Rejser til Santorini

Santorini byder på skønne udsigter, dramatisk kystlinje og fantastiske strande med sort og rødt lavasand. Her kan du opleve det afslappede ferieliv på en ø med de hvidkalkede huse, der er typiske for Kykladerne med sine blå kupler. Få gastronomiske madoplevelser og magiske solnedgange på din ferie. Book en billig ferie til Santorini med Solfaktor!

Santorini som rejsemål

En rejse til Santorini er en rejse til en af de mest ikoniske destinationer i Grækenland. Dette er et populært  rejsemål for både romantiske parferier og familierejser. Øen, der også er kendt som Thira, ligger i Det Ægæiske Hav og er den sydligste ø i øgruppen Kykladerne

Santorini byder på original græsk kultur, imponerende strande og spændende attraktioner i én og samme ferie. Øen er en vulkanø, der består af lava og pimpsten, og her har været mange vulkanudbrud i de sidste mange tusinde år.  Santorini er en del af et stort krater og danner en åben lagune, der er cirka 60 kilometer i omkreds. Omkring lagunen er der klipper, der er omkring 300 meter høje, og i lagunen er der faktisk to aktive vulkaner. Nea Kameni og Palea Kameni.

>> Læs mere om din ferie i Grækenland her

>> Læs mere om din rejse til Oia her

>> Læs mere om din ferie på Mykonos her

Strande på Santorini

Santorini er en af de mest populære feriedestinationer i Grækenland og byder på et varieret og godt strandliv. Øen er kendt for sin dramatiske kystlinje, med masser af klipper og det krystalklare Ægæiske Hav. 

De yderst populære strande Perissa og Perivolos ligger ved siden af hinanden på øens sydøstlige kyst og er kendt for de sorte lavastrande.  Her kan du nyde solen og strandlivet med et godt udvalg af strandbarer og restauranter. Måske spiser du en frisklavet gyros med svinekød, pommes frites, paprikapulver, tzatziki og helt friske tomater? Mums!

En anden favorit blandt turister er Kamari-stranden, som også er en sort lavastrand. Den er kendt for sin ibland ret hektiske atmosfære, strandbarer, caféer og vandsportsaktiviteter. Vlychada-stranden er kendt for de spændende geologiske former, bestående af høje klipper og lavasand. Den ligger mere for sig selv og har en mere rolig atmosfære sammenlignet med flere andre strande på Santorini. 

En af de mest usædvanlige strande, du finder på din ferie til Santorini, er Red Beach - den røde strand. Som navnet fortæller, har den karakteristiske røde klippeformationer, der skaber en dramatisk og farverig kulisse. Vandet her er meget klart, hvilket gør stranden perfekt til snorkling. Lidt længere syd for Red Beach finder du White Beach, som har - naturligvis -  hvidt sand og hvide klipper. Den eneste måde at komme til denne strand på er med båd eller til fods fra nabostrandene. Tag nogle gode strandsko på.

Det er populært at tage med på bådture eller omkring Santorini. Du kan finde skjulte bugter og skjulte strande, og nyde Santorinis dramatiske klippeformationer og vulkanske landskaber fra havet.

Attraktioner og aktiviteter på Santorini

Santorini byder på en mange attraktioner og aktiviteter. Den maleriske by Oia er et af de mest fotograferede steder i Grækenland. Her kan du se hvide huse, blå kupler og en fantastisk udsigt over Det Ægæiske Hav. Samtidig kan du gå på opdagelse i de smalle gader med butikker, kunstgallerier og caféer. Her er mange butikker, som sælger dyre ure, smykker og designertøj.

Santorinis hovedstad hedder Fira, og byen er et pulserende centrum med en blanding af traditionel og moderne atmosfære. Byens centrum er kendt for sin eksklusive shopping og sit livlige natteliv og er stedet hvor du finder butikker, restauranter, barer og natklubber.

En af de mest unikke og spændende attraktioner, du skal opleve, når du rejser til Santorini, er den aktive vulkan Nea Kameni. Tag en bådtur og gå op til toppen af vulkanen. Det giver en fantastisk udsigt over det dampende krater. Husk gode sko!

På grund af Santorinis unikke geografi og beliggenhed er solnedgangene på øen berømte. Den med rette benævnte maleriske by Oia og hovedstaden Fira er populære steder at beundre solnedgangen, og det samme gælder langs kanten af Caldera-krateret ved den aktive vulkan Nea Kameni. Forvent - og vi overdriver ikke - unikke øjeblikke.

Akrotiri er et arkæologisk udgravningssted på Santorini. Stedet er kendt for sine velbevarede ruiner, hvor man har gravet siden 1967, og man finder hele tiden nye ting fra de sidste 3.000 år! Du kan udforske ruinerne, de gamle huse, gaderne og freskerne fra romertiden, der giver et indblik i den civilisation, der eksisterede på øen for tusinder af år siden. Ligesom i det meste af Grækenland, finder du masser af spændende historie på Santorini. Tag børnene i hånden, og lad dem opleve historien tæt på.

Hvornår skal man rejse til Santorini?

Når du rejser til Santorini, vil du opleve mange solrige dage, meget lidt regn og behagelige temperaturer. Som den sydligste ø i Kykladerne byder Santorini på lidt ekstra varme somre og lidt mere milde vintre. Højsæsonen er fra juni til september med temperaturer på omkring 30-35 grader om dagen, og det er i denne periode, der er flest turister og de højeste priser.  Hvis du vil undgå de varmeste temperaturer, er forår og efterår gode tidspunkter at rejse til Santorini på. I denne periode er der gode muligheder for at udforske øen uden den voldsomme sommervarme og med færre turister. Vinteren på Santorini er fra november til marts. Her er mere regn og lavere temperaturer. På denne tid af året kan mange restauranter og hoteller være lukkede.

Mad, drikke og natteliv på Santorini

Santorini er kendt for at servere gæster god mad. Med sin rige gastronomiske arv og beliggenhed i Det Ægæiske Hav byder Santorini på lækre, lokale retter. Især friske fiske- og skaldyrsretter, som gerne må nydes i vandkanten på en af øens hyggelige tavernaer! Prøv f.eks den berømte fava. Det er en cremet puré lavet af gule ærter, soltørret tomat, hvid aubergine og kapers. På flere af øens strande finder du enkle men velfungerende strandbarer, der tilbyder grillet kød og fisk med klassiske græske tilbehør som græsk salat, tzatziki og selvfølgelig lokale vine. Simpelt, billigt og godt!

Santorini er kendt for sin vinproduktion. Især den berømte lokale vin Assyrtiko. Det er populært at besøge vingårde rundt omkring på øen og deltage i vinsmagninger for at lære mere om vinproduktionen og smage vinene. De er overraskende gode.

Hvis du vil feste og have det sjovt på Santorini i løbet af din ferie, finder du det meste af det pulserende natteliv i hovedstaden, Fira. Her finder du et godt udvalg af barer og klubber, der byder på trendy cocktails, feststemning og dans til den lyse morgen. Du finder også en række trendy barer i Oia, hvor du kan nyde drinks med den mest fantastiske udsigt, og der er flere strandbarer i Kamari. Santorini er dog kendt for en mere rolig atmosfære, der passer bedst til par og familier. Dette er ikke en destination for flokke af unge folk. Hvis det er det du ønsker, tag til et andet rejsemål i Grækenland.

>> Læs mere om din ferie til Kykladerne her

>> Læs mere om din ferie til Dodekaneserne her

>> Læs mere om din ferie til De Ioniske Øer her

>> Læs mere om din ferie til Sporaderne her

Naboøer til Santorini

Øgruppen Kykladerne har mange kendte naboøer til Santorini. Hvis du vil have et mere livligt natteliv, er Mykonos et godt alternativ. Den største ø i Kykladerne er Naxos - en frodig ø med lidt mindre turisme og mange arkæologiske udgravninger. Charmerende Paros med sin smukke kystlinje er også værd at nævne. Der er hurtige og effektive  færgeforbindelser mellem disse øer i Kykladerne - og stort set mellem alle øer i Grækenland.

Fly til og hotel på Santorini

Det er nemt at komme fra Danmark til Santorini. I højsæsonen er der flere direkte afgange fra både Billund og Kastrup med charterfly.  Flyrejsen fra f.eks Kastrup til Santorini med direkte fly er ca. 4,5 timer. Hvis du skal mellemlande i f.eks Athen og flyver med rutefly, skal du regne med ca. en time mere i total transporttid. Der er flere transportmuligheder fra lufthavnen til de forskellige byer og steder på øen. Bus er den billigste løsning, og der er et velfungerende busnetværk på øen, som forbinder lufthavnen med flere destinationer på Santorini.

Hvis det skal gå lidt hurtigere, er der taxaer uden for terminalbygningen. Man kører efter taxameter. Mange vælger også at leje en bil for at udforske øen på egen hånd, og der er flere biludlejningsfirmaer i lufthavnen. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel separat eller booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet.

Grækenland er en veldrevet og veludviklet feriedestination, og Santorini er kendt for sit store udvalg af hoteller og ferielejligheder. Her finder du mange luksuriøse boutiquehoteller med spektakulær udsigt og en del all-inclusive resorts med mange faciliteter. Du kan også vælge mellem flere smukke feriehuse, der tilbyder mere plads og privatliv. Santorini har noget for enhver smag og er velegnet til både par, familier og seniorer. Uanset som passer dig bedst, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie på Santorini.

 Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål på Santorini

 • Imerovigli
  55 hoteller
  Imerovigli er kendt som 'Santorinis balkon' takket være sin fantastiske beliggenhed. Denne charmerende landsby af hvidkalkede huse ligger helt ud til kanten af det halvmåneformede vulkankrater, som udgør Santorini. En fantastisk udsigt er dog ... bare én af attraktionerne. Læs mere
 • Fira
  51 hoteller
  Fira er Santorinis smukke hovedstad samt øens vigtigste kulturelle og økonomiske knudepunkt. Byen er indbegrebet af græsk ø-idyl med sine hvidkalkede bygninger, smalle gader, hyggelige caféer og en flot udsigt over den imponerende caldera.
 • Oia
  50 hoteller
  Det er ofte Oia på Santorini, du ser på billeder fra det græske ø-hav. Byen med dens hvidkalkede huse, der ligger oppe på kraterkanten over det glitrende hav, er da også utrolig pittoresk. De smalle gader gemmer på talrige restauranter, butikker ... og gallerier. Læs mere
 • Kamari
  45 hoteller
  Kamari på Santorinis østkyst den smukke vulkanøs længste og bedste strand. Her er alt, du behøver til en afslappende badeferie. Udover den fine strand med mørkt lavasand er her et rigt udvalg af spisesteder, butikker og forlystelser for hele familien.

Populære hoteller på Santorini

Grækenland, Santorini, Kamari
8,8
Meget godt
462 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 5 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Santorini, Imerovigli
9,8
Fabelagtigt
614 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Afstand til centrum: ca. 5 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Santorini, Fira
9,7
Fabelagtigt
265 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 6 km
 • Nærmeste strand: ca. 3 km
 • Pool (evt. sæsonåben)