Rejser til Avignon

Avignon ligger ned til Rhône-flodens sydlige bred i hjertet af Provence. Byen er således et ideelt udgangspunkt for at udforske Provence-Alpes-Côte d'Azur regionen, et af Frankrigs mest populære rejsemål. Før du kaster dig over regionens mange attraktioner, bør du tage dig god tid til at gå på opdagelse i selve Avignon, som har meget at byde på for den nysgerrige rejsende. Du vil hurtigt forstå, hvorfor Avignon var europæisk kulturby i 2000, og hvorfor dens gamle bykerne er optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Velkommen til det sydlige Frankrig med Solfaktor.

Centrum for den katolske verden

Byens iøjefaldende vartegn er det pavelige palads, Le Palais des Papes, der tårner sig over byen. Her søgte Pave Clemens 5. tilflugt i det 14. århundrede, da stemningen i Rom blev for fjendtlig. Paladset, som også husede de seks følgende paver, er en af de største gotiske bygninger fra middelalderen, der i dag står som en imponerende vidnesbyrd om den korte periode, hvor Avignon var centrum for den katolske verden. Pavepaladset er dog blot én af af en perlerække af historiske seværdigheder, du kan opleve på en rejse til Avignon i Provence.

Tæt ved Le Palais des Papes ligger for eksempel katedralen Notre Dame des Doms fra det 12. århundrede og i kort gåafstand herfra Rocher des Doms. Der har været bosættelser i det, der nu til dags er Avignon siden stenalderen. Mange af sporene efter de tidligere beboere ligger begravet under nutidens gader, men man ved at det var på klippefremspringet Rocher des Doms, at byens første beboere slog sig ned. Herfra kan du nyde udsigten over byen, floden og det blandt cykelfans kendte Mont Ventoux. Kryds eventuelt også floden for at besøge den nærliggende, hyggelige landsby Villeneuve-Lès-Avignon, som ligeledes er spækket med smukke, gamle byningsværker og monumenter.

Er du historisk interesseret, får du med andre ord masser at tage dig til og se på en rejse til Avignon. Denne smukke sydfranske by er dog også kendt for sit levende kulturliv med Frankrigs største kunstfestival, spændende teater og ikke mindst kulinariske oplevelser. Læg for eksempel vejen forbi byens berømte indendørs marked, Les Halles, der har åbent året rundt, hvor du kan opleve den lokale madkultur.

Oplev det bedste af Provence

Har du en lejebil til rådighed, er Avignon et godt udgangspunkt for at udforske nogle af Provences andre idylliske byer. Mange ligger blot en kort køretur væk, så du kan nemt besøge flere af dem på én dagsudflugt. Det kan for eksempel anbefales at køre en tur sydpå til Les Baux eller mod øst for at besøge de berømte bakketopslandsbyer Roussillon og Gordes i Luberon-naturparken. Her kan du både opleve stemningen på markederne, som der afholdes hver uge i de små landsbyer og tage på vandre- eller cykelture omgivet af uspoleret natur og vinmarker. Du behøver ikke være en toptrænet vandrer for at nyde området, da her er stier for alle niveauer.

Især hvis du rejser til Avignon efterår, vinter eller forår, er det oplagt at udforske området til fods ad de velafmærkede stier. Så får du alle sanseindtryk med og vil ofte opdage skjulte perler af seværdigheder, som man i bil nemt overser. Som det er typisk for det sydlige Frankrig, er klimaet i Avignon mildt året rundt. Holder du af sol og varme, er sommeren naturligvis det bedste rejsetidspunkt. Men holder du af aktive ferier med masser af sightseeing og for eksempel vandreture, er forår og efterår typisk mere komfortable. I ydersæsonerne er der desuden normalt færre turister ved de populære seværdigheder i Provence.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Avignon