Rejser til Frankrig

Frankrig er et af klodens mest besøgte lande, og millioner af turister kommer fra hele verden for at f.eks besøge Eiffeltornet i Paris, nyde sol, strand og gastronomi ved den Franske Riviera, stå på ski i de franske alper, besøge smukke slotte i Loire, smage vin i Provence eller Bordeaux eller for at nyde stemningen i f.eks Bretagne eller Alsace - bare for at nævne nogle muligheder!

Hovedstaden Paris ligger i regionen Ile de France, hvilket oversat til dansk betyder Frankrigs ø, og det giver god mening. Frankrig som land er forholdsvis centraliseret, og alle store jernbanelinjer i landet ender i Paris. Foruden alt, du kan opleve er Paris, er byen derfor også et godt udgangspunkt for at komme ud i landet og opleve mere.

Frankrig er opdelt i 101 «departement» som nogenlunde er det samme som de gamle danske amter. Hvert departement har sin egen tocifrede kode, som desuden er de to første cifre i departementets postnummer.

Udover departementer er landet opdelt i 18 regioner, mange med navne du nok kender. Lad os bare f.eks nævne Bretagne, Bourgogne, Normandiet, Pays de la Loire (Loiredalen), Côtes d’Azur (den Franska Riviera) og Korsika.

Selv om Frankrig er en turistmagnet, er der ikke mange charterrejser til Frankrig. Om sommeren kan du fra tid til anden finde pakkerejser til Middelhavskysten eller til en af de store byer, men oftest må du selv lave din egen rejse til Frankrig.

Hvis du ikke kan finde en pakkerejse til den del af Frankrig du vil rejse til, har vi stillet alle værktøjer til rådighed for dig: flybilletter, hotel, feriehuse og billeje.

Hvem vil kunne lide Frankrig?

Landet har noget for alle, men mest er nok Frankrig kendt for sin kultur, historie, gastronomi, vin og natur. Der er store forskelle på, hvad du kan opleve, i forskellige dele af landet.

Hvornår skal man rejse til Frankrig?

Frankrig kan besøges hele året, men temperaturerne kan jo svinge fra vinter som vi kender det fra danske forhold, til bagende varmt langs Middelhavet om sommeren. Juli og august er de mest populære turistmåneder. Hvis det er sol og strand du vil have, er det også her og et stykke ind i efteråret, du skal rejse til Frankrig.

En billig ferie i Frankrig med Solfaktor

Det er ikke tilfældigt at der findes et udtryk, der hedder 'frankofil'. Mange rejsende bliver simpelthen så smaskforelskede i Frankrig, at de må komme tilbage igen og igen, til klassiske destinationer som Nice, Paris, Languedoc og mange flere.

Frankrig bliver år efter år kåret som verdens mest populære feriedestination, og det er ikke så underligt. Millioner af besøgende fra hele verden kommer her for at opleve gastronomi i verdensklasse, smukke landskaber med middelalderslotte og ikke mindst for at nyde det solrige klima på strandene ved Den Franske Riviera.

En ferie i Frankrig byder på en lang række muligheder for aktiviteter med for eksempel noget af verdens bedste skiløb i Alperne og Pyrenæerne, som om sommeren tilsvarende er et yndet mål for vandreferier. Det er dog langt fra kun den smukke franske natur, som har gjort landet til en feriefavorit.

Den rige kulturarv, det franske køkkens mange delikatesser og landets berømte vine er således mindst lige så afgørende, når millioner af rejsende fra hele verden vælger at tage på ferie i Frankrig.

Hovedparten af Frankrigs besøgende kommer fra andre europæiske lande, og heriblandt er mange danskere som år efter år vender tilbage. Skal jeres næste ferie i Frankrig være en helt særlig oplevelse, er vores charmerende, små hoteller en chance for en ferie med ægte fransk atmosfære og personlig service, som I helt sikkert vil huske tilbage på med glæde i årevis.

Sådan booker du en ferie i Frankrig

Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt alle vores hoteller i Frankrig. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en tryg og sikker ferie, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie i Frankrig med Solfaktor.

>> Læs mere om rejser til Paris her

Frankrig... Ja, hvor skal man egentlig starte? Er det de legendariske vine? Verdens største cykelløb? Historiske slagmarker? Byernes By? Rivieraen? Frankrig er for vild, og der er ikke noget at sige til, at man har opfundet udtrykket "frankofil". For de fleste mennesker forelsker sig i Frankrig med det samme, og man kan bruge et helt liv på at rejse rundt i Frankrig og opleve regioner med hvert deres særkende.

Det kan jo være man er til bobler i Champagne, haute couture i Paris, eller tilbagelænet kystliv i Provence. Men man har snydt sig selv, hvis man ikke også har oplevet det forrevne Normandiet med historiske mindesmærker, eller det frodige Alsace med lokale råvarer i topklasse. 

Ud over at være en solsikker destination med gyldne strande og flotte byer, byder Frankrig også på nogle af Europas højeste bjerge i Alperne og Pyrenæerne, hvor der er mulighed for både skiløb og cykling i topklasse. Og du kan lade dig transportere mellem storbyerne med lynhurtige jernbaner (Marseille - Paris på 3 timer), eller lade dig færge til den eminente ferieø Korsika, med dens sofistikerede blanding af alt det bedste ved Middelhavet.

Og ja, så har vi jo stort set ikke brugt spalteplads på Paris. Det er noget med Eiffeltårnet, Triumfbuen, Champs-Elysées, Notre Dame, Louvre, Montmartre - og så bare byen i sig selv, naturligvis. Paris er en af de der byer, som bare skal opleves. 

Frankrig strækker sig så langt, både fra øst til vest og fra  nord til syd - der er mere næsten 1500 km fra Bretagne til Alperne og over 1000 km fra den nordlige grænse med Belgien til Pyrenæerne. Landets klima spænder derfor lige fra de blæsende forhold ved Atlanterhavet til det milde vejret, der præger kysten mod Middelhavet.Inspiration og fakta

Frankrig er et land, som har en ganske særlig plads i skandinavernes hjerte. Det er ikke så underligt, for hvem kan modstå gastronomien, det behagelige klima, det varierede landskab med høje bjergtinder, vinmarker som afløses af tætte skove, stemningsfulde byer og ikke mindst et folkeslag, som tager imod os med åbne arme, for at vise os det bedste de har at byde på.

Kultur

Frankrig har i mange år været en supermagt i Europa. Værende det territorialt største land i Europa har det da også indbudt sig på mange krige igennem tiden og den franske historie er fyldt med historier om heroiske slag både på egen grund, men såvel på fremmede. I dag gør Frankrig som land sig mere gældende på områder hvad angår kultur. Den franske kultur er meget udbredt på fjerne egne og vi har alle prøvet at spise ting som flûte, creme brulee, set franske film eller taget sætningen: ”Vouz -vous coucher avec moi, ce soir” i vores mund. Frankrig er et land vi alle på en eller anden måde elsker. Om det er det kulinariske køkken, med alle deres fantastiske lækre retter som vi alle godt kunne tænke os at lave, eller om det er det sidste nye skrig indenfor modeverden og de fantastiske kjoler de mange fantastiske kunstnere kreerer, måske er det hæsblæsende cykelløb Tour de France der fanger din opmærksomhed. Under alle omstændigheder er det et faktum, Frankrig er et verdensland og vi tager alle del i dets glæder på en eller anden måde. Og da det så er slået fast med 7 søm, så vil påstanden om at det kun er i Frankrig man får det bedste af det bedste muligvis også være lige så sand. Tag påstandene til efterretning og besøg det smukke land, Frankrig.

Religion

Frankrig er et overvejende katolsk land,men det er samtidig et land, hvor man ifølge forfatningen ikke har ret til at spørge til borgernes religiøse tilhørsforhold. Cirka 75 procent af franskmændene betegner sig som katolikker, men kun 17 procent går regelmæssigt til messe. Den katolske kirke er ikke en statskirke - stat og kirke blev formelt adskilt i 1905. i løbet af de seneste 30-40 år er kirkens rolle i hverdagslivet reduceret drastisk. Religionen er ikke længere den fælles referenceramme. Når paven for eksempel udtaler sig imod skilsmisse, prævention eller abort, vender tre fjerdedele af de franske katolikker det døve øre til. Man regner med, at der findes cirka fem millioner muslimer i Frankrig. Landet har også næsten en million protestanter, cirka 700.000 jøder og over en halv million buddhister.

Gastronomi - mad og vin

I Frankrig kan man nyde mad og vin, der har vundet ry i hele verden for dets raffinement og udsøgte kvalitet. Der er kort sagt masser af gode grunde til at tage på en rejse til Frankrig!

Aktiv ferie

Frankrig har det hele – næsten. Udover ørkenområder er der stort set ingen grænser for, hvad den friluftsglade feriegæst kan boltre sig i. Europas højeste bjerge, store skovområder, enorme naturparker og vilde floder giver utallige muligheder.

Sommer og vinter er det kun fantasien, der sætter grænserne. Golf, ridning, bjergbestigning, vandring, cykling, sejlads, ski og listen fortsætter…

Geografien i Frankrig

Frankrig er det mest besøgte land i verden, og med god grund: Frankrig har i Paris en af de mest charmerende og kosmopolitiske storbyer i verden, et væld af seværdige monumenter, byer, og landskaber, kunst i verdensklasse, en historie, der har sat dybe spor i den europæiske bevidsthed og en fantastisk natur, med fremragende strande og vidunderlige bjerge.

I vest, øst og nord

I den vestlige del af Frankrig møder landet det Atlantiske Ocean, hvis bølger bryder mod fantastiske kyststrækninger, der alene er en ferie værd. I den nordlige del af Frankrig, i Normandiet og Britannien, støder man på lange sandstrande, og et landskab, der er domineret af bakker og små, fredelige fiskerbyer, der har bevaret deres egenart. Normandiet og Britannien byder desuden på mange neolitiske fund, og disse regioner bærer stadig præg af den keltiske oprindelse, som mange af dets indbyggere har.

I den østlige del af Frankrig kan man besøge de smukke regioner Alsace, Lorraine, Franche-Comté og Bourgogne, som særligt er blevet berømte for deres fremragende vine og landskaber.

Det centrale og sydlige Frankrig

I den centrale del af Frankrig finder man Loire-dalen, med de mange smukke slotte, fæstninger og gamle byer og i den sydlige del af Frankrig støder man på romanske ruiner, den vidunderlige franske riviera, der tiltrækker tusinder af gæster hvert år, og byer, som Marseille, Toulon, Montpellier, Toulouse og Orange, som man bør se, hvis man kommer på de kanter. På grænsen mod Spanien mod syd knejser de vældige bjerge, pyrenæerne, som er et af de smukkeste naturområder i Europa, med frodige dale, sneklædte bjergtoppe, og et varieret og sjældent dyreliv, som man ikke ser mange andre steder på kontinentet.

Turistinformation

På turistbureauets hjemmeside finder du bl.a. beskrivelser af Frankrigs forskellige regioner. Der er også en sektion med inspiration til aktiviteter på rejsen til Frankrig, og nyttige praktiske informationer. Der er desuden mulighed for at download et udvalg af elektroniske brochurer. Du kan også kontakte turistbureauet på deres danske kontor der ligger i København.

Sådan finder du din rejse til Frankrig

Indtast hvilket rejseform du ønsker, rejselængde og evt. destination i Frankrig, herefter får du en oversigt med alle ledige rejser i databasen. I oversigten kan du læse mere om rejsen, og selvfølgelig hvad prisen er på den valgte rejse. Finder du en eller flere rejser du ønsker at bestille eller læsere mere om, er det blot at trykke på knappen fortsæt.

På Solfaktor kan du søge efter en ferie der passe lige dine behov. Indtast dine rejse ønsker i søgemaskinen og få det fulde overblik. Du kan søge på rejselængde, rejsemål og rejseform. Du finder bl.a. følgende rejser til Frankrig. Charterrejser, All inclusive, tema og rundrejser, flybilletter, hoteller, billeje, ferieboliger og meget mere.

Billeje 

Frankrig besøges bedst med bil, især hvis du ønsker at se de mest uspolerede (og derfor ufremkommelige) hjørner af landet under din rejse uden at bruge halve og hele dage i den kollektive transport.

Det er ofte yderst praktisk at have bil under sit ophold i Frankrig, hvis man da ikke er på storbyferie, for nok findes der kollektiv transport, men mange steder kommer den ikke frem, eller så kører den så sjældent, at du kommer til at bruge store dele af din kostbare ferietid på at vente.

Kør-selv ferie

Det er i vore dage let at komme hurtigt til Frankrig: 'kør-selv'-folket tager ofte turen fra Danmark i ét stræk ved at køre mod Alsace om natten og nyde morgensolen efter grænsen. Kører man i bil, kan man - med lidt held og udholdenhed - nå fra Danmark helt til Provence på ét døgn.

Villa

Her er noget for dem, der gerne vil have en swimmingpool, der kun er til eget brug. I det selvstændige hus eller villa er det dig, der bestemmer hvor længe du vil sidde på terrassen og nyde det gode liv. Der er ikke noget personale, der lukker baren eller køkkenet, fordi de skal hjem. Her er privatliv og fuldstændig selvstændighed nøgleordene.

Denne ferieform er ideel til at samle hele den store familie til den store runde fødselsdagsfest hvor alle kan være sammen i et tempo og på et niveau, man helt selv sætter. Hvis man rejser med det antal personer, der skal til for at fylde villaen op,  er den samlede pris ofte ikke væsentligt forskellig fra de traditionelle feriecentre eller hoteller.

Rejser for par

Se hinanden dybt i øjnene og nyd den smukke udsigt med et glas bobler eller en blomst i hånden. På Solfaktor har vi samlet de mest charmerende rejsemål. Hyggelige lejligheder, pensionater, bed and breakfast og hoteller af den bedste standard indenfor betjening og indlogering. De boliger, der findes her, egner sig bedst til par. Læs mere i rejsetemaet "romantisk ferie" og vælg den destination i Frankrig du vil rejse til. 

Hvorfor rejse med Solfaktor til Frankrig?

Frankrig er et stort og afvekslende land. Det afspejles også i mulighederne for din ferie. Vil du bo på en charmerende, lille, autentisk vingård? Eller vil du hellere holde ferie på et komfortabelt feriecenter? Eller foretrækker du et hotel i en stemningsfuld by? Vi kan tilbyde det hele på landet, ved kysten og i byen. Find selv det helt rigtige til din ferie i vores onlinekatalog, eller send os et par linier eller ring til os, så vi kan hjælpe dig. Det gør vi altid med glæde, for vi sætter en ære i, at du får en god ferie.

Vi kan alle vende tilbage til Frankrig gang på gang, og hver gang opleve nye charmerende sider af det mangefacetterede land. Vælg mellem vores flere hundrede ferielejligheder, villaer og hoteller i hele Frankrig. Har du brug for rådgivning eller flere informationer, så står vi altid til rådighed. Det er jo vigtig at finde det helt rette sted til ferien, så hvorfor ikke tale med os om det? Vi arbejder jo med Frankrig året rundt!

Du har allerede besøgt Frankrig og ønsker at opleve nogle mere autentiske steder? Du har aldrig været i Frankrig og er nysgerrig efter at besøge de mest populære destinationer? Vi hos Solfaktor er passionerede omkring Frankrig, og vi har rejst i hele landet for at udvælge charmerende hoteller og lejligheder til dig. Modtag vores gratis råd om de bedste destinationer for dig. Kontakt os for en skræddersyet ferie i Frankrig.

Oplev den franske gæstfrihed og bestil din ferie i et af vores udvalgte hoteller, lejligheder og villaer i de mest populære franske regioner. Kontakt os og oplev autentiske steder i Provence, Alsace, Normandiet, Languedoc og Aquitaine. Besøg byerne og de mest berømte monumenter og museer i landet. Smag de franske vine på de mest velrenommerede franske vingårde!

Du ved hvor du vil tilbringe din næste ferie i Frankrig, og nu vil du forudbestille dit hotel eller din lejlighed? Det er tid at gøre det! De mest populære hoteller og lejligheder er ofte forudbestilte. 
Vi  har udvalgt hoteller, ferielejligheder og villaer over hele Frankrig, og har håndplukket mere end 200 resorter på de mest populære destinationer. Læs mere om disse berømte regioner: 

Provence
Alsace
Normandiet
Paris
Languedoc
Aquitaine
Vingård i Bordeaux
Camargue
Gorges du Verdon
… læs mere: vi udvalgte her de mest populære områder i Frankrig

Rejser til Frankrig med fly

Hos Solfaktor kan du finde et stort udvalg af billige rejser til Frankrig. Du kan søge priser fra alle flyselskaber inkl. lavprisfly. Book en rejse med fly og hotel samt billeje eller transfer med prisgaranti. Når du bestiller en pakkerejser er du naturligvis dækket af Rejsegarantifonden.

Rejsemål i Frankrig

 • Gæstebedømmelser 8,5
  Île-de-France
  600 hoteller
  Île-de-France er Frankrigs tættest befolkede region og et af verdens mest populære rejsemål. Begge dele skyldes naturligvis, at denne region inkluderer Byernes By, Paris. Alene den franske hovedstad byder på oplevelser nok til mange rejser, ... men regionen rummer også mange andre spændende seværdigheder. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,5
  Paris
  589 hoteller
  Få europæiske hovedstæder kan måle sig med Paris, når det gælder kulturel og historie. I Byernes by venter dig et overflødighedshorn af oplevelser, som inkluderer shopping og restaurantliv i verdensklasse. Oplagt til både weekendrejser og lange ferier.
 • Gæstebedømmelser 9,4
  Forelsk dig i Provence - Alpes Côte d´Azur. Den Franske Riviera vil forføre dig med sin elegante kunst, det smukke landskab og spændende byer. Her har du det mondæne, naturen og historie, samt et køkken i absolut verdensklasse.
 • Nice
  78 hoteller
  I Nice kan du slappe af ved rivieræn og nyde samtidig storbyens mange tilbud. Slentr en tur ad Promenade des Anglais nede ved vandet eller gå på opdagelse i den gamle bydels charmerende smalle gader med de mange restauranter, gallerier og delikatessebutikker.
 • Korsika
  74 hoteller
  Korsika er en perle i Middelhavet, som selvom den er en del af Frankrig, har sin helt egen atmosfære. Ikke mindst naturmæssigt er øen helt i særklasse med alt fra uspolerede skove og høje bjerge til indbydende sandstrande med turkisblåt, lunt vand.
 • Cannes
  46 hoteller
  Cannes er måske nok mest kendt for sin årlige filmfestival, men den smukke kystby har meget andet at byde på. Her finder du for eksempel en af de mest charmerende strandpromenader ved Den Franske Riviera og et rigt restaurantliv med rig mulighed ... for at fordybe dig i det bedste fra middelhavskøkkenet. Læs mere

Populære hoteller i Frankrig

Frankrig, Korsika, Bonifacio
9,5
Fabelagtigt
115 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Nærmeste strand: ca. 4.8 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Frankrig, Centre-Val de Loire, Montbazon
9,1
Fabelagtigt
848 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Nærmeste by: ca. 1.9 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Frankrig, Korsika, Oletta
9,7
Fabelagtigt
213 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 25 km
 • Nærmeste strand: ca. 5.7 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Frankrig?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 23 anmeldelser