Rejser til Rethymnon

Rethymnon er Kretas tredjestørste by med 30.000 indbyggere, men følelsen er alligevel forholdsvis afslappet, og tempoet behageligt. Her kan du kombinere storbyshopping og forlystelser med sol og strand - stranden starter inde i selve byen, og den er over 10 km lang. Rethymnon har Kretas sandsynligvis smukkeste havn, og mange fine oldtidsminder at opdage.

Strandene ved Rethymnon er mærket med blå EU-flag og varierer mellem fint sand, grovkornet sand og småsten. Udvalget af vandsportsfaciliteter er stort og varieret, og her finder du også parasoller og liggestole til udlejning. Tæt på byen ligger andre små kystbyer som f.eks Adele, Platanes, Scaleta og Asteri.

Når du skal have en pause fra sol og strand, byder Rethymnon på mange fine oplevelser: i den hyggelige havn kan du virkelig fornemme historiens vingesus i de smukke gamle bygninger og her finder du et utal af caféer og restauranter. Havnen har aner tilbage til 1200-tallet, hvor den blev anlagt af venetianerne.

Den gamle bydel har mange middelalderbygninger med brede stentrapper og store buegange. Rimondi-springvandet, som blev bygget i 1626 for at forsyne byen med drikkevand, ligger lige på torvet i den gamle bydel. Her finder du også kirker og moskeer side om side. På en bakke bag havnen ligger Fortezza-slottet, som oprindeligt blev bygget for at beskytte byen mod angreb fra pirater. I bydelens smalle stræder og i hele havneområdet er der mange caféer, musikbarer og gode spisesteder, hvor der er livligt til langt ud på natten.

Afstanden fra Rethymnon til lufthavnen i Chania er ca. 60 km, og til Heraklion er der ca. 80 km.

Hvem vil kunne lide Rethymnon?

Byen passer nok bedst for voksne uden børn, eller for unge voksne som vil kunne shoppe, spise og drikke natten lang. Børnefamilier vælger nok en lidt mere rolig by på Kreta.  Men når det er sagt, er her også fine hoteller med direkte adgang til strand, pool og børnepool.

Hvornår skal man rejse til Rethymnon?

Foråret er mildt og sommeren starter ofte i maj med temperaturer op til de 25 grader. Fra juni til september falder i princip ingen regn, og her kan der ofte være op til 30 grader i luften.  Så sent som i november kan det være op til 20 grader, så f.eks efterårsferie på Kreta er ikke et dumt valg - vandet er stadig lunt her.

Rethymnon er især kendt på Kreta for sit gamle byområde, der blandt andet omfatter en gammel fæstning og en lang række historiske gader, kirker, haver og gallerier.

Hvis ud ikke er interesseret i historie, kan du tage det helt roligt: Du finder snart smarte modebutikker og unikke smykkebutikker, mens du går rundt i byens snoede gyder. Der er ikke noget bedre end at finde en førsteklasses restaurant end i den gamle bydel efter en lang dag på stranden. Der findes også barer og et par klubber spredt rundt i det centrale Rethymnon.

Når man rejser til Rethymnon, der er Kretas tredjestørste by, er der meget at lave på en ferie i byen, hvad enten du spadserer ad byens brostensbelagte gader, besøger trendy butikker, udforsker museerne i området eller tilbringer dagene på stranden.

>> Læs alt om rejser til Kreta med Solfaktor
>> Læs også om rejser til Rhodos

Information og fakta

Et af de største højdepunkter ved en ferie i Rethymnon er strandene, som er nogle af de bedste strande på øen og som er grund nok til, at mange familier især elsker dette område på Kreta.

Rethymnon ligger ved en lang sandstrand med palmer og strandpromenade, der strækker sig østpå så langt øjet kan se. Her kan du nyde solen og en dukkert i det klare, varme hav, og du vil også blive forkælet, når det kommer til udvalget af restauranter og caféer ved stranden, samt vandsportsfaciliteter.

Men byen byder også på et unikt indblik i Kretas rige historie og en fascinerende blanding af antikt og moderne og af venetianske og osmanniske påvirkninger. Rethymnon er således blevet beskrevet som øens kulturelle hovedstad på grund af dens historiske rigdom og arkæologiske attraktioner, som er en kilde til stolthed blandt dets indbyggere. 

Oplevelser og udflugter

Kreta byder på mange spændene oplevelser, og det er mest et spørgsmål om at fravælge med mindre du har mange måneders ferie... Jeg har her udvalgt et par af de udflugter du kan opleve når du bor i området omkring Rethynnon, men jeg vil anbefale dig at kigge forbi vores blog for mere inspiration, her finder du utallige indlæg om seværdigheder og forslag til udflugter på Kreta.

Fortessa

I den vestlige del af Rethymnon har du mulighed for at opleve en unik fæstning fra det 16. århundrede omgivet af tykke volde og havet. Fæstningen er et spændende blik ind i Kretas dramatiske fortid. Hvis du stadig er ivrig efter at lære mere om Rethymnons historie efter at have besøgt fæstningen, anbefales et besøg på byens arkæologiske museum.

Shopping

Hvis du gerne vil have en sourvenir eller to med hjem i kufferten, er Souliou Street et godt sted at finde dem. Her er der blandt andet utallige smykkeforretninger, samt butikker, der sælger keramik og kosmetik. Hvis du er på udkig efter noget lidt mere unikt, kan det anbefales at  besøge udendørsmarkedet ved siden af marinaen torsdag morgen.

Karneval

Natklubberne i Rethymnon er ikke det eneste sted at feste! Hvis du besøger Kreta i slutningen af februar eller begyndelsen af marts er Rethymnon karnevalsfest en af de største begivenheder på øen. Tusindvis af de lokale indbyggere iklæder sig fantasifulde kostumer for at deltage i den store karnevalsparadé.

Strande

Kystlinjen omkring Rethymnon består af store flader af sandstrande, foruden nogle stenede bugter. Hvis du er i Rethymnon i juli og august, kan du endda være heldig at se skilpadder, der lægger deres æg på strandene.

Byer i nærheden

Kreta er en stor ø, og der findes utallige hyggelige byer langs kysterne, men også i baglandet. Her er et bud på tre af de byer du kan besøge på en rejse til Kreta.

Agia Irini

Hvis du har energien til det, kan det stærkt anbefales at gå op ad de nærliggende bakker mod klosteret Agia Irini. Her kan du udforske det 1000-årige kloster på stedet. Du kan også købe håndlavede ikoner og andre unikke håndværksprodukter fra området. Men måske er den bedste del af denne lille udflugt udsigten fra klostret over Rethymnon og Middelhavet.

Panormo

Du kan enten leje en bil for at foretage den ca. 20 kilometer lange rejse til Panormo eller du kan vælge at tage bussen og samtidig blive en del af det lokale liv i området. Panormo er en stille fiskerby, som samtidig er en populær destination for en vandring. Lidt længere nede langs kysten finder du feriestedet Bali med flotte strande og en havn.

Mili-kløften

Hvis du virkelig ønsker at tage på en dagstur i landskaberne omkring Rethymnon, så er Mili-kløften en førsteklasses mulighed. Her kan du vandre gennem et uspoleret og næsten paradisisk landskab, der fører dig gennem fyrretræer langs en lille flod, kun ledsaget af lyden af kvidrende fugle. Du vil kun støde på få tegn på civilisation - en forladt vandmølle eller et kloster.

Mad og drikke

Den afbalancerede kost på Kreta som helhed er blandt de sundeste, der findes i verden. Lokalbefolkningens fremragende sundhed har endda været genstand for flere undersøgelser på verdensplan. Forvent masser af grøntsager, frisk fisk og små mængder kød, såsom svinekød og kaninkød. En af de ingredienser, der gør den kretensiske kost så sund, er olivenolie, der eksporteres til hele verden. Du vil også finde enestående lokale vine og den lokale brændevin kaldet raki. 

I den gamle bydel og i marina-områder finder du størstedelen af byens gode tavernaer. I marinaen kan du indtage din aftensmad, mens solen går ned over Middelhavet - bedre bliver det ikke! 

 

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Rethymnon

Populære hoteller i Rethymnon

Grækenland, Kreta, Rethymnon
  • Nærmeste lufthavn: 72 km
  • Nærmeste strand: ca. 25 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kreta, Rethymnon
  • Nærmeste lufthavn: 68 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kreta, Rethymnon
  • Nærmeste lufthavn: 72 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Pool (evt. sæsonåben)