Rejser til Mykonos

Mykonos ligger midt i det Ægæiske hav som en del af øgruppen, Kykladerne. Øen er smuk med sine små hvidkalkede huse, blå træværk, blomster og vindmøller - kort sagt indbegrebet af idyllisk græsk ø-atmosfære. På Mykenos er der et væld af hyggelige restauranter og caféer, hvor man kan sidde og nyde øens skønhed. Det er let at komme omkring på øen, da der er en god busforbindelse, og man kan også nemt leje både bil og knallert. Vælger du at lade ferien gå til Mykonos, kan du nemt besøge de andre øer i øgruppen, f.eks. Ios, Paros og Antiparos.

Mykonos er en smuk ø med små hvidkalkede huse, blomster, blåt træværk og vindmøller. På øen kan du også finde masser af hyggelige restauranter og caféer. Kort sagt Mykonos er indbegrebet af idyllisk græsk ø-atmosfære.

Den vigtigste by på øen er Mykonos by, eller Chora som de lokale kalder den. Øen har masser af klubber og barer, og i højsæsonen er der virkelig gang i nattelivet, hvor mange jet-settere kommer her for at feste. Øens popularitet kan mærkes på priserne.

Flere af de store strande har mange feriegæster på en sæson, så hvis du ikke vil ligge på en strand som er pakket skal du nok være klar på at udforske omgivelserne. Vælger du at blive på en af de store strande er der et rigt udvalg af vandsportsaktiviteter og dykke muligheder. De tyrkisblå vand ved strandene er krystalklart og er et skønt sted at dykke.

Øens historie og kultur strækker sig tilbage til før antikken og Mykonos har en særlig plads i den græske mytologi. Vælger du at lade ferien gå til Mykonos, kan du nemt besøge de andre øer i øgruppen, f.eks. Ios, Paros og Antiparos.

Øen har en god busforbindelse, og det er let at leje både bil og knallert.

De 33 beboede øer i det Ægæiske Hav, som udgør den græske øgruppe Kykladerne, har noget for alle. Her finder du naturskønne øer, der indbyder til vandring og cykling, øer med fantastiske strande, som er ideelle til en afslappende badeferie med familien, og øer med et livligt natteliv, hvis du er til fest og farver. Mykonos hører til blandt sidstnævnte med øgruppens største udvalg af barer og natklubber, omend de langtfra er det eneste, som er værd at rejse efter på den smukke ø.

Flotte strande, hyggelige tavernaer og pulserende natklubber

I Paradise og Super Paradise er der mindst ligeså meget liv på barerne som nede på strandene. Foretrækker du lidt roligere omgivelser, er der Psarou og Elia strandene, hvor parasoller og liggestole måske koster en smule mere end ellers, men hvor der er gode chancer for at spotte berømtheder og andre jetsettere på de mange gode restauranter. Rejser du til Mykonos med familien, er den lille landsby Plati Yialos, som ligger få kilometer fra hovedbyen, et oplagt valg. Her finder du udover en dejlig badestrand med masser af vandsportsmuligheder alle de familievenlige restauranter og indkøbsmuligheder, der skal til for at I får en vellykket ferie.

Tager du i stedet til Mykonos by (Chora), finder du en by, som er rig på klubber og caféer med masser af liv det meste af døgnet. Men du kan også få lang tid til at gå her i hovedbyen med at udforske dens charmerende, labyrintiske gader, som ganske vist rummer stribevis af boutiquer, gallerier, fortovsrestauranter og stilfulde barer, men samtidig har bevaret meget af byens oprindelige atmosfære takket være de små kirker, vindmøllerne og de idylliske, hvidkalkede kubehuse med blåt træværk og blomstrende bourgonvillaer.

Tag på tur med båd eller bil

Mykonos er en af de mindste øer i Kykladerne, så du har alle øens byer og attraktioner inden for din rækkevidde, hvis du ikke bare vil dase hele ferien ved den nærmeste strand. Det er en sjov oplevelse at tage på tur til nogle af øens mest populære strande med de turbåde, som sejler hyppigt i højsæsonen. Vil du også udforske nogle af de mere afsides, uberørte strande på nordkysten, er det nemmeste at leje en bil. Er du historisk interesseret kan det også anbefales at tage på en tur til den nærliggende, lille ø Delos, som er kendt for sine oldtidsruiner.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål på Mykonos

Populære hoteller på Mykonos

Grækenland, Mykonos, Elia Beach
9,4
Fabelagtigt
288 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Mykonos, Tourlos
9,5
Fabelagtigt
228 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Mykonos, Megali Ammos Beach
9,6
Fabelagtigt
943 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)