Rejser til Grækenland

En rejse til Grækenland er lig med solrige dage, turkisblåt hav, hvidkalkede huse, idylliske små byer og tzatziki. Find din græske drømmerejse og bestik ferien til Grækenland hos Solfaktor i dag!

Grækenland som rejsemål

Grækenland er et af de mest populære rejsemål i Europa. Landet blev erklæret uafhængigt i 1821, men grækernes historie går flere tusind år tilbage i tiden. Og antikkens Grækenland udgør en stor del af kulturarven og seværdighederne, der fortsat er blandt landets største og vigtigste turistattraktioner. Grækenland består af et stort og vidstrakt fastlandsareal og utallige øer både mod vest og i Det Ægæiske Hav mod sydøst. Du har derfor utallige rejsemål at vælge imellem. Danskerne rejser på ferie til Grækenland for at få en ferie med sol og smuk natur, men også for at opleve nogle af de mange antikke templer, den rige historie og de stolte traditioner. I sommerhalvåret er det især de græske øer der tiltrækker turisterne. Her er der både noget for familier der vil på en aktiv ferie, unge som vil opleve et livligt natteliv, par der ønsker en romantisk kærestetur og historieinteresserede der vil på udflugter. 

>> Læs mere om afbudsrejser til Grækenland

>> Læs mere om ferie på Rhodos

>> Læs mere om rejser til Samos

Ferie på De Græske Øer

Der er få lande der kan prale med lige så mange kendte ferieøer som Grækenland. Landet har mere end 2000 øer, hvoraf lidt over 200 er beboet. Øerne er inddelt i forskellige større grupper som eksempelvis Kykladerne, hvor du finder øer som Santorini og Mykonos. En anden kendt øgruppe er Dodekaneserne, der byder på blandt andre Rhodos og Kos. I øgruppen Sporaderne finder du Samos og "Mamma Mia-øerne" Skiathos og Skopelos. I modsætning til disse tre øgrupper, som alle tre ligger i Det Ægæiske Hav, ligger De Ioniske Øer i havet med samme navn, som findes vest for fastlandet. De Ioniske Øer byder blandt andet på de tre populære øer Korfu, Zakynthos og Kefalonia

Den mest populære ø i Grækenland, som ikke tilhører en øgruppe, er uden tvivl feriefavoritten Kreta, som også er landets største ø. Kreta er især populær blandt børnefamilier, for her finder du mange faciliteter og børnevenlige strande. Det samme gælder Rhodos, der er også er en storfavorit. Er du på udkig efter et sted med liv og fest, kan du med fordel rejse til øer som Kos og Korfu, men vil du hellere have ro og en afslappende atmosfære, er Karpathos et godt valg. Der er også flere af de græske øer som egner sig godt til windsurfing, hvis du er på udkig efter en aktiv ferie. Er det en romantisk parferie du planlægger, er det Santorini, der også ofte omtales som den mest romantiske ø i Grækenland, du skal vælge.

Der er også gode muligheder for at kombinere strand og storby på en ferie til Grækenland. Bor du nogle nætter i Athen, kan du nyde godt af shopping, historiske monumenter og et livligt natteliv. Derefter kan du med fordel tage videre med færge til en af de nærliggende øer som eksempelvis Hydra eller Serifos. På en ferie i Grækenland finder du uden tvivl noget for enhver smag. 

Ferie på Kreta

Kreta ligger lige på grænsen mellem Det Ægæiske Hav og Middelhavet, og er foruden den største ø i Grækenland den femtestørste ø Middelhavet. Øen er ideelt i fire dele: Lasithi, Iraklio (Heraklion), Rethymnon og Chania. Hos Solfaktor finder du flest rejsemål og hoteller på den nordlige del af Kreta, og du kan flyve til både Chania og Heraklion. Sammensæt lejligheds- eller hotelopholdet med fly og evt. billeje, og få fordelene ved en pakkerejse.

Danskerne har besøgt Grækenland og i særdeleshed Kreta i flere årtier, og øen er blevet et af vores mest populære rejsemål i Europa. Lange strande, varme og solrige dage, et skønt middelhavskøkken og en imødekommende lokalbefolkning er blot nogle af grundende til, at vi vender tilbage til Kreta igen og igen. Her får du desuden også forholdsvis meget for pengene. Uanset om du ønsker at rejse på en afslappende familieferie, en ferie med fest og aktiviteter med vennerne, en kærestetur med din bedre halvdel, eller en aktiv ferie med udflugter, finder du det på Kreta.

Kreta har, ligesom Mallorca og andre steder i Middelhavet, længe været stemplet som et rent charterrejsemål i Grækenland. Dette er ikke nødvendigvis negativt, for denne type ferie giver mange muligheder for en lang række af Europas mest kendte rejsemål. Men Kreta er som feriedestination i gang med en forvandling, og den største ø i Grækenland byder på flere og flere nye muligheder for at rejse på  andre typer af ferier. Oplev den spændende historie på Kreta og den fantastiske natur, udforsk de mere ukendte seværdigheder, og bo på et lille, lokalt hotel langt fra de store turistmænger. Det er blot nogle af de muligheder, den populære ferieø har at byde på. 

Rejs til romantiske Santorini

Santorini er den sydligste ø i øgruppen Kykladerne, og er et elsket rejsemål for både familier og kærestepar på en romantisk parferie i Grækenland. Denne smukke vulkanø er en del af et stort undervandskrater der udgør en lagune med to aktive vulkaner. Det giver Santorini et unikt særpræg med imponerende klippeformationer og vulkanske månelandskaber, der står smukt i kontrast til det krystalblå hav og strandene med sand i mange farver. Det brede pallette af farver som både rødt, hvidt og sort sand skyldes mineraler i den vulkanske undergrund - men pas på fødderne, for især det sorte sand bliver meget varmt, når solen bager. Turister rejser til Santorini næsten året rundt, for selv i vintermånederne er det sket, at temperaturen er nået op på 25 grader. Men den varmeste periode på øen strækker sig fra maj til oktober, og det er også i denne periode at der er flest, der rejser hertil. Med Santorini som udgangspunkt har du også gode muligheder for at opleve andre øer i Kykladerne, og du kan tage en færge og besøge øer som blandt andre Ios, Naxos og Mykonos

Santorini er kendt som et af de bedste steder i Grækenland at rejse til på en romantisk parferie. Den smukke ø byder nemlig på charme og romantik med smalle gader, hyggelige restauranter og fantastiske udsigter. Det kan især anbefales at opleve de smukke byer som Fira og Oia, der også er populære bryllupsdestinationer. Nyd de spektakulære solnedgange over calderaen og lad kærligheden blomstre på din ferie.

Ferie på Rhodos

Den historiske og populære ferieø Rhodos er en i rækken af klassiske feriedestinationer i Grækenland, og endnu en ferieø som mange vender tilbage til år efter år. Og dette er ikke så underligt, for øen byder på dejlige strande, bjergrige landskaber, imponerende klippeformationer og historiske seværdigheder. Og ikke nok med det er her et varmt og solrigt klima otte måneder om året. Det er derfor et ideelt rejsemål til en skøn sol- og badeferie fra tidlig forår til sen efterår, hvilket tiltrækker mange turister. Hvert år besøgt omkring to millioner turister om året, i tillæg til de mange cruiseturister som hopper i land for en kort stund. Men trods de mange turister, formår øen alligevel at beholde sit særpræg og charme, og det er muligt at finde steder som er mindre turistede. En ferie til Grækenland og Rhodos giver dig derfor oplevelser med både kultur, natur og historie samtidig med at du kan nyde den varme sol og det dejlige badevand.

Rhodos er den største ø i øgruppen Dodekaneserne i Det Ægæiske Hav. Rhodos by ligger på øens nordspids og består af en gammel og en nyere del. Den nyere del er præget af hoteller og turistfaciliteter, mens den gamle del er en af de bedst bevarede middelalderbyer i Grækenland og Sydeuropa. Her kan du opleve flot arkitektur og kirker, korsridderborge, smalle gader mellem gamle bymure og en blanding byzantinsk, romersk og tyrkisk arkitektur. Disse historiske vidunderet har desuden givet Rhodos by en plads på UNESCO's Verdensarvsliste.

>> Læs mere om rejser til Kreta

>> Læs mere om rejser til Santorini

>> Læs mere om rejser til Athen

 Andre tips til ferie på De Græske Øer

I øgruppen Sporaderne findes også en anden populære ø, som er værd at nævne, nemlig Samos. Samos er den niende største ø i Grækenland, og der er mange grunde til, at denne ø også er meget populær. På Samos dyrkes oliven og produceres vin, og øen kan også prale med mange flotte strande, en rig kultur og en smuk, frodig natur. 

Vest for fastlandet ligger De Ioniske Øer, hvor man blandt andre finder den populære ø Korfu, som er den syvende største ø i Grækenland. Korfu har været et rejsemål allerede tilbage i Middelalderen, og herfra kan man også nemt sejle til både Albanien og Italien. Korfu byder på mange flotte strande, et frodigt landskab og en udbredt middelhavscharme samt et stort udvalg af vandsportsaktiviteter. 

Hvem vil kunne lide Grækenland?

Grækenland har noget at byde på for alle, og en natur der går fra både frodigt til tørt klima. Grækenland kan derfor imødekomme alle typer af rejsende, og det handler blot om at vælge den rigtige feriedestination. En ø med fest og aktivitet, en ø med et roligt tempo, en ø med windsurfing og andre vandsportsaktiviteter eller en ø med andre typer af aktiviteter og underholdning. Børnefamilier vælger ofte at rejse til de større øer, hvor der findes mange faciliteter og børnevenlige strande, men du kan også kombinere en storbyferie med sol og strand. Du kan eksempelvis bo nogle nætter i hovedstaden Athen, og derefter sejle med færge til nærliggende øer som Hydra og Serifos. 

Hvornår er det bedst at rejse til Grækenland?

Ved kysterne i Grækenland findes et typisk middelhavsklima, og de lavereliggende dele inde i landet har milde, fugtige vintre og varme, tørre somre. Den græske natur er både tør og frodig, og flere steder er der meget vind. Højsæsonen i Grækenland er i sommerhalvåret, og der er derfor det bedste tidspunkt at besøge landet, hvis du vil på sol- og badeferie er fra maj til september. I disse måneder kan du nyde varme dage med temperaturer på 25 til 30 grader i luften. De sydligste øer som Kreta og Rhodos har dejligt sommervejr langt ind i oktober, og er derfor gode rejsemål til efterårsferien.

Fly til Grækenland

Du kan nemt flyve direkte fra Danmark til en lang række lufthavne i Grækenland. Flyvetiden varierer mellem 3 og 4 timer, alt afhængigt af hvor i Grækenland du flyver til. Du flyve direkte fra både Billund og København til blandt andet Athen, Kreta og Rhodos. Mange af de mindre øer har ikke lufthavne, og for at nå dem må man med færge. 

Rejsemål i Grækenland

 • Gæstebedømmelser 7,8
  Kreta
  789 hoteller
  Lange, børnevenlige strande ved det turkisblå hav, en perlerække af charmerende kystbyer, spændende oldtidsruiner, imponerende bjerglandskaber og ikke mindst et solrigt klima gør Kreta til et af Middelhavets mest attraktive rejsemål.
 • Gæstebedømmelser 7,9
  Rhodos
  318 hoteller
  Solbeskinnede Rhodos er med sin smukke natur, historiske seværdigheder og ikke mindst kilometervis af flotte, uspolerede strande perfekt til en dejlig badeferie. Glæd dig også til hyggelige tavernær og restauranter, hvor du kan nyde det græske køkken.
 • Santorini
  283 hoteller
  Når folk kommer hjem efter en ferie til Santorini, og fortæller om hvor smukt det er på øen, siger nogle "overdriver du ikke lige lidt her". Men det gør de ikke! Det er næsten umuligt ikke at falde pladask for den fantastiske udsigt på øens ... vestside, hvor charmerende kridhvide huse med deres typiske blå døre og skodder vælter ned fra bjergsiderne. På øens fladere kyststrækning kan man nyde det krystalklare Ægæiske Hav på fantastiske strande med sort lavasand. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,8
  Athen
  181 hoteller
  Oplev det fascinerende møde mellem den antikke og moderne verden i Athen. Den græske hovedstad er en guldgrube af kulturhistoriske seværdigheder, men er også kendt som et slaraffenland for de shoppinglystne og har et væld af restauranter med ... græske lækkerier. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,1
  Korfu
  132 hoteller
  Hvis du gerne vil holde ferie med en god blanding af historie og græske traditioner, frodig natur, fantastiske strande og et godt natteliv, så vil en rejse til Korfu kunne tilbyde dig alt dette og mere til.
 • Gæstebedømmelser 7,9
  Kos
  130 hoteller
  Hvis du drømmer om smukke sandstrande, lækker middelhavsmad på hyggelige tavernær, græsk kultur og masser af sol, så skal du rejse til Kos - det perfekte rejsemål for både venner, par og familier til en afslappende ferie.

Populære hoteller i Grækenland

Grækenland, Rhodos, Ixia
9,5
Fabelagtigt
189 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kreta, Rethymnon
9,5
Fabelagtigt
369 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 67 km
 • Nærmeste strand: ca. 250 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Rhodos, Lindos
9,6
Fabelagtigt
383 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 51 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Grækenland?

7,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 265 anmeldelser