Rejser til Ibiza

Smukke Ibiza i Spanien er en alsidig destination, der byder på sol og strandliv det meste af året. Ibiza er kendt for fester og et vildt natteliv på verdensberømte megaklubber, men her er også små, hyggelige landsbyer med et langsommere tempo. Her kan du nyde afslappede dage på smukke strande, få lækre madoplevelser og udforske storslået natur og få kulturelle oplevelser. Book en rejse til Ibiza med Solfaktor!

Ibiza som rejsemål

Ibiza er en spansk ø i Middelhavet i den baleariske øgruppe og hører til regionen af samme navn. Beliggenheden er sydvest for Mallorca. Folk fra hele verden er fascineret af denne smukke ø - både på grund af de smukke strande og det pulserende natteliv. Uanset om du rejser med børn, på romantisk parferie eller en tur med en flok venner, vil du få en fin ferie på Ibiza.

Det er en god idé at vælge indkvartering efter, hvad du gerne vil opleve på din rejse til Ibiza, da øen har mange forskellige destinationer. Mange rejser til hovedstaden Ibiza By eller det livlige område ved San Antonio for at feste og have det sjovt. Andre tager på strandferie i badebyen Cala Llonga og den tidligere fiskerlandsby Portinatx.

>> Læs mere om din rejse til Spanien her

>> Læs mere om din ferie i Portinatx her

>> Læs mere om din ferie i San Antonio her

Shopping og natteliv på Ibiza

Ibiza er kendt for at være et sted, hvor du virkelige kan shoppe. Dette gælder uanset om du er på udkig efter eksklusive mærker eller kendte kædebutikker. Her er også også flere lokale markeder, der sælger håndlavede ting til en fornuftig pris. På Ibiza finder du alt fra lokale produkter, tøj, smykker, tasker og kunsthåndværk. Det populære hippiemarked Punta Arabia i Santa Eulalia ligger på den østlige del af øen og er åbent om onsdagen i højsæsonen. Der er også det lidt mindre Las Dalias-marked i San Carlos, som er åbent om lørdagen.

Ibiza har et enormt  udvalg af caféer, barer og restauranter. Som i resten af Spanien serverer man tapas, men også andre lokale specialiteter - og masser af frisk fisk og skaldyr. Øen har også flere spændende vingårde, der tilbyder både vinsmagning og vandreture i markerne.

Mange kender Ibiza for det pulserende natteliv med mange barer og natklubber - nogle af dem er virkelig store. Øen er især kendt for sin elektroniske musikscene med klubber som Amnesia, Pacha og Ushuaia. Det er klubber, der besøges af verdenskendte DJ's. Der arrangeres også flere festivaler på Ibiza,  som Ibiza Rocks og International Music Summit. Det er ikke underligt, at mange festglade mennesker vælger at holde ferie på Ibiza!

Strande på Ibiza

Strandene på Ibiza er som i store dele af Spanien - det vil sige godt og med både rolige bugter og livlige strande med masser af faciliteter. Her er noget for alle, fra partystranden med DJ til den rolige familiestrand. Du kan finde noget, der passer til børnefamilier, vennegrupper og par. For dem, der leder efter en strandoplevelse kombineret med fest og sjov, er Es Cavallet og Cala Conet de mest populære. Her finder du et stort udvalg af barer og restauranter og liv fra morgen til aften. Playa d'en Bossa er en lang strand med et godt udvalg af caféer og restauranter langs strandpromenaden. Strandene Cala Comte, Cala Bassa og Cala Jondal byder på krystalklart vand og vandaktiviteter som windsurfing og kajaksejlads. Hvis du ønsker en mere rolig atmosfære med færre turister, er strandene Cala Tarida og Playa de Talamanca perfekte valg.

Bådture fra Ibiza er også populære - fra dagsture til den smukke ø Formentera til romantiske solnedgangsture om aftenen. Der er flere muligheder for sejlads og bådudlejning, og der er flere steder, der tilbyder dykning, jetski og vandski på Ibiza. Du kan også tage en færge mellem Ibiza og Mallorca. Den tager kun 2,5 timer med den hurtigste forbindelse.

Hvornår skal man rejse til Ibiza?

Ibiza har et varmt middelhavsklima det meste af året, med gennemsnitstemperaturer på omkring 25 grader i sommermånederne. Vinteren er mild, men her kan der være en del regn og lavere temperaturer i december og januar - typisk omkring de 10 grader om dagen. Højsæsonen på Ibiza er normalt fra juni til september. Her er det varmt, og i denne periode er der meget travlt på øen med mange turister, og priserne ligger i den høje ende.

For dem, der gerne vil undgå højsæsonen, er det en god idé at rejse til Ibiza og til resten af Spanien i april, maj eller oktober. Vejret er stadig varmt i disse måneder, men der er færre mennesker og lavere priser.

>> Læs mere om at rejse til Santa Eulalia her

>> Læs mere om din rejse til Ibiza by her

>> Læs mere om din rejse til Middelhavet her

Kultur og velvære på Ibiza

Ibiza by, øens hovedstad, har en smuk gammel bydel med smalle gader og historiske bygninger. Her finder du flere historiske ruiner, blandt andet Dalt Vila - en middelalderfæstning med panoramaudsigt over havet.

Mange mennesker vælger at holde en aktiv ferie på Ibiza. Øens smukke landskab indbyder til vandre- og cykelture. Der er også flere naturreservater på øen, som Ses Salines Nature Reserve. Her kan du bl.a. opleve mange vilde fugle og endda mangroveskove.

Der er også en bred vifte af wellness- og spafaciliteter på Ibiza. Du kan deltage i yogaklasser på stranden ved solopgang eller nyde afslappende spa og massage i øens mange wellnesscentre. Flere spa- og wellnesscentre på Ibiza tilbyder alternative sundhedsbehandlinger som meditationsbehandlinger og akupunktur.

Fly til og hoteller på Ibiza

Du kan  forholdsvis nemt komme til Ibiza fra danske lufthavne, men rejsen kræver en mellemlanding i f.eks Amsterdam, Paris, Barcelona eller Madrid til Ibiza Lufthavn (IBZ). 

Afstanden mellem lufthavnen og Ibiza by er cirka 20 kilometer, og det tager cirka 20 minutter med bus eller taxa. Der er også bus, minibus eller taxa til flere af øens andre destinationer. For eksempel tager det 40 minutter til San Antonio og 35 minutter til Cala Llonga. Vil du opleve mere af Ibiza på egen hånd? Lej en bil.

Ibiza tilbyder en bred vifte af hoteller, feriehuse og lejligheder til din ferie. Øen har flere kendte destinationer, og du kan vælge mellem indkvartering i centrum af Ibiza by, langs kysten eller mere afslappende landsbyer rundt om på øen. Du finder både eksklusive 5-stjernede hoteller og all-inclusive-hoteller samt mindre lejlighedshoteller og feriehuse, der tilbyder mere fred og privatliv. Du kan vælge, om du vil booke fly og hotel separat, eller om du vil vælge en pakkerejse, der inkluderer fly, hotel og eventuelt billeje, når du rejser til Ibiza. Solfaktor hjælper dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Ibiza og Spanien.Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Rejsemål på Ibiza

Populære hoteller på Ibiza

Spanien, Ibiza, Santa Gertrudis de Fruitera
8,7
Meget godt
175 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Ibiza, Sant Josep de sa Talaia
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Ibiza, Ibiza By
9,5
Fabelagtigt
260 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.6 km
  • Pool (evt. sæsonåben)