Rejser til Grækenland

Charmerende Grækenland: sol, blå himmel, krystalklart vand, hvidkalkede huse og tzatziki! Det er, hvad mange forbinder med rejser til Grækenland. Det kan man også godt forstå, for i Grækenland er man garanteret sol, og vandet er krystalklart og blåt. Book en billig rejse til Grækenland med Solfaktor i dag!

I Grækenland er der mange rejsemål at vælge mellem – hvad enten man vælger fastlandet eller en af øerne i det græske øhav. Der findes noget for enhver smag, uanset om man ønsker at koble af på en lille ø og besøge antikke templer eller man foretrækker at feste natten lang og sove rusen ud på dejlige strande.  

Grækenland er et utroligt populært rejsemål og består geografisk af et stort og udstrakt fastlandsområde nordpå samt et væld af øer og øgrupper både vest for fastlandet og i Det Ægæiske Hav syd for det græske fastland. Landet er stort: Korfu ligger f.eks meget tæt på Albanien og Italien, hvor Samos og Lesvos i princippet ligger ved den tyrkiske kyst. Den lille ø Gavdos syd for Kreta er Europas mest sydlige udpost.

Grækenland blev til en selvstændig nation i 1821, men historien strækker sig tusindvis af år tilbage i historien. Den græske kultur og dens indflydelse på livet i hele det østlige Middelhav har været enorm, og f.eks var græsk et sprog du skulle tale, hvis du skulle være noget ved musikken i store dele af romerrigets historie. Kleopatra og hendes familie var græsk. Der har været græske kolonier på Sicilien og sådan kunne man blive ved.

Af Grækenlands over 1.400 store og små øer, bor der mennesker på omkring 200 af dem. Mange af de græske øer er superpopulære feriedestinationer, andre meget små og med få færgeforbindelser. Færge er netop en god måde at transportere sig på mellem øerne eller fra fastlandet ud til den ø man har valgt at holde ferie på. Der er mange færgeselskaber, check før ankomst hvordan man sejler så du ikke skal sidde og vente i et døgn på næste afgang.

Grækenland har noget for alle, fra autentiske og romantiske små perler som f.eks Parga på fastlandet, til festøer som Kos og Korfu med smukke strande, historiske monumenter og farverige huse. Store øer som Rhodos og Kreta har god infrastruktur og masser af muligheder, hvor små øer som Symi, Karpathos eller Thassos har en helt anden ro over sig.

Der er så mange muligheder i Grækenland: sol og strand, kultur og historie, spændende gastronomi, muligheder for aktiv ferie og alt andet, som livet kan byde på.

>> Find tilbud på afbudsrejser og restpladser til Grækenland her

Hvem vil kunne lide rejser til Grækenland?

Grækenland har noget for alle, og naturen kan være alt fra frodig til tør og blæsende. Du kan få lige hvad du vil her, men undersøg hvad det er for en ø eller sted du rejser til - er dette en festø, en ø med roligt tempo, en ø perfekt for windsurfing eller noget andet. Børnefamilier vælger ofte en af de store øer med mange faciliteter, og hvor udvalget af børnevenlige strande er stort. Du kan også kombinere storbyferie med strandferie i Grækenland. Tag til Athen i et par dage, og tag siden en færge fra Piræus til en af de nærliggende øer som Hydra eller Serifos.

Hvornår skal man rejse til Grækenland?

Hvis sol og strand skal stå på programmet, er det bedste tidspunkt at rejse fra maj til september, hvor der oftest er mellem 25 og 30 grader i luften i store dele af Grækenland. De sydligste øer som Kreta og Santorini har godt vejr langt ind i oktober og det er stort set altid muligt at finde billige rejser til Grækenland i efteråret.

Grækenland er et af verdens mest populære rejsemål, hvor besøgende kommer for at nyde en solrig ferie i smukke omgivelser i et land med en rig historie og stolte traditioner. Om sommeren er de græske øer et stærkt trækplaster med lækkert klima og store oplevelser. 

En spændende kultur

Grækenlands popularitet som feriemål skyldes ikke kun det dejlige middelhavsklima, om end det for os nordboere uden tvivl er af afgørende betydning, men i høj grad også landets utrolige kulturelle rigdom og smukke natur.

En ferie i Grækenland for eksempel byde på storbyliv i Athen med natteliv, arkæologiske seværdigheder og shopping. Er du mere til afslapning ved vandet er en rejse til de græske øer naturligvis helt i særklasse med idylliske strande og hyggelige småbyer.

Til trods for turismens store betydning for græsk økonomi, skal man ofte ikke bevæge sig ret langt bort fra de populære ferieområder for at finde det ægte Grækenland. Vil du opleve det ægte Grækenland i din ferie, så læs mere om vores rejser til Grækenland.

Ferie på De Græske Øer

Få lande - hvis noget land overhovedet - har så mange kendte ferieøer som Grækenland. Det Græske Øhav har faktisk over 2.000 øer, og de fleste græske øer er en del af forskellige øgrupper med smukke navne som Dodekaneserne, Kykladerne og de Ioniske Øer. Den mest populære af de græske øer er uden tvivl Kreta, som også er den største ø, og dermed har mest at byde på i form af populære hoteller, strande og spændende attraktioner. Men de fleste vil også nikke genkendende til navne som Santorini, Rhodos, Korfu og Kos.

Kreta

Man henledes næsten til at tro, at Grækenlands største ø har danske aner – i hvert fald er Kreta en af danskernes mest elskede rejsemål i Europa og har været det mest velkendte rejsemål i Grækenland i årtier. Danske charterturister flokkes således stadig i stimer ned til de lune temperaturer, det græske køkken, en smilende befolkning og ikke mindst de kilometervis af fantastiske strande, som blot er nogle få af grundende til, at Kreta formår at beholde førertrøjen indenfor kategorien ’populære feriesteder’.

Faktisk oplever Kreta i disse år en renæssance, for ligesom for eksempel Mallorca og andre øer i Middelhavet har Kreta for en periode været udstillet (eller snarere udskældt) som en ren charterdestination. Ikke et ondt ord om charterturisme, for uden denne ferietype ville mange af Europas mest velkendte rejsemål have trange kår. Men Kreta begynder at afsløre andre sider af sig selv, og tilbyde andre ferieformer, hvor du kan opdage og betragte Kreta fra helt nyer vinkler, men hvor du stadig kan få et livligt natteliv, et skønt klima og en betagende natur, kombineret med den spændende historie som altid er nærværende når man rejser til Grækenland.

Heldigvis kan vi gøre fordommene om Kreta til skamme, for vi sætter fokus på Kretas kendte og mindre kendte seværdigheder, og krydrer det med uanede muligheder for at opleve øens særprægede kultur og natur. Kreta er så at sige blevet ’trendy’ og det uanset om det er parret, der ønsker tid på tomandshånd og fordybelse eller familien, der gerne vil opleve Kreta på en ny og børnevenlig måde, hvor badeferien ved smukke strande kombineres med ophold på et mindre hotel med lokal isæt væk fra masseturismens epicentre.

Hos Solfaktor tilbyder vi pakkerejser til Kreta med flyrejse, billeje og ophold på enten hotel eller i ferielejlighed. Vi har koncentreret os om den nordlige del af Kreta, hvor du kan flyve direkte til både Chania og Heraklion. Vi glæder os til at byde velkommen til en ø, hvor krop og sjæl beriges, og hvor du får meget for feriebudgettet.

>> Se alle rejser til Kreta med Solfaktor

Santorini

– vulkanøen, der er perfekt til både familieferie og romantik

Santorini kan, som mange andre græske øer, danne en ideel ramme om en ferie i Grækenland for hele familien. Børnene vil elske vulkanøens smukke strande, der endda findes i forskellige farver: Røde, sorte og hvide. Det skyldes de mineraler, der kommer fra den vulkanske undergrund. For børn kan det være ret fascinerende, at sand kan have en anden farve, end vi er vant til i Danmark. Pas dog på fødderne i sommervarmen – det sorte sand bliver ekstremt varmt.

De fascinerende klippeformationer omkring strandene gør strandliv på Santorini til noget ud over det sædvanlige. Det varme sand og det kølende, krystalblå havvand lokker store dele af året: Selv i vintermånederne er det forekommet, at temperaturen har sneget sig op over 25 grader. Varmest og mest solrigt er det dog i månederne mellem maj og oktober, og badevandet begynder at blive behageligt varmt fra og med juni.

Santorini er dog ikke mindst kendt for at være en af de bedste destinationer i Grækenland, hvis man ønsker at pleje parforholdet. Den smukke Middelhavsø ligger på en vulkan, der stadig er aktiv – og hvis krater ligger ude under havet. De vulkaniske månelandskaber vil gøre indtryk på dig under din ferie på Santorini, og udsigten over undervands-krateret i solnedgangen sætter det romantiske prik over i’et efter en feriedag med fokus på dig selv og din partner.

>> Oplev Santorini med Solfaktor - se alle rejser

Rhodos

Den smukke og historisk interessante vulkanø Rhodos er en klassisk feriedestination i Grækenland, og det er ikke uden grund: Øen har tiltrækkende strande i kilometervis, et bjergrigt landskab, spændende klippeformationer, Korsridder-slotte, stemningsfulde kirker og en af de fineste og bedst bevarede middelalder-byer i Sydeuropa (Rhodos by).

Rhodos er et populært rejsemål, som man kan forelske sig i igen og igen, og hvis vi fortæller dig, at øen også byder på otte måneders årlig solgaranti, så er det forståeligt, hvis du får et tilfælde af akut rejsefeber!

Det er du ikke alene om: På et år har Rhodos op mod 2 millioner besøgende – plus de mange cruise-gæster, der hopper i land for en kort bemærkning - og det utrolige er, at øen forbliver lige så smuk, græsk og charmerende som altid, trods det årlige mylder af feriegæster. Du behøver dog ikke at tilbringe hele din ferie i Grækenland tæt sammen med store flokke af andre rejsende: Solfaktor har som altid håndplukket de bedste steder på Rhodos til dig, hvor du også kommer lidt væk fra de store hoteller.

Rhodos’ venlige befolkning er kendt for at være stolte af deres ø og opsatte på at bevare dens særpræg, og det er ikke svært at forstå, når man oplever, hvor rig på natur, kultur og historie, Rhodos er. Øen er stadig tydeligt præget af, at den har været domineret af mange forskellige kulturer igennem tiden, og det gør din ferie på Rhodos til lidt af et dyk ned i Europas brogede historie – alt imens du slapper af og nyder solen, maden og det forfriskende havvand.

>> Inspiration til Rhodos, se alle rejser med Solfaktor

Rejsemål i Grækenland

 • Gæstebedømmelser 7,8
  Det Ægæiske Hav
  855 hoteller
  Rejs på ferie til Grækenland og oplev ø-paradiset og de græske øer i Det Ægæiske Hav. Besøg idylliske byer med ikoniske blå og hvide huse, maleriske strande med turkisblåt vand og en gæstfri befolkning. Find ferien hos Solfaktor!
 • Gæstebedømmelser 7,8
  Kreta
  855 hoteller
  Lange, børnevenlige strande ved det turkisblå hav, en perlerække af charmerende kystbyer, spændende oldtidsruiner, imponerende bjerglandskaber og ikke mindst et solrigt klima gør Kreta til et af Middelhavets mest attraktive rejsemål.
 • Gæstebedømmelser 7,8
  Rhodos
  352 hoteller
  Solrige Rhodos er med sin smukke natur, historiske seværdigheder og ikke mindst kilometervis af flotte, uspolerede strande perfekt til en oplevelsesrig badeferie. Glæd dig også til hyggelige tavernær og restauranter, hvor du kan nyde det græske køkken.
 • Santorini
  291 hoteller
  Det er svært at overdrive, hvor smukt der er på Santorini. Det er således næsten umuligt ikke at falde helt i staver over de fantastiske udsigter på øens vestside, hvor charmerende kridhvide huse med deres karakteristiske blå døre og skodder ... spreder sig ned ad bjergsiderne. På den mere flade østkyst kan du nyde det krystalklare hav fra fantastiske strande med sort lavasand. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,0
  Athen
  190 hoteller
  Oplev det fascinerende møde mellem den antikke og moderne verden i Athen. Den græske hovedstad er en guldgrube af kulturhistoriske seværdigheder, men er også kendt som et slaraffenland for de shoppinglystne og har et væld af restauranter med ... græske lækkerier. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,1
  Korfu
  149 hoteller
  Hvis du gerne vil holde ferie med en god blanding af historie og græske traditioner samt frodig natur, fantastiske strande og et levende natteliv, så vil en rejse til Korfu kunne tilbyde dig alt dette og mere til.

Populære hoteller i Grækenland

Grækenland, Rhodos, Faliraki
9,4
Fabelagtigt
396 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Rhodos, Rhodos by
9,4
Fabelagtigt
2099 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 14 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Det Ægæiske Hav, Kreta, Gerani
9,1
Fabelagtigt
334 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 35 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Sådan booker du en billig rejse til Grækenland

Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel ferie i Grækenland, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med vores hoteller i Grækenland. Du får en pakkerejse til solrige feriedestinationer i Grækenland, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

Skal du holde ferie i Grækenland har vi her samlet udvalgte informationer og fakta om landet. Du kan få flere informationer og fakta om de forskellige destinationer under hvert rejsemål, eller måske mere inspiration til din ferie på vores blog. Vi tilbyder billige rejser til Grækenland fra alle lufthavne og du kan rejse i nøjagtig det antal dage du ønsker. I søgemaskinen finder du aktuelle informationer om fly, afrejsedage osv.

Regioner

Grækenlands nuværende 13 regioner blev fastlagt ved en bestemmelse i 1987, som afløste de indtil da gældende historisk-geografisk inddelte regioner. Disse ældre regioner spiller dog stadig en rolle i den folkelige omtale af de græske regioner og i mange beskrivelser og statistikker i Grækenland.

De nyere regioner gældende fra 1987 er følgende: Attica, der blandt andet inkluderer Athens byområde; Det Centrale Grækenland, der ligger nord for Attica og syd for Thessalien; Det centrale Makedonien, der ligger i den nordlige del af landet på grænsen til landet Makedonien; øen Kreta beliggende i den sydlige del af Det Ægæiske Hav; Øst-Makedonien og Thrakien, der grænser til Det Centrale Makedonien i vest, Bulgarien i nord og Tyrkiet i øst; Epirus i det nordvestlige hjørne af landet; De Ioniske Øer på den vestlige side af det græske fastland; De nordlige Ægæiske Øer, der - som navnet tilsiger - ligger i den nordøstlige del af Det Ægæiske Hav; Peloponnes, der inkluderer den største del af Den Peloponnesiske Halvø; De Sydlige Ægæiske Øer, der - som navnet tilsiger - ligger i den sydlige del af Det Ægæiske Hav; Thessalien, der ligger ud til Ægæerhavet mod øst og grænser op til Vest-Makedonien og det Centrale Makedonien i nord, samt Epirus i vest; Det vestlige Grækenland, der ligger syd for Epirus med de Ioniske Øer på sin vestlige flanke; Det Vestlige Makedonien, der ligger midt imellem Epirus på den vestlige side og Det Centrale Makedonien på den østlige side.

Foruden disse 13 regioner har Grækenland en autonom teokratisk stat, Athos-halvøen, som formelt blev etableret i år 963.

Vejr og klima

Grækenland har hovedsageligt et middelhavs-klima med varme, tørre somre og milde, våde vintre. Middelhavsklimaet gør sig gældende ved alle kyst-områderne i landet - og dem er der som bekendt mange af - foruden Athen, Peloponnes, og dele af regionen Det Centrale Grækenland.

De bjergrige regioner i den nordvestlige del af landet - i regioner som Thessalien, Det Centrale Grækenland, Det Vestlige Makdeonien og Epirus - har et alpint klima med betydelige snefald om vinteren. Dette gælder også den mest bjergrige del af det centrale Peloponnes.

I de indre dele af det nordlige Grækenland - i regioner som Det Centrale Makedonien og Det Østlige Makedonien og Thrakien - er der et tempereret klima med kolde vintre og varme, tørre somre med hyppige tordenvejr.

Sprog

Græsk er et indoeuropæisk sprog, og dét indoeuropæiske sprog, der synes at være tættest beslægtet med de indoariske og iranske sprog, samt armensk, hvilket kan antyde en fælles oprindelse i et hypotetisk indoeuropæisk urhjem.

Der findes vidnesbyrd om tekster på oldgræsk helt tilbage til det 15. århundrede f. Kr., dvs. omkring 100 år efter begyndelsen af den mykenske kultur. Hvornår græsk i sin urform kom til vor tids Grækenland, er der dog stadig megen diskussion om. Siden det niende århundrede f.Kr. er græsk blevet skrevet med det græske alfabet, som er en afledning af det fønikiske alfabet; før denne tid blev det skrevet med den berømte linear-B skrift eller med det kypriotiske syllabarium. Senere blev græsk Det Byzantinske Riges officielle hovedsprog (fra 650 e.Kr.) og et almindeligt udbredt lingua franca i Middelhavsområdet i antikken.

Idag tales den moderne version af græsk - almindeligvis kaldet nygræsk på dansk - af ca. 15 mio. mennesker hovedsageligt i Grækenland, men også af mindre grupper i Cypern, det tidligere Jugoslavien, Egypten, Bulgarien, Albanien og Tyrkiet.

I Grækenland tales også en række såkaldte minoritetssprog, såsom bulgarsk, tyrkisk, romani, albansk, arumensk, og arvanistisk. Ladino - det sefardiske blandingssprog - tales stadig af nogle få tusinde jøder i landet.

Religion

Den græske forfatning betragter den græsk-ortodokse kristendom som landets “herskende” tro, men sikrer samtidig religionsfrihed for alle trosretninger. Grækenland er det eneste land i verden, hvor den ortodokse kirke er statsreligion.

I en undersøgelse fra 2010 svarede en gruppe, der svarer til 79% af den græske befolkning, at de er troende, mens næsten 16% svarede, at de var stærkt religiøse, hvilket er det højeste antal stærkt troende blandt de europæiske lande. Kun 3,5% af de adspurgte svarede, at de aldrig går i kirke, hvilket er et ekstraordinært lavt tal, også sammenlignet med andre sydlandske lande, hvor religionen stadig spiller en stor rolle, f.eks. Italien, Portugal eller Spanien.

Der menes at være omkring 100.000-140.000 muslimer, 50.000 katolikker, 30.000 Jehovas Vidner, og 30.000 protestanter i Grækenland. Omkring år 1900 var halvdelen af byen Thessalonikis indbyggere sefardiske jøder (omkring 80.000 dengang), men efter den tyske besættelse og holocaust under anden verdenskrig er antallet helt nede på mellem 6000 og 7000 for hele Grækenland idag.

Fantastisk natur

Grækenland har en storslået natur, som i vid udstrækning defineres af den lange kystlinje, der blandt andet er så lang på grund af de mange græske øer. Med sine 13.676 kilometers kystlinje har Grækenland den ellevte-længste kystlinje i verden, hvilket naturligt danner grundlag for en række vidunderlige strande.

Ialt er der mellem 1200 og 6000 øer i Grækenland, afhængigt af, hvor mange man tæller med (dvs. hvilken minimumsstørrelse, man bruger for optællingen). Af disse mange smukke øer er 227 beboede og det er blandt disse man skal finde de mest populære rejsemål for folk der rejser til  Grækenland. Den største græske ø - der samtidig er den femte-største i Middelhavet - er Kreta, beliggende i den sydlige del af Det Ægæiske Hav. Den næststørste - og for mange danskere ukendte - ø er Evia, der ligger lige ud for det græske fastland på den østlige side. Herefter følger Rhodos og Lesbos, begge beliggende i Det Ægæiske Hav.

Et bjergrigt land

Et andet naturfænomen, der kendetegner Grækenland, er de mange bjerge. Hele 80% af landet består af enten bjerge eller bakker, hvilket gør Grækenland til ét af de mest bjergrige lande i Europa. Det højeste bjerg er Olympen på 2917 meter, beliggende på grænsen mellem regionen Thessalien og de tre makedonske regioner, ca. 80 kilometer fra byen Thessaloniki.

I den nordligt beliggende region - Øst-Makedonien og Thrakien - er der tætte, antikke skove, herunder den berømte Dadia-skov. I regionerne Thessalien og Det Centrale Makedonien og Thrakien kan man desuden finde store sletter; det er også i disse regioner, at Grækenland har sine landbrugsmæssige nøgle-regioner.

Officielle helligdage i Grækenland

1. januar: Nytårsdag

6. januar: Helligtrekonger

25. marts: Uafhængighedsdag

1. maj: Arbejdernes kampdag

15. august: Mariæ himmelfart

28. oktober: Nationaldag

25.-26. december: Jul

Bemærk venligst, at Faste mandag, Langfredag, 2. påskedag, og 2. pinsedag har skiftende datoer fra år til år.

Hvad siger gæsterne i Grækenland?

7,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 137 anmeldelser