Rejser til New York

New York er en af verdens mest travle byer og passer godt til betegnelsen "the big apple" eller "byen som aldrig sover". Denne metropol byder på mange flotte turistattraktioner, skyskrabere, spændende historie, kultur, museer, god mad, underholdning og shopping.

New York er en stor by og er delt ind i 5 bydele; Manhattan, Queens, Brooklyn, Bronx og Staten Island.

Majoriteten af turistene i byen tilbringer meget tid og bor på Manhattan, hvor de fleste seværdigheder og kendte museer befinder sig. Her ligger Times Square og Broadway, med alle sine teatere og musicals.

Upper West Side og Upper East Side ligger på hver sin side af Central Park, og her er pulsen lige knap så høj. Længere nede ligger Soho som er et hyggeligt og hektisk område med mange sjove butikker og restauranter. Andre hyggelige, charmerende og spændende områder  er Meatpacking District, West Village og Greenwich Village. Chinatown er vel værd et besøg og her kan du spise fantastisk god mad, ikke bare kinesisk men også mad fra mange asiatiske lande. Lower East Side er et andet populært område.

New York er et madmekka med restauranter i verdensklasse, og med køkkener fra hele verden. Priserne er generelt lidt lavere end i Danmark med hensyn til mad og drikke, men her findes også voldsomt dyre spisesteder. Som overalt i USA, skal der huskes at lægge drikkepenge oveni.

Det er 3 store lufthavne i New York: La Guardia Airport, Newark Airport og John F Kennedy (JFK) Airport. De fleste fly fra Europa ankommer til Newark og JFK.  Du kan rejse til New York hver dag fra både Billund og Kastrup – fra Billund er det med en mellemlanding undervejs.

Hvem vil kunne lide New York?

Man vælger ikke New York, fordi man vil have nogle rolige feriedage. Nej New York skal opleves og det betyder lange dage, trætte ben og et træt hoved sidst på dagen. Afstandene er overraskende store. Husk gode sko at gå i.  Du kan sagtens tage til New York med børn, men hvis de er små, skal det ske i deres tempo.

Hvornår skal man rejse til New York?

New York har fire årstider - fra glohed sommer til isnende vinter. Forår og efterår er måske de bedste tidspunkter, at rejse hertil.

En billig ferie i New York med Solfaktor

New York er de senere år blevet en af danskernes foretrukne feriedestinationer, og med god grund. I New York City er der bogstavelig talt hundredvis af spændende steder at besøge, og byen har noget af verdens mest fascinerende arkitektur med masser af berømte bygningsværker som f.eks. Empire State Building, Grand Central Terminal, Brooklyn Bridge, Frihedsgudinden og mange flere. Men mindst ligeså fascinerende er New Yorks befolkning. Det er en smeltedigel af kulturer fra hele verden, som alle har sat deres eget præg på denne fantastiske by.

Hos Solfaktor kan du booke en spændende ferie i New York hvor du bor på nøje udvalgte hoteller.

USAs største by

Manhattan er den mest kendte og besøgte bydel i New York med talrige verdenskendte attraktioner og seværdigheder. Her kan du blandt meget andet se Empire State Building, Times Square, 5th Ave med fashionable boliger og eksklusiv shopping og slentre en tur i byens grønne åndehul, Central Park. Et stop ved Ground Zero, sejlturen ud til Frihedsgudinden og besøg på et par af de storslåede museer må også være på listen over det, du skal nå på en storbyferie i New York.

Et globalt centrum

Mange af verdens største virksomheder har hovedsæde i New York, ligesom man også finder FNs hovedkvarter her. New Yorks befolkning er en af verdens mest kosmopolitiske byer med repræsentanter eller efterkommere af næsten alle Jordens folkeslag, som er kommet hertil for at tage del i New Yorks unikke energi og kultur.

Staten New York

Byen kaldes ofte for New York City, da New York også kan referere til staten, som byen er en del af. Har man tid til det, er der også mange natur-seværdigheder uden for selve byen. Oplev for eksempel det storslåede Niagara Falls, eller besøg en af statens mere end 180 vingårde i løbet af din ferie.

Turistinformation

På New Yorks turistbureaus hjemmeside finder du oplysninger om seværdigheder i selve New York city og i staten. New Yorks turistbureau har også forskellige praktiske oplysninger om at besøge byen og kommende begivenheder. Turistbureauet har desuden kontaktoplysninger på en lang række lokale turistkontorer i staten New York.

Sådan booker du en ferie i New York

Indtast din foretrukne afgangslufthavn og dine datoer i søgemaskinen herover. Herefter får du en oversigt med alle ledige datoer til New York i databasen. I oversigten kan du læse mere om din ferie, og selvfølgelig hvad prisen er på den valgte tur. Finder du en eller flere pakker du ønsker at bestille eller læse mere om, er det blot at trykke på knappen "bestil".

Seværdigheder og oplevelser

Times Square

Times Square, beliggende i Midtown Manhattan ved krydset Broadway og Seventh Avenue, er en af verdens mest besøgte turistattraktioner og modtager ca. 50 millioner besøgende årligt. Omkring 330.000 mennesker menes at gå gennem Times Square hver dag, mange af dem turister, mens over 460.000 fodgængere går gennem Times Square på sine travleste dage. De mange besøgende har givet området forskellige øgenavne, såsom "universets center" og "verdens hjerte".

Området har i nyere tid opnået berømmelse for at være stedet, hvor tidskuglen falder på nytårsaften for at markere indtrædelsen i det nye år. Denne tradition er gammel, idet den allerede begyndte den 31. december 1907, men den er mere populær end nogensinde før med op til en million besøgende, der overværer begivenheden på stedet hvert år.

Området er også centrum for New Yorks teatermiljø og underholdningsindustri, der i begge tilfælde er et af de største i verden. Ingen ferie i New York uden en tur forbi Times Square.

Frihedsgudinden

Frihedsgudinden er en kolossal neoklassisk kobberstatue, som står på Liberty Island i New Yorks havn, og som historisk har budt rejsende til Amerika velkommen som et symbol for frihed.

Statuen var en gave fra franskmændene til det amerikanske folk i 1886 og var et resultat af franskmændenes beundring for det amerikanske demokrati og ophævelse af slaveriet (der skete som et resultat af den amerikanske borgerkrig fra 1861-65).

Ideen til statuen blev første gang udtænkt i Frankrig under et middagsselskab i 1865, hvor den franske billedhugger Frédéric Auguste Bartholdi og værten Laboulaye, der var præsident for komitéen mod slaveri i Frankrig, talte om at bygge et monument i USA, der kunne symbolisere de to landes kærlighed til frihed og demokrati. Bartholdi besluttede sig senere til at føre ideen ud i livet, men måtte først overvinde en masse obstruktioner, ikke mindst økonomiske, før den mere end 20 år efter stod klar i New York.

Frihedsgudinden forestiller en kvinde i løse klæder med en krone på hovedet, som med sine syv takker symboliserer de 7 verdenshave og alle kontinenterne. I sin venstre hånd bærer hun lovbogen med datoen 4. juli 1776, som er USA’s uafhængighedsdag, og i sin højre hånd en fakkel, der skal forestille at være frihedens flamme. For hendes fødder ligger sprængte lænker, der skal symbolisere, at al despoti er afskaffet. 

Central Park

Central Park, beliggende på Manhattan, er den mest besøgte bypark i USA med over 40 millioner besøgende hvert år og er desuden et af de mest filmede steder i verden.

Parken blev udpeget som et nationalt historisk vartegn af det amerikanske indenrigsministerium i 1963 og blev i april 2017 tilføjet den foreløbige liste over UNESCOs verdensarvssteder (hvor den stadig befinder sig et år efter, i maj 2018).

Parken blev grundlagt i 1857 på et 778 hektar stort areal, der forinden var blevet erhvervet af byen. I 1858 vandt landskabsarkitekten Frederick Law Olmsted og landskabsdesigneren Calvert Vaux en konkurrence om at forbedre og udvide parken med en plan, der hed "Greensward Plan". Byggeriet begyndte samme år, og parkens første område blev åbnet for offentligheden i vinteren 1858. Parken er siden blevet udvidet adskillige gange. 

Central Park er med tiden blevet mere end en park og har opnået en kulturel position i New York, som kan sammenlignes med den, som Hyde Park har i London og Englischer Garten har i München. Den har også  fungeret som model for mange byparker i verden, herunder San Franciscos Golden Gate Park, Tokyos Ueno Park og Vancouvers Stanley Park.

Empire State Building

Den 102-etagers legendariske skyskraber i Midtown Manhattan, der blev færdiggjort i 1931, var i næsten 40 år verdens højeste bygning, indtil den blev overhalet af tårnene i World Trade Center i 1970. Efter angrebene den 11. september 2001 var det igen den højeste bygning i New York, indtil det nye One World Trade Center blev afsluttet i april 2012. Fra 2017 er bygningen den 5. højeste skyskraber i USA og den 28. højeste i verden. 

Men Empire State Building er mere end en bygning: Den er forlængst blevet et amerikansk kultur-ikon og et vartegn for New York og bygningen har medvirket som kulisse i mere end 250 tv-shows og film. Den mest berømte - og banebrydende - af disse film er King Kong fra 1933, som indeholdt den afgørende scene, hvor King Kong klatrer op på toppen af bygningen efter at være sluppet fri fra sine forfølgere (og efterfølgende bliver angrebet af jagerfly). Filmen var med til at gøre Empire State Building kendt rundt omkring i verden; også blandt folk, der aldrig selv har set den.

Bygningen blev udpeget som et nationalt historisk vartegn i 1986. Det er muligt at besøge udsigtsplatformene på hhv. 86. og 102. etage, men ofte kan det anbefales i stedet at tage en tur op i 'Top of the Rock', som er platformen på Rockefeller Center, et par gader derfra. Her får du næsten den samme udsigt over Manhattan, men kan OGSÅ se den imponerende Empire State Building i samme syn.

>> Vi tilbyder også flere andre rejsemål i USA - se her

Du vil ikke være i tvivl om, at du er ankommet til en af verdens største metropoler, når du står omgivet af de tårnhøje skyskrabere på Manhattan. En storbyferie i New York, byen der aldrig sover, er noget alle bør prøve mindst én gang i livet. New York har så meget at byde på, at selv hvis du har en hel uge til at udforske byens seværdigheder og kulturliv, vil hver dag med garanti byde på mange nye spændende oplevelser.

The Big Apple

Fra toppen af Empire State Building eller det nye One World Observatory kan du se ud over alle de imponerende skyskrabere og mærke et lille sug i maven. Mindre børn vil nok mærke også mærke et sug i maven, når de står foran de enorme og lidt skræmmende dinosauer-skeletter eller under blåhvalen i fuld størrelse, som er udstillet i livagtige positurer på det spændende American Museum of Natural History.

Interesserer du dig også for kunst, bør du krydse gennem Central Park over til Metropolitan Museum of Art (The Met). Det store museum, har siden grundlæggelsen i 1870 har været omdrejningspunktet for kunst i ikke bare New York, men hele USA. Her kan kunst- og historieinteresserede nemt bruge adskillige timer på at gå på opdagelse blandt kunstskatte fra alle verdenshjørner.

Frit valg på alle hylder

De to museer er dog bare to af de mange verdensklasses museer og gallerier, du kan besøge på en rejse til New York. Kulturlivet er mangfodigt i The Big Apple, og er du for eksempel mere til store shows og musicals, skal du naturligvis også forbi Broadway.

Trods de utallige sevædigheder og attraktioner, som konkurrerer om din opmærksomhed, kan det anbefales at indlægge god luft i programmet. En stor del af oplevelsen ved at være i New York City er nemlig blot at spadsere rundt på må og få i de forskellige kvarterer for at mærke stemningen og blot betragte byens liv. Det gælder, hvad enten du er på altid livlige Times Square, i hyggelige Greenwich Village eller fredfyldte Central Park.

New York City er desuden meget andet end Manhattan. Med subwayen kommer du også nemt ud til bydelene Brooklyn, Queens, Bronx og Staten Island, der hver især har meget spændende at byde på. Sidst, men ikke mindst, er New York City et godt udgangspunkt for at tage på eventyr i resten af staten eller videre til andre byer i det østlige USA såsom hovedstaden Washington, D.C.

Rejser til USA

Læs mere om USA og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til USA her

Hoteller i New York City

Populære hoteller i New York City

USA, New York, New York City
9,0
Fabelagtigt
2158 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
USA, New York, New York City
9,4
Fabelagtigt
578 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 4 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
USA, New York, New York City
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi