Rejser til Krabi

Krabi ligger i den sydvestlige del af Thailand. Det er en af landets sydlige provinser, men også en by og et område, som fungerer som en vigtig indgangsvinkel til mange populære turistdestinationer og øer.

Krabi by har ca. 50.000 indbyggere. Byen er hovedstad både i provinsen og i distriktet med samme navn, og ligger omtrent 800 kilometer syd for Bangkok. Til den populære ferieby Phuket er det nemt at komme herfra med båd. I Krabi ligger en af Thailands mest travle lufthavne, hvor der ankommer fly fra hele verden.

De fleste turister bruger ikke lang tid i selve Kraby by, måske et par dage før man tager videre ud til en af øerne eller feriestederne tæt på. Men Krabi by har dog en hel del af byde på: du får en indblik i hvordan den thailandske hverdag fungerer, her er mange gode restauranter, et stort tempel, flere gode markeder og et fint lille kunstmuseum.

Vest for Krabi by ligger de populære feriesteder Ao Nang og Railey Beach. De ligger i den samme bugt og i princip er de begyndt at vokse sammen til en by. Her er fine strande hvor du kan slikke sol , men også mulighed for at dykke, snorkle, bestige stejle klipper og vandsport.

Syd for Krabi 2-3 timer med bil eller bus, ligger det populære feriested Koh Lanta. Koh Lanta er egentlig to øer – Lanta Noi og Lanta Yai. For at komme til over til en af dem skal du tage en færge (15 minutter) men du kan også hoppe på en båd fra havnen i Krabi hertil. Den vil tage dig til Saladan, Koh Lantas «hovedstad».  Syd for Saladan langs den vestlige kyst ligger mange fine strande og lidt mindre feriebyer som perler på en snor. Stemningen er generelt afslappet og venlig, her er mange restauranter og barer, men nattelivet er begrænset. Måske er det netop derfor, Koh Lanta er så populært blandt børnefamilier. Strandene er også børnevenlige her langs kysten.

Yderligere et stykke syd for Koh Lanta kan du tage på opdagelse blandt mange små øer, en del af dem næsten helt fri for egentlig turisme. Blandt disse kan nævnes Koh Ngai og Koh Mook, hvor det er god idé at have bestilt sit værelse i forvejen – her er ikke mange hoteller. I nordvestlig retning fra Krabi og halvvejs til Phuket ligger de fine Phi Phi-øer, som mange regner for Thailands måske smukkeste område.

Hvem vil kunne lide Krabi?

Krabi med de mange feriebyer og de skønne øer passer for dig, som vil have en klassisk thailandsk solferie i rolige, smukke og behagelige omgivelser. Til forskel fra Bangkok og nogle af feriestederne ved Phuket, er nattelivet dog meget begrænset, hvilket betyder, at mange af gæsterne enten er seniorer eller familier med børn, også grundet de lavvandede strande.

Hvornår skal man rejse til Krabi?

Krabi-provinsen kan besøges hele året, men de fleste danskere rejser hertil i løbet af vinteren for at nyde af sol og varme. Om vinteren er her desuden en del mere tørt end om sommeren. Forår fra marts til maj er også er godt tidspunkt at besøge Krabi. Efteråret byder på mest regn, hvilket betyder, at du her ofte vil få et godt tilbud.

Krabi har med sine talrige små paradisøer og skønne, hvide sandstrande alt det, de fleste af os forbinder med en afslappende ferie i Thailand. Krabi, som både er navnet på en by og på selve provinsen, har da også en stribe af Thailands mest populære rejsemål. Generelt fremstår Krabi dog mindre turistet end for eksempel Phuket. Det skyldes til dels, at de fleste af Krabis smukkeste strande kun kan nås med båd, hvorfor kystbyerne ikke har gennemgået samme hastige udvikling som på Thailands største ø. Det hjælper uden tvivl også, at Krabi har status af nationalpark. Det er derfor blandt andet ikke tilladt at opstille solsenge på strandene, ligesom motoriseret vandsport og sælgere er befriende fraværende.

Der er daglige flyafgange fra Bangkok til Krabi, så det er ikke svært at finde en forbindelse hertil fra Skandinavien.

 

Paradisstrande og idyllisk skærgård

Det er i Krabi, du på fastlandet finder kendte rejsemål som provinsens største ferieby Ao Nang og umiddelbart vest herfor den fredelige fiskerby Klong Muang, som har en af landes smukkeste strande. Krabi kendetegnes dog især af sin smukke skærgård med utallige småøer og høje kalkstensklipper, som rejser sig stejlt op af det krystalklare, turkisblå hav. Vil du ikke nøjes med at dase i det bløde sand inde på fastlandet, kan du nemt bruge dagen på at udforske denne skærgårds småøer. Det er populært at dykke i området, og det er heller ikke svært at finde plads på en af de traditionelle longtailbåde (reua hang yao), som på kort tid kan fragte dig ud til en ægte, mere uforstyrret paradisstrand. Her kan du og familien bruge lang tid på at solbade eller udforske farverige koralrev med snorkel.

Selvom det fantastiske strandliv er det, som de fleste rejser til Krabi efter, er her også meget andet at opleve. Oprindeligt kom mange rejsende faktisk til Krabi på grund af de gode muligheder for at kombinere badeferie med klippeklatring. Vil du være aktiv, men ikke ligefrem op og hænge på klipperne,  kan du nær Ao Nang for eksempel i stedet følge Tab Kak Hang Nak Nature Trail op til et flot udsigtpunkt. Du får nok lidt sved på panden, men udsigten er anstrengelserne værd. Inde på fastlandet er der også mulighed for at tage på udflugter til varme kilder og jungler med flotte vandfald.

Noget af det mest eksotiske ved en rejse til Thailand, er de kulinariske oplevelser. Krabi er ingen undtagelse, da du her har masser af muligheder for at fordybe dig i det traditionelle, thailandske køkken. Ikke overraskende er mange af de bedste retter baseret på de friske forsyninger direkte fra havet. Der er talrige restauranter og mindre spisesteder i de populære feriebyer, men for en autentisk kulinariske oplevelse kan det anbefales at søge lidt væk fra de mest turistede hovedstrøg. Tag også gerne en tur ind til selve Krabi by, der også venter mange gode smagsoplevelser og priserne typisk er lavere. På det populære natmarked er udvalget af spisesteder for eksempel stort. Er du ikke så eventyrlysten, når det gælder mad, er der også mange steder med velkendte europæiske retter på menukortet. Kvaliteten er dog som regel bedst, hvis du går efter den lokale thaimad i form af supper, curries og lynstegte retter.

Rejser til Thailand

Læs mere om Thailand og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Thailand her

Rejsemål i Krabi

 • Ao Nang
  33 hoteller
  Ao Nang udgør hjertet af Krabi, et af Thailands smukkeste områder. Herfra kan du nemt tage på dagsture til den perlerække af småøer og fantastiske bounty-strande, som ligger inden for kort rækkevidde. Samtidig har du i Ao Nang alle de restauranter ... og indkøbsmuligheder, du har brug for i løbet af ferien. Læs mere
 • Railay Beach
  1 hotel
  Railay Beach, der i virkeligheden er en lille halvø med flere strande, er et eksotisk ferieparadis. Halvøen er et af de mest populære rejsemål i Krabi-provinsen, hvilket ikke kun skyldes de fantastiske strande, men i lige så høj grad de smukke ... omgivelser, hvor stejle klipper tiltrækker sportsklatrere fra hele verden. Læs mere

Populære hoteller i Krabi

Thailand, Det sydlige Thailand, Krabi
9,2
Fabelagtigt
2746 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 33 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Det sydlige Thailand, Krabi, Ao Nang
8,8
Meget godt
2838 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 600 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Det sydlige Thailand, Krabi
8,3
Meget godt
1975 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)