Rejser til Hersonissos

I Hersonissos kan du nyde strandlivet og samtidig tage på en god shopptur og få underholdning i overflod. Særligt unge ynder at tage til byen, og der er nattelivet er meget aktivt i højsæsonen, der ligger i sommermånederne. Langs Hersonissos fine strandpromenade er der et stort udvalg af barer og restauranter, som alle har en flot havudsigt. Stranden, som er en blanding af småsten og sand, ligger midt i byen. Ved nabobyen Stalis, som ligger kun 3 kilometer uden for Hersonissos, finder du en stor og fin sandstrand. Ønsker du at kunne bevæge dig frit omkring i området kan du Hersonissos leje en bil eller knallert. Til storbyen Heraklion er der 35 km fra Hersonissos.

I Hersonissos er alt hvad du behøver for at få en afslappende ferie i solen.

Her kan du nyde strandlivet kombineret med shopping og underholdning i overflod. Stedet er især populært blandt unge, og der er gang i festerne i de travle sommermåneder.

Langs den hyggelige strandpromenade er der masser af barer og restauranter med flot havudsigt. Midt i byen ligger stranden, som er en blanding af småsten og sand. Tager du en tur til Stalis, som ligger 3 km uden for Hersonissos, finder du en stor og fin sandstrand. Følger man den smukke kystlinje ligger der små fine bugter, hvorfra man kan bade.

I Hersonissos er det muligt at leje en bil eller knallert. Der er 35 km til storbyen Heraklion fra Hersonissos.

Det er ikke længe siden, at feriebyen Hersonissos blot var en lille, undseelig havneby, hvorfra landbrugsvare fra den nærliggende landsby  Αno Hersonissos (“Øvre Hersonissos”) blev udskibet. I løbet af 1960'erne ændrede byens rolle sig dog markant, efterhånden som turisterne begyndte at finde vej hertil, og de første hoteller blev bygget.

Ferieby med en rig historie

Det var minoerne, som oprindeligt grundlagde byen under navnet Chersonesos, og op gennem historien blomstrede byen under  skiftende magthavere. Både den minoiske kultur og romerne efterlod sig spor, som stadig kan ses i og omkring Hersonissos. Senere tvang gentagende piratangreb dog størstedelen af byens indbyggere til at søge tilflugt oppe i baglandet. De grundlagde Αno Hersonissos, som ligger et par kilometer inde i landet på mere sikker afstand af kysten. De efterfølgende århundreder var der ikke meget liv i Hersonissos, som ved ved en folketælling i starten af det 20. århundrede blot havde 133 indbyggere.

I dag har Hersonissos, som officielt hedder Limenas Hersonissou, stadig blot 3.000 faste indbyggere. Dette tal vokser dog eksplosivt hver sommer, når feriegæster fra hele Europa rejser hertil for at nyde områdets solrige klima og de skønne strande. Hersonissos hører således til blandt de mest populære feriebyer på Kreta og har da også alt det, du kan ønske dig af en ferie ved Middelhavet.

Restauranter og forlystelser

Udover et bredt udvalg hoteller byder denne moderne ferieby, der er opstået omkring den gamle havn på masser af restauranter, caféer og tavernaer, hvor du kan få alt fra kreteniske delikatesser til international fastfood. Du kan for eksempel slå dig ned på et af spisestederne nede på strandpromenaden, hvor du kan få et bord næsten helt i vandkanten. Hersonissos har også et rigt natteliv med en høj koncentration af barer og diskoteker nede omkring havneområdet.

Hersonissos er et meget alsidigt rejsemål, som tiltrækker både feststemte unge og børnefamilier. Når du ikke daser på en af strandene ved byen, er der da også adskillige forlystelser at vælge mellem. Rejser du med børn, er det for eksempel oplagt at besøge den lokale vandpark for at prøve de sjove vandrutsjebaner eller gokartbanen for en venskabelig dyst.

Beliggenheden nær Kretaas hovedstad, Heraklion, betyder, at du på en rejse til Hersonissos også har en oplagt chance for at udforske en af øens mest berømte historiske seværdigheder, Det minoiske palads i Knossos.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Hersonissos

Populære hoteller i Hersonissos

Grækenland, Kreta, Hersonissos
  • Nærmeste lufthavn: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kreta, Hersonissos
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kreta, Hersonissos
  • Nærmeste lufthavn: 22 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)