Rejser til Mallorca

Mallorca i Spanien er en populær feriedestination for os danskere. Øen i Middelhavet ud for Spaniens kyst er kendt for sine børnevenlige hvide sandstrande, behagelige temperaturer, store gastronomiske oplevelser og det hotte natteliv. Hovedstaden Palma de Mallorca byder på kultur, shopping og storbypuls, og er perfekt for dem, der gerne vil kombinere storbyferie med sol og strand. Book en billig ferie til Mallorca med Solfaktor i dag!

Mallorca som rejsemål

Når du rejser til Mallorca, vil du opleve strande med det fineste sand og krystalblåt vand. Øens hovedstad, Palma, byder på historiske seværdigheder, trendy tapasbarer og eksklusive butikker. To af de mest besøgte steder på Mallorca er Palmabugten på den sydlige del af øen og den virkelig børnevenlige Alcudia-bugt på den nordlige del af Mallorca. På trods af øens enorme popularitet kan du også finde steder og egne, hvor tiden er gået lidt i stå. Byer, hvor der nok skal være nogle turister, men hvor tempoet er lavt. Til den anden side er her også områder, hvor pulsen er meget høj og musikken spiller hele natten.

Mallorca er den største af De Baleariske Øer og ligger i det vestlige Middelhav, nogenlunde lige øst for Valencia i Spanien. Det er en af Europas absolut største feriedestinationer, og en af skandinavernes store favoritter for sol- og badeferie. Mallorca har det hele: her er aktiviteter og attraktioner, smukke strande og spændende madoplevelser. Der er fundet spor af folk og kultur på Mallorca så langt tilbage som 6000 f.Kr. Byerne Palmeria (Palma de Mallorca) og Pollentia (Alcudia) blev grundlagt for omkring 2000 år siden af romerne. Gennem historien har Mallorca tilhørt forskellige kongeriger og imperier, men siden 1300-tallet har øen tilhørt Spanien.

Populære feriesteder på Mallorca

Mallorcas forskellige områder har noget for alle slags gæster. Dette gælder uanset om du rejser med børn, med venner, på en rejse sammen med kæresten  eller for dig selv. Hovedstaden Palma de Mallorca omtales ofte som et Barcelona i miniformat og er perfekt for dig, der vil kombinere storbyferie med sol og strand. Hvis du er på udkig efter fest og farver, når du rejser til Mallorca, er Palma Nova og Magaluf de bedste steder at besøge. Her er virkelig gode forhold for partyferie. Den største by  i dette område, og som har det mest omfattende natteliv, er Magaluf. Her er et hektisk natteliv med mange barer og natklubber, der har åbent hele natten. Palma Nova er også kendt for sit natteliv og er en velkendt destination for festferier på Mallorca. Der er også de berømte strandfester på Playa de Palma.

Hvis du skal på sommerferie til Mallorca med familie og børn, anbefaler vi meget, at du vælger den nordlige side af øen. Her ligger nemlig gode, børnevenlige muligheder for en familieferie på Mallorca. Strandfavoritten Alcudia er det perfekte valg for børnefamilier. Alcudia som destination er meget børnevenlig, og du her får du en lavvandet sandstrand med gode faciliteter, vandsportsaktiviteter som sejlads og dykning, samt mange hyggelige restauranter.

En anden familievenlig destination på Mallorca er den kendte ferieby Cala Millor. Du finder ikke kilometerlange strande ved Cala d'Or, som ligger tæt på, men for familier med lidt større børn, er dette en flot feriedestination. Det samme gælder nogenlunde for Playa de Muro og Cala Ratjada. Her får du til gengæld en række dejlige badebugter, der byder på det flotteste krystalklare vand og områder med lyst, blødt sand. Alle disse rolige feriebyer på østkysten som Cala d'Or, Cala Millor, Cala Mayor, Santa Ponsa, Cala Ratjada og Illetas har charme og er perfekte til en afslappende og skøn ferie på Mallorca.

På Mallorca vælger de fleste besøgende at bo i kystbyerne, men det er bestemt værd at leje en bil og udforske de mere ukendte, indre dele af Mallorca. Et eksempel er den smukke landsby Valldemossa.

Mange rejser til Mallorca for at kunne have en aktiv ferie, og cykling, vandring, ridning og paragliding er alle oplagte muligheder. To af de mest populære destinationer for aktiv ferie er Paguera og Port de Soller. Du kan f.eks. vandre i Serra de Tramuntana-bjergene, besøge de underjordiske grotter i Cuevas del Drach eller tage en bådtur til Isla de sa Dragonera. Port de Soller er også kendt for sine gode vandre- og cykelstier og er et godt udgangspunkt for en sejltur i Middelhavet, hvor du kan nyde den flotte kyst natur fra vandsiden. Hvis du rejser til Mallorca om foråret, anbefaler vi virkelig, at du tager en dag ude i naturen og vandrer.  Så er her frodigt, flot og grønt. Kombinationen af aktiv ferie og mere afslappede dage er noget, som Mallorca absolut kan tilbyde.

>> Læs mere om din ferie til Can Picafort her

>> Læs mere om din ferie til Port d'Alcudia her

>> Læs mere om din ferie til Puerto de Pollenca her

Hvornår skal man rejse til Mallorca?

Når du rejser til Mallorca, får du et behageligt middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Som i resten af Spanien er sommeren på Mallorca varm, men havbrisen langs kysten giver oftest behagelige temperaturer på mellem 25 og 30 grader, selv i juli måned. Vejret er stabilt og varmt fra april til oktober, men der er en del regn i perioden fra november til marts. Selvom der kan komme lidt regn i vintermånederne, er dagtemperaturerne stadig behagelige på Mallorca. I en by som Alcudia, er der typisk 12 - 14 grader om dagen i februar. Og lidt varmere i solen.

Som i resten af Spanien er højsæsonen for ferie på Mallorca i sommermånederne juni, juli og august, hvor det er varmest. Det er her, øen har allermest travlt med flere festivaler, masser af turister og de højeste priser. Du kan gøre en god handel ved at rejse til Mallorca udenfor højsæsonen eller booke fly og hotel i god tid. April, maj og oktober er et godt tidspunkt at rejse til Mallorca, hvis du vil spare penge og undgå for mange turister.

>> Læs mere om din ferie til Can Pastilla her

>> Læs mere om din ferie til Sa Coma her

>> Læs mere om din ferie til Calas de Mallorca her

Rejser til Palma de Mallorca

Palma ligger inde i centrum af Palmabugten og har smukke strande både mod øst og vest. Byen er et perfekt valg for dig der vil have en kombination af sol, strand og storbyferie. Blandingen af lange strande, eksklusiv shopping, gode restauranter og barer, historiske monumenter og kulturelle oplevelser gør Palma de Mallorca til en favorit blandt mange.

Byen har en spændende historie og arkitektur. Den imponerende gotiske katedral fra 1200-tallet, La Seu, er absolut et besøg værd. Den kongelige residens, Castillo de Bellvers, er et tårn fra det 14. århundrede. Det skal du også se - begge har en flot udsigt over byen og havet.   Der er gode shoppingmuligheder i Palma - for eksempel på den eksklusive havnepromenade. Byen har også flere lokale markeder, hvor du kan købe traditionelle lokale produkter.

I den gamle bydel, Sa Calatrava, kan du spise god mad og smage på Mallorcas spændende vine på en af de mange tapasbarer og de mange hyggelige restauranter. Palma de Mallorca har også et livligt natteliv med mange natklubber og spillesteder.

Andre byområder i Palmabugten vil også være attraktive for dig, der leder efter en festferie på Mallorca. For eksempel er El Arenal en populær destination for dig, der vil have gang i den om aftenen. Der er også et rigt kulturliv i Palma de Mallorca med flere forskellige festivaler, der arrangeres hvert år.

Hvem skal rejse til Mallorca?

Der er ikke mange rejsemål, man kan sige passer til alle, men Mallorca er en undtagelse. Her er alt fra smukke, familievenlige strande til god shopping, god mad og drikke, masser af underholdning og et mildt klima næsten hele året. Men: det er vigtigt at lave lidt research, inden du bestiller en rejse til Mallorca, så du vælger det rigtige ferieområde. Der er stor forskel på de forskellige dele af Mallorca. Samtidig er der gode hoteller, hyggelige bugter og fantastiske strande spredt langs hele Mallorcas kystlinje. Det betyder, at det ikke er svært at finde en børnevenlig sandstrand, en afslappet  atmosfære eller et livligt natteliv. Du er velkommen til at læse mere om Mallorcas muligheder for dig her:

>> Læs mere om familieferie på Mallorca

>> Læs mere om aktiv ferie på Mallorca

Fly til og hoteller på Mallorca

Du kan nemt rejse til Mallorca med direkte fly fra både Billund og København hele året. Fra Aalborg skal du skifte fly. Palma de Mallorca Lufthavn er en af de travleste lufthavne i Spanien, og om sommeren er der flere daglige afgange fra alle danske lufthavne. Flyrejsen tager 3 timer direkte.  Afstanden fra lufthavnen til Palma by er cirka 9 kilometer, og det er nemt at komme ind til centrum med bus eller taxa. Der er også gode busforbindelser til feriebyer som Cala Bona, Magaluf og Alcudia.

Du finder et bredt udvalg af hoteller, lejligheder og feriehuse på din rejse til Mallorca. Uanset om du vil have all-inclusive, boutique-hoteller, feriehuse eller billigere lejlighedshoteller, kan du finde det, der passer til dine behov. Du kan vælge at booke fly og hotel hver for sig eller booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje. Solfaktor hjælper dig med at finde den bedste løsning til din ferie på Mallorca og i Spanien!

 

 

 

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Rejsemål på Mallorca

 • Palma
  75 hoteller
  Palma de Mallorca et et ægte helårsrejsemål. Hovedstaden på den populære middelhavsø huser mere end halvdelen af Mallorcas befolkning, så her er også liv uden for højsæsonen. Det kommer til udtryk i et levende kulturliv og på de mange restauranter.
 • Gæstebedømmelser 7,9
  Playa de Palma
  60 hoteller
  Hvis du rejser til Playa de Palma på Mallorca, har du stort set alt inden for rækkevidde. Først og fremmest den kilometerlange, fine sandstrand med det krystalklare vand, men også de mange restauranter, butikker og ikke mindst øens charmerende ... hovedstad, Palma. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,6
  Cala d'Or
  40 hoteller
  Cala D'Or er en af de ældste feriebyer på Mallorca og stadig en af de mest charmerende. Den idylliske klippekysts mange små badevige med deres krystalklare vand er helt uimodståelige, og oppe i byen har man bevaret den oprindelige stil med lave, ... hvidkalkede huse. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,6
  Cala Millor
  37 hoteller
  Cala Millor betyder “den bedste havbugt”, og byen er en klassisk turistdestination med en af Mallorcas bedste stranden. Langs hele den bilfri strandpromenade ligger caféerne, musikbarer og restauranterne, som perler på en snor.
 • Gæstebedømmelser 8,3
  Can Picafort
  37 hoteller
  Can Picafort er, med sine fine sandstrande ved det krystalklare Middelhav, et godt valg for dig, der vil nyde en afslappende badeferie sammen med familien på solrige Mallorca.
 • Gæstebedømmelser 8,2
  Palma Nova
  37 hoteller
  Palma Nova er en af Mallorcas mest livlige feriebyer og en perfekt destination for familier, venner, singler og par, der vil nyde dejlige dage på stranden eller ved poolen, med mulighed for en aften i byen.

Populære hoteller på Mallorca

Spanien, Mallorca, Es Pillari
9,2
Fabelagtigt
312 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 7 km
 • Nærmeste strand: ca. 3 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Capdepara
9,8
Fabelagtigt
118 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 75 km
 • Nærmeste strand: ca. 2.9 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Portals Nous
9,0
Fabelagtigt
653 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 24 km
 • Nærmeste strand: ca. 600 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne på Mallorca?

8,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 557 anmeldelser