Rejser til USA

I USA findes alt fra kosmopolitiske storbyer til historiske mindesmærker; fra fantasifulde forlystelsesparker til uspolerede naturscenerier og lange kyststrækninger med barske klipper eller indbydende strande. Book din ferie i USA med Solfaktor i dag!

USA har over 325 millioner indbyggere, og er dermed et af klodens største lande, både målt i antal mennesker og til arealet. USA har det hele, fra steder med et klima som ligner det danske, til subtropiske områder og ørken. Her har du alle muligheder, uanset hvad du vil opleve.

Det kan være svært at finde ud af, hvad man vil se og opleve, når rejselysten melder sig til USA. Mulighederne er enorme, men det er også afstandene. Du kan flyve direkte til mange destinationer i USA fra Danmark, og til de fleste større byer ved hjælp af en mellemlanding undervejs i f.eks London, Frankfurt eller Amsterdam.

Nogle populære destinationer i USA er Californien, med Los Angeles og San Francisco. I Californien ligger også San Diego, vindistrikterne Napa Valley, Soma Valley og Yellowstone Nationalpark.

En anden magnet er New York, byen der aldrig sover, eller The Windy City Chicago. Mange danskere tager turen over til Florida, The Sunshine State. Her ligger f.eks Orlando og Disneyland, feriebyen Fort Lauderdale, de gode strande ved Clearwater Beach, alle forlystelser ved Miami Beach og i Florida ligger også Daytona – et must for dig, der godt kan lide motorsport.

Hawaii ligger langt væk, du skal halvvejs til Japan, men her får du en eksotisk blanding af USA og det afslappede liv i det sydlige Stillehav. En ganske anderledes oplevelse.

Las Vegas kender du fra film og byen er faktisk efterhånden en ganske familievenlig oplevelse.

Hvem vil kunne lide USA?

USA har noget for alle. Her er noget for storbyentusiasten, naturelskeren, strandløven, shoppingtossen og den historieinteresserede. Rejs hertil med familien, kæresten eller dine børn. USA er næsten et lille kontinent i sig selv, og har det hele for alle.

Hvornår skal man rejse til USA?

Du kan rejse til USA når som helst, men det er store forskelle på vejret. New York kan være en iskold oplevelse om vinteren, og bagende varmt om sommeren. Californien har lunt klima. Florida er varmt hele året, og det samme kan siges om Hawaii. De fleste amerikanske storbyer er behagelige at besøge året rundt. 

En billig ferie i USA med Solfaktor

Den bedste måde at opdage USA på, med mindre du skal på badeferie eller storbyferie, er ved at leje en bil, og på landets vidtstrakte vejnet er det nemt at komme rundt og opleve USA udenfor de store byer.

Amerikanerne er venlige, imødekommende og viser en charmerende interesse for USAs gæster og forhøre sig ofte indgående om, hvor man kommer fra. Mange nedstammer fra europæiske indvandrere og er meget beviste om, hvor deres olde- eller bedsteforældre kom fra. I USA mødes du stort set altid med et smilende ”how are you”. Det er ikke et spørgsmål, du skal besvare med en længere udredning om dit velbefindende – det er blot den amerikanske måde at sige god dag på. Shopping er en stilart, der i USA beherskes til fuldkommenhed og de store malls, outlets og mange specialbutikker lokker enhver med et nogenlunde veludviklet shopping-gen. Turistfaciliteterne i USA er i top og underholdningsmulighederne er uden ende. USA er et meget stort land, og det er umuligt at nå det hele på én ferie. Man må vælge en by, en stat eller to og så ellers bare komme igen, igen og igen.

Det østlige USA

New England, de 6 nordøstligste stater i USA, minder meget om Europa med historiske byer, fantastiske skiområder, landlig idyl, en flot og til tider dramatisk kyst og mange kulturelle tilbud. Hele vejen langs USAs Atlanterhavskyst ligger store byer, der på hver deres måde er betydningsfulde og unikke. Chesapeake Bay er betagende og det samme er de sydligere strande Nord og Syd Carolina.

Florida er en af USAs største feriedestinationer. Det er takket være solen, de endeløse strande, udbuddet af forlystelsesparker og den enestående nationalpark, Everglades. Her er charmerende byer i alle størrelser og køreturen over alle øerne og broerne ned til Key West er en fantastisk oplevelse. I Orlando ligger Disneyworld, Seaworld, Universal Studios, EPCOT Center for blot at nævne nogle af de mange forlystelser. Fort Lauderdale er fuld af eksklusive yachts og Miami er simpelthen forrygende.

>> Mere om rejser til Florida her

Sydstatscharme 

New Orleans er jazz’ens by i USA. Det er en by fyldt med sydstatscharme, voodoo og masser af aftenunderholdning i French Quarter. Her er spændende afrikansk-amerikansk kultur og til det årlige Mardi Gras er alt tilladt. Der er basis for store oplevelser på ture ud i Mississippi-deltaet, hvor man i fladbundede både sejler rundt i de stillestående vådområder, bayou’er, og ser dyrelivet i vandet, fuglene og de gamle træer med den spøgelsesagtige spanske mos hængende fra grenene.

USAs hjerte

The Great Lakes-området er USAs hjerte med både landbrugsland og industri. Her ligger de travle storbyer Chicago, Detroit og Cleveland, og her finder man også mange af USAs Amish-samfund. En ferie i USA kan fx. med fordel startes med en flyforbindelse til Chicagos store O'Hare-lufthavn.

Det vestlige USA

Mod vest er der store oplevelser i vente, og skal man bare én gang på ferie i USA, vil mange pege på dette område. I Black Hills i South Dakota finder man det berømte monument, Mount Rushmore, med 4 præsidenters kontrafej udhugget i klipperne. Området langs bjergkæden Rocky Mountains er et eldorado af mangeartede naturoplevelser og nationalparker som Yellowstone med de aktive gejsere, den imponerende kløft, Grand Canyon, farvespillet i klippesøjlerne i Bryce Canyon og den frodige Zion Canyon er oplagte mål for et besøg. I ørkenstaten Nevada er det store trækplaster spillebyen Las Vegas. Her er det sjovt at tilbringe et par dage med at kigge på de fantasifulde hoteller og prøve lykken i casinoerne.

Helt ude ved USAs Stillehavskyst ligger Californien, som er en verden for sig. Her er store metropoler som Los Angeles og San Francisco og små hyggelige byer fra guldgravertiden; betagende natur som den barske ørken i Death Valley, de frodige vinmarker i vindistrikterne nord for San Francisco og Yosemite National Parks vandfald og knejsende bjergtinder.

Ferie i fantastiske storbyer

Hovedstaden Washington DC

En ferie i USA kan også indeholde 2-3 dage i den legendariske hovedstad Washington D.C. Her er brede boulevarder og en rigdom af imponerende bygningsværker og mindesmærker. På National Mall mellem den statelige regeringsbygning Capitol, hvis smukke, hvide kuppel ses viden om, og Lincoln Memorial ligger en lang række seværdigheder som Vietnam Memorial, det relativ nyindviede WWll memorial, til minde om alle der deltog i 2. Verdenskrig, den 170 m høje marmorobelisk, Washington Monument og ikke at forglemme, Det Hvide Hus – bolig for USAs præsident. I Washington er der et enestående udvalg af museer i absolut verdensklasse. De hører ind under Smithsonian Institution og dækker bl.a. kunst, kultur, historie, naturhistorie og rumfart. Normalt er der gratis adgang til alle museer under Smithsonian. Bydelene Georgetown og Adams Morgan er med deres store udbud af caféer og restauranter perfekte til ”aftenbrug”.

Boston - europæisk stil 

Boston er USA’s mest europæisk inspirerede by og med en lang række uddannelsessteder i verdensklasse anses den også for landets mest akademiske by. Den har en lang glorværdig historie, fine gamle bygninger, et sofistikeret kulturliv og en skøn beliggenhed. En af dens mest interessante forstæder er Cambridge, hvor både Harvard University og det tekniske universitet, MIT, hører hjemme.

Miami - strande med latinsk atmosfære

Du kan også tage på USA-ferie i dejlige Miami, der ligger i det sydlige, solbeskinnede delstat Florida, og er en livlig by med en mærkbar latinamerikansk atmosfære. Turisterne bor på Maimi Beach og strandene der ligger på rækken af øer op langs østkysten ud mod Atlanterhavet. Det mest hippe sted er South Beach, hvor mange af bygningerne er opført i den elegante art deco-stil og malet i flotte pastelfarver. Her promenerer man på Ocean Drive eller på stranden for både at se og blive set. South Beach er fyldt med action både dag og især nat, hvor barer og natklubber slår dørene op for det partyhungrende publikum. Den farvestrålende bydel, Little Havana, med den store cubanske befolkning er et spændende udflugtsmål, og det samme er Coconut Grove og Coral Gables.

>> Læs mere om rejser til Miami her

San Francisco

San Francisco har en lang tradition som en liberal, frisindet by med plads til individualister om de var fra flower power-generationen, eller tilhører byens store homoseksuelle befolkningsgruppe. Alle har sat deres præg på den charmerende by og dens forstæder som især Castro and Haight-Ashbury. San Francisco er velsignet med en eventyrlig beliggenhed med Stillehavet til den ene side og San Francisco Bay til den anden. Fra byens mange bakker er der en betagende udsigt blandet til dens vartegn, broen Golden Gate Bridge. San Francisco er nem at komme rundt I enten til fods eller med de kendte cabelcars, der kører fra byens centrum ved Union Square forbi bl.a. Chinatown ned til den livlige havnefront, Fisherman’s Wharf.

>> Læs mere om rejser til San Francisco

Los Angeles

Et besøg i Los Angeles er en overvældende oplevelse. Byen er spredt ud over et kæmpe stort areal og det svirre med navne som Hollywood, Beverly Hills, Rodeo Drive, Sunset Boulevard, Santa Monica, Venice Beach og mange, mange flere som vi har hørt om på film og i TV. Her er seværdigheder i topklasse og en rejse til Los Angeles er ikke komplet uden et besøg i Universal Studios og Disneyland.

Geografi

Det kontinentale USA (betegnelsen benyttes om USA eksklusiv Hawaii og Alaska) grænser mod nord til Canada og mod syd til Mexico. Der er 3 store bjergkæder: de næsten 2.500 km lange Appalacherne, der strækker sig fra den canadiske provins New Foundland i nord til den amerikanske sydstat, Alabama; de mægtige Rocky Mountains mod vest og Sierra Nevada langs grænsen mellem Nevada og Californien.

Atlanterhavskysten er tættest befolket og her ligger også de ældste amerikanske byer som Boston, New York, Washington og Philadelphia. I det nordøstligste hjørne ligger de 6 New England-stater og derefter de store vidder og søerne Great Lakes (Lake Superior, Lake Michigan, Lake Huron, Lake Erie og Lake Ontario). De forbindes til Atlanterhavet af et netværk af floder og mindre søer.

Den central del af USA med dets uendelige majs-og hvedemarker betegnes som det amerikanske kornkammer og de store prærier kendes som wild west / cowboy-land.

Det sydvestlige USA er domineret af ørken, dårlige muligheder for dyrkning af jorden og et hårdt klima, og er derfor tyndt befolket. På den anden side af Sierra Nevada-bjergene kommer man til det Amerika, der er kendt for sine stedsegrønne kæmpetræer, sequoia og redwood, som anses for at være den ældste endnu levende ting på jorden. I de østlige staters skove vokser ahorn, eg og elm, der skaber de dramatiske flammende farver om efteråret.

Vejret på din ferie i USA

Klimaet er tempereret i det meste af USA og det bliver generelt varmere jo sydligere og jo længere ind i landet man kommer. Om vinteren er der ofte kraftigt snefald i det nordøstlige og midtvestlige USA og temperaturer et pænt stykke under frysepunktet.

Populære årstider

Som i andre lande på den nordlige halvkugle er de mest populære måneder til en ferie i USA fra juni til september, men det er absolut ikke nogen dårlig idé at vælge forår og især en efterårsferie til USA-turen. Især i New England er perioden oktober-november vældig populær, når de smukke efterårsfarver er på deres højeste. Vær opmærksom på at mange nationalparker i USA ligger i bjergene, hvor visse vejstrækninger kan været spærret af sne helt hen i maj. Somrene kan især i de sydvestlige stater være en meget varm affære og i de sydøstlige tillige meget fugtig.

Historie

De tidligste folk i Amerika var mongolske nomader, hvis tilstedeværelse kan dateres nogenlunde nøjagtigt tilbage til år 12.000 før vor tidsregning. Christopher Columbus kom til Nordamerika i 1492 og den første store bølge af europæiske indvandrere krydsede Atlanterhavet I det 17. århundrede. De kom primært fra England, Frankrig og Holland og koloniserede østkysten af Amerika.

Den fransk-indianske krig

Britiske forsøg på at stadfæste engelsk magt i de 13 nordamerikanske kolonier førte til den Fransk-Indianske krig i 1757-63. Englænderne sejrede, men det kostede mange penge og landet stod tilbage med en stor gæld. For at få penge til at tilbagebetale den indførte man en lang række skatter. Dette sammen med politiske restriktioner ledte til Den Amerikanske Frihedskrig i 1775 og underskrivelsen af Uafhængighedserklæringen i 1776. Den britiske general Cornwallis overgav sig 5 år senere i Yorktown til den amerikanske øverstbefalende, George Washington, der blev USA's første præsident.

USA´s statsdannelse tager form

I 1803 forlod franskmændene Louisianna og store landområder nord for denne stat. Spanierne opgav Florida og efter slaget ved Alamo i 1835 blev først Texas og senere Californien uafhængig af Mexico. I 1853 så USA ud som i dag med undtagelse af Alaska og Hawaii, som blev den 49. og 50. stat i 1959.

Immigrationen i det 19. århundrede

Immigrationen i det 19.århundredeændrede dramatisk det kulturelle billede. Hvor indvandringen primært havde været engelsk og nordeuropæisk, kom nu mange folk fra det centrale Europa. Desuden tiltrak guldfeberen i Californien i 1849-50 en stor mængde kinesere.

Den amerikanske borgerkrig

Økonomien i Sydstaterne var afhængig af landbrug og ikke mindst af slaveri og forsøg på at forbyde det, blev mødt med stor modstand af plantageejerne. Valget af Abraham Lincoln til præsident i 1861 lagde grunden til en politisk krise, der mundede ud i Den Amerikanske Borgerkrig – den blodigste krig i amerikansk historie. I 1865 vandt nordstaterne, befriede slaverne og indførte stemmeret til alle voksne mænd.

Transport

Flyforbindelser 

Når du skal på ferie i USA har du mulighed for at flyve med en lang række europæiske og amerikanske luftfartsselskaber, som flyver mellem Danmark og USA, eller mellem store europæiske hubs og de fleste større, amerikanske lufthavne. Der er direkte flyforbindelser mellem København og New York, Washington, Chicago, Boston, Miami, Fort Lauderdale, Orlando, Oakland, Los Angeles og San Francisco. Rejse til alle øvrige byer i USA vil være med et flyskift i enten Europa eller USA. Lokalt i USA benyttes i stor udstrækning fly, hvis man da ikke tager bilen. Amtrak-tognettet er ikke så udbygget, men ruten langs storbyerne på østkysten er meget benyttet. Desuden er der forbindelser på tværs af USA, regionalt og til både Canada og Mexico.

Grænseovergange

Der er utallige grænseovergange både til Canada og Mexico fra USA. Kørsel ind i Canada er en ren formalitet, mens der kræves lidt mere dokumentation, når man skal til/fra Mexico. Lejebiler kan ofte køres frit ind og ud af Canada. Check dog altid med udlejningsselskabet. Der er skrappe restriktioner, når det gælder Mexico. Der er færgeforbindelser over de store søer mellem USA og Canada om sommeren og desuden mellem Seattle i staten Washington og Vancouver i British Columbia, Canada.

Turistinformation

USA er så stort og indeholder så mange seværdigheder, at de enkelte stater hver har en officiel turistbureau hjemmeside. På turistkontorets hjemmeside er der således en oversigt over staterne med links til deres turistbureauer. På de enkelte staters turistbureauers hjemmesider kan du mere læse om hvilke seværdigheder, begivenheder og aktiviteter der findes.

At beskrive USA som ét samlet rejsemål er næsten umuligt. ’Guds eget land’ er så enormt stort og rummer så meget variation i både landskab og kultur, at du kan rejse hertil år efter år og alligevel opleve noget nyt hver gang. En rejse til USA kan således bestå af alt fra en storbyferie blandt skyskraberne i altid levende New York City til et roadtrip fyldt med naturoplevelser i storslåede nationalparker som Yellowstone og Yosemite. For den eventyrlystne er mulighederne med andre ord uendelige. Længes du blot efter en afslappende strandferie under den varme sol, er der dog også rig mulighed for det i for eksempel Florida, det sydlige Californien eller på Hawaii.

 

Mulighedernes land

Det gamle ordsprog om, at USA er "Mulighedernes land" (Land of Opportunities), hvor enhver er sin egen lykkes smed, gælder også for rejser. Stort set uanset hvilken form for ferieoplevelser du har i tankerne, kan du finde det i USA. Den landskabs- og naturmæssige variation, der strækker sig over alt fra tropiske palmestrande og tørre ørkener til snedækkede bjerg og dybe redwood-skove, matches kulturelt af både pulserende, moderne storbyer og små, søvnige  western-byer.

Samtidig er USA et rejsemål, der af god grund tiltrækker alle typer rejsende. Rejser du med børn, er Floridas store forlystelsesparker og dejlige strande for eksempel et oplagt rejsemål, mens New Orleans med sit berømte musikliv og unikke gastronomi er perfekt til en festlig livsnyderferie for par.

Du kan uden problemer afsætte en hel ferie til at udforske de mange attraktioner og seværdigheder i for eksempel New York eller Florida. Vil du opleve mere af det store land i løbet af én ferie, kan det anbefales at leje en bil og tage på et roadtrip gennem flere stater. Det er for eksempel en oplagt mulighed for både at besøge Californiens charmerende kystbyer og nogle af de imponerende nationalparker længere inde i landet. Vil du nemt omkring i løbet af din ferie er en lejebil i det fleste tilfælde den bedste løsning. Den offentlige transport er ikke nær så fintmasket, som vi er vant til herhjemme. Til gengæld er det nemt at være billist i USA, hvor vejene er gode og benzinpriserne lave.

Oplev det ægte USA

Fordi nyere amerikansk kultur har bredt sig til store dele af verden, ikke mindst i form af film, musik og tv, har mange af os en forestilling om, at der ikke er nævneværdig forskel på amerikansk og europæisk kultur. Det er dog langtfra altid tilfældet, og på din rejse til USA vil du næsten med garanti flere gange blive overrasket over nogle af de traditioner og kulturelle særheder, du møder. Netop fordi amerikanerne er et så imødekommende og gæstfrit folkefærd, der er oprigtigt er interesseret i at møde nye mennesker, har du gode chance for at opleve dette.

Storbyer som New York City, Chicago, Boston, Los Angeles og San Francisco fylder meget i vores forestilling om livet i USA. Det er da også disse metropoler, som er drivkraften i det amerikanske samfund både økonomisk og kulturelt. Men selvom landdistrikterne kun rummer omkring 20 procent af landets befolkning, udgør de størstedelen af USA rent geografisk og har også meget at byde på for dig, der vil opleve det "ægte" USA. Det er her en lejebil for alvor kommer til sin ret, da du så har friheden til at tage på opdagelse blandt de mange spændende byer og seværdigheder, der ligger lidt fra alfarvej.

Rejsemål i USA

 • Florida
  112 hoteller
  Florida lever op til sit kælenavn "The Sunshine State" med masser af sol og varme. Samtidig har du og familien i USA's sydligste stat optimale betingelser for at få en ferie med både spændende, nye oplevelser og ren afslapning.
 • New York City
  101 hoteller
  New York er et af den slags rejsemål, som alle bør opleve mindst én gang i livet. The Big Apple er USA's kosmopolitiske, pulserende hjerte, hvor du kan gå på opdagelse blandt et væld af verdensberømte seværdigheder lige fra tårnhøje skyskrabere ... til spændende museer. Læs mere
 • Orlando
  13 hoteller
  Orlando er verdenscentrum for forlystelses- og temaparker. Her kan du og familien nemt bruge hele ferien på sjov i Walt Disney World, Universal Orlando og mange andre temaparker. Orlando er samtidig et godt udgangspunkt for en oplevelsesrig ... rejse rundt i resten af Florida. Læs mere
 • Miami
  6 hoteller
  I Miami vender dig masser af spændende oplevelser, South Beach's pulserende natteliv, Art Deco distriktets pastelfarvede bygninger eller den cubanske atmosfære i Little Havanna. Desuden er der fantastiske strande og endeløse shoppingmuligheder.

Populære hoteller i USA

USA, Florida, Hollywood
9,4
Fabelagtigt
4308 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 12 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
USA, New York, New York City
8,9
Meget godt
919 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 9 km
 • Afstand til centrum: ca. 2 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
USA, Florida, Miami Beach
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)