Rejser til Kefalonia

Kefalonia er den største af de græske øer i Det Ioniske Hav og en af de smukkeste. Med sine flotte strande, nationalpark og stemningsfulde byer er den på mange måder indbegrebet af græsk ø-idyl. Selvom et voldsomt jordskælv i 1953 gik hårdt ud over øens byer, kan du i dag også nyde stemningen i små, pittoreske byer med farverige huse i den klassiske venetiansk stil.

En af Europas nok smukkeste og mest fotograferede strande, Paralia Myrtos, ligger på Kefalonia. Når folk rejser til Kefalonia, er det da også især for at nyde en afslappende badeferie ved det azurblå hav. Det er der masser af muligheder for rundt om på øen. Udover den berømte Myrtos-strand, hvor der godt kan være lidt trængsel i højsæsonen, er der en hel perlerække af skønne strande med fint sand og småsten at vælge mellem. Den brede Antisamos-strande omkring 10 minutters kørsel fra byen Sami ligger for eksempel spektakulært i en lille bugt omgivet af grønne bjerge.

Eller du kan køre op på nordøen for at besøge den lille og meget stemningsfulde by Assos, som har hyggelige caféer lige ned til stranden og vandet. Fortsæt eventuelt helt op til Fiskardo nær nordspidsen af Kefalonia. Denne lille kystby er utrolig idylliske, og der ligger ofte talrige store lystbåde langs havnefronten. Her er der også gode muligheder for at slå sig ned på en hyggelig café med udsigt over vandet.

Oplevelser og seværdigheder

Strandene og havet er måske nok øens mest populære attraktion, men på en billig rejse til Kefalonia er der også meget andet at opleve. En af øens mest kendte seværdigheder er Melissani-grotten, der munder ud ved en underjordisk sø med sollys ned fra en åbning i toppen. Det er muligt at blive sejlet ind på søen i robåd. Det er en uforglemmelig oplevelse for hele familien. Er du vild med drypstensverdener, bør du også lægge vejen forbi Drogarati-grotten, som ligger blot 4-5 km derfra.

Selvom der ikke er mange gamle bygningsværker tilbage, kan du godt finde spor af øens lange historie. Er du historisk interesseret er det arkæologiske museum i hovedbyen Argostoli et besøg værd. Det kan også anbefales at gå en tur op til ruinen af den venetianske borg, som ligger smukt på en lille halvø ved Assos.

Vil du ikke bare dase på stranden, er der på rejsen til Kefalonia også gode muligheder for at dyrke forskellige former for vandsport. Det klare vand og den klippefyldte kyst har gjort øen til et yndet mål blandt fritidsdykkere. Der er talrige dykkercentre, som arrangerer både undervisning for begyndere og spændende ture for erfarne dykkere. Vil du blive oven vande? Der er også mange steder med udlejning af blandt andet vandcykler og paddleboards.

Rejser til Grækenland

Kefalonia er bare en af de græske øer, du kan finde billige rejser til her på Solfaktor. Tjek også vores udvalg af destinationer på det græske fastland, hvor der også er masser af oplagte mål for en oplevelsesrig badeferie.

Find rejsen til Grækenland her

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål i Kefalonia

Populære hoteller i Kefalonia

Grækenland, Kefalonia, Poros
  • Nærmeste lufthavn: 40 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Grækenland, Kefalonia, Svoronata
  • Nærmeste lufthavn: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kefalonia, Fiskardo
  • Nærmeste lufthavn: 58 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering