Rejser til Naxos 

En rejse til Naxos byder dig velkommen til sol og svømmeture i Det Ægæiske Hav. Her kan du nyde en familievenlig ferie med herlige strande, smagfulde madoplevelser og spændende aktiviteter. Øen er desuden en favoritdestination for alle, der ønsker at opleve det græske ø-liv. Book en billig ferie til Naxos med Solfaktor. 

Naxos som rejsemål 

Naxos er en ø i Grækenland, og den største i øgruppen Kykladerne. Hovedstaden har samme navn som øen, og ligger på nordvestkysten. Det er en populær feriedestination i Det Ægæiske Hav, med flere tusind feriegæster hvert år. Øen byder på smukke strande, gode madoplevelser og historiske monumenter. På Naxos finder du bl.a. ruiner fra et Apollo-tempel fra 500 f.Kr., og har længe været kendt for sine vine, samt tilbedelsen af Dionysos. 

>>Læs mere om din ferie til Grækenland her

>>Læs mere om din ferie til Santorini her 

>>Læs mere om din ferie til Mykonos her 

Strandliv på Naxos

Naxos har mange smukke strande, som inviterer på sol og svømmetuer i Det Ægæiske Hav, med dets krystalklare vand. Agios Prokopios er en af de mest populære strande på øen. Stranden, der strækker sig over flere kilometer, er særlig familievenlig med sit fine sand, samt de mange faciliteter og restauranter langs strandpromenaden. I nærheden ligger Agia Anna, som er en populær strand, med en mere afslappet atmosfære, faciliteter og taverner, hvor du kan nyde en bid mad eller forfriskende drinks langs stranden. 

Plaka Beach ligger på øens vestkyst, og er en langstrakt strand med blødt sand, smuk natur og en fredfyldt stemning. Ønsker du at kombienere sol og bad med vandsport, så bør du besøge Mikri Vigla Beach. Det er en af de mest populære strande iblandt kitesurfere og vindsurfere i Grækenland

Attraktioner og aktiviteter i Naxos

Der er mange spændende aktiviteter og attraktioner, som er et besøg værd på din ferie til Naxos. En ikonisk attraktion er Portara, en imponerende og kæmpe port, der strammer fra et antikt tempel. Den ligger på vestkysten af øen, hvorfra du har en fantastisk udsigt over havet og Naxos by - særligt ved solnedgang. 

Den gamle by på Naxos er en charmerende og velbevaret middelalderby. Her kan du slentre i de smalle brostensbelagte gader, og opleve det venetianske slot, historiske bygninger, hyggelige pladser og smukke kirker. Her finder du også mange butikker, caféer og restauranter. 

For de historieinteresseret, er Apollo-templet et besøg værd. Det er et arkæologiske område, beliggende i landsbyen Apollonas. Det antikke tempel er dedikeret til guden Apollo, og giver et unikt indblik i Naxos' fortid. 

Drømmer du om en aktiv ferie i naturskønne omgivelser, tilbyder Naxos gode muligheder for vandre- og gåture. Tag en tur til landsbyerne inde i landet, såsom Filoti og Apeiranthos, eller udforsk de mange vandreruter, der fører til skjulte strande og uberørte landskaber. Der arrangeres også flere planlagte turer og guidede vandreture på øen, hovedsageligt i højsæsonen. 

Hvornår er det bedst at rejse til Naxos? 

En rejse til Naxos byder på klassisk middelhavsklima, med behagelige temperaturer og en smule nedbør året runt. Højsæsonen løber over sommeren fra juni til september, med solrige dage og gennemsnitstemperaturer på mellem 22-35 grader. Foretrækker du at undgå for store menneskemængder, så er foråret og efteråret et godt tidspunkt at besøge Naxos på. I denne periode er klimaet mildt både til vands og lands, og du har gode muligheder for at være aktiv i naturen, uden at få hedeslag. Mellem november og marts er det vinter på Naxos, og her regner det mere. 

Madoplevelser og byliv på Naxos 

Grækenland er kendt for sit smagfulde køkken, og Naxos er ingen undtagelse. Som den største ø i Kykladerne, tilbyder Naxos et rigt udvalg af frisk fisk og skaldyr. Det er helt sikkert værd at besøge de traditionelle taverner langs strandpromenaderne, og smage på delikatesser som grillet blæksprutte, fisk og fiskesuppe, kendt som Kakavia. Du finder også klassiske græske retter som meze, som er perfekt at dele med familie og venner. Naxos har desuden et stort landskab med græssende grise og geder, og det er en udbredt tradition, at servere lam, eksempelvis den berømte kleftiko. Du finder mange familiedrevne taverner og restauranter på Naxos, som byder på autentiske, græsk mad med udsigt over Det Ægæiske Hav

Vil opleve byliv på din ferie til Naxos, finder du de fleste barer og natklubber i Naxos by. Her finder du alt fra barer med en mere afslappet atmosfære, hvor du kan nyde en god cocktail, til livlige natklubber, hvor du kan danse til den lyse morgen. 

>> Læs mere om din rejse til Kykladerne her

>> Læs mere om din rejse til Dodekaneserne her

>> Læs mere om din rejse til De Ioniske Øer her

>> Læs mere om din rejse til Sporaderne her

Naboøer

Øgruppen Kykladerne kan også prale af flere andre naboer til Naxos. Drømmer du om et mere tempofyldt byliv, skal du besøge Mykonos. Er du derimod på jagt efter en romantisk ferie for to, findes der næsten ikke smukkere solnedgange en på Santorini. Charmerende Paros, med sine lange strande og kystlinje, skal også nævnes. Det findes forskellige færgeforbindelser mellem de kendte øer i Kykladerne

Fly og hotel på Naxos 

Med sin egen lufthavn, og flere direkte fly i højsæsonen, er det nemt at kommet til Naxos fra Danmark. Når du ankommer til Naxos Lufthavn, finder du flere transportmuligheder. Du finder taxaer lige uden for terminalen, og der afgår regelmæssige busser mellem Naxos Lufthavn og hovedstanden, Naxos by. Busserne passer som regel med flyenes ankomsttider. Ønsker du mere fleksibilitet, kan du leje en bil fra lufthavnen. Du vælger selv om du vil bestille fly og hotel seperat med Solfaktor, eller om du vil samle det hele, inklusivt en eventuel lejebil, i en pakkerejse. 

Der er et stort udvalg af overnatningsteder på Naxos. Øen er, frem for alt, populær iblandt børnefamilier, og fu finder flere hotellet med gode faciliteter for både store og små. Vælg imellemstore All Inclusive-hoteller, eller små, hyggelige hoteller, der har en mere lokal stemning. Ønsker du privatliv, finder du mange hyggelige ferielejligheder og feriehuse på Naxos. Uanset hvad dine præferencer er, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde de bedste muligheder til din ferie på Naxos. 

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål i Naxos

Populære hoteller i Naxos

Grækenland, Naxos, Agios Prokopios
9,5
Fabelagtigt
332 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Naxos, Plaka Beach
8,9
Meget godt
377 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Naxos, Aghia Anna
9,7
Fabelagtigt
211 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 m
  • Internetadgang/Wi-Fi