Rejser til Aix-en-Provence

Af de større byer i Provence-Alpes-Côte d'Azur regionen må Aix-en-Provence uden tvivl regnes blandt de smukkeste. Byen emmer af sydfransk charme med dens palæer fra det 16. og 17. århundrede, fontænerne, plantaner langs boulevarderne og de smalle gyder, har Aix-en-Provence takket være tre universiteter en umiskendelig ungdommelig atmosfære.

Elegant markedsby

De mange studerende til trods er Aix-en-Provence kendt som en mondæn by med en velhavende befolkning. Dette er en markant kontrast til Marseille nede ved kysten, som er en af Frankrigs fattigste storbyer, selvom også den er et nærmere bekendtskab værd. Blandt besøgende er Aix-en-Provence især kendt for det lokale marked, som regnes blandt et af de bedste i Provence. Du kan da også nemt bruge lang tid på at udforske den levende markedsplads, som ligger i den gamle bymidte, og på hovedgaden Cours Mirabeau.

En rejse til Aix-en-Provence, som lokalt ofte blot kaldes for Aix, er også i høj grad en chance for at opleve det afslappede gadeliv med hyggelige fortovscaféer. Læg for eksempel vejen forbi  Deux Garçons, byens mest kendte brasserie fra 1792, som i tidens løb er blevet frekventeret af blandt andet bysbarnet Paul Cézanne og Ernest Hemingway.

Udover de mange caféer, restauranter og butikker, som ligger inden for gåafstand i den centrale by, bør du også tage dig god tid til at udforske nogle af de interessante museer og seværdigheder i Aix-en-Provence. I Quartier Mazarin finder du for eksempel flere flotte palæer og museer som Musée Granet, hvis samling inkluderer mere end 12.000 værker af blandt andet Picasso, Matisse, Monet, Van Gogh og naturligvis Cézanne.

Udforsk Provence

På en rejse til Aix-en-Provence har du også ideelle muligheder for at opleve mange af de andre spændende byer og områder i regionen. Naturskønne Luberon med de charmerende landsbyer er for eksempel inden for din rækkevidde, ligesom både Marseille, Avignon og Arles sagtens kan besøges på en dagsudflugt.

Uanset om du rejser hertil med børn eller ej og uanset størrelsen på dit feriebudget, venter der dig mange uforglemmelige kulinariske oplevelser i Aix-en-Provence og resten af regionen. Det milde klima med omkring 300 solskinsdage om året har således ikke blot givet denne del af Frankrig optimale betingelser for vindyrkning, men også for produktionen af en bred vifte af gode råvarer, der finder vej til byens restauranter. Her forvandles de til lækre provencalsk retter. Har du en sød tand, bør du ikke rejse til Aix-en-Provence uden at prøve byens specialitet calisson d’Aix, som minder lidt om marcipan.

Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her

Hoteller i Aix-en-Provence