Rejser til Prag

Lyder betagende arkitektur, et væld af spændende museer og et sandt virvar af brostensbelagte gader, der indbyder til romantiske slentreture, samt traditionsrige bryghuse, hvor der bydes på gode øl, som opskriften på en vellykket storbyferie? Så se de billige rejser til Prag med Solfaktor!

Den tjekkiske hovedstad Prag er en interessant storby med en masse kultur og seværdigheder. I den gamle bydel strækker den smukke borg sig op mod himmelen. Over floden, Moldau, som løber gennem Prag, går den berømte Karlsbro mellem Staré Mesto og Malá Strana, som er Prags vartegn. Herfra har man en fin udsigt ud over byen, og man kan følge de charmerende gader videre til både interessante museer og kulturelle oplevelser, fx. St. Vitus-Katedralen, Det Astronomiske Ur og andre af byens seværdigheder.

Når man rejser til Prag får man en smagsprøve på både det gamle og det nye Europa. Fløjlsrevolutionen i de sidste måneder af 1989 førte til Tjekkoslovakiets kommunistiske regerings fald og indvarslede samtidig en ny æra for tjekkerne. Allerede ved Pragforåret i 1968 havde befolkningen vist deres trang efter frihed, og efter jerntæppets fald har de ikke set sig tilbage. Tværtimod har landet både politisk og økonomisk med hastige skridt halet ind på Vesteuropa.

Når man rejser til Prag får man således et godt billede på den imponerende udvikling hele landet har gennemgået de sidste tre årtier. Allerede kort tid efter at grænserne var blevet åbnet, begyndte folk fra hele Europa at rejse til Prag og tilføre byen nyt liv. I 1992 blev Prags gamle centrum optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Året efter blev Tjekkoslovakiet opdelt og Prag udnævnt til hovedstad for Tjekkiet. I dag er den smukke by landets ubetinget mest populære rejsemål og modtager omkring 8 millioner besøgende årligt, hvoraf hovedparten er internationale.

Store dele af den centrale del af Prag byder på hyggelige brostensbelagte gader med en dejlig, lidt gammeldags atmosfære. Siden 1992 er Prags gamle bydel på UNESCOs verdensarvsliste.

Øl, øl og mere øl...

Tjekkiske øl er berømte over hele verden, og i Tjekkiet brygges der meget øl, faktisk noget af verdens bedste, og her i Prag er der også mange bryggerier, utallige ølbarer, barer og restauranter at vælge mellem. Noget af det du kan købe med hjem er f.eks læder og krystal, noget som man har lavet i hundredevis af år i Tjekkiet. Når du bliver sulten, kan du spise dig mæt i traditionel mellemeuropæisk kost, ofte lidt tung mad med flæsk, knødel eller kål. Men her er naturligvis også restauranter med mad fra hele verden.

Den kollektive trafik fungerer ganske glimrende og det er billigt at f.eks tage metroen. Det betyder, at dit hotels beliggenhed ikke betyder det helt store, så længe der er en metrostation eller en sporvognslinje i nærheden. Du flyver til lufthavnen Vaclav Havel, som ligger 20 kilometer fra centrum. For at komme ind til byen, må du tage en taxi eller lufthavnsbussen. Der er ingen metro- eller togforbindelse fra lufthavnen.

>> Find tilbud på restpladser og afbudsrejser til Prag her

Hvem vil kunne lide vores rejser til Prag?

Prag er en god weekendrejsedestination - her får du masser af kultur og historie, spændende gastronomi og en yderst veludviklet ølkultur. Nyd atmosfæren, arkitekturen, den billige shopping og den afslappede atmosfære, når du rejser til Prag, fx. på en forlænget weekend.

Hvornår skal man rejse til Prag?

Prag ligger midt i Europa, hvilket betyder typisk fastlandsklima med varm, tør sommer og ofte kold vinter. Men foråret kommer tidligt, hvilket gør Prag til en populær påskeferiedestination. Lille rejsetip: mange hoteller har lavere priser i august, når det er varmest i byen. Det er også muligt at finde mange billige rejser til Prag i december, hvor byen kan fremvise et smukt og populært julemarked med bl.a. lokale specialiteter.

Hoteller i Prag

Populære hoteller i Prag

Tjekkiet, Prag
8,8
Meget godt
1220 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Afstand til centrum: ca. 400 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Tjekkiet, Prag
9,3
Fabelagtigt
3473 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Tjekkiet, Prag
9,5
Fabelagtigt
2137 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant

Book billige rejser til Prag med Solfaktor

Hos Solfaktor kan du døgnet rundt nemt booke en problemfri og billig rejse til Prag, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Den smarte søgemaskine holder automatisk øje med alle de største portaler på nettet for at sikre dig de bedste priser på flybilletter og hoteller over hele verden.

Vi samler det hele for dig i en pakkerejse med rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje eller transfer til/fra lufthavnen, og få den bedste oplevelse når du kommer frem. Har du allerede transporten på plads, men mangler et godt hotel til din ferie i Prag, så vælg ‘Kun hotel’ og find nettets bedste priser på overnatninger til din ferie.

En god ferie i Prag

Den tjekkiske hovedstads gamle bykerne, der i 1992 blev optaget på UNESCO's liste over verdensarv, emmer af charme med små krogede gader, gamle bygninger adskilt af utallige porte, der åbner ind til hyggelige gårdmiljøer. På de mange gadehjørner og torvepladser i Prag centrum ligger spændende restauranter og barer side om side og lokker med priser, der ligger mærkbart under de danske. Dertil kommer naturligvis de mange seværdigheder, som man nemt kan bruge mange ferier på at udforske. Bare det at gå rundt i byens gader er en oplevelse i sig selv og byder på mange unikke øjeblikke. Glæd dig for eksempel til spadsereturen over Karlsbroen, der er udsmykket med 30 helgenstatuer og altid summer af liv. Denne 520 meter lange gotiske bro over Moldau-floden er nok Europas smukkeste middelalderbro og er med rette et af byens mest kendte vartegn.

Udover de historiske seværdigheder er Prag også et sandt overflødighedshorn af kunstmuseer, markeder og ikke mindst butikker. Prag lever således stadig i høj grad op til sin fortid som gammel handelsstad. Det lave prisniveau indbyder naturligvis i høj grad til en storbyferie rig på kulinariske oplevelser og shopping. 

Hvor skal du bo i Prag? Udbuddet af indkvarteringsmuligheder er stort når man rejser til Prag. Vil du have mest muligt ud af byens mange tilbud, er det en god ide at vælge et centralt beliggende hotel.

Inspiration og fakta

Inden du booker en af vores billige rejser til Prag, så først et par hurtige fakta om Den Gyldne Stad: Prag er Tjekkiets hovedstad og største by med omkring 1,3 millioner indbyggere. Byen der spreder sig over et kuperet terræn ved floden Moldau, ligger på højde med Frankfurt omtrent 600 km fra Danmark i fugleflugt. Prag som by kan dateres tilbage til omkring det 9. århundrede, hvor byens borg blev grundlagt.

Prag som også var hovedstad i den historiske region Bøhmen, anses af mange for at være en af Europas smukkeste hovedstæder. Det skyldes ikke mindst, at Prag i modsætning til mange andre europæiske storbyer trods voldsomme kampe slap nogenlunde helskindet gennem 2. Verdenskrig. Her kan du således stadig opleve det oprindelige middelaldercentrum, som rummer imponerende katedraler og kirker med høje spir.

Prag har specielt siden udbygningen af det enorme borgkompleks (det største af sin slag i verden ifølge Guinness rekordbog) haft noget storslået over sig. Byen har da også gennem meget af sin levetid ikke blot været centrum for den politiske magt, men også haft en stærk tiltrækningskraft på kunstnere og videnskabsmænd fra hele verden. Det inkluderer den berømte danske astronom Tycho Brahe (1546-1601), der ligger begravet i netop Prag. I nyere tid er byens tiltrækningskraft ikke aftaget. Efter murens fald flyttede mange unge således til byen og var med til at skabe den energi og dynamik, man stadig fornemmer overalt. 

Seværdigheder og oplevelser

En stor del af fornøjelsen ved en ferie i Prag er blot at vandre formålsløst rundt i de brostensbelagte gader og suge byens unikke stemning til sig. Der er dog en række seværdigheder, som du ikke bør gå glip af. 

Karlsbroen (Karluv most)

På den 516 meter lange, 10 meter brede stenbro, som forbinder de to bydele Stare Mesto og Malá Strana, er der næsten altid masser af liv. vil Du undgå det værste mylder, skal du komme her tidligt om morgen. For mange vil en del af fornøjelsen ved en spadsertur over den broen fra det 14. århundrede dog netop være muligheden for at betragte livet, der udspiller sig her med et virvar af turister, lokale samt kunstnere og gademusikanter, der forsøger at tjene en skilling. 

Den smukke bro, der holdes oppe af 16 buer, har dog ikke altid kun været forbundet med glæde og beundring. I forbindelse med trediveårskrigenbrød, som ud i 1618, fandt et stort slag sted uden for Prag. Sejrsherren kong Ferdinand 2. af Habsburg lod 27 adelige oprørsledere halshugge og hængte derefter på makaber vis deres hoveder op på Karlsbroens gotiske tårn. Karlsbroen ligger ganske tæt ved Prags borg (se nedenfor), så det er oplagt at gå over broen på vej derop.

Ingen rejser til Prag uden at se Karlsbroen mindst en enkelt gang.

Orloj - det astronomiske ur 

Det astronomiske ur, som pryder rådhustårnet i Staré Mesto, er måske en af Prags mest fotograferede seværdigheder. Uret blev konstrueret af mesteren Mikulas af Kadan efter design af Jan Sindela, professor i matematik og astronomi. Her samles turister hver time for at beundre det gamle ur fra 1410. Når klokken slår åbnes to låger over uret, og figurer, der forestiller de 12 apostle, kommer til syne. Forestillingen afsluttes med, at hanen galer, lågerne lukkes og publikum klapper begejstret.

Borgen (Pražský hrad)

Prags borg, som har rødder til bage til det 9. århundrede, ligger på en høj og kan derfor ses fra de fleste steder i byen. Det enorme borgkompleks rummer adskillige paladser, klostre, kirker og kapeller, som det kan tage flere dage at udforske. Du bør som det mindste lægge vejen forbi den gotiske Skt. Vitus katedral og  St. Georges kirken. Borgen har været centrum for magten i Tjekkiet i mange århundreder og er da også sæde for landets præsident.

Restauranter og shopping

Traditionelt hører tjekkisk mad til i den lidt tunge ende med retter, der er kødrige i form af for eksempel pølser og gryderetter. Typisk ledsages retterne af kål, kartoffelmos eller knödel, der er en slags melbolle. Selvom der stadig er gode muligheder for at prøve sådanne lokale, traditionelle retter, vil du dog også opdage, at menukortene i Prag nu til dags rummer indflydelser fra mange andre madkulturer med både lokale og internationale køkkener i alle prisklasser. Der er for eksempel talrige restauranter, som er meget inspireret af de franske og italienske køkkener. Der er desuden en god blanding af fine gourmetrestauranter og mere budgetvenlige spisesteder.

Det generelt lave prisniveau i Tjekkiet slår naturligvis også igennem på menukortenes priser, så det er ekstra oplagt at udnytte muligheden for at forsøde ferien med skønne gastronomiske oplevelser, når du rejser til Prag. Det inkluderer øllet, som spiller en vigtig rolle i tjekkisk kultur. Der er da heller ingen mangel på udskænkningssteder i Prag. Om sommeren er der for ekempel rig mulighed for at nyde en kølig øl i en af byens grønne parker eller i en hyggelige gårdhave i forbindelse med et værtshus. 

Nattelivet i Tjekkiets hovedstad Prag er lige så alsidigt som det kulinariske udbud. Her finder du alt fra pulserende diskoteker til stemningsfyldte jazzklubber. De lave priser tiltrækker ikke overraskende en del festglade, unge turister, der slår sig løs til ud på de små timer. Men der er også mange muligheder for at nyde byens natteliv i mere fredelige rammer på traditionelle værsthuse, elegante cocktailbarer eller til en intimkoncert. 

Vil du udnytte de billige priser når du rejser til Prag til at shoppe, er udvalget af butikker stort. Der er utroligt mange souvenirbutikker med tingel-tangel af tvivlsom kvalitet i den gamle bys gader og for eksempel det mest populære hovedstrøg Václavské Namesti. Skal det være lidt mere eksklusivt, skal du søge mod den elegante gade Parížská, hvor der ligger mange mærkevareforretninger. Dertil kommer talrige store, moderne indkøbscentre rundt om i byen med butikker af enhver slags.

Vejr

På en rejse til Prag vil du opleve et typisk fastlandsklima med varme somre og kolde vintre. Januar er koldest med temperaturer, der ligger omkring frysepunktet. Somrene er solrige med dagstemperaturer der gennemsnitlig når op omkring 24 grader. Der falder dog også mest nedbør i sommermånederne, der samtidig af og til kan blive meget varme inde i byen. Dette er den mest populære årstid at besøge byen, men vil du undgå varmen og den værste turisttrængsel, kan det anbefales at rejse til Prag i foråret - specielt maj - hvor temperaturerne beynder at være høje nok til at nyde byens udeliv i fulde drag, men stadig ikke for hedt til at tage på sightseeing midt på dagen. Prag tager sig ligeledes godt ud i efterårsmånederne, når byens træer langsomt begynder at miste farve.

Praktiske oplysninger

Transport: En ferie i Prag starter oftest i Václav Havel Airport Prague, som ligger omkring 20 kilometer fra centrum. Dette er landets største lufthavn med forbindelser til utallige destinationer i Europa - heriblandt Danmark. Der er gode busforbindelser ind til bymidten fra lufthavnen. Har du god tid (ca. 12 timer), er der desuden gode, internationale togforbindelser til Prag. 

Prags historiske bykerne er ikke større end at meget kan nås til fods. Det er dog værd at bemærke, at de mange brostensbelagte gader gør byen mindre fremkommelig for personer med gangbesvær. Vil du hvile benene, er der et godt netværk af offentlig transport med busser, sporvogne og metro, som gør det nemt at komme omkring - også til seværdigheder i byens ydre dele. Som turist kan det være en fordel at købe en 24-timers eller tre-dages billet. Sidst, men ikke mindst, kan det anbefales at tage en sejtur på Moldau-floden. Det er en god måde at se nogle af seværdighederne, for eksempel Karlsbroen, fra en lidt anden vinkel.

Sprog: Tager du på udflugt uden for byen, kan du i landlige områder opleve, at det er svært at gøre sig forståelig på engelsk. Inde i Prag, især på steder hvor man er vant til at have med turister at gøre såsom hoteller, restauranter, butikker, museer osv. er det sjældent noget problem at tale engelsk, ligesom mange taler lidt tysk. 

Valuta: Tjekkiske koruna (CZK). Til trods for at Tjekkiet er medlem af EU, har landet ligesom Danmark endnu ikke indført euroen. Sedler fås i størrelser af 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 CZK. Dertil kommer mønter af 1, 2, 5, 10, 20 og 50 CZK. Der er talrige vekselkontorer i selve byen samt i lufthavnen. Dertil kommer mange hæveautomater, der accepterer de almindelige former for internationale kreditkort. Vil du helst undgå kontanter, kan du betale med kreditkort - specielt Visa og Mastercard -  på de fleste hoteller, restauranter og i butikker.

Drikkepenge: Selvom man ikke har lang tradition for at bruge drikkepenge, er det især på restauranter normalt at give drikkepenge, hvis man er tilfreds med betjeningen. Man lægger normalt omkring 10 procent af regningen.

Rejser til Tjekkiet

Læs mere om Tjekkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tjekkiet her

Andre links

Hvad siger gæsterne i Prag?

9,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 25 anmeldelser