Rejser til Agia Pelagia

Agia Pelagia ligger ca. 20 km uden for Heraklion, Kretas hovedstad. Agia Pelagia er en lille by med små, hvide huse og her er en venlig og rar atmosfære. Fra byen er der ikke langt til noget, og der ligger en fin sandstrand midt i byen. Agia Pelagia er også god til børnefamilier, da trafikken er minimal. Vil man på museum, shoppingtur eller ønsker man et større udvalg af restauranter og barer så er det oplagt at tage en tur til Heraklion.

Agia Pelagia ligger ca. 20 km uden for Heraklion, Kretas hovedstad. Agia Pelagia er en lille by med små, hvide huse og her er en venlig og rar atmosfære.

Fra byen er der ikke langt til noget, og der ligger en fin sandstrand midt i byen. Agia Pelagia er også god til børnefamilier, da trafikken er minimal.

I byen er det flere hyggelige tavernaer og restauranter, og langs strandpromenaden ligger der flere caféer. Der er ikke meget natteliv, men i højsæsonen er der enkelte musikbarer som spiller op til dans.

Vil man på museum, shoppingtur eller ønsker man et større udvalg af restauranter og barer så er det oplagt at tage en tur til Heraklion.

Heraklions lufthavn (HER) ligger ca. 25 km fra Agia Pelagia.

Hvis du er på udkig efter et rejsemål på Kreta med fred og ro, og hvor der endnu hersker en autentisk kretensisk stemning, så er Agia Pelagia det helt rigtige sted for dig.

Når du rejser til Agia Pelagia på Kretas nordkyst, finder du en lille og charmerende landsby, der har en autentisk og traditionel græsk atmosfære og ånder fred og ro. Byen har et rigt udvalg af gode strande og masser af aktivitetsmuligheder, såsom bådture, sejlture, snorkling og dykning. Men samtidig ligger dette charmerende feriested kun 20 km fra Heraklion, den livlige hovedstad på Kreta, hvilket giver dig mulighed for at tage på spændende dagsture med masser af shopping-muligheder eller sightseeing ved nogle af øens mest interessante seværdigheder.  

Området er fuld af naturlig skønhed og på grund af sin geografiske position har den spillet en vigtig rolle gennem historien. Hvor Agia Pelagia ligger i dag, plejede der at ligge en gammel græsk by, der ifølge arkæologiske undersøgelser har været beboet siden omkring 2000 f.Kr. Blandt de antikke rester, der fremhæver områdets historiske betydning, er blandt andet romerske akvædukter og grave med inskriptioner.

Agia Pelagia er kort sagt et vidunderligt rejsemål, der egner sig perfekt til dem, der ønsker en blanding af ro, afslapning, smukke strande og historiske seværdigheder.

 

Byer i nærheden

Mononaftis

Mindre end en kilometer fra Agia Pelagia finder du stranden ved Mononaftis, som er den korte gåtur værd. Det er en lille, men smuk strand med en kort sandstrækning omgivet af sten og klipper. Dem, der har en drøm om at prøve snorkling eller dykning - eller i forvejen har færdigheder i disse vandsportsdiscipliner - vil synes om det, da den stenrige havbund tiltrækker masser af fisk. Der er også andre gode vandsports-faciliteter på stranden.

Heraklion

Hvis du er på udkig efter et sted, hvor du kan købe souvenirs med hjem, eller bare tilbringe en halv eller hel dag med shopping, så er ø-hovedstaden Heraklion stedet. Her er der en lang række forskellige slags butikker, herunder designer-tøjbutikker på Daedalou Street, eller du kan prøve de mindre butikker i byens sidegader. 

Heraklion er også stedet, hvis du er på udkig efter en romantisk aften i byen og vil invitere din partner på en  luksus-middag. Men mange feriegæster valfarter til Heraklion på grund af byens enestående historiske seværdigheder, herunder det enorme arkæologiske museum, som huser mange af Kretas gamle skatte.

Rogdia

En anden god udflugtsmulighed er landsbyen Rogdia, der ganske vist kræver en gåtur op ad en bakke, men som belønner den vandrende med en smuk udsigt over bugten. Landsbyens tavernaer byder på fremragende mad sammen med strålende udsigt over området. Du kan også besøge det historiske kloster Savathiana,  beliggende midt i en nærliggende skov.

Oplevelser og udflugter

Sejlture

Agia Pelagia har en lille havn, hvor du kan hoppe ombord på en af de både, der tilbyder udflugter til havs. Du kan besøge de smukke strande ved landsbyen Bali eller vælge en udflugt til øerne Dragon og Dia. Dia er et oplagt sted, hvis du nyder at udforske verden under havet, idet der gemmer sig en undervandsby her.

Knossos

Kretas mest berømte turiststed ligger kun 15 km fra Agia Pelagia. Det gamle slot i Knossos var hjemsted for den berømte kretensiske hersker Kong Minos. Du kan gå rundt om ruinerne, der er mere end 3.000 år gamle. Det er forbløffende at se, hvilken god tilstand ruinerne er i. Lyt til en af guiderne, og du vil hurtigt blive imponeret over, hvor sofistikeret dette palads var, da det var i brug i antik tid.

Snorkling og dykning

Nogle af de små strande og bugter omkring Agia Pelagia egner sig perfekt snorkling og dykning. Det klare vand og klipperne i området skaber ideelle forhold for dem, der ønsker at udforske livet under havets overflade. Prøv for eksempel den lille sandstrand Ligaria, som ligger øst for Agia Pelagia, eller tag til populære Mononaftis, der ligger mindre end en kilometer væk.

Strande 

En af de primære grunde til, at feriegæster strømmer til Agia Pelagia er byens udvalg af smukke strande. Der er små strækninger af sand, hvor du kan solbade i fred og ro. Men hvis du rejser bare et par minutter op ad kysten, finder du livligere steder med masser af strand-aktiviteter. Det lave vand omkring Agia Pelagia strand er perfekt til små børn.

Mad og drikke 

Det lokale køkken i Agia Pelagia er enkelt, men alligevel lækkert. Sørg for at prøve nogle af de lokale, kretensiske oste. Hver landsby synes at have sin egen opskrift. Du bør også prøve nogle af de mange friske fiskeretter på stedet, selv om stegt lam også er lækkert her. Det er især velsmagende, når det skylles ned med et glas af den lokalt fremstillede rødvin.

Der er flere restauranter og tavernaer beliggende langs Agia Pelagias kyststrækning. Du kan vælge mellem både kretensiske, græske og internationale menuer, mens du nyder udsigten over havet. Da der ikke er noget ægte natteliv i Agia Pelagia, tilbringer de fleste feriegæster aftenerne ved havet med et glas kretensisk vin, mens de betragter solnedgangen eller verden, der passerer forbi.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Agia Pelagia

Populære hoteller i Agia Pelagia

Grækenland, Kreta, Agia Pelagia
  • Nærmeste lufthavn: 28 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Kreta, Agia Pelagia
  • Nærmeste lufthavn: 29 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Kreta, Agia Pelagia
  • Nærmeste lufthavn: 30 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool