Rejser til Middelhavsregionen

Middelhavsregionen på den tyrkiske sydkyst omfatter mange af Tyrkiets mest populære rejsemål og det er på den tyrkiske sydkyst, at du finder en perlerække af Tyrkiets bedste strande. Her på Den tyrkiske Riviera kan du nyde den gavmilde middelhavssol ved rejsemål, der også er kendt for en række seværdigheder. 

Alanya er ubetinget danskernes favoritrejsemål i Tyrkiet, og her kan du kombinere badedage ved stranden med oplevelser i byen og en omkringliggende smuk og dramatisk bjergrig natur. Side med den unikke, gamle bydel ligger mellem lufthavnene Antalya og Gazipasa-Alanya, og her kan du glæde dig til kilometervis af brede sandstrande og gode hoteller med mange faciliteter. 

Klimaet i Middelhavsregionen er fantastisk, og sommersæsonen er derfor lang. Her kan du nyde de fantastiske sandstrande fra maj til oktober med mange solskinsdage og sjælden regn. Temperaturerne i Middelhavsregionen er typisk et par grader højere end i de øvrige regioner i Tyrkiet. 

Lokalbefolkningen er gæstfri, og særligt i starten og slutningen af sæsonen vil du opleve, at du bliver taget imod med åbne arme og ofte bliver budt på et glas te og en sludder, når du fx handler i basaren eller nyder en frokost på én af de mange restauranter eller mere lokale ”lokantaer”. 

Middelhavsregionen er oplagt til familieferier, og du finder du et stort udvalg af hoteller for enhver smag. Især finder du store luksusresorts med All Inclusive og mange gode faciliteter for både børn og voksne. Vi tilbyder også små, hyggelige lejlighedshoteller og et godt udvalg af mellemklassehoteller, hvor du kan holde en dejlig ferie til en god pris. Rejser du uden børn, tilbyder vi også håndplukkede hoteller, der kun er for voksne.

Oplevelser i Middelhavsregionen

Når der står sol, varme og og lange badestrande øverst på ønskelisten for årets sommerferie, er der ikke mange rejsemål i Europa, som kan konkurrere med Antalyakysten på den tyrkiske riviera. Her finder du populære destinationer som Alanya, Belek og Side med deres lange gyldne sandstrande og alle de tilbud, der skal til for at få en vellykket familierejse, samt en perlerække af fredfyldte badebyer for dig, der blot trænger til at koble helt af og lade batterierne op under sydens sol.

På Antalyakysten finder du et bredt udvalg af hoteller og ferielejligheder i alle prisklasser. Der er med andre ord noget noget for alle, uanset om du er på udkig efter et godt tilbud på en ferie med hele familien eller planlægger en romantisk parferie med fokus på den rene afslapning. Allerede i foråret kan du på Antalyakysten nyde temperaturer som på en god dansk sommerdag, og i sommermånederne får du ikke brug for andet end dit letteste sommertøj fra morgen til aften.

Som rejsemål er Antalyakysten med god grund mest kendt for sit solrige vejr og skønne badestrande. Når du ikke ligger og daser på stranden eller bader i det lune middelhav, er der dog også meget andet at tage sig til og opleve i denne del af Tyrkiet. Glæd dig til wellness i et ægte hamam, shopping på farverige markeder, bådudflugter til idylliske badevige og til at mærke historiens vingesus på udflugter til imponerende romerske areaner og osmanniske borge.

Rejsemål i Middelhavsregionen

 • Gæstebedømmelser 9,0
  Alanya
  143 hoteller
  Alanya er Tyrkiets feriehovedstad nummer et, og her er noget for alle rejsende, fra børnefamilien som vil bo på et flot resorthotel, til det voksne par som vil nyde livet lige ned til en af de gode strande -  og ikke mindst er her noget for ... dem, som vil gå i byen hver aften. Alanya har det hele.  Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,4
  Side
  93 hoteller
  Side er en af de mest kendte feriebyer i det sydlige Tyrkiet. Side rejser du til for at nyde af den bilfrie bymidte, den gode shopping og hyggelige stemning - men også for at slikke sol, bade og ikke mindst opleve de mange flotte historiske ruiner.
 • Antalya
  47 hoteller
  I Antalya kan du bruge hele ferien med afslapning på stranden. De omkringliggende grønne bjerge byder dog også på masser af eventyr, hvis du ikke kun vil dase i solen, og rundt om i Antalyas gamle dele kan du udforske spændende historisk seværdigheder.
 • Belek
  46 hoteller
  Rejser man til Belek er det for at nyde sol og vand i luksuriøse omgivelser. Her ligger de fleste hoteller helt ned til havet og mange af stederne har private strande.
 • Gæstebedømmelser 8,7
  Kemer
  38 hoteller
  Kemer er en hyggelig lille landsby, omgivet af Taurusbjergene, med smuk grøn pinjeskov på den ene side og det krystalklare og blå vand på den anden.
 • Colakli
  15 hoteller
  Colakli tiltrækker besøgende fra hele verden. Med sin betagende kystlinje, livlige byliv og et væld af spændende oplevelser er Colakli et ideelt rejsemål for både afslapning og eventyr.

Populære hoteller i Middelhavsregionen

Tyrkiet, Middelhavsregionen, Antalya
8,9
Meget godt
332 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 450 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Middelhavsregionen, Alanya
9,4
Fabelagtigt
518 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 41 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Middelhavsregionen, Side
9,9
Fabelagtigt
1673 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 66 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Antalyakysten, såsom dens geografi, historie og klima og vejr, som kan tjene som inspiration til din ferie på Antalyakysten. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Antalya, beliggende på sydvestlige del af den anatoliske kyst, er Tyrkiets femtestørste by og den største tyrkiske by ved den mediterrane kyst med 1,2 millioner indbyggere.

Byen er en del af Antalyakysten, som på sin side er en del af Den Tyrkiske Riviera, der omfatter provinserne Antalya og Mugla, og i mindre grad Aydin, det sydlige Izmir og det vestlige Mersin. Kendte byer på Den Tyrkiske Riviera, foruden Antalya, er Alanya, Bodrum, Çesme, Fethiye, Kalkan, Kas, Kemer, Kusadasi, Marmaris og Side.

Klima og vejr

Antalyakysten har et behageligt middelhavsklima med varme og tørre somre og milde vintre. Området er afskærmet fra den nordlige vind af de nærliggende Taurusbjerge. Omkring 300 dage af året er solrige, med næsten 3.000 timers sollys om året.

De følgende beskrivelser af gennemsnitstemperaturer og nedbørsmængder året rundt tager udgangspunkt i Antalya; der kan naturligvis forekomme mindre variationer alt efter, hvor på Antalyakysten, du befinder dig.

Den varmeste måned i året i Antalya er juli med 28 grader i gennemsnit, efterfulgt af august med 27 grader og juni og september med 25 grader i gennemsnit, mens januar måned er den koldeste måned i året med 10 grader i gennemsnit, efterfulgt af februar med gennemsnitligt 11 grader.

Generelt har Antalya meget nedbør om vinteren, mens somrene er tørre, så hvis du vil undgå regn på din rejse til Antalya, skal du rejse i månederne fra maj til september, der alle kun har 10 mm regn i gennemsnit. De mest regnfulde måneder i året er december med 210 mm regn i gennemsnit, efterfulgt af januar og november med 180 mm regn i gennemsnit.

Historie

Antalyakysten er et af Tyrkiets og Middelhavets rigeste historiske områder, ligesom den øvrige del af Den Tyrkiske Riviera. For overskuelighedens skyld vil det dog i det følgende kun være dele af hovedbyen Antalyas historie, der vil blive skitseret, da Antalyakysten ikke er noget geografisk skarpt defineret område (i modsætning til Den Tyrkiske Riviera, som den er en del af og som er historisk defineret).

Kong Attalus II af Pergamon betragtes som grundlæggeren af byen omkring året 150 f.Kr. under den hellenistiske periode, selv om udgravninger i 2008 har fundet arkæologiske spor, som kan dateres til det 3. århundrede f.Kr., og som tyder på, at Attalea var en genopbygning og udvidelse af en tidligere by. Under kong Attalus II af Pergamon tjente byen som flådebase for Attalus´ stærke flåde. 

Byen blev en del af den romerske republik i 133 f.Kr., da Attalus III, en nevø af Attalus II, testamenterede sit rige til Rom ved sin død i 133 f.Kr. Byen voksede og blomstrede under romersk herredømme og var en del af den romerske provins Pamphylia Secunda, hvis hovedstad var Perga.

Antalya var en storby i det byzantinske imperium og hovedstaden i den byzantinske region (themata) Cibyrrhaeots, der dækkede Anatoliens sydlige kyst. Det menes, at byen under byzantinsk herredømme udgjorde den største flådestation på den sydlige anatoliske kyst, et større handelscenter og den mest tilgængelige havn mellem Det Ægæiske Hav og Cypern.

Byen og det omkringliggende område blev erobret af seldsjukkerne i begyndelsen af det 13. århundrede efter at det byzatinske imperiums hovedstad Konstantinopel var blevet plyndret i 2014 og imperiet de facto var sat ud af kraft, indtil det vandt en smule af fodsæstet igen i 1261. Seldsjukkerne gjorde Antalya til hovedstaden i fyrstedømmet Teke (kaldet et beylik), og herskede over byen, indtil osmannerne senere erobrede den i 1432, bortset fra en periode med cypriotisk styre mellem 1361 og 1373.

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Hvad siger gæsterne i Middelhavsregionen?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 88 anmeldelser