Rejser til Halkidiki

Halkidiki er en halvø i det nordlige Grækenland bestående af tre "fingre", Kassandra, Sithonia og Athos. Omgivelser her er frodige og grønne med landskaber, der gemmer på stemningsfulde vingårde og skønne strande med azurblåt vand. Halkidiki er et stort område med mange seværdigheder, så her er masser at lave og mange steder at besøge. Tæt på halvøen ligger også Grækenlands næststørste by Thessaloniki, som er et besøg værd.

Mange af os ser automatisk en idyllisk ø for os, når vi tænker på en ferie med sol og strand i Grækenland. Halkidiki er dog et godt eksempel på, at også det græske fastland kan være perfekt til en afslappende badeferie. Det er faktisk ingen overdrivelse at kalde Halkidiki for et af de smukkeste rejsemål i Grækenland. De lange sandstrande, de grønne landskaber og de charmerende kystbyer tiltrækker da også mange besøgende.

Med en kystlinje på over 550 kilometer og over 300 solskinsdage årligt får du på en billig rejse til Halkidiki masser af muligheder for at slappe af ved det turkisblå hav. Der er både lange, gyldne sandstrande som for eksempel den ved Sani med alt, hvad du og familien kan ønske af faciliteter inden for kort rækkevidde, og små klippevige helt uden, hvor der til gengæld er vidunderligt fredfyldt.

Hvem vil kunne lide Halkidiki?

Halkidiki-halvøen er en destination med noget for alle - både familier og voksne, som rejser uden børn. Uanset hvilken af de tre "fingre" der er målet for rejsen til Halkidiki, kan du sagtens fordrive hele ferien ved vandkanten. Men dette er også en region med mange seværdigheder at udforske, lige fra oldtidsruiner og byzantinske tårne til klostre og grotter.

Holder du af aktive ferier, er der også dykkercentre på de mest populære såsom Nikiti, Ouranoupolis, Pefkohori, Sani og Neos Marmaras, der tilbyder både undervisning og guidede ture. Ud for kysten gemmer havet både på spændende rev og gamle vrag. For dig, som foretrækker at blive oven vande, er der rig muligheder for at dyrke forskellige former for vandsport med alt fra jetski til kajak.

Særligt hvis du rejser til Halkidiki uden for de varmeste sommermåneder, er det ikke blot billigere, men også mere oplagt at udforske baglandet. Her er der masser af stier at udforske på vandreture og eller på mountainbiking.

Nærmeste lufthavn ligger ved Thessaloniki (lufthavnskode SKG), hvorfra du både kan rejse videre til din endelige destination med bus eller taxi. Ønsker du friheden til at udforske halvøen i dit eget tempo, kan du med fordel booke en lejebil med afhentning i lufthavnen.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål i Halkidiki

Populære hoteller i Halkidiki

Grækenland, Centrale Makedonien, Thessaloniki
8,0
Meget godt
2589 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 15 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Centrale Makedonien, Kalikratia
9,3
Fabelagtigt
608 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Centrale Makedonien, Pefkohori
7,7
Godt
537 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 102 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Halkidiki?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser