Rejser til Zakynthos

Ved Grækenlands vestkyst som den sydligste af de Ioniske øer ligger Zakynthos med lange strande af det fineste lyse sand. Når du ikke daser i det fine sand ved det turkisblå, krystalklare hav, er der masser af attraktioner at udforske som blandt andet De blå grotter og slottet St. Georg i Gremna.

De fleste som rejser til Zakynthos, bruger dog meget af ferien på strandene. Mange af disse ligger i små bugte med klipper til hver sin side. En af Grækenlands mest berømte strande, der ligger på Zakynthos, er Shipwreck Beach, som har fået sit navn efter et gammelt skibsvrag – den kan du kun komme til med båd. Nogle af strandene på Zakynthos har lukkede områder, da den fredede skildpadde Caretta Caretta lægger sine æg her.  Arten var næsten helt væk for nogle år siden, men takket en stor lokal indsats, er bestanden stigende og i bedring.

Byerne på Zakynthos

Zakynthos by er den største by på øen. Selvom den dog kun har knap 17.000 indbyggere, kan du her nyde et sprudlende byliv. Om dagen er der travlt i byens gader med masser af handel og leben på den gode græske måde. Om aftenen kan du spise godt og gå i byen, selvom Zakynthos ikke er et udpræget feststed.

Det største udvalg af forlystelser - især for festglade unge - finder du i Laganas, som har mange barer og restauranter. En anden by med ret godt natteliv er Tsilivi. Mere rolige feriebyer er Argassi og Kalamaki, som derfor især tiltrækker familier.

Det lokale køkken

Køkkenet på Zakynthos er typisk græsk: her spiser du sæsonens friske råvarer med masser af gode grøntsager, fisk, kylling, oksekød og ost. Vinen er græsk, og ofte lokal. Der produceres således ganske meget vin og olivenolie på øen. Det vil du se på dine ture rundt på øen, hvor en stor del af landskabet er dækket af vinplantager eller olivenlunde.

Udforsk øen

Uanset om du har din base i hovedbyen eller i en af de mindre badebyer, kan du nemt udforske resten af øen på udflugter. Der er således gode muligheder for at komme rundt på Zakynthos med en lejebil, motorcykel eller med offentlig transport.

Som overalt i Grækenland, er der masser af historie af dykke ned i. Her har boet mennesker i over 5.000 år, og der er gode museer ved Solomos og Kalvos. Du skal naturligvis også gerne når en tur forbi de blå grotter og slottet St. Georg i Gremna.

Hvem vil kunne lide Zakynthos?

Zakynthos er en børnevenlig destination, men også par uden børn og venneflokken på jagt efter fest og farver vil have en god ferie her. Du skal bare vælge den rigtige by for at få den optimale ferie.

Hvornår skal man rejse til Zakynthos?

Klimaet følger modellen for hele denne del af Middelhavet: Let fugtige og milde vintre, et flot forår, varm og tør sommer og et lunt efterår.  I juli og august falder ingen regn, og temperaturen kan nå de 30 grader i skyggen. Oktober kan være et godt tidspunkt at rejse til Karpathos: op mod de 23-24 grader, og lige så varmt i vandet.

Det tager omtrent tre timer at flyve til øen. Fra lufthavnen til de forskellige destinationer på øen er der under en time med bus. Bestil eventuelt en lejebil hjemmefra med afhentning i lufthavnen, så du er helt uafhængig af offentlig transport.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål i Zakynthos

Populære hoteller i Zakynthos

Grækenland, Zakynthos, Argassi
8,7
Meget godt
569 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Zakynthos, Keri
9,7
Fabelagtigt
1179 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.9 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Zakynthos, Alykes
8,6
Meget godt
569 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Pool (evt. sæsonåben)