Rejser til Marmaris

Marmaris er en af de smukkest beliggende tyrkiske feriebyer, inde i Marmarisbugten med nabobyen Icmeler lige ved siden af. Marmaris har en flot havn, masser af restauranter, shopping og forlystelser men ikke helt de bedste strande i området.  Det er dog nemt, at tage ud til fine strande tæt på.

Mange bruger Marmaris som udgangspunkt for et par dage eller en uge ude på vandet i en traditionel Gület, et skib hvor man bor, spiser, nyder den flotte kyst fra vandsiden og laver små stop undervejs i badevige eller ved små byer langs kysten. For dig, der bliver i byen, venter en dejlig strandpromenade med masser af restauranter og caféer, barer og forlystelser. I den del af havnen som hedder Netsel kan du shoppe mærkevaretøj – og en hel del andet.

Marmaris gamle bydel er lidt af en labyrint, og her ligger også sultan Süleymans borg fra 1500-tallet. I den gamle bydel er der masser af butikker og små restauranter, hvor der handles og pruttes om smykker, tæpper, krydderier og meget andet.

Nabobyen Icmeler har en bedre strand end Marmaris, da den har lidt finere sand, men stranden i selve Marmaris kan sagtens også bruges. Liggestolene er oftest gratis, men der ligger en forventning i luften om, at du bestiller noget fra den restaurant eller bar, som ejer denne del af stranden. Hvis du rejser med børn, kan det være godt at vide, at der findes flere vandland i Marmaris.

Hvem vil kunne lide Marmaris?

Marmaris er for dem, som vil opleve den smukke kyst, og måske for dig, som vil tage ud i et par dage på havet. I marinaen er der masser af forlystelser hele natten, og byen byder på masser af shopping. Måske passer Marmaris egentlig bedst for voksne, eller for voksne med ikke alt for små børn. Men naturligvis kan også de mindste få en fin ferie her. Dog er stranden i byen ikke 100% børnevenlig.

Hvornår skal man rejse til Marmaris?

Fra november og frem til april er der sjældent over 15 grader, og der falder mest regn i januar og februar. Sommeren starter i maj med temperaturer op til de 25 grader, og i juli og august kan det blive meget varmt og fugtigt - op mod 35 grader. Efteråret er et godt tidspunkt at besøge denne del af Tyrkiet, selv i oktober kan det være 25 grader i luften og lige så varmt i vandet.

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Hoteller i Marmaris

Populære hoteller i Marmaris

Tyrkiet, Den Ægæiske Region, Marmaris
7,2
Godt
33 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 97 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Tyrkiet, Den Ægæiske Region, Marmaris
8,9
Meget godt
91 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 97 km
  • Nærmeste strand: ca. 750 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Den Ægæiske Region, Marmaris
8,6
Meget godt
681 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 99 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)