Rejser til Thailand 

Thailand, eller "smilets lands", er blevet en af danskerne store feriefavoritter. På en rejse til Thailand kan du opleve et dejligt tropisk klima, kridhvide sandstrande og krystalklart vand, perfekt til snorkelture og dykning. Kombineret med spændende kultur og historiske seværdigheder, storslået natur med vildt dyreliv og begivenhedsrige udflugter.  Den smilende og gæstfrie lokalbefolkning og de lave priser, gør Thailand til en favoritdestination, som rejsende vender tilbage til år efter år. Bestil din næste ferie til Thailand med Solfaktor! 

Thailand er et mangfoldigt land med en lang række forskellige feriesteder, der passer til både dig, der rejser med børn, din bedre halvdel, vennerne eller på egen hånd. Oplev storbyliv i Bangkok, afslappende badeferie på Koh Samui, fest og sjov i Pattaya eller eller spændene udflugter i Nord-Thailand. Du finder utallige forskellige overnatningsmuligheder. Hvad end du ønsker luksuriøse all inclusive-hotellet, charmerende små hoteller eller billigere muligheder til backpackerturen. Spektakulære oplevelser, lave priser og den gæstfrie lokalbefolkning, er bare få grunde til at turister vender tilbage til Thailand år efter år. 

Thailand som rejsemål 

Thailand ligger i Sydøstasien, på begge sider af Thailandbugten (Det Sydkinesiske Hav), og har lidt under 70 millioner indbyggere. Thailand grænser op til Malaysia mod syd, Cambodia mod sydøst, Andamanhavet og Myanmar mod vest og Laos mod nordøst. Med sin rige kultur og historie, samt nogle af verdens smukkeste strande, er Thailand blevet et populært sted for danskerne at tage på ferie til. Her kan du tage på storbyferie med shopping og natteliv i Bangkok, eller udforske de mange forskellige feriedestination i Syd-Thailand. Den nordlige del af Thailand, med Chiang Mai som udgangspunkt, byder på smuk indlandsnatur, autentiske landsbyer og spændende udflugter. 

Hvornår er det bedst at rejse til Thailand? 

Thailand har et tropisk monsunklima med regnsæson fra maj til oktober, og en årstid med tørre vejr fra november til april. Der kommer meget nedbør i regnsæsonen, men det falder oftest som korte og kraftige regnskyl, og ikke lange regndage. I det nordlige Thailand regner man med tre årstider. En tør og varm periode fra marts til maj, en våd periode fra juni til november, og en koldere periode fra december til februar. Det kan blive forholdsvist koldt højt oppe i bjergene i den nordligste region. 

Klimaet i det sydlige Thailand afviger fra resten af landet, på grund af de forskellige monsunvinde. Den sydvestlige monsun fejer ind over vestkysten fra maj til oktober, mens den nordøstlige monsun bevæger sig ind over bugten fra november til februar. Halvøen udgør en barriere, der gør at det sjældent regner på begge kyster samtidigt. 

Oplev Bangkok og Ayutthaya 

Bangkok er hovedstaden i Thailand med over 14 millioner indbyggere. Den imponerende storby ligger på begge sider af floden Chao Phraya, en 40 kilometer lang flod, der munder ud i Thailandbugten. Det er en af Thailands største feriedestinationer, og millioner af turister rejser til Bangkok hver år for at se de smukke templer, markeder, shoppingmuligheder og pulserende natteliv. 

Ayutthaya er en by cirka 80 kilometer nord for Bangkok, og var Thailands hovedstad i over 400 år, før burmeserne ødelagde byen i 1767. Bangkok blev herefter hovedstad. Ayutthaya var i 1800-tallet kendt som en af verdens smukkeste byer, på grund af de mange storslåede templer, men efter burmesernes angreb, stod kun ruinerne tilbage. I dag er byen en historisk park på UNESCOs verdensarvsliste, og mange turister, der besøger Bangkok rejser til Ayutthaya på en dagstur for at se tempelruinerne og den historiske park. 

Bangkokområdet er en af de totalt 26 provinser i det central-østlige Thailand. Den strækker sig fra Lop Buri i nord, over rismarkerne i Central Plains omkring floden Chao Phraya. Den sydlige del af regionen ligger ved øst- og vestkysten af Thailandbugten, og dette er det mest frugtbare område i Thailand, bestående af både rismarker og frugtplantager. 

Sol og strandlive i Pattaya og Hua Hin 

Syd for Bangkok, på både øst- og vestkysten, ligger "Bangkoks riviera", og det er populært at kombinere storbyferien med sol og bad i feriebyerne Pattaya og Hua Hin. Østkysten i Thailand strækker sig over 400 kilometer fra Chon Buri til Rayong, og på denne kyst i Thailand ligger den lille storby Pattaya. Byen er det mest berømte sted på denne kyst, og en af Thailands største turistdestinationer. Her findes et stort udvalg af hoteller, shopping og et livligt by- og natteliv. Drømmer du om en mere afslappet atmosfære på en ferie til Thailand, anbefaler vi at rejse længere ned af kysten til Rayong eller Koh Samet. Du kan også besøge de smukke øer i Nationalparken Kog Chang, som ligger nær grænsen til Cambodia. 

Sydvest for Bangkok, på Thailands vestkyst finder du ferieområderne Cha-am og Hua Hin. Her kommer rejsende fra hele verden, der drømmer om sol og strandliv i en lidt mere afslappet stemning. Fra Hua Hin er der flyforbindelser til Bangkok. Det er også muligt at tage færgen fra Pattaya, som ligger på den anden side af Thailandbugten, ligesom til øerne Koh Samui, Koh Tao og Koh Pha Ngan.

Populære feriedestination i Sydthailand 

Den sydlige region i Thailand består af 14 provinser fra Chumphon i nord, og hele vejen ned til den Malaysiske grænse. Denne danner en smal halvø med Andamanhavet mod vest og Thailandbugten og Det Sydkinesiske Hav mod øst. Den lange kystlinke på begge sider består af lange, hvide sandstrande og små øer - og indlandet består af bjerge og skovområder. Østkysten mod Thailandbugten består for det meste af lange, bredde bugter med roligt vand, mens kysten land Andamanhavet er mere dramatisk med unikke klippeformationer. 

Her vil du på din ferie til Thailand møde berømte feriemål som Phuket, Krabi og Koh Samui, der byder på smukke sandstrande og frodig natur. Du finder stor variation imellem de forskellige feriesteder, hvad end du rejser på familieferie, parferie eller på egen hånd. Der er et stort udvalg af hoteller med børnevenlige strande, samtidigt med at andre rejsemål har et mere pulserende natteliv og shopping - eller spændende naturoplevelser for dig, der søger en aktiv ferie i Thailand. 

Oplev Phuket 

Phuket er Thailands største ø, og ligger ved Andamanhavets sydlige kyst. Her finder du flere af de mest populære feriedestinationer i Thailand, og på øens nordlige del ligger Phuket International Airport, hvilket gør det nemt at komme til både Phuket, og til østkystens byer som Patong, Karon, Kata, Bangtao og RawaiPhuket er kendt for sine fascinerende klippeformationer, og på de nærliggende øer Phang Nga, Krabi og Trang kan man tage på dykker- og sejlture. Du finder også flere nationalparker med bjergområder, floder og skove i midten af Phuket. Her er der gode muligheder for gåture, sejlture i kajak og elefantsafari. 

Oplev Krabi 

Ikke langt fra Phuket ligger Krabi, som er en anden stor ferieby i Thailand på vestkysten af Malayahalvøen. Her finder du de populære feriebyer Ao Nang og Koh Lanta. Vest for Krabi ligger de eftertragtede Koh Phi Phi øer. Området omkring Krabi er særligt kendt for sine smukke strande, grotter, klippeformationer og flotte dykkermuligheder. Vil du være aktiv på din ferie til Thailand, finder du flere nationalparker i området, blandt andet Koh Lanta nationalpark. 

Oplev Koh Samui 

Koh Samui er en ø i Thailandsbugten, der tiltrækker mange turister hvert år. Øen er et mere afslappet feriested med smukke sandstrand og roligt hav - perfekt til en ferie med børn. Området er også kendt for at have nogle af de bedste dykkerområder i Thailand, specielt i nærheden af de to øer Koh Tao og Ko Pha Ngan. De populære strande som Chaweng Beach og Lamai Beach er livlige destinationer, hvor familier med børn lokkes mere af destinationer som Bophut Beach  og Maenam Beach. Øen Koh Samui har flyforbindelser til Bangkok, samt færgeforbindelse til Hua Hin. 

Nogle af Asiens smukkeste strande 

Thailands østkyst strækker sig over 400 kilometer fra Chon Buri til Rayong, og byder på flere af de fineste strande i hele Asien. Pattaya er et enorm ferieområde med et stort udvalg af hoteller og B&B, samt et livligt byliv. Hvis du drømmer om en mere afslappet ferie, kan vi anbefale en rejse længere ned langs med kysten mod Rayong eller Koh Samet. Eventuelt til de smukke øer i Nationalparken Koh Chang, som ligger nær grænsen til Cambodia. Ved Thailands vestkyst finder du ferieområderne Cha am og Hua Hin. Området, der tiltrækker mange internationale rejsende, der foretrækker en ferie til Thailand i en afslappet og lidt mere sofistikeret atmosfære. 

Sådan booker du en billig ferie til Thailand 

I vores søgemaskine kan du sammensætte din helt egen ferie til Thailand. Selv om Thailand ligger på den anden side af kloden, er det blevet lettere og billigere at rejse dertil fra Danmark. Der er daglige afgang til Bangkok fra Kastrup. Det gør det nemt for dig, at sammensætte en rejse, der varer præcist så mange dage du ønsker. Du kan vælge at bestille fly og hotel separat, eller bestille en pakkerejse med alt inkluderet. Når du bestiller fly og hotel samlet hos Solfaktor er din ferie til Thailand dækket af Rejsegarantien. Danske borgere kan opholde sig i Thailand i op til 30 dage uden visum. Solfaktor hjælper dig med at finde de bedste muligheder for din ferie til Thailand!Rejsemål i Thailand

 • Phuket
  185 hoteller
  Hvis du er på udkig efter en ferie, der kombinerer gyldne strande, et pulserende natteliv, frodige tropiske skove og et godt udvalg af kulturelle og sportslige aktiviteter, bør Phuket være højt på din liste over kommende rejsemål.
 • Koh Samui
  91 hoteller
  Koh Samui har alt det, der har gjort det sydlige Thailand til et af Asiens mest populære rejsemål. Her kan du dase hele dagen på idylliske palmestrande, snorkle på farverige koralrev og gå på opdagelse blandt velduftende gadekøkkener.
 • Krabi
  79 hoteller
  Krabi er med sine idylliske strande og smukke skærgård perfekt til en afslappende badeferie. Takket være sin nationalparkstatus er Krabi mere fredelig end andre af Thailands mest populære rejsemål og derfor det ideelle valg til en familierejse ... eller en romantisk ferie for to. Læs mere
 • Patong
  48 hoteller
  Patong er den mest populære ferieby på Phuket. Her er der un­der­hold­ning dag og nat med alt fra farverige natmarkeder til pulserende diskoteker. Selvom der altid er masser af liv og leben, har du dog også rig mulighed for blot at dase ved ... det turkisblå hav på byens kilometerlange strand. Læs mere
 • Hua Hin
  32 hoteller
  Der er snart gået 100 år siden, at de første ferierejsende kom til Hua Hin for at nyde de smukke, hvide sandstrande ved det turkisblå hav. Nu til dags er der talrige restauranter, butikker og aktivitetsmuligheder i byen, men også stadig ægte ... thailandsk charme. Læs mere

Populære hoteller i Thailand

Thailand, Det sydlige Thailand, Phuket, Cherng Talay
9,1
Fabelagtigt
477 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Det sydlige Thailand, Phuket, Kata
9,2
Fabelagtigt
1366 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 47 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Det østlige Thailand, Koh Samet
9,5
Fabelagtigt
112 anmeldelser
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant


Hvad siger gæsterne i Thailand?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser