Rejser til Korsika

Korsika er Frankrigs øperle i Middelhavet. Øen byder på en komplet ferieoplevelse med spektakulær natur, spændende aktiviteter, masser af kulturliv og dejlige strande.  Book en billig ferie til Korsika med Solfaktor!

Korsika som rejsemål

Korsika er en ø i Middelhavet, som hører under Frankrig. Øen ligger 80 kilometer fra det italienske fastland og kun 12 km fra Sardinien på det smalleste sted. Det er Middelhavets fjerdestørste ø og 8720 km2 stor - sammenlignet med Bornholms 588 km2. Det er en eventyrlig destination, der tiltrækker turister fra hele verden. Her får du den flotteste natur, historiske seværdigheder, spændende kultur og fantastiske strande. Her finder du fine feriedestinationer som Ajaccio, Calvi og Bonifacio. Korsika er en vild og smuk ø, hvor 40% af arealet er naturnationalpark, og hele østkysten er fuld af smukke sandstrande. Korsika er blevet beskrevet som en klippe i havet, og der er ingen tvivl om, at bjerge op til 2.700 meter over havets overflade dominerer øen. Men der er også over 1.000 km kyst, frodige dale, skove, vinmarker og hyggelige gamle byer. Korsika som rejsemål fungerer både til par, vennegrupper og familier, der rejser med små eller store børn.

Attraktioner og aktiviteter på Korsika

Korsika har smukke strande, med alt fra livlige, travle strande til øde, helt private bugter. Palombaggia, Santa Giulia og Beach Rondinara er nogle af de mest populære strande på Korsikas sydøstkyst i nærheden af feriebyen Bonifacio. I nærheden af feriebyen Calvi på nordspidsen af Korsika ligger populære strande som Plage de Saleccia og Plage de Calvi. Alle strandene har generelt moderne faciliteter som liggestole, parasoller og nærhed til strandbarer, samt gode muligheder for vandsportsaktiviteter som snorkling og dykning i det azurblå og rene Middelhav.

Man kan også vælge at gøre som så mange korsikanere gør om sommeren: følge en af de mange floder eller større vandsystemer ind i landet i stedet for at tage ned til havet. Man parkerer bilen, går langs vandet og finder et roligt sted, hvor vandet danner en naturlig pool. Det er en helt anden slags "strandferie", men en forfriskende og naturskøn oplevelse.

Hvis du er på udkig efter aktiv ferie, er Korsika et godt valg. Øen er kendt for sine smukke landskaber med spektakulære bjergkæder, bl.a. det majestætiske Monte Cinto, som indbyder til vandreture og klatring. Eller tag til søer som Lac de Melo og Lac de Capitello, og udforsk den unikke geologi i Calanche de Piana? Området er på UNESCO's verdensarvsliste med sine røde klipper og fantastiske klippeformationer. Det er også værd at tage til den store dal Restonica nær Corte, hvor du finder skønne vandrestier og naturlige pools at køle benene ned i. Korsika har mange aktivitetsmulgheder hvir du vil være aktiv på din ferie som f.eks bjergvandring, cykling, river rafting, kajakroning og dykning.

Du kan også udforske Korsikas historie ved at besøge steder som Maison Bonaparte i Ajaccio, Napoleon Bonapartes barndomshjem. I byen Bonifacio kan du opleve det store citadel, over 1.000 år gammelt i sine ældste dele, og bygget på kanten af kalkstensklipper, der giver en dig fantastisk udsigt over Middelhavet. Du finder også mange hyggelige landsbyer på Korsika, små byer med brostensbelagte gader og farverige huse. Byer som Bonifacio, Porto Vecchio, Corte og Sartène giver dig et indblik i autentisk korsikansk kultur, måde at leve på og arkitektur.

Hvornår skal man rejse til Korsika?

Sommermånederne er højsæson for turisme i Frankrig, og det samme gælder for Korsika. Beliggenheden i  Middelhavet giver varme dage om sommeren med temperaturer mellem 25-30 grader. Her er der mange besøgende på strandene. Forår og efterår er måske bedre tidspunkter at besøge Korsika på, hvis du ønsker en mere rolig atmosfære uden de store menneskemængder. Så er her er stadig behagelige temperaturer, perfekte forhold til udendørs aktiviteter, aktiv ferie og naturoplevelser. Lavsæsonen på øen er om vinteren med temperaturer om dagen ved de 10 grader - og en del regn.

Mad, drikke og natteliv på Korsika

Frankrig er verdenskendt for sit gode køkken, og på Korsika får du en blanding af netop dette - tilsat lokale specialiteter. Beliggenheden ved Middelhavet giver god adgang til frisk fisk og skaldyr, der fanges samme dag og tilberedes ikke langt fra hvor det er fanget. Charcuteri er en vigtig del af den korsikanske madkultur. Der tilbydes ofte forskellige lufttørrede pølser, skinker og oste som forret eller snacks, herunder den karakteristiske brocciu, en helt fersk ost lavet af gede- eller fåremælk.

Øens restauranter er også kendt for at servere lam og vildsvin af høj kvalitet, men der er naturligvis også mange restauranter med et internationalt menukort. Korsika har en stor og spændende vinproduktion, så se til at nyde den lokale vin til dine måltider, eller book dig ind på en vinsmagning på en lokale vingård.

Nattelivet på Korsika har masser at byde på, især i højsæsonen. Det er ikke så hektisk som andre kendte destinationer i Europa, men her er rigeligt af caféer, barer og pubber, nogle med levende musik. Korsika har ingen megastore natklubber, men der er dog natklubber i Ajaccio, Calvi og Bastia, hvor du kan danse og feste til ud på de små timer om morgenen.

Fly til og hoteller på Korsika

Det er forholdsvis nemt at rejse til Korsika i Frankrig fra danske lufthavne. Fra tid til anden tilbyder nogle flyselskaber direkte fly til Ajaccio i højsæsonen, på andre tidspunkter skal du skifte fly i f.eks Paris, Amsterdam eller Nice. Med flyskifte tager rejsen fra Danmark normalt lidt over 5 timer.

Øen har to lufthavne, som betjener det meste af den internationale flytrafik: Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport (AJA), som ligger i nærheden af Korsikas hovedstad, Ajaccio. Du kan også flyve med mindst én mellemlanding til Bastia Poretta Airport (BIA), som ligger i nærheden af byen Bastia.

Den nemmeste måde er at tage en taxa til dit hotel fra lufthavnene. Du finder en taxaholdeplads lige uden for terminalbygningen i lufthavnene. Et billigere alternativ er at tage en bus, der forbinder lufthavnene med centrale destinationer på Korsika. Hvis du skal til Calvi, kan du nemt tage en bus fra Ajaccio lufthavn, og hvis du holder ferie i Bonifacio, kan du tage en offentlig bus fra Bastia lufthavn. Billetter kan købes i lufthavnen. Billeje er en oplagt mulighed, hvis du ønsker fleksibilitet og frihed til at udforske mere af Korsika på egen hånd. 

Korsika tilbyder en bred vifte af overnatningsmuligheder, der passer til enhver smag. Her finder du kendte hotelkæder, små boutiquehoteller, store all inclusive-hoteller samt ferielejligheder og feriehuse til leje. Du kan vælge, om du vil booke fly og hotel hver for sig, eller om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet. Uanset hvad du ønsker , kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Korsika og Frankrig!Rejsemål på Korsika

Populære hoteller på Korsika

Frankrig, Korsika, Calvi
9,9
Fabelagtigt
75 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Frankrig, Korsika, Porto Vecchio
9,0
Fabelagtigt
656 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 6.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Frankrig, Korsika, Ile Rousse
9,7
Fabelagtigt
54 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)


Rejser til Frankrig

Læs mere om Frankrig og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Frankrig her