Rejser til Ibiza

Ibiza er meget mere end fest, farver og techno. Udenfor de mest travle turistområder er tempoet meget lavere, naturen er smuk og her er mange små rolige landsbyer, hvor man kan nyde stemningen og det originale Ibiza.

Folk fra hele verden kommer for at nyde denne fine ø i Middelhavet. Her får man nemlig fine strande, smuk natur og et behageligt klima, og foruden San Antonio og Ibiza By også populære ferieområder som hyggelige Santa Eulalia, de afslappede byer Cala Tarida og Port d´es Torrent, badebyen Cala Llonga og smukke Portinatx. Hvis du rejser med børn, vælger du måske en af disse mere rolige ferieområder.

Foruden sol og strand tilbyder Ibiza mange udflugtsmuligheder, og man har i de sidste par år udvidet og udviklet både de grønne, aktive og kulinariske feriemuligheder på Ibiza betragteligt. Tag f.eks til hippie-markedet Punta Arabia ved Santa Eulalia. Det afvikles hver onsdag i løbet af sommeren. Et andet kendt marked er Las Dalias i San Carlos, åbent lørdage. Næsten alt, hvad du kan finde på disse markeder er håndlavet og ikke alt for dyrt. Det kan handle om kunst, tøj, smykker og tasker.

Du kan flyve til Ibiza fra flere danske lufthavne, dog ofte med en mellemlanding i f.eks Barcelona. Fra Kastrup tager rejsen omtrent 3 timer, og lufthavnen på Ibiza ligger 10 kilometer fra Ibiza By. Fra lufthavnen er det nemt at komme videre, enten med bus eller bil. Du skal regne med 20 minutter til Ibiza By, 40 minutter til San Antonio og 35 minutter til Cala Llonga.

Hvem vil kunne lide Ibiza?

Ibiza er en destination for børnefamilier, par og ikke mindst for unge folk. Nattelivet er måske Europas bedste, og her ligger også nogle af verdens største og mest kendte natklubber. 

Hvornår skal man rejse til Ibiza?

Sommeren byder på varmt og tørt vejr, men du kan rejse til Ibiza fra april og oktober, og i hele denne periode være nogenlunde sikker på, at få sol på næsen.En billig ferie på Ibiza med Solfaktor

Der er ikke mange rejsemål i Middelhavet, som kan måle sig med Ibiza, når det gælder natteliv. Hver sommer rejser verdens mest berømte DJs til den smukke ø for at spille op til fest på de mange trendy klubber og barer.

Hvis det er en lang sommerfest i varme, solrige omgivelser med skønne badestrande indenfor rækkevidde du søger, er Ibiza da også et oplagt rejsemål. Selvom øen er lidt mindre end Bornholm, er Ibiza dog ikke kun et rejsemål, der appellerer til de festglade, så langtfra.

På en rejse til Ibiza kan du således også nyde stemningen i en perlerække af charmerende småbyer med smalle brostensgader og stræder eller bruge dage på at fordybe dig i den spændende kulturhistorie, der har fået øen optaget på UNESCO's prestigefyldte verdensarvsliste. Ligeledes er der masser af muligheder for at finde familievenlige hoteller og ferieboliger i sikker afstand af de livligste festbyer, hvis det er en fredelige ferie ved en badevig med lunt, krystalklart vand, du drømmer om.

For dig som ikke blot har brug for at bruge dagen på langs ved vandet for at komme til hægterne igen efter en lang nat på dansegulvet, byder Ibiza på et væld af aktivitetsmuligheder med noget for hele familien. Udover forskellige former for vandsport, snorkling og dykning kan det især uden for den varmeste højsæson anbefales at udforske øens smukke natur på vandretur langs kysten eller inde i landet. Sæt også tid af til at gå på opdagelse på et af øens mange farverige markeder, hvor du kan få alt fra friske frugter til lokal kunsthåndværk.

Glæd dig, Ibiza er et af flere rejsemål i Spanien hvor du snart kan rejse til på ferie med Solfaktor. Vil du have besked om hvornår vi åbner for salget af billige rejser til Ibiza? Så følg med på de sociale medier eller tilmeld dig nyhedsbrevet, hvor du også modtager rejsetips og ikke mindst aktuelle tilbud på rejser med fly.

Du kan jo også kigge forbi et af de andre rejsemål i Spanien som f.eks Mallorca eller Costa Brava.

Ibizas historiske skatte

Det arkæologiske museum i Ibiza by kan prale af verdens bedste fønikiske samling, en vidnesbyrd om øens lang og rige historie, hvor den ombejlede ø blandt andet fik besøg af charterturisternes forfædre, normannerne. De befæstede kirker inde i baglandet bevidner om de tider, hvor øen var prisgivet piraternes hærgen. Ibizas gamle bydel, Dalt Vila, der er blevet erklæret for verdens kulturarv af UNESCO, søger stadig beskyttelse mod omverdenen bag en velbevaret bymur fra 1500-tallet. Her finder du gamle huse klynget sammen om katedralen. Udenfor murerne er de folkelige kvarterer, Santa Marina og Sa Penya, også værd at gå på opdagelse i.

Du kan læse mere om Ibiza på Ibizas officielle turisthjemmeside.

Ibizas markeder

Det mest kendte og største marked på Ibiza er uden tvivl det livlige hippiemarkedet på resortet Es Caná, hvor du hver onsdag kan gå på opdagelse blandt utallige boder. Oprindeligt var det her hippierne i 60'er og 70'erne solgte egenproducerede lædervarer og andet kunsthåndværk for at kunne forlænge opholdet i ferieparadiset. I dag er udvalget lidt udvandet, men det er stadig en oplevelse at udforske de farvestrålende boder.

Det kan dog også varmt anbefales at besøge nogle af de mange andre, mindre markeder rundt om på øen. Læg for eksempel vejen forbi Sant Carles de Peralta, hvor der om lørdagen er marked i kvarteret Las Dalias i byens udkant. Ifølge kendere er dette en lidt mere autentisk oplevelse. Her afholdes desuden som sommeren et aftenmarked med et nøjere udvalgt sortiment af boder og live musik.

Strande for enhver smag

Ibizas mangfoldige natteliv overgås næsten i udvalget af strande. Rundt om på øen finder du således alt fra små, familievenlige badevige til nudiststrande og strande med masser af aktivitetsmuligheder. De unge ynder at lade op til nattens udskejelser på Playa d’en Bossa og Ses Salines nær Ibiza by. Her på øens længste strande ligger der talrige strandbarer og der er rig mulighed for at give sig i kast med alt fra beachvolly til Stand Up Padle.

Rejser du til Ibiza med familien, eller foretrækker du blot et lidt mere tilbagelænet strandliv, er der dog også masser af idylliske badestrande med fint hvidt sand og lavt børnevenligt vand at vælge mellem. Vil du ikke nøjes med at dase på strandene tættest på dit hotel, er det en fordel med en lejebil. Så kan du lettere nå frem til øens bedste og mest uspolerede strande.

Hoteller og ferieboliger på Ibiza

Brug søgemaskinen til at finde din næste rejse til Ibiza med mulighed for afrejse fra bl.a. København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg lufthavn. Vi finder automatisk nettets bedste priser på flybilletter med både lavprisfly og rutefly og pakker dem sammen med hoteller og ferieboliger på Ibiza. Du kan også vælge at bestille transfer til din feriebolig eller en lejebil, der står klar i lufthavnen, så du får den bedste start på ferien.

Det hele samles automatisk i en pakkerejse med rejsegaranti, og du er derved også dækket af pakkerejseloven, så du får det bedste af begge verdener. God tur!

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Rejsemål på Ibiza

Populære hoteller på Ibiza

Spanien, Ibiza, San Antonio
9,0
Fabelagtigt
209 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Ibiza, San Antonio
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Ibiza, San Antonio
8,2
Meget godt
1295 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool (evt. sæsonåben)