Rejser til Peyia

Peyia ligger oppe i bakkerne ved Cyperns vestkyst med flot udsigt ned mod Coral Bay og det azurblå Middelhav. Alene de betagende solnedgange du kan nyde heroppe fra er hele rejsen værd. Sæt dig med en kølig drink og nyd synet af solen, når den stor og rød forsvinder i havet.

Bagefter kan du begive dig ned på en af de hyggelige tavernaer og restauranter i Peyia, hvor der både er internationale favoritter og mere traditionelle cypriotiske lækkerier på menuen. Der er også nogle vinbarer, hvor du kan slutte dagen af i godt selskab. Restaurantlivet er blevet bedre og bedre i takt med at flere rejsende har fået øjnene for denne smukt beliggende by. Faktisk er der en del udlændinge, især briter, som er blevet så forelsket i byen og omgivelserne, at de har slået sig ned i Peyia permanent.

Byen har af samme grund fået et fint miks af gamle og nye bygninger efterhånden, som der er blevet bygget flere hoteller og ferielejligheder. I centrum ligger der udover restauranterne også et udvalg af butikker, et supermarked, en slagter, en bager og en smuk rustik kirke. Sidstnævnte vidner om, at Peyia ikke blot er en nymodens ferieby. Tværtimod blev den grundlagt allerede i det 15. århundrede af venetianerne, da de havde herredømmet over Cypern. Der har dog været bosættelser i området helt tilbage til bronzealderen.

Strande og udflugtsmål

Nu til dags har Peyia omkring 10.000 indbyggere, når også de ydre dele af byen regnes med. Selvom bebyggelserne tynder ud på vejen ned mod kysten, kan de også regnes for en del af Peyia. Takket være dens vækst blev Peyia således tildelt status af 'kommune' i 1994. Den omfatter kyststrækningen fra Coral Bay nordpå helt op til Akamas-nationalparken.

Uanset hvor i Peyia dit hotel ligger - oppe i byen eller hele nede ved kysten - har du altså rig mulighed for at nyde det afslappende strandliv på din rejse. Både stranden i Koralbugten og  den tilstødende Laourou Beach er meget familievenlige. Det er meget fristende at fordrive det meste af ferien her. Bestiller du en af de billige rejser til Peuia her hos Solfaktor, får du dog rig mulighed for at opleve andre sider af Cypern.

Et af de mest oplagte udflugtsmål på rejsen hertil er Akamas-halvøen, som ligger nord for Peyia. Dette naturskønne kystlandskab kan du udforske ad vandrestier eller med turbåde, hvor I sejler rundt til havgrotter og små idylliske badevige.

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hoteller i Peyia