Rejser til Korfu

Korfu er et af de mest populære rejsemål i Grækenland for danskere. Den idylliske og grønne ø i Middelhavet er kendt som en venlig og imødekommende destination  -  og  med mange aktiviteter og muligheder for oplevelser. Book en billig ferie til Korfu med Solfaktor!

Korfu som rejsemål

Korfu er en græsk ø i Middelhavet, der vender ud mod Adriaterhavet. Geografisk er vi nogenlunde på højde med "hælen" på den italienske støvle. Det er den nordligste og næststørste ø i øgruppen De Ioniske Øer, og den ligger lige ud for Albaniens sydlige kyst. Korfu tiltrækker mange turister fra hele verden med sine smukke strande, spændende oplevelser og gode  natteliv. Populære destinationer spænder fra nordlige feriesteder som Sidari og Acharavi, Korfu by i midten af øen, til sydlige feriebyer som Benitses, Moraitika og Kavos. Korfus landskab er ret varieret med sine bjergtoppe, de frugtbare landbrug, olivenlunde og fyrreskove. Øen har været et turistmål siden middelalderen - dengang var Korfu et populært feriemål for Europas kongelige og adelige. Der er færgeforbindelser fra Korfu til Italien og Albanien.

Attraktioner og aktiviteter på Korfu

De Ioniske Øer er kendt for deres fantastiske strande, og på Korfu finder du både lange sandstrande, hyggelige stenstrande og små, private bugter med det fineste og reneste vand. På øens vestkyst ligger den populære Glyfada Beach med gode, moderne faciliteter og fremragende muligheder for vandsport. Lidt længere mod nord ligger stranden Paleokastritsa, som er en af Korfus smukkeste og kendt for sine idylliske bugter, klippeformationer og krystalklare vand, hvor du  kan snorkle og dykke. Hvis du tager sydpå på Korfu til destinationer som Benitses, Moraitika og Kavoser stranden Paralia Kavos et populært valg for at slikke sol, svømme og have det sjovt. På den nordlige del af Korfu finder du strande ved både Sidari og Acharavisom byder på gode forhold og med adgang til strandbarer og restauranter. Hvis du rejser med børn, er Aqualand Water Park, som ligger midt på øen ca. 20 minutter fra Sidari, et populært valg med 38 vandrutsjebaner og timevis af sjov og spas for både store og små.

Korfu har meget mere at byde på end bare et strande. Den gamle bydel i Korfu by  er på UNESCOs verdensarvsliste og er omgivet af en fæstningsmur med smalle brostensbelagte gader, historiske bygninger og smuk arkitektur. Korfu by kan dateres tilbage til romertiden, og med sin lange historie har byen en spændende blanding af græsk, engelsk og italiensk arkitektur, som er med til at skabe en unik atmosfære. Hvorfor engelsk arkitektur? Korfu var en del af The Commonwealth i ca 50 år i midten af 1800-tallet, som en del af en fredsaftale med Frankrig efter at Napoleon havde tabt det hele.

Du kan besøge kirken St Spiridon's Cathedral med det højeste klokketårn på De Ioniske Øer. Paladset Achilleion (lidt syd for Korfu by) er også et besøg værd, et slot fra slutningen af 1800-tallet, der huser en imponerende samling af skulpturer og kunstværker og har en fantastisk udsigt over øen og Middelhavet. Hvis du vil have en aktiv ferie, er Korfu et godt valg. Øen har et smukt og varieret landskab, der indbyder til vandre- og cykelture i den flotte natur.

Hvornår skal man rejse til Korfu?

Sommer betyder højsæson i Grækenland. Så er her både høje temperaturer (ofte over de 30 grader i juli og august) og mange turister, er der er godt fyldt op på strandene og på hotellerne. Hvis du vil opleve Korfu  i en mere rolig atmosfære og mindre hidsig sommervarme, kan du rejse til Korfu om foråret eller i efteråret. Så er her stadig behageligt varmt  - og gode forhold til udendørs aktiviteter og naturoplevelser. Lavsæsonen i Grækenland og på De Ioniske Øer er om vinteren med betydeligt færre turister. I denne periode er temperaturerne meget lavere - typisk omkring  de 10-15 grader om dagen - og der vil falde regn fra og til. 

Mad, drikke og natteliv på Korfu

Grækenland er kendt for sit spændende køkken, og Korfu venter dig med herlige oplevelser på din tallerken og i dit glas. Øen er kendt for sit middelhavskøkken med en kombination af både italiensk og græsk madkultur. Her finder du både traditionelle græske tavernaer, der serverer græske retter som stifado  (langtidskogt oksekødsgryde med bl.a. løg, tomat og hvidløg) og moussaka (kartofler og aubergin i ovnen), samt naturligvis restauranter, der serverer retter fra andre verdenshjørner. Som en ø i Middelhavet er Korfu kendt for sine friske fisk og skaldyr. Nyd grillet fisk, blæksprutter og scampi (rejer) tilberedt lokalt på hyggelige fiskerestauranter. Oliven og olivenolie er en vigtig del af det græske køkken, og Korfu er kendt for at producere noget af den bedste olivenolie i Grækenland.

Korfus natteliv er godt og livligt og tiltrækker folk fra hele verden. Her er alt for alle smager. Centrum for nattelivet findes i Korfu by eller Kavos, som har et stort udvalg af barer, pubber og natklubber. Her er åbent til den lyse morgen. Der er også mange strandbarer og strandklubber, som arrangerer levende musik, fester og party  på stranden.

Fly til og hoteller på Korfu

Det er nemt at rejse fra Danmark til Korfu. Der er direkte fly i højsæsonen fra både Billund og Kastrup. Udenfor højsæsonen, skal du skifte fly undervejs. Du skal regne med en direkte flyvetid på ca 3 timer fra danske lufthavne. Med skifte undervejs ca. 4,5 timer.

Korfu er en relativt lille ø med korte afstande fra nord til syd. Fra lufthavnen kan du nemt tage en taxa, hvis du holder ferie i for eksempel Korfu by eller Benitses, og du finder et stoppested lige uden for ankomsthallen. Taxier er også en mulighed, hvis du rejser til øens nordspids, som Sidari eller Acharavi  - eller til sydspidsen, som Moraitika og Kavos, men det er en dyrere løsning. Det bliver en del billigere, hvis du tager en bus fra lufthavnen til disse  destinationer på øen. Billeje er en oplagt mulighed for dem, der ønsker frihed til at udforske mere af den nordligste ø blandt De Ioniske Øer.

Korfu har en bred vifte af overnatningsmuligheder, der passer til enhver smag. Her finder du typiske græske gæstehuse, all inclusive-hoteller på stranden, boutiquehoteller og store ferielejligheder og feriehuse til leje. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel hver for sig, eller om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Korfu og Grækenland!Rejsemål på Korfu

Populære hoteller på Korfu

Grækenland, Korfu, Acharavi
8,6
Meget godt
27 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 37 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Korfu, Acharavi
9,5
Fabelagtigt
96 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.7 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Korfu, Korfu by
8,5
Meget godt
2276 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 2 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)


Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hvad siger gæsterne på Korfu?

7,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 35 anmeldelser