Rejser til Paros

Paros som tilhører øgruppen Kykladerne, er en charmerende og uspoleret ø med fine strande. Det er den næststørste af øerne i den populære øgruppe. Den har derfor en dejlig lang kystlinje. Traditionelt er Paros en ø, mange besøger på et øhop i Det Ægæiske Hav, da der er gode færgeforbindelser fra fastlandet og videre til andre berømte øer såsom Mykonos, Naxos og Santorini. Men du kan også sagtens vælge at blive her hele ferien.

I Paprikia er der gang i nattelivet og her kommer mange unge. Hovedbyen har dog været øens omdrejningspunkt længe før turister begyndte af finde vej hertil. Her kan du derfor se Katapoliani-kirken (Panagia Ekatontapiliani) fra 500-tallet, som er et af de ældste og bedst bevarede kristne monumenter i landet, samt ruiner af en venetiansk borg.

På resten af øen forløber dagene mere roligt. Her og på øens mange strande indbyder det azurblå hav til en skøn og afslappet badeferie. Har du lyst til at være lidt aktiv, er det oplagt at snorkle i det krystalklare vand. Paros er også berømt for vind- og kitesurfing, som især dyrkes ved strandene omkring Dryos på østkysten.

Marmorøen

Paros har siden oldtiden været berømt for sin fine, hvide Parian-marmor, der på grund af sin semitransparente kvalitet blandt andet blev brugt til nogle af antikkens fineste skulpturer som Venus fra Milo, bygningsværker som Poseidon-templet på Sounion og til Napoleons grav i Paris. Da produktionen i øens marmorbrud var på sit højeste i Romerrigets storhedstid arbejdede der tusindvis af slaver her. På dine ture rundt på øen kan du se marmor brugt flere steder.

På Paros ligger flere maleriske landsbyer, og hovedstaden Parikia har et stemningsfuldt centrum. Her kan du slentre rundt og kigge på bygningerne, hvoraf flere er , shoppe i interessante butikker eller spise et lækkert måltid mad på en af de hyggelige tavernaer. Generelt er øen kendt for at være populær blandt ungdommen med et pulserende natteliv, som særligt er centreret omkring Parikia. Tempoet på resten af øen er dog relativt roligt, hvis du foretrækker lidt mere fred og ro.

Find billige rejser til Paros i søgemaskinen her på Solfaktor. Du kan nemt finde både flybilletter og hotel som en samlet pakkerejse. Så er du dækket af rejsegaranti. Nemere og mere trygt bliver det ikke!

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål i Paros

Populære hoteller i Paros

Grækenland, Paros, Santa Maria
9,9
Fabelagtigt
53 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 25 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Paros, Naoussa
9,7
Fabelagtigt
67 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Paros, Naoussa
9,3
Fabelagtigt
308 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)