Rejser til Thailand

Thailand ligger i Sydøstasien, og har grænse til Myanmar, Laos, Cambodja og Malaysia. Med sin rige kultur, historie og religion, de fine strande, den imødekommende befolkning og de forholdsvis rimelige priser, er det ikke mærkeligt, at Thailand er blevet et hit hos feriesultne danskere.

Thailand er et gammelt land, hvor den officielle fødselsdato på landet er tilbage i år 1238. Men naturligvis har det været folk i området i mange tusinde år før det. Thailand er et dynasti (Chakri) som har styret landet i over 200 år. Kongen er hellig og har en hel del at sige, også i den moderne politik. Thailand er nogenlunde på størrelse med Spanien og her bor 70 millioner mennesker.

Thailands hovedstad er Bangkok eller på thai Krung Thep Maha Nakhon. Dette er en imponerende storby med otte millioner indbyggere, og Bangkok er også en af landets største feriedestinationer – her er masser af se og opleve som Grand Palace, mange flotte templer, markeder, shopping og et pulserende natteliv. Gennem Bangkok flyder floden Chao Phraya.

Mange turister tager turen til det sydlige Thailand, hvor nogle af de mest populære feriesteder ligger. Thailands største ø Phuket ligger nede i sydvest, og her ligger en lang række af gode feriesteder som Patong, Bang Tao, Karon og Khao Lak.

Ikke langt fra Phuket ligger Krabi, en anden vigtig hovedby for turismen i det sydlige Thailand. Her finder du feriebyen Ao Nang, Koh Lanta og vest for Krabi de populære Phi Phi-øer.

Thailand har også en lang række andre feriesteder, hvor nogle er små og typisk tilætrækker backpackers. Nogle af de større er Kog Samui og Koh Chang inde i den thailandske bugt. Syd for Bangkok ligger også «Bangkoks riviera» Pattaya og Hua Hin. Pattaya er en lille storby med shopping og hektisk natteliv. Hua Hin er langt mere rolig, og er også byen, hvor den thailandske kongefamilie holder sommerferie.

Den nordlige del af Thailand skal ikke glemmes. Du rejser ikke hertil for at slappe af ved stranden, men for at opleve kulturen, naturen, vildmarken, de flotte templer og de spændende markeder. Chiang Mai er den største by nordpå, og en god indgangsvinkel til denne del af Thailand.

Hvem vil kunne lide Thailand?

Thailand er et stort land, og de forskellige dele af landet fungerer anderledes. Bangkok skal du rejse til for at få storbyferie, shopping og natteliv. De sydlige dele fungerer bedst for dig, der vil slikke sol og bare slappe af. De nordlige del af Thailand er for dig, der vil opleve lidt mere af den oprindelige kultur.

Hvornår skal man rejse til Thailand?

De fleste rejser til Thailand om vinteren, men landet kan sagtens besøges hele året. Klimaet varierer en del, men generelt har du det bedste vejr om vinteren og i foråret, og mest regn fra den sidste del af sommeren og i efteråret.

En billig ferie i Thailand med Solfaktor

Thailand er lig med badeferie på nogle af verdens flotteste strande, dykning og andre spændende vandaktiviteter. De fleste som tager på ferie i Thailand, gør det for at slappe så meget af som muligt, i varme og paradisiske omgivelser, man ellers kun kan drømme om. Thailand har uden tvivl nogle af de mest vidunderlige sandstrande i verden og vandet er krystalklart. Ferie i Thailand er for hele familien, men også til en god par-ferie, hvor man kan tage på udflugt i junglen, bumle med gamle jernbaner og besøge spektakulære destinationer.

Feriesteder i Thailand

Thailand har mange populære destinationer såsom Hua Hin og Phuket, men der er hundredvis af andre, knap så kendte, palmebesatte øer, som er mindst lige så vidunderlige. Besøg nogle af øerne i det sydlige Thailand. Her vil der med garanti være bountystrande at finde, og desuden vil der ved mange af øerne være rig mulighed for snorkling og dykning.

Der findes også en lang række af alternativer til badeferie, hvis du vil på ferie i Thailand. Dette dybt betagende land har alt, hvad den ferielystne begærer – og mere til. Blot et forslag ud fra den brede vifte af muligheder, er trekking, som bedst foregår i Nordthailand. Her er mange områder, som er ideelle til trekking, og hvem lader sig ikke fascinere af lodrette klippevægge og brusende vandfald? Desuden vil en sådan ferie formentlig byde på rigelige glimt af Thailands vilde dyreliv.

I den lidt anden boldgade befinder storbyferien sig. Bangkok er en fascinerende og hektisk storby, hvor man vil møde mærkværdige kontraster. Her vil der både være plads til tempelbesøg og powershopping i en og samme ferie.

Den der rejser til Thailand vil erfare, at her er et aldeles alsidigt land med islæt både fra øst og vest, flotte turistattraktioner, gamle seværdigheder, samt en overdådig natur. Én ferie kan umuligt indfange det hele, og af samme grund ser man ofte gæster komme igen og igen. De lokale i Thailand er altid venlige og klar til at hjælpe hvis man skulle have brug for det. Skulle du komme til at kede dig i ferien, kan du altid gå på opdagelse i Thailands smukke natur eller se nogle af de mange flotte templer, som findes overalt.

Den centrale og østlige region i Thailand

Der er 26 provinser, som udgør det centrale- og østlige Thailand, og Bangkok er en af disse. Geografisk set, så er dette område Thailands hjerte, og det strækker sig fra Lop Buri i nord og dækker rismarkerne i Central Plains omkring Chao Phraya-floden. Længere mod syd omfatter området øst- og vestkysten af den Thailandske Golf.

Området er det mest frugtbare i Thailand, og her finder man brede rismarker, frugthaver og plantager. For mere end 1000 år siden flyttede bosætterne ned fra nord, hvor de gradvist udviskede påvirkningerne af Mon og Khmer, og oprettede lokalsamfund i Lop Buri og derefter i Sukhothai, indtil man etablerede et rige, som varede 417 år med Ayutthaya som hovedstad. Da burmeserne ødelagde byen i 1767, blev hovedstaden flyttet til Bangkok.

Den centrale region af Thailand har en meget dramatisk historie, og de mange gamle templer, slagmarker, ruiner, de to hovedstæder; Ayutthaya og Bangkok, tiltrækker en lind strøm af besøgende. De øst- og vestlige kyster tiltrækker også mange gæster hvert år. Beboere fra Bangkok tager ofte hertil i weekenderne for at nyde den afslappede atmosfære ved havet, ligesom det tropiske strandliv i Thailand tiltrækker tusindvis af turister fra hele verden.

Nogle af de fineste strande i Asien

Den østlige kyst af Thailand strækker sig over 400 km fra Chon Buri til Rayong og byder på nogle af de fineste strande i hele asien. Pattaya er et enormt ferieområde med en kæmpe udvalg af hoteller og pensionater, og et heftigt byliv. Hvis du er ude efter en mere afslappet ferie, så kan det anbefales at rejse længere ned langs kysten til Rayong eller Koh Samet, eller de dejlige øer i Koh Chang Nationalparken nær den cambodjanske grænse.

På Thailands vestkyst finder man ferieområderne, Cha-am og Hua Hin, som også tiltrækker mange internationale rejsende, som foretrækker en ferie i en afslappet og lidt mere sofistikeret atmosfære.

Langt fra havet i den nordvestlige del af regionen finder man Kanchanaburi, nær grænsen til Myanmar, som byder på et af Thailands mest spændende landskaber, med skovklædte bjerge, vandfald, huler, nationalparker og dyrereservater.

De 26 provinser som udgør den centrale og østlige region af Thailand er Ang Thong, Bangkok, Chachoengsao, Chai Nat, Chanthaburi, Chon Buri, Kanchanaburi, Lop Buri, Nakhon Nayok, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Phetchaburi, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Prachin Buri, Prachuap Khiri Khan, Ratchaburi, Rayong, Sa Kaeo, Samut Prakan, Samut Sakhon, Samut Songkhram, Saraburi, Sing Buri, Suphan Buri og Trat.

Det nordlige Thailand

Det nordlige Thailand er fødestedet for den tidligste Thai civilisation, og her finder man mange seværdigheder af arkæologisk og kulturel karakter. Det nordlige folk er berømt for deres høflighed og gæstfrihed, og regionen er også kendt for sin mangfoldige kultur. Mange turister fra de omkringliggende provinser tager på ferie i Chiang Mai i forbindelse med den årlige Songkran Festival, og festivalen Loi Krathong i Sukhothai.

Det nordlige Thailand strækker sig over to særskilte områder; sletterne i det nedre nord fra Nakhon Sawan til Sukhothai, og det bjergrige øvre nord, som fører til grænserne til Myanmar og Laos. En betagende bjergkæde befinder sig langs grænsen, og landskabet er skønt med vandfald og hurtigt strømmende floder, som er ideelle til river rafting. Området er også hjemsted for mange lokale bjergstammer.

Regionen har tre sæsoner; det er varmt fra marts til maj, vådt fra juni til november og køligt fra december til februar. Højt oppe i bjergene betyder køligt dog ofte, at det er særdeles koldt.

Den thailandske nation havde sit udspring i bystaterne i nord, som blev gradvist indlemmet i Lanna-kongeriget centreret omkring Chiang Mai. Sukhothai blev den første hovedstad i Thailand, men indflydelsen fra Lanna-staterne, Laos og Myanmar, er tydelige at se både i arkitekturen og på spisekortet.

Nomadefolket fra den nordlige region tog deres skæbne i egne hænder og bevægede sig frit frem og tilbage på tværs af grænserne. Der findes seks store stammegrupper; Karen, Hmong, Lahu, Mine, Akha og Lisu, hver med deres helt egne unikke traditioner og beklædning. Idag har de bosat sig i landsbyer i bjergene, og er en stor attraktion for turister.

Adventure sport og stammebesøg 

De flestesom kommer til den nordlige region, bruger Chiang Mai som base for at besøge de etniske stammer, og på grund af de gode muligheder for adventureaktiviteter og shopping. Længere mod nord finder man Chiang Rai og Mae Hong Son, som er centrum for rafting, trekking og ture til stammernes landsbyer. Mod syd finder man den Historiske Park ved Sukhothai, som er en vigtig destination for alle, som ønsker at lære mere om Thailands historie og kultur.

De 17 provinser som udgør den nordlige region i Thailand er; Chiang Mai, Chiang Rai, Tak, Kamphaeng Phet, Lampang, Lamphun, Mae Hong Son, Nakhon Sawan, Nan, Phayao, Phetchabun, Phichit, Uthai Thani, Phitsanulok, Phrae, Sukhotai og Uttaradit.

Det nordøstlige Thailand

Den nordøstlige del af Thailand er et stort plateau, som dækker næsten en tredjedel af landet. Området er også kendt som Isan. Regionen strækker sig nordpå til Mekong-floden, som skiller Thailand fra Laos, og mod syd, hvor regionen ender ved Dong Rek bjergkæden langs grænsen til Cambodja.

Thailandske templer

Regionen er kendt for, at være et tørt område med jord af ringe kvalitet, og har i stedet baseret sig på turisme. Isan er et af de mest forførende områder af landet, med de mest spændende seværdigheder med mange levn fra både stenalderen og bronzealderen, og mange store templer, som stammer fra Khmer imperiet.

De mest populære seværdigheder i området, er de hellige områder i de historiske parker; Phimai i Nakhon Ratchasima og Phanom Rung i Buri Ram. Det store tempel-kompleks ved Khao Phra Viharn i Si Sa Ket på grænsen til Cambodja, er nu tilgængeligt for offentligheden, efter at have været lukket i en længere periode.

Bronzealderens bosættelser i Ban Chiang i Udon Thani, giver en fascinerende historie om de lokale pottemageres arbejde for omkring 5000 år siden. Den røde og hvide keramik med det karakteristiske print, menes at være de første kendte lerkar i historien.

I Isan finder man også to af Thailands mest populære nationalparker, Khao Yai i Phu Kradung og Phu Rua i Loei. Andre vigtige seværdigheder i det nordøstlige Thailand, er landsbyerne Khorat og Khon Kaen, som er kendt for sin smukke lokale silke vævet ved håndkraft.

Regionen er forholdsvis fattig, og den primære indkomst stammer fra landbruget. Mange unge mennesker flytter fra landet til byerne. Befolkningen har en særpræget dialekt og en stærk kultur, hvor de gamle traditioner stadig afspejles, blandt andet i de mange festivaler som er unikke for dette område.

Regionen befinder sig i en strategisk position med grænser op til Laos og Cambodja, og har de seneste år udviklet sig til, at være et udgangspunkt for eventyrlystne rejsende, der kommer for at besøge de mange destinationer langs den mægtige Mekong-flod. Dette har haft en betydelig indflydelse på landets infrastruktur, som er forbedret for at imødekomme denne betydelige stigning i turismen.

Regionens rejseliv er blevet yderligere forbedret ved etableringen af indenrigsflyvninger til de regionale lufthavne. Det er nu heller ikke længere umuligt at finde luksuriøs indkvartering, specielt i de store provinser; Khon Kaen, Udon Thani Nakhon, Ratchasima og Ubon Ratchathani.

Det nordøstlige Thailand består af 19 provinser; Amnat Charoen, Buri Ram, Chaiyaphum, Kalasin, Khon Kaen, Loei, Maha Sarakham, Mukdahan, Nakhon Phanom, Nakhon Ratchasima, Nong Bua Lamphu, Nong Khai, Roi Et, Sakon Nakhon, Si Sa Ket, Surin, Ubon Ratchathani, Udon Thani og Yasothon.

Det sydlige Thailand

Denne region strækker sig sydover langs en smal halvø beliggende mellem Andamanhavet mod vest og det Sydkinesiske Hav mod øst. Området er meget rigt på grund af en overflod af naturlige ressourcer, frugtbar jord, befolkningens mangfoldighed og et velfungerende forretningsliv.

Den sydlige region i Thailand består af 14 provinser fra Chumphon i nord ned til den malaysiske grænse, som ligger 1200 km fra Bangkok. Regionen har en lang kystlinje på begge sider, med sandstrande og små øer, og et robust land med bjerge og skove i midten.

Den østlige kyst ved den Thailandske Golf synes at være mere afslappet, med lange, brede bugter og et roligt hav, hvorimod Andaman-kysten har tendens til at være mere dramatisk og spændende, med de mærkelige klippeformationer og klipper.

Forekomsten af de to sæsonbetonede monsuner betyder, at klimaet afviger fra det øvrige Thailand. Den sydvestlige monsun fejer ind over vestkysten fra maj til oktober, mens den nordøstlige monsun bevæger sig ind over bugten fra november til februar. Halvøen udgør en barriere, således at det sjældent regner på begge kyster samtidig.

Området var tidligere en del af den buddhistiske Srivijaya imperium, men kom senere til at høre til riget under Ayutthaya og derefter Bangkok. Kinesiske og malaysiske påvirkninger har spillet en stor rolle i den kulturelle sammensætning af regionen, jo længere sydpå man kommer, desto stærkere er den malaysiske påvirkning, hvilket afspejles i dialekten, samt med en overvægt af muslimer og moskeer. Rismarker er blevet erstattet af gummi-plantager og kinesiske tin-miner.

Kystlinjen tiltrækker mange turister, mens Koh Samui i den Thailandske Golf vokser i popularitet, som et afslappet feriested med førsteklasses dykkerområder i nærheden af øerne, Tao og Pha-Ngan.

Phuket - populært til vandsport 

Ved Andamanhavets kyst kan man besøge Phuket, hvis man ønsker at opholde sig i et mere sofistikeret ferieområde. Med de fascinerende klippeformationer og nærliggende øer på Phang-Nga, Krabi og Trang, er stedet meget populært for dykning og sejlads i Thailand.

I den indre del af halvøen finder man nationalparker med bjerge, floder og skove, som bliver mere og mere populær for øko-turisme, hvilket kan ses med det stigende antal safarier til fods, i kano eller på elefant.

Den sydlige del af Thailand består af 14 provinser; Chumphon, Krabi, Nakhon Si Thammarat, Narathiwat, Pattani, Phang-NGA, Phatthalung, Phuket, Ranong, Satun, Songkhla, Surat Thani, Trang og Yala.

Sådan booker du en billig ferie i Thailand

I vores søgemaskine kan du sammensætte lige præcis den ferie i Thailand, som passer dig. Vi finder nettets bedste og billigste flybilletter til dig, og du flyver med rutefly for størst mulig fleksibilitet. Fx. flyver Thai Airways hver dag direkte fra København til Bangkok hvilket betyder, at du kan sammensætte en ferie af lige den længde, du ønsker. Når du bestiller fly og hotel samlet hos Solfaktor, er din ferie beskyttet af rejsegaranti.

Turistinformation

På Thailands turistbureaus officielle hjemmeside kan du blandt andet finde oplysninger om aktuelle begivenheder og festivaller i Thailand. Der er ligeledes på turistbureauets hjemmeside en række forslag til rejseplaner i Thailand, som er opdelt i forskellige kategorier alt efter prisniveau og antal rejsedage.

Med god mad, et solrigt tropisk klima, en fascinerende kultur og ikke mindst fantastiske strande er Thailand på mange måder det ideelle rejsemål. Dertil kommer naturligvis den gæstfrie lokalbefolkning, som velfortjent har givet Thailand tilnavnet "Smilets Land", og et lavt prisniveau, der giver dig flere muligheder for at få en oplevelsesrig ferie.

Den frodige, nordlige del af landet rummer masser af muligheder for den eventyrlystne, som ønsker at udforske det autentiske Thailand med templer og små landsbysamfund langt fra masseturismen. Det er dog ikke uden grund, at det især er populært at rejse til det sydlige Thailand. Her finder du berømte rejsemål som Phuket, Krabi og Ko Samui, der byder på frodige regnskov og nogle af Asiens bedste badestrande. Denne del af Thailand rummer samtidig en så bred variation, at du altid kan finde et passende rejsemål. Det gælder uanset om du skal afsted med hele familien, som par eller alene.

For dig som skal på en familierejse, er det især det store udvalg af familievenlige hoteller og lange, fredelige sandstrande, som gør en rejse til Thailand attraktiv. Samtidig findes der mange mere livlige destinationer for dig, som gerne vil krydre strandlivet med natteliv, forlystelser, spændende udflugter og shopping. Du kan med andre ord næsten med garanti finde et rejsemål i Thailand, som passer til dine ønsker for ferien.

Rejsemål i Thailand

 • Phuket
  214 hoteller
  Hvis du er på udkig efter en ferie, der kombinerer gyldne strande, et pulserende natteliv, frodige tropiske skove og et godt udvalg af kulturelle og sportslige aktiviteter, bør Phuket være højt på din liste over kommende rejsemål.
 • Krabi
  102 hoteller
  Krabi er med sine idylliske strande og smukke skærgård perfekt til en afslappende badeferie. Takket være sin nationalparkstatus er Krabi mere fredelig end andre af Thailands mest populære rejsemål og derfor det ideelle valg til en familierejse ... eller en romantisk ferie for to. Læs mere
 • Koh Samui
  96 hoteller
  Koh Samui har alt det, der har gjort det sydlige Thailand til et af Asiens mest populære rejsemål. Her kan du dase hele dagen på idylliske palmestrande, snorkle på farverige koralrev og gå på opdagelse blandt velduftende gadekøkkener.
 • Patong
  62 hoteller
  Patong er den mest populære ferieby på Phuket. Her er der un­der­hold­ning dag og nat med alt fra farverige natmarkeder til pulserende diskoteker. Selvom der altid er masser af liv og leben, har du dog også rig mulighed for blot at dase ved ... det turkisblå hav på byens kilometerlange strand. Læs mere
 • Hua Hin
  37 hoteller
  Der er snart gået 100 år siden, at de første ferierejsende kom til Hua Hin for at nyde de smukke, hvide sandstrande ved det turkisblå hav. Nu til dags er der talrige restauranter, butikker og aktivitetsmuligheder i byen, men også stadig ægte ... thailandsk charme. Læs mere

Populære hoteller i Thailand

Thailand, Det sydlige Thailand, Koh Samui, Maenam Beach
9,6
Fabelagtigt
421 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 11 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Thailand, Det sydlige Thailand, Phuket, Cherng Talay
9,6
Fabelagtigt
216 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 11 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Thailand, Det sydlige Thailand, Koh Samui, Chaweng Beach
8,7
Meget godt
1446 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 6 km
 • Nærmeste strand: ca. 25 m
 • Pool (evt. sæsonåben)


Information og fakta

Jeg har her samlet lidt informationer og fakta i en lille guide for dig som skal rejse til Thailand. 

Geografi, befolkning og styreform

Thailand, der officielt hedder Kongeriget Thailand og tidligere var kendt som Siam, ligger i centrum af den sydøstasiatiske halvø, afgrænset mod nord af Myanmar og Laos, mod øst af Laos og Cambodja, mod syd af  Thailandbugten og Malaysia, og mod vest af Andamanhavet og den sydlige del af Myanmar. Dens maritime grænser udgøres af Vietnam ved Thailandbugten mod sydøst og Indonesien og Indien ved Andamanhavet mod sydvest.

Med sine 513,120 km2 og over 68 millioner indbyggere er Thailand verdens 50. største land ud fra sit samlede areal og det 21. mest befolkede land i verden. Landets hovedstad og største by er Bangkok, der har mere end 8 millioner indbyggere, hvilket svarer til lidt over 12 procent af Thailands befolkning, og hele 14 millioner indbyggere, når hele oplandet i byens metropole zone er talt med.  

Selv om Thailand officielt er et konstitutionelt monarki og et parlamentarisk demokrati, har det siden det seneste militærkup i 2014 været et de facto diktatur.

Historie

Thaiand har, ifølge arkæologiske undersøgelser, været beboet i mere end 20.000 år. De tidligste beviser for, at ris blev dyrket i det område, som i dag kaldes Thailand, er dateret til 2.000 f.Kr., mens bronze blev produceret for første gang i området i perioden 1.250-1.000 f.Kr. og jern omkring 500 f. Kr. 

To kinesiske kilder omtaler først Tai-folket i det 6. århundrede f.Kr. Der er mange teorier om Tai-folkets oprindelse. Historikeren David K. Wyatt har argumenteret for, at thai-folket kom fra Bii?n Biên Ph?-området i det, der i dag er det nordvestlige Vietnam, mellem det 5. og 8. århundrede e.Kr. Andre teorier hævder, at Tai-folket vandrede fra det sydvestlige Kina til det sydøstlige Asien i det 11. århundrede og at den ældste kendte omtale af deres tilstedeværelse i regionen stammer fra 1100-tallet. 

Thailand fik tidligt i historien kontakt med europæerne, der i 1400- og 1500-tallet sejlede ud i verden på opdagelsesrejser. Den første dokumenterede kontakt mellem thailændere og europæere dateres til året 1511, hvor en diplomatisk mission fra Portugal ankom til Ayutthaya, som var en af stormagterne i regionen på det tidspunkt. 

Seværdigheder

Thailand er mest kendt for sine fremragende strande, sin imødekommende befolkning og sit, for nordboere, behageligt varme klima, der egner sig perfekt til en afslappende - og ofte relativt billig - ferie. Men landet har også en overflod af kulturelle og historiske seværdigheder at byde på, så uanset om du er til sol- og strandferie, en aktiv ferie, hvor du dyrker vandsport eller vandrer, eller sigthseeing, hvor dit fokus er på de historiske og kulturelle seværdigheder, rejser du ikke forgæves til Thailand.

Blandt landets mest kendte og største seværdigheder og attraktioner er øerne Koh Phi Phi, der byder på fantastiske strande, idylliske bugter, maleriske andskaber og fremragende muligheder for forskellige slags vandsport. Kort sagt det perfekte sted at slappe af på en sol- og strandferie i Thailand.

En anden af landets store attraktioner er det berømte og storslåede palads, Grand Palace, der er et kompleks af bygninger beliggende i hjertet af hovedstaden Bangkok. Paladset har historisk været det officielle opholdssted for kongerne af Siam (og senere Thailand) siden 1782 og husede kongen, hans domstol og hans kongelige regering indtil 1925.

Den historiske by Ayutthaya er som regel også en del af enhver top-ti liste over steder, man bør opleve, når man er på ferie i Thailand. Ayutthaya giver et unikt og fascinerende indblik i det gamle Thailand, idet man som besøgende har mulighed for at gå rundt mellem de romantiske ruiner af landets tidligere hovedstad. Efter Sukhothai-perioden var byen den mest betydningsfulde by i Thailand, og de gamle paladser og templer står som et vidnesbyrd om denne betydning den dag i dag.

Mad og drikke

Det thailandske køkken er kendt for sine på én gang lette og krydrede retter, der efterhånden er blevet hverdagsmad for mange europæere. Thailænderne selv skelner normalt mellem  fem grundlæggende slags smag: sød, krydret, sur, bitter og saltet. De mest almindelige ingredienser, der bruges i det thailandske køkken, inkluderer hvidløg, chili, limesaft, citrongræs, koriander, palmesukker og fiskesauce (nam pla). 

Men den uden sammenligning vigtigste og mest udbredte ingrediens i det thailandske køkken er naturligvis ris, især ris af jasminvarianten (også kendt som hom Mali-ris), som næsten altid udgør en del af ethvert måltid i Thailand. Thailand var længe verdens største eksportør af ris, og thailænderne forbruger i gennemsnit over 100 kg ris pr. person pr. år, mens over 5.000 sorter af ris fra Thailand opbevares i ris-genbanken i International Rice Research Institute (IRRI).