Rejser til Kreta

Kreta ligger i Middelhavet og denne store ø er næsten som et lille land i sig selv. Kreta har en lang og spændende historie, og her finder du naturligvis også masser af fine strande. Find billige rejser til Kreta hos Solfaktor i dag!

Man kan groft sige, at hovedparten af turisterne bor på Kretas nordkyst, og det er ikke tilfældigt, for her finder man en lang række populære byer, fra Chaniaområdet i vest og over til Rethymnon og Heraklion lidt længere østpå. På Kreta finder du foruden smukke sandstrande også smalle dale, spektakulære kløfter, appelsin- og olivenlunde og meget mere!

Mange vælger at holde ferie på det vestlige Kreta i området vest for Chania, og her ligger feriebyerne som perler på en snor: Platanias, Kato Stalos, Agia Marina, Gerani og Maleme er nogle af de mest kendte. Her får du mange vidunderlige strande, gode faciliteter, masser af restauranter, en afslappet atmosfære og et fint udvalg af gode hoteller, både for voksne som rejser uden børn og for børnefamilier. 

>> Her finder du afbudsrejser og restpladser til Kreta

Andre feriebyer på Kreta

Hvis du vælger at holde ferie i området ved Rethymnon, kan du besøge den flotte venetianske havn. Helt sydpå, på den østlige side af Kreta ligger den lille by Makrigialos - en af Kretas mest charmerende byer. Her finder du nogle af de bedste strande på denne side af øen og i havnen ligger små fiskerbåde ved siden af udflugtbådene, som hver dag fyldes op af turister med snorkelgrej og håndklæder.

På østkysten finder du den lille perle Agios Nikolaos, en charmerende lille by med ægte græsk atmosfære. Her går tiden ret langsomt, så her får du tid til alle de gode bøger du har taget med på ferien.

Af udflugter på Kreta kan nævnes den storslåede Samaria-kløft, hvor du kan vandre i kilometervis i den smukkeste natur, det antikke palads Knossos, øen Spinalonga og spektakulære strande som f.eks den berømte strand Elafonissi, som har en skøn beliggenhed midt i smuk natur.

På det østlige Kreta finder man også Kretas hovedstad Heraklion med en travl færgehavn og 'storbyfeel'. Herfra kan man sejle til andre græske øer, bl.a. i Det Ægæiske Hav, samt det græske fastland.

Hvem vil kunne lide Kreta?

Du skal vælge Kreta, hvis du godt kan lide græsk kultur, og vil kunne kombinere sol og dejlige strande med store naturoplevelser og mulighed for at dykke ned i øens historie. Her er alle muligheder for alle slags rejsende, fra simple pensioner til flotte luksushoteller. Alle rejsemål på Kreta har sin egen charme og lokale kolorit. Se de mest populære hoteller på Kreta når du benytter vores søgemaskine, som finder de bedste priser til dig i løbet af få sekunder.

Hvornår skal man rejse til Kreta?

Med sin beliggenhed lige mellem Europa og Afrika kan du regne med en solrig ferie med godt og tørt vejr fra tidligt forår til sent efterår, når du rejser til Kreta. Fra maj til september falder i princip ingen regn. I juli og august er temperaturen som højest, og det kan blive over 35 grader varmt. Alle de populære rejsemål ligger langs kysten og har glæde af skønne strande og friske søbriser som gør den høje varme tålelig selv for os nordboere.

Rejsemål på Kreta

 • Chania
  99 hoteller
  En ferie i Chania er en fantastisk mulighed for familier og par, der er på udkig efter et rejsemål, som har en fremragende strand, og som samtidig udgør en god base til at udforske den nordvestlige del af Kreta.
 • Gæstebedømmelser 8,9
  Rethymnon
  86 hoteller
  Da Rethymnon er Kretas tredjestørste by, er der meget at lave på en ferie i byen, hvadenten du spadserer ad byens brostensbelagte gader, besøger trendy butikker, udforsker museerne i området eller tilbringer dagene på stranden.
 • Gæstebedømmelser 8,0
  Hersonissos
  77 hoteller
  Hersonissos der ligger på Kretas smukke nordkyst ca. 20 km øst for Heraklion, er en af øens største og mest populære feriebyer. Udover de skønne badestrande byder Hersonissos på mange forlystelser for både børn og voksne samt ikke mindst et ... rigt restaurant- og natteliv. Dette er et rejsemål, hvor du ikke behøver kede dig. Læs mere
 • Malia
  56 hoteller
  Malia er en livlig ferieby på Kretas nordøstlige kyst, som udover et pulserende natteliv byder på en stribe skønne badestrande, hvor du kan nyde godt at det solrige middelhavsklima. Når du ikke daser i det bløde sand, kan du tage på udflugter ... til nogle af øens største seværdigheder. Læs mere
 • Agios Nikolaos
  29 hoteller
  Agios Nikolaos er takket være sin beliggenhed på bakkeskråninger ned til den smukke Mirabellobugt nem at blive forelsket i ved første øjekast. Byen er tilpas stor til at have noget for alle rejsende, hvad enten du rejser hertil alene eller med ... hele familien. Læs mere
 • Platanias
  27 hoteller
  Platanias er Chaniakystens mest populære ferieby og har da også alt det der skal til for, at du kan få en afslappende rejse til Kreta. Den lange strand er hovedattraktionen, som du nemt ender med at bruge det meste af ferien på, men du har også ... talrige spændende udflugtsmål indenfor kort rækkevidde. Læs mere

Populære hoteller på Kreta

Grækenland, Kreta, Samonas
 • Nærmeste lufthavn: 32 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Kreta, Hersonissos
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Kreta, Stalos
 • Nærmeste lufthavn: 27 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Sådan booker du en billig ferie på Kreta

Med Solfaktor kan du nemt booke en problemfri og sikker ferie på Kreta, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Den smarte søgemaskine støvsuger hele tiden nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og sætter dem sammen med de bedste hoteller på Kreta. Vi samler det hele i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem.

Synes du en ferie også skal være rig på nye indtryk og oplevelser, har Kreta også meget at byde på med spændende seværdigheder spredt ud over øen. Med attraktioner som Knossos - de velbevarede ruiner af Kong Minos’ store palads - og Samaria-kløften - en af Europas længste - for bare at nævne nogle få, er der næsten garanti for unikke ferieoplevelser på Kreta.

Har du børn med når du rejser til Kreta, er der også mange aktivitetsmuligheder og benytter I billeje i ferien, er det nemt at tage på udflugter for eksempel til vandlandet i Anopoli eller en af øens smukke drypstenshuler.

Når man rejser til Kreta får man mere end blot sol og strand - hvis man vil. Øen, som er et af danskernes foretrukne mål for charterrejser, byder både på livlige kystbyer, og stille traditionelle landsbyer i bjergene, hvor man kan opleve det ægte Kreta og et mere autentisk Grækenland end i turistområderne.

Infrastrukturen er god på øen, og det er derfor nemt at komme rundt til de forskellige seværdigheder i ferien. Det er f.eks. oplagt at benytte sig af billeje, selv om man dog skal være ekstra opmærksom i trafikken, og ikke efterligne den græske kørestil.

Det er f.eks. oplagt at tage et afbræk fra strandlivet og tage på udflugt til nogle af de historiske seværdigheder, eller tage på en vandretur gennem den fantastiske Samaria kløft.

Af alle de græske øer er Kreta den største med sine godt 8.300 kvadratkilometer og en længde på 256 kilometer fra øst til vest. Dette gør den stor nok til at udgøre et mikrokosmos over alt, hvad der hører med til en god græsk ferie: bjerge og strande, god mad og en sund livsstil, fællesskab og ensomhed, mystikken fra en anden verden og løftet om at kunne tilbringe verdens bedste feriedage her. Kreta er Gækenlands rejsemål nummer et.

Vandreferie

At vandre er en vældig god måde, hvis ikke den bedste, at opleve Kreta på, som den virkelig er. Kreta er ikke kun ferieområder og barer eller et solbeskinnet sted med smukke strande. Kreta er en bjergrig ø, og de kretensiske bjerge danner en ubrudt kæde fra den ene ende af øen til den anden med rolige omgivelser og små, hyggelige byer. Den Europæiske Vandresti E4 slutter her efter at være begyndt i Portugal og have snoet sig gennem Spanien, Frankrig, Schweiz, Østrig, Ungarn, Serbien, Bulgarien og det græske fastland. Den går fra den ene ende af Kreta til den anden, fra Elafonisis palmeklædte strande til Kato Zakros (der er dog to forskellige ruter fra Sougia til Asites). E4 er markeret med sort/gule skilte.

På Kreta er der mange stier som denne, men de er ikke så velafmærkede. De er som regel markeret med rødt eller sommetider med blåt. Ved enhver vandretur er det på grund af sommervarmen meget vigtigt med både hat, solbeskyttelsescreme, masser afvand og et par gode vandrestøvler med rigtig ankelstøtte, da terrænet sædvanligvis er klippefyldt, og der ligger mange skarpe sten. Om vinteren er forholdene dog helt anderledes, og der er områder, hvor erfaring inden for bjergbestigning er nødvendig.

Ud over stierne i bjergene findes der også mange stier ved kysten, ligesom der er mange kløfter. Nogle få af dem er velkendte som f. eks. Samaria-kløften eller Rouvas-kløften. Andre mindre kendte er vanskelige og kræver særlige færdigheder. Der skønnes at være 3.500 huler på Kreta, og mange er stadig uudforskede. Berømte huler er Idaion Antronog Diktaion Antron, som i den græske mytologi fortælles at være stedet, hvor Zeus blev født. Udforsk Kreta med vandresko eller i en lejebil og se antikke ruiner, naturskønne omgivelser og lækre strande i dit eget temp.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hvad siger gæsterne på Kreta?

7,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 61 anmeldelser