Rejser til Provence og Côte d'Azur

Velkommen til Provence med Solfaktor, vi er specialister i rejser til Provence i Sydfrankrig, hvor du bor på hoteller og ferieboliger på din ferie. Du kan rejse i nøjagtig det antal dage du ønsker, og vi tilbyder afrejse fra Billund, Aarhus,  København, Hamburg og Aalborg lufthavn. Læs også mere om vores populære rundrejser, hvor du bor på forskellige, hoteller undervejs på din rejse i Sydfrankrig.

Den franske riviera eller la Côte d'Azur, som jo betyder den azurblå kyst, og så snart du kommer til hovedbyen Nice, forstår du navngivelsen af dette område! Sikke en udsigt til Middelhavet – og sikke en farveskala! Grundet det milde klima, hyggelige byer, smukke natur og fantastiske sollys har kunstnere og kendisser fra hele verden valfartet til rivieraen i årtier.

Byer som Cannes, Cap d'Antibes, Villefrance sur Mer og Saint-Jean-Cap-Ferrat er bare nogle eksempler på magneterne. Samt ej at forglemme Monaco, som dog ikke hører under Frankrig, men er et besøg værd, når du er på den franske riviera. Du kan sagtens tage bilen, da der er masser af parkeringsmuligheder, eller du kan nemt og bekvemt sætte dig på toget, der kører en af de smukkeste strækninger langs kysten mod det lille fyrstedømme. Tilbage til rivieraen og et ’au revoir’ til Monaco…

Rigtig god ferie i Provence

Hilsen Mette

En billig ferie i Provence med Solfaktor

Fra smukke Nice til imponerende Verdon og fra strandliv ved Middelhavet til pavepaladset i Avignon. Provence har bare det hele, og her kan du ikke nøjes med en enkelt ferie. Du kommer tilbage igen... og igen. Hos Solfaktor holder vi os nemlig til det, vi er gode til; ferier i Provence hvor du bor på hoteller og ferieboliger i din ferie.

Vi har her på siden samlet diverse informationer og fakta om Provence. Du kan bl.a. læse om de forskellige rejseformer til regionen, som vi tilbyder. Jeg håber, at du finder inspiration til din ferie i Provence, og har du spørgsmål eller specielle ønsker til rejsen, som ikke fremgår her på siden, så er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os!

Inspiration til din ferie

Selv med de mange andre smukke rejsemål i Frankrig er en ferie i Provence-Alpes-Côte d'Azur noget helt særligt. Her kan du opleve Alpernes dramatiske bjerge, idylliske middelalderbyer og charmerende kystbyer langs Middelhavet.

Provence-Alpes-Côte d'Azur har seværdigheder og attraktioner nok til at rejsende fra hele verden vender tilbage hertil igen og igen for at få det hele med. Mange vælger naturligvis også at holde ferie her for at slappe af med den gode mad og vin, som regionen er så berømt for. Ikke at forglemme det solrige vejr og den Franske Rivieras strande, som i sig selv er hele rejsen værd.

Bestil din ferie i Provence online

Jeg håber, at du har fundet inspiration til din ferie i Provence med Solfaktor. Ønsker du at bestille en rejse, er det nemt og sikkert online. Indtast i søgemaskinen fra hvilken lufthavn, du vil rejse fra, i hvilken periode, samt antal personer. Ønsker I mere end ét værelse eller én lejlighed, kan du også vælge dette. Tryk "søg rejse" og søgemaskinen finder ledige værelser og de billigste flybilletter til Frankrig. Billeje, transfer, forsikringer og andre tillæg kan du læse om i step 2, når du søger efter priser til din ferie.

>> Se alle rejsemål i Frankrig

Rejsemål i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Populære hoteller i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Frankrig, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Les Baux de Provence
9,6
Fabelagtigt
421 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 29 km
  • Afstand til havet: ca. 90 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Frankrig, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Le Pontet
9,1
Fabelagtigt
432 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Afstand til centrum: ca. 5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Frankrig, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Saint-Paul-de-Vence
8,3
Meget godt
255 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Mad og drikke i Provence

Frankrig er verdensberømt for sine kulinariske rigdomme og Provence er ingen undtagelse. Jeg har udvalgt et par af de gastronomiske specialiteter, som du kan smage på, når du er på ferie i Provence. God appetit og god rejse!

Tapenade

Tapenade er en puré af enten sort eller grøn oliven, knust med en morter og blandet med hvidløg, kapers og ansjoser. Retten kan spises blot med en skive ristet brød, eller serveres som tilbehør til fisk eller kød eller til sommersalater.

Daube Provençale

Klassisk provençalsk gryderet, som især er populær i Provence om efteråret og vinteren, når vejret er koldt eller Mistral-vinden hærger regionen. Retten består af stykker af oksekød, der langsomt er blevet braiseret med rødvin, løg, urter og hvidløg, og som serveres med frisk pasta.

Aioli

Aiolo er en traditionel provençalsk hvidløgssauce, hvor hvidløgene først er knust med en morter, hvorefter der er tilsat olivenolie. Retten bruges ofte som tilbehør til kogte æg, fisk og grøntsager (typisk kartofler, gulerødder, grønne bønner og blomkål).

Petit farcis

Fyldte grøntsager er en særdeles populær ret i Provence. De grøntsager, der typisk bruges til denne ret, er auberginer, courgetter, løg, peberfrugter og tomater og undertiden kartofler, som fyldes med krydret, hakket kød og langsomt steges i ovnen.

Som en samlet betegnelse for disse lækre, fyldte grøntsager bruger man udtrykket “petit farcis”.

Ratatouille

Ratatouille er en lækker grøntsags-gryderet med tomater, løg, courgetter, aubergine, og rød og grøn peber, som er kogt og krydret med den typiske Herbes de Provence (krydderurt). Retten bruges typisk som forret eller som tilbehør til større provencalske måltider.

Lavendel- og jordbærsorbet

Provence er berømt for sine mange lavendel-marker og lavendlerne har også sat deres præg på dele af den provençalsk gastronomi. F.eks. har du mulighed for at smage på forskellige forfriskende sorbeter tilberedt med duftende lavendel-blomster. Eller hvad med en jordbær-sorbet lavet med den lækre provencalske "Gariguette"-jordbær?Romantisk ferie i Provence

Søger du en romantisk ferie for to? En rejse til Provence-Alpes-Côte d'Azur byder på fortræffelige muligheder for forkælelse og romantiske oplevelser. En overflod af friske råvarer gør for eksempel det provencalske køkken til en helt særlig oplevelse, hvilket sammen med regionens fantastiske vine i sig selv er en god grund til at invitere din elskede med hertil.

Den Franske Riviera med sit solrige middelhavsklima og celebre badebyer tiltrækker naturligvis mange forelskede par fra hele verden, men Provence-Alpes-Côte d'Azur gemmer også længere inde i landet på mange romantiske attraktioner. I kan således opleve ægte sydfransk charme i små idylliske bjerglandsbyer og på gamle vingårde, eller tage på vandreture gennem billedskønne landskaber.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her