Rejser til Mykonos by

Mykonos by er en fantastisk malerisk kykladisk by med en labyrint af små, hvidkalkede gader, huse og kirker, der er samlet omkring havnen midt i en bred bugt. Mykonos by er samtidig nok øgruppens mest kosmopolitiske byer, der med sin charme tiltrækker rejsende fra det meste af verden. Her er et ubegrænset udvalg af restauranter, barer, klubber og diskoteker, hvor der i højsæsonen er masser af liv.

Ønsker du at bruge ferien et sted, hvor der næsten døgnet rundt er underholdningsmuligheder og ikke mindst et rigt natteliv, kan Mykonos by meget vel være det helt rigtige rejsemål. Søger du derimod den traditionelle græske østemning i stille byer, hvor fiskeriet stadig er en vigtig levevej, anbefaler vi, at du vælger en af øens mindre byer.

Selv om gaderne i Mykonos by nu til dags er fyldt med små butikker, kunstgallerier, caféer, stilfulde barer og restauranter, har byen dog formået at bevare meget af sin oprindelige karakter. På trods af øens hurtige vækst og udvikling som rejsemål er den traditionelle kykladiske arkitektoniske stil således forblevet intakt takket være strenge bygningsreglementer. Nattelivet er desuden ikke kun for dem som vil danse natte lang. Du kan også finde steder med en mere tilbagelænet atmosfære, hvor du kan nyde en cocktail ved solnedgang.

Biler er det meste af dagen forment adgang til centrum, hvilket er ideelt, når du til fods vil udforske udbuddet af butikker og spisesteder. Her findes alt fra souvenirbutikker til eksklusive boutiques. Vil du opleve de stemningsfulde gader fra deres bedste side, kan det desuden anbefales at stå tidligt op en dag for at slentre en tur der, før resten af byen rigtigt vågner. De fleste besøgende søger mod stranden eller sover længe efter nattens udskejelser.

Bedste strande nær Mykonos by

Mykonos by, som lokalt også blot kaldes for Chora, sin egen lille strand, Paralia Choras Mikonou. Her kan du tage en morgendukkert, men det er dog ikke områdets bedste strand, hvis du ønsker en afslappende dag ved vandet. Da er det bedre at hoppe på en bus ud af byen ned til en af de flotte strande på øens sydkyst. Her ligger for eksempel Ornos, Platys Gialos eller Super Paradise Beach. Her kan du finde både familievenlige strande og steder, hvor der er masser af gang i den med strandbarer og vandsport.

Udflugter

Strandene vil have en naturlig tiltrækningskraft på de fleste, som booker en af de billige rejser til Mykonos by her hos Solfaktor. Der er dog også andet at tage sig til i ferien end at dase på stranden. Du har således rig mulighed for at tage på udflugter.

Trænger du til at komme lidt på afstand af byens liv, er en tur til den nærliggende ø Rinia et oplagt valg. Det tager ikke lang tid at sejle ud til denne øde ø, som ikke har faste beboere. Sammenlignet med de livlige gader i Mykonos by er dette en helt anden verden. Her er hverken butikker eller restauranter. Til gengæld kan du bade fra helt uspolerede strande i krystalklart, lavt vand, der indbyder til snorkling.

Er du historisk interesseret, er det også værd at tage med på en tur til den lille ø Delos med dens fascinerende antikke templer og statuer. Ifølge græsk mytologi var det her, at Apollon og Artemis blev født. Øen er naturligvis optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Mykonos by

Populære hoteller i Mykonos by

Grækenland, Mykonos, Mykonos by
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Mykonos, Mykonos by
  • Nærmeste lufthavn: 4 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Grækenland, Mykonos, Mykonos by
  • Nærmeste lufthavn: 4 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Pool (evt. sæsonåben)