Rejser til Agios Nikolaos

Agios Nikolaos er en tiltalende landsby for dem som sætter pris på ægte græsk ø-atmosfære. Agios Nikolaos ligger smukt ned til Mirampelou bugten på det østlige Kreta. Stedet inviterer til en fuldkommen uforglemmelig ferie med maleriske landskaber, yndige små landsbyer og historiske seværdigheder. Her passerer dagene i et roligt tempo, hvad enten man sidder på en café eller spadserer langs strandpromenaden. Der findes både sand- og stenstrande i Agios Nikolaos, og ca. 2,5 km uden for byen ligger Almiro-stranden med fint sand. Stranden er desuden lavvandet.Agios Nikolaos ligger på den østlige del af Kreta, ca. 80 km fra lufthavnen i Heraklion.

Agios Nikolaos er en tiltalende landsby med ægte græske atmosfære.

Agios Nikolaos ligger smukt ned til Mirampelou bugten på det østlige Kreta. Stedet inviterer til en fuldkommen uforglemmelig ferie med maleriske landskaber, yndige små landsbyer og historiske seværdigheder. Her passerer dagene i et roligt tempo, hvad enten man sidder på en café eller spadserer langs strandpromenaden.

I havnen ligger en indsø, som tidligere var en ferskvandskilde for byen, men som i dag er forbundet med havet via en kanal. Indsøen er næsten cirkelrund og har en diameter på 137 meter og er 67 meter dyp og i følge græsk mytologi skal gudinden Athene have badet her. Langs indsøen og fiskerihavnen ligger hyggelige restauranter, taverner og barer skulder ved skulder. I hele dette idylliske området er der små smøger og gader med et mangfoldigt udvalg af butikker. Nattelivet er koncentreret omkring fiskerihavnen.

I udkanten af byen finder man oldtidsbyen Lato som doerne byggede omkring 700 år vor tidsregning. Lato regnes for at være det bedst bevarede menneskeskabte mindesmærke på øen og det er meget velbesøgt.

I folkemunde siges det at Agios Nikolaos’ har tre ansigter der peger mod havet. Der er indsøen, havnen og stranden. Kitroplatiastranden er en sandstrand beliggende midt i byen. Tager man mod torvet og ned til vandet i den anden side af byen, finder man havnen med små både og store yachts. Ca 2,5 km udenfor byen i retning mod Elounda ligger den langvandede Almirostranden med fin sand.

Ved Agios Nikolaos er der smuk natur og det er populært at se solnedgang fra et af de omkringliggende højdedrag

Agios Nikolaos ligger ca. 80 km fra lufthavnen i Heraklion.

 

Agios Nikolaos ligger ved den smukke Mirabellobugt på det nordøstlige Kreta. Med omkring 26.000 faste indbyggere er Agios Nikolaos en mellemstor by, som desuden udgør bugtens mest populære rejsemål. Men trods sin popularitet har byen en meget afslappet stemning og velbevaret græsk charme.  Agios Nikolaos er da heller ikke større, end at du kan gå rundt til det meste.

Alsidigt rejsemål med flot beliggenhed

Selvom byen ligger på tre bakker, er en af de største fornøjelser på en rejse til Agios Nikolaos netop bare slentre en tur langs kajerne, hvor turbåde, yachts og fiskekuttere ligger og vugger i det klare vand, eller gå på opdagelse oppe i de labyrintiske gader med de mange småbutikker og caféer. Det er dog især nede nær vandet, at du finder et rigt udvalg af gode restauranter. Ligedledes er der mange steder at slå sig ned for at få en forfriskning omkring den lille sø midt i byen.

Du kan også nemt gå ned til en af byens to strande, Ammos og Kitroplatia, hvis du trænger til en forfriskende dukkert eller vil slikke sol. Bare et par kilometer syd for centrum lokker den lange Almyros-sandstrand desuden med sit lave, børnevenlige vand. Har du lejet en bil til ferien, er der derudover talrige andre skønne badestranden inden for kort rækkevidde af Agios Nikolaos, hvor du og familien nemt kan få det meste af dagen til at gå med at bade og slappe af under en parasol.

Til tider er det da også som om, at selve Agios Nikolaos først for alvor kommer til live, når dagen går på hæld. Selvom nattelivet ikke er livligt på samme måde som i for eksempel Hersonissos, Malia eller Platanias, har Agios Nikolaos således et godt udvalg af hyggelige barer, som tiltrækker både lokale og feriegæster.

Udflugter

Har du lejet en bil, kommer du ikke blot nemt omkring til områdets andre strande. Du har også en chance for at udforske det østlige Kreta, hvor du ikke skal køre ret mange kilometer ind i baglandet for at opleve en helt anden verden, hvor turismen er næste fraværende.

Selv uden bil kan du bruge Agios Nikolaos som udganspunkt for spændende udflugter. Du kan for eksempel hoppe ombord på en af turbådene, der sejler til øen Spinalonga mod nord. Her kan du besøge det gamle venetiansk fæstningsværk, som i første halvdel af 1900-tallet blev brugt som en koloni for spedalske.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Agios Nikolaos

Populære hoteller i Agios Nikolaos

Grækenland, Kreta, Agios Nikolaos
  • Nærmeste lufthavn: 60 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Kreta, Agios Nikolaos
  • Nærmeste lufthavn: 60 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Grækenland, Kreta, Agios Nikolaos
  • Nærmeste lufthavn: 63 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)