Rejser til Naxos

Naxos er den største af Kykladerne, øgruppen som ligger i hjertet af Det Ægæiske Hav. Det er den mest frodige af øerne med bjerge, grønne dale og en smuk kystlinje ud til det azurblå hav. På en rejse til Naxos er der derfor noget for enhver smag med maleriske landsbyer, flotte strande, spændende arkæologiske udgravninger, utallige vandrestier og rig mulighed for at dyrke vandsport.

Da havnen i Naxos by (også kaldet Chora) er for lille til at tage i mod de store krydstogtskibe, er øen blevet forskånet den mest intense turisme. Du behøver derfor ikke bevæge dig ret langt væk fra hovedbyen og badebyerne for at opleve helt uspoleret græsk ø-liv. I de frodige dale ser du, at selv landbruget  ikke længere spiller den vigtigste rolle for øens økonomi dyrker man stadig blandt andet oliven, druer og citrusfrugter.

Flotte strande

Den østlige del af øen er domineret af bjerge med det højeste punkt i Zeusbjerget (1001 m). Mod vest flader landskabet ud, og det er her de fleste af øens knap 19.000 indbyggere bor. Det er også på den vestlige side af øen, som ligger i læ af naboøen Paros, at du finder de fleste sandstrande og feriebyer.

Lige syd for hovedbyen ligger for eksempel den lavvandede og derfor børnevenlige Agios Georgios-strand, ligesom du lidt længere nede ad kysten kan slappe af ved det krystalklare hav i hyggelige kystbyer som Agios Prokopios, Agia Anna og Plaka, der nok har den længste strand i Kykladerne. Strandene er generelt meget velorganiserede med solsenge og regnes med rette for at være blandt de smukkeste i Grækenland.

Seværdigheder

På en billig rejse til Naxos kan du sagtens bare "trække stikket ud" og bruge det meste af ferien på at dase under den gavmilde sol på det gyldne sand eller bade i det lune hav. Der er dog også gode muligheder for at krydre ferien med lidt sightseeing og nye kulturelle indtryk, hvis du ønsker mere variation.

Naxos har en lang og rig historie. I oldtiden dominerede øen, der var en selvstændig bystat, de omkringliggende øer. Er du historisk interesseret, kan det anbefales at besøge det arkæologiske museum. Udstillingen her rummer mange spændende fund helt tilbage fra de ældste samfund på øen. Ligeledes er det værd at gå ad dæmningsvejen over til den lille ø, Palatia, hvor der stadig står en indgangsport til det Apollo-tempel, som der kun er enkelte ruiner tilbage af. Herover er der en fin udsigt tilbage mod Naxos by, som ligger for foden af et  citadel, som venetianerne i sin tid byggede.

Oppe i den gamle bydel kan du gå på opdagelse i en labyrint af smalle gader mellem charmerende gamle, hvidkalkede huse. Her er talrige småbutikker og hyggelige tavernaer, hvor du kan stifte nærmere bekendtskab med det græske køkkens lækkerier.

Bestil en billig rejse til Naxos online

Der er en lille lufthavn omkring 3 kilometer syd for Naxos by. De fleste, som rejser til Naxos, kommer dog med færge fra Piraeus nær Athen eller fra Santorini.

I søgemaskinen her på Solfaktor kan du nemt finde de billigste flybilletter og bestille hoteller på Naxos. Når du bestiller en pakkerejse med fly og hotel hos os, er den naturligvis dækket af rejsegaranti.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål i Naxos

Populære hoteller i Naxos

Grækenland, Naxos, Naxos by
  • Nærmeste lufthavn: 3 km
  • Afstand til centrum: ca. 500 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Naxos, Pyrgaki
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 52 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Naxos, Naxos by
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi