Rejser til Gouves

Gouves, der ligger omkring 18 kilometer øst for Heraklion, består i virkeligheden af to byer, feriestedet Kato Gouves (nedre Gouves) helt nede ved kysten og den charmerende gamle landsby Pano Gouves (øvre Gouves), der ligger med flotte udsigter oppe for foden af det lille bjerg Ederi et par kilometer inde i landet. Hotellerne ligger ikke overraskende alle nede i Kato Gouves, da de fleste som rejser til Gouves, ønsker at bo tæt ved de attraktive strande.

Sandstrande og fredelige omgivelser

Der er et godt udvalg af spisesteder i Gouves nede langs den omkring 3 kilometer strandpromenade med alt lige fra traditionelle taverner til små caféer, der alle serverer velsmagende lokal mad. Ligeledes er der adskillige mini-markeder i området, hvor du kan få alle de daglige fornødenheder. Du kan også sagtens finde et sted at slutte dagen af med en drink, men et egentlig natteliv er der dog ikke meget af i Gouves.

Langs kysten i Gouves finder du adskillige fine strande, der har noget for enhver smag. Ønsker du fred og ro er de lidt afsides, smalle  strækninger et godt valg, mens der ved de mere populære sandstrande til gengæld er et rigt udvalg af faciliteter lige fra udlejning af strandstole og parasoller til bølgebrydere, som gør vandet velegnet til børn.

Rejser du til Gouves med børn, kan det anbefales at besøge CretAquarium, Kretas største akvarium, som er indrettet i en tidligere amerikansk militærbase i netop Kato Gouves. Her kan både børn og voksne bruge adskillige timer på at udforske de mange eksotiske arter fra Middelhavet og endnu fjernere egne. For børnefamilier er det derudover oplagt at tage en tur til de nærliggende vandparker i Anopolis eller Hersonissos, der begge ligger inden for kort køreafstand.

Når du ikke solbader eller nyder Middelhavets klare vand, er det også værd at tage en tur op til Pano Gouves. Her hersker en mere autentisk græsk landsbystemning, og det er ganske hyggeligt at spadsere en tur rundt i de smalle gader med deres gamle, rustikke huse og små kirker. Fortsæt eventuelt op til landsbyen Skotino og Skotino-hulen, som er en af de største grotter på Kreta. Gå dog ikke for langt ind og husk fornuftigt fodtøj. Ønsker du flere shoppingmuligheder ligger hovedstaden Heraklion mindre end en halv times kørsel fra Gouves. Tæt herved finder du desuden en af Kretas mest kendte seværdigheder, det minoiske palads i Knossos.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Gouves

Populære hoteller i Gouves

Grækenland, Kreta, Gouves
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kreta, Gouves
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kreta, Gouves
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)