Rejser til Tjekkiet

Tjekkiet er et poplært rejsemål og særligt landets hovedstad Prag, som er på UNESCOs verdensarvsliste, er en velbesøgt destination. Her kan man opleve fantastiske kulturseværdigheder og stadig få et glimt af kommunismens herredømme, som stadig præger byen. Tjekkiet er omgivet af bjerge med et fladt sletteland i midten, så her er der gode muligheder for at tage på skiferie. Landet gennemstrømmes af flere af Europas store floder og med sine flade vidder er det oplagt at tage på cykeltur her og opleve den smukke natur. Uanset om man vil bo på hotel eller campere er der rigtig gode muligheder i Tjekkiet. Transportnettet i Tjekkiet er godt og velegnet til at tage på ture rundt i landet.

Oplev skønne Tjekkiet

Tjekkiet er i løbet af de sidste år blevet et populært turistmål, dette gælder især hovedstaden, Prag, som også står på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.
Landet er stadig præget af tiden med kommunistisk herredømme.

Tjekkiet er et fladt land med bjerge omkring sig, hvilket giver basis for at dyrke vintersport. Flere floder løber gennem landet, bl.a. Moldau. Dalandskabet er fladt så er Tjekkiet desuden perfekt til cykelferier.

I Tjekkiet er der mange overnatningsmuligheder. Der er bl.a. et stort udvalg af campingpladser. Efter Berlinmurens fald i 1989 er landet blomstret op, og der er kommet mange nye tilbud, man med fordel kan benytte sig af.

Det offentlige trafiksystem i Tjekkiet er veludbygget og rimeligt at benytte, det er derfor oplagt at benytte, hvis man ønsker at rejse rundt og se landet.

 

Når man i dag rejser til Tjekkiet, er det nemt at glemme, at dette smukke land for årtier siden var gemt væk bag jerntæppet, som adskilte vestens frie demokratier fra de kommunistiske stater under det sovjetiske diktatur. På den tid var Tjekkiet lukket land for de fleste vesterlændige, men her mere end 30 år efter Berlinmurens fald har Tjekkiet indtaget en ny rolle som et af Europas mest attraktive og interessante rejsemål.

Med en perlerække af maleriske, historierige byer og utallige romantiske slotte samt ikke mindst en storslået natur, er Tjekkiet således et af de rejsemål i Europa, som enhver bør besøge mindst én gang i livet. Til trods for sin forholdsvis beskedne størrelse, kan Tjekkiet blandt andet bryste sig af hele 12 af UNESCO's verdensarvssteder. Det inkluderer charmerende Prag, der med rette kan beskrives som en af Europas mest fascinerende hovedstæder.

Det er da også netop Prag, som de fleste af Tjekkiets besøgende først stifter bekendtskab med. Men selvom du i Prag finder et væld af kulturelle, arkitektoniske og historiske seværdigheder, venter der dig også mange store oplevelser uden for landets hovedstad. Eventyrlige slotte, imponerende monumenter, idylliske middelalderbyer og nogle af Europas smukkeste naturområder er således blot nogle af de seværdigheder, du kan glæde dig til at udforske på en rejse til Tjekkiet.

Rejsemål i Tjekkiet

 • Gæstebedømmelser 9,5
  Prag
  285 hoteller
  Attraktionerne og eventyren er nærmest uendelige, når du rejser til Tjekkiets dejlige hovedstad, Prag. I en af Europas smukkeste byer kan du slentre rundt i de charmerende brostensbelagte gader i den gamle bydel. En unik oplevelse!

Populære hoteller i Tjekkiet

Tjekkiet, Prag
9,2
Fabelagtigt
1888 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 14 km
 • Afstand til centrum: ca. 1.1 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Tjekkiet, Prag
9,3
Fabelagtigt
1824 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 13 km
 • Afstand til centrum: ca. 1.9 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Tjekkiet, Prag
9,3
Fabelagtigt
3013 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 15 km
 • Afstand til centrum: ca. 700 m
 • Internetadgang/Wi-Fi

Seværdigheder og oplevelser

Herunder har jeg kort beskrevet nogle af de mange oplevelser, som venter dig på en rejse til Tjekkiet. God fornøjelse og god rejse!

Prags borg

Det er ikke uden grund, at Prag er den mest populære destination i Tjekkiet. En storbyferie i den smukke hovedstad kan nemt gå med blot at gå fra den ene seværdigheder til den anden. En af de mest iøjefaldende er Prags borg, som takket være dens placering på en høj kan ses fra de fleste steder i byen. Slotsområdet er større end man umiddelbart tror. Afsæt derfor god tid til dit besøg, så du udover Sankt Vitus Katedralen og Sankt Georges kirken også kan se de smukke haver.

Karlsbroen

Af hovedstadens talrige broer er Karlsbroen fra det 13. århundrede uden tvivl den mest stemningsfulde. Med mindre du står meget tidligt op eller er sent ude, får du den nu til dags ganske vist ikke helt for dig selv. Det er ikke desto mindre en unik oplevelse at gå over den 520 meter lange bro, der om dagen er fuld af liv med gademusikanter og souvenirsælgere, mens den om aftenen er ideel til en romantisk slentretur.

Kutná Hora

Prag er langt fra den eneste by, som det er værd at opleve i Tjekkiet, langtfra. Omkring 80 km øst for hovedstaden ligger for eksempel sølvbyen Kutná Hora, som i sin tid var en stærk konkurrent til Prag. I dag er den en af de mest besøgte byer i landet takket være den fantastiske arkitektur, som afspejler den rigdom de omkringliggende sølvminer tilførte i sin tid tilførte byen. Her bør du blandt andet besøge den spektakulære katedral og det makabre knoglekapel, hvis du ikke er sart.

Vandreferie

Der er et fremragende netværk af afmærkede vandrestier i Tjekkiet med nogle for alle. Næsten uanset hvilket område du rejser til, kan du derfor købe et vandrekort hos den lokale boghandel og gå på eventyr. I Krkonoše Nationalpark og i Jizera-bjergene tæt på den Polske grænse venter for eksempel enestående, uspoleret natur, som du om sommeren kan udforske til fods og om vinteren på ski.

Hvad siger gæsterne i Tjekkiet?

9,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 47 anmeldelser