Rejser til Malia

I Malia finder man mange natklubber og barer og byen er kendt for sit vilde natteliv. Dette er et sted hvor modsætninger mødes, på den ene side er feriebyen kendt for de store arkæologiske opdagelser der er gjort her og på den anden side er byen en af Europas "hotteste" festbyer. Unge fra hele Europa valfarter til byen i turistsæsonen, og i perioden er festfaktorene skyhøj. Landsbyen ligger smukt med lækre sandstrande ud til kysten øst for Hersonissos. De første udgravninger på stedet startede omkring 1915, og er stadig i gang. 3 kilometer fra byens centrum finder man et arkæologisk område, hvor "Den minoiske by" dækker over en kvadratkilometer af landskabet.

Malia er kendt for sit vilde natteliv på byens mange barer og natklubber. Malia er et modsætningsfyldt feriested, på den ene side kendt for store arkæologiske udgravninger og på den anden som en af Europas “hotteste” festbyer.

Landsbyen ligger smukt ud til kysten øst for Hersonissos med flotte sandstrande, der strækker sig både øst og vest. Man skal dog være opmærksom på, at der kan blive trangt og rift om pladsen i højsæsonen.

I turistsæsonen rejse unge fra hele Europa til byen, hvor festfaktoren er høj. Her finder man derfor også et utal af restauranter, barer, natklubber og caféer.

Blot 3 km fra centrum er der et arkæologisk område, hvor “den minoiske by” dækker en kvadratkilometer af landskabet. Stedets første udgravninger startede omkring 1915 og er stadig i gang. En stor del af de historiske ruiner er i øjeblikket tilgængelig for besøg, og du kan få god information om det rige bronzealder samfund, der engang levede her.

Malia er kendt for sine strande, der har noget for alle. Her kan både store og små nyde godt af Kretas solrige middelhavsklima, hvad enten det er under en parasol på stranden eller ude i det lune vand. Udover en god håndfuld indbydende badestrande er Malia kendt for at have et godt udvalg af restauranter, barer og butikker.

Kretas livligste ferieby

Rejser du til Malia med børn, vil du nok foretrække en af de mere fredelige strande lidt på afstand af bymidten som for eksempel Potomas Beach. På den centrale hovedstrand er der i højsæsonen således altid meget liv og leben med en overvægt at unge mennesker, der nyder musikken fra de talrige strandbarer, som ligger helt ned til sandet. Malia er da også kendt for at have et af de livligste natteliv på Kreta med nok barer, diskoteker og natklubber til at tilfredsstille selv de mest festglade. Det er ikke uden grund, at Malia i den henseende kaldes på Kretas svar på Ibiza, og ligeledes tiltrækker feststemte unge og kendte DJs fra hele Europa.

Mens den moderne ferieby nede ved kysten har en høj puls, finder du en mere tilbagelænet stemning omkring en kilometer derfra oppe i den oprindelige landsby. Her i de hyggelige, snævre gader finder du også flere interessante butikker og gode restauranter, som er oplagte til en mere fredelig afslutning på dagen. Her er der gode muligheder for nyde en moussaka eller noget andet godt fra det traditionelle græske køkken.

Strandene, hvor der udover udlejning af liggestole og parasoller også tilbydes en bred vifte af vandsportsaktiviteter, og nattelivet er måske nok hovedattraktionerne i Malia, men du kan også opleve meget andet på en rejse hertil. Der er for eksempel kun omkring 35 km mod øst til Kretas gamle hovedstad Heraklion, der desuden ligger tæt ved det minoiske palads i Knossos. Er du interesseret i arkæologi, bør du også lægge vejen forbi det mindre kendte Malia Palads, lige øst for byen, som stammer fra samme periode.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Malia

Populære hoteller i Malia

Grækenland, Kreta, Malia
  • Nærmeste lufthavn: 31 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kreta, Malia
  • Nærmeste lufthavn: 33 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Kreta, Malia
  • Nærmeste lufthavn: 32 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Pool (evt. sæsonåben)