækfugle blandt andet inkluderer ådselgribben med et vingespand på op til 3 meter.

Menorca, som er kendt som 'Isla de Azul y Verde' blandt de lokale (Den blå og grønne ø) er en meget familie-venlig destination og mange steder tages der særligt godt hånd om familier med småbørn. Menorca er dog også populær blandt grupper, par og singler, som kommer til Menorca ikke blot for at slappe af på en af de mange dejlige strande, men også fordi Menorca's natur udgør de perfekte omgivelser for en aktiv ferie. Her er gode muligheder for blandt andet vandring, cykling, wind surfing, dykning og ridning.

Vil du opleve Menorca, når der er færrest turister, er det tidlige forår, eller i september, en god årstid at besøge Menorca. Ikke blot er det fredeligt, men også dejligt lunt på denne årstid.

Hoteller og ferieboliger på Menorca

Brug søgemaskinen til at finde din næste rejse til Menorca med mulighed for afrejse fra bl.a. København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg lufthavn. Vi finder automatisk nettets bedste priser på flybilletter med både lavprisfly og rutefly og pakker dem sammen med hoteller og ferieboliger på Menorca. Du kan også vælge at bestille transfer til din feriebolig eller en lejebil, der står klar i lufthavnen, så du får den bedste start på ferien.

Det hele samles automatisk i en pakkerejse med rejsegaranti, og du er derved også dækket af pakkerejseloven, så du får det bedste af begge verdener. God tur!

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Rejsemål på Menorca

Populære hoteller på Menorca

Spanien, Menorca, Ciutadella
  • Nærmeste lufthavn: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Menorca, Es Castell
9,5
Fabelagtigt
190 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Menorca, Cala'n Porter
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool (evt. sæsonåben)