Rejser til Korfu

Korfu er en fantastisk ø med fine strande og lækkert badevand. Landskabet er skiftende med bjerge, dybe kløfter, oliventræer og pinjetræer. Korfu er en forholdsvis frodig ø, og er resultatet af for breddegraderne betragtet en hel del regn. En flot ø.

På Korfu finder du en god blanding af nyt og gammelt. Øen har været et populært feriemål siden middelalderen, og mange kongelige, kendte og rige har besøgt Korfu i de sidste 1000 år. På Korfu er der mange forskellige aktiviteter at vælge mellem: vandsport, golf, vandreture og cykelsafari. Korfu by har en dejlig atmosfære, hvor fortid og nutid blandes på den bedst tænkelige måde, og her er også en hel del natteliv. Den gamle bydel i Korfu by er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Geografisk ligger Korfu i det Ioniske Hav, med den sydlige side rettet mod Middelhavet og det nordlige side rettet mod Adriaterhavet.

Hvis du leder efter den bedste strand på Korfu, skal du vælge den østlige side. Men der er også mange gode strande på den vestlige side, dog med en del mere grov sand og en del sten. På østsiden blæser der mere om sommeren – kan være godt at vide. Feriebyen Lardos, som ligger på øens sydlige side, tilbyder mange fine strande.

På Korfu kan du shoppe typiske souvenirer, keramik og olivenolie, t-shirts og andet typisk turist-habengut. Det du spiser på Korfu er en blanding af typiske græske retter og mad med italienske fortegn – øen ligger ikke langt fra Italien geografisk regnet. Ofte vil du blive tilbudt en lokal snaps eller aperitif sammen med dit måltid.

Hvem vil kunne lide Korfu?

Korfu er et godt valg for dig, som vil have sol og strand i det græske, og med gennemgående høj standard. Her får du fine strande, flot natur, masser at kigge på og ikke mindst en afslappet stemning. Turismen er der, men på et rimeligt niveau.

Hvornår skal man rejse til Korfu?

Sæsonen på Korfu er fra maj til september. Sommeren kan være meget varm. De bedste tilbud får ud, hvis du ikke rejser hertil i juni, juli eller august.

En billig ferie på Korfu med Solfaktor

Hvis man vil holde ferie på Korfu og vil opleve øen 'rigtigt' har man brug for mindst en uge, og gerne to. Med Solfaktor kan du rejse med fleksible datoer og præcis så mange dage, som du ønsker.

Korfu er beliggende i den nordligste del af Det Ioniske Hav, tæt på det græske fastland, og med hælen på den Italienske støvle som nærmeste nabo mod vest. Om sommeren har øen altid mange gæster, som kommer for at holde ferie med høj solsikkerhed, smukke strande og en afslappet atmosfære. Som feriedestination er Korfu en klassiker for mange danskere, ligesom 'fætrene' Kreta og Rhodos.

Korfus højeste punkt, der rejser sig på den nordlige del, hedder Pantokrator-bjerget. Dets skråninger er fyldt med pinjetræer og olivenlunde og fra dets udløbere har man en god udsigt over hele den sydlige del af Korfu. Der findes to grotter, hvor den ene ligger i Klimatia og den anden i Loutses. Pantokrators nordligste skråninger er formidable og en udflugt værd.

Landsbyer og strande

To landsbyer på den nordlige del af Korfu, som har en spændende kombination af hav og bjerge, er Roda og Achavari. Sidari har flere turister, og en slags sandbanke ud for kysten danner en kanal, der af temmelig indlysende årsager hedder Kærlighedskanalen. Den lange strand neden for landsbyen Pelekas hedder Glyfada og har gyldent sand og klart lavt vand. Der findes en anden strand i Ai-Gordis. Herfra kan man besøge landsbyerne Sinarades og Aerostato (Ballon), der fik sit navn efter en café, som nedefra så ud, som om den svævede på himlen.

Fortsætter man længere mod syd på østkysten, begynder luksushotellerne at komme til syne i Dasia og Gouva. Ypsos har udstyr til alle typer vandsport. Kalami er en smuk strand med klart vand. I Kasiopi på nordkysten ligger Panagia Kassiopitissa-kirken fra det 16. århundrede. I Kouloura og Nisaki er det godt at svømme – og her får man også fine fisk på tavernaerne – før man tager videre over til vestkysten til Paleokastritsa, der er en populær fiskerlandsby, som nu er blevet turistpræget. På Korfus sydlige del er det værd at besøge den rolige strand i Alykes og forstaden Benitses.

Gastouri ligger attraktivt på en grøn bakkeskråning. Her dominerer det rigt udsmykkede Achilliiieion-slot landskabet. Det er bygget af kejserinde Elizabeth af Østrig i det 19. århundrede og er så rigt udsmykket, at det har gjort sig fortjent til nogen latterliggørelse i de mere sofistikerede rejsebøger. Det er nu et velbevaret museum med nogle af kejserindens personlige ejendele. Kejserinden havde en svaghed for den homeriske helt Achilleus (heraf navnet på hendes bolig). I parken bag slottet står statuen af Den Døende Achilleus. Helt nede på den sydlige del af Korfu ligger Levkimmi, der hovedsageligt er berømt for sin lokale vin.

Der er 32 strande der alle har det blå flag: Kommeno, Kontokali, Alykes Potamou, Barbati, Ypsos, Dasia, Kalamionas, Kerassia, Avlaki, Nisaki/Kroueri, Gimari, Peritheia/Ag.Spyridonas, Almyros, Apraos Kalamaki, Roda, Canal d’amour, Agios Stefanos, Kontogialos, Agios Mattheos, Ag. Iaonnis Peristeron, Issos, Agios Georgios, Marathias, Benitses, Agios Gordios

Festligheder og lokale tratitioner

Hvert år den 17. juli holder man Sardinfestivalen i Benitses på Korfu.

Seværdigheder på Korfu

 • Schulenburg-statuen     
 • Korfu Kundskabsakademi     
 • Sct. Michael og Sct. Georg-slottet     
 • Rådhuset og Det Gamle Præfektur     
 • Spianada-pladsen     
 • Den gamle og den nye fæstning
 • Kasernerne     
 • Liston-arkaden     
 • Maitland-søjlegården     
 • Agios Georgios-kirken     
 • Agios Spyridonas-kirken     
 • Den byzantinske kirke for Agios Jasonas og Sosipatros     
 • Det arkæologiske Museum     
 • Det Asiatiske Kunstmuseum     
 • Menekratis-monumentet     
 • Det Byzantinske og Postbyzantinske Kunstmuseum
 • Kirken i den gamle bydel i hovedbyen Corfu
 • Mon Repos-slottet (Prins Philip af England, Hertug af Edinburgh, er født her)     
 • Kanoni-halvøen     
 • Panagia Vlachernai-klosteret     
 • Museøen (Pontikonissi)

Sådan booker du en ferie på Korfu med Solfaktor

Med Solfaktor kan du rejse til Korfu fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs, til Corfu Airport. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores hoteller på Korfu, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti. Sådan er en ferie med Solfaktor.

Læs mere om rejser til Grækenland med Solfaktor, og tjek om andre brugere har skrevet gode rejsetips.

>> Læs her om rejser til Rhodos

Korfu er en betagende grøn ø og ikke uden grund den mest populære af Grækenlands Ioniske Øer. Her kan man på sin rejse både udforske den fantastiske historie og traditionelle græske kultur samt den smukke frodige natur, de betagende skjulte bugter, lækre strande og fiskerlandsbyerne med deres hvidvaskede huse spredt langs kysten som perler på en snor. Uanset om man opholder sig på et af de større hoteller eller besøger de mere stille lokale landsbyer, vil man blive overvældet og fascineret af øens naturlige skønhed og det spektakulære landskab, og man kan hurtigt bruge en uge på at opleve bare en lille del af øen. Gå endelig ikke glip af nogle af de bedste udsigter fra steder som den gamle fæstning i byen Korfu eller fra klostret i Paleokastritsa.

Små søvnige græske landsbyer er måske ikke for alle, men Korfu har også meget andet at byde på. Hvis man rejser til Korfu som par eller en gruppe venner, der gerne vil have mulighed for at feste til den lyse morgen, så er Kavos det helt rigtige sted. Byens levende strøg er fyldt med barer og klubber med lokkende musik, der vælter ud på gaden. Hvis det skal være knap så vildt, og man gerne bare vil nyde et par drinks om aftenen, finder man et fremragende udvalg af barer i Sidari. 

Korfu er også et fantastisk rejsemål for familier. Øen kan prale af rene og børnevenlige strande, som er ideelle til lange sommerdage ved vandet. Udvalget af familievenlige feriesteder er stort, og man kan selv vælge, om man vil bruge ferien på at slappe af på stranden, eller om man vil leje en bil og udforske noget af øen. Ca. 20 minutter fra Sidari finder man f.eks. det fremragende vandland Aqualand med 38 vandrutschebaner og mulighed for mange timers sjov og leg for både små og store vandhunde.

>> Læs også om rejser til Kreta
>> Læs også om rejser til Rhodos her

Rejsemål på Korfu

Populære hoteller på Korfu

Grækenland, Korfu, Korfu by
8,5
Meget godt
2371 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 2 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Korfu, Archavi
9,3
Fabelagtigt
438 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 39 km
 • Nærmeste strand: ca. 700 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Korfu, Apraos
 • Nærmeste lufthavn: 44 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)


Rejseguide Korfu

Korfu er med sine lækre sandstrande, små hyggelige landsbyer og et levende natteliv et populært rejsemål blandt både par og familier. Midt mellem olivenlunde, cypresser og vilde blomster finder man et stort udvalg af feriesteder med indbydende hoteller og massevis af strande. Oplev øens smukke farvepalet i byen Korfus brostensbelagte gader med den flotte pastelfarvede arkitektur og bliv betaget af de fantastiske solnedgange. Der er masser at udforske på denne grønne perle i det Ioniske Hav. 

Oplevelser

Hvad enten man er til afslappende strandferie eller en spændende kulturferie med mulighed for at udforske områdets historie, så er mulighederne mange, når man rejser til Korfu. Øen byder på alt fra vandreture, vandland, snorkling og dykning til små søvnige landsbyer og museer.

På øens østkyst ligger den historiske by Korfu, som også kaldes Kérkyra. Byen blev i 2007 optaget på UNESCO's Verdenskulturarvsliste og kan dateres helt tilbage til romertiden. Pga. sin lange og omtumlede historie består byen af en spændende blanding af både græsk, engelsk og italiensk arkitektur, hvilket er med til at give en helt fantastisk atmosfære. Gå en tur rundt i den gamle bydels snoede gader fyldt med restauranter, barer og butikker og besøg nogle af Korfus mange kirker og museer, som f.eks. det byzantinske Andivouniótissa Museum, hvor man kan man se en usædvanlig samling fra det 15. til det 18. århundrede. På toppen af listen over seværdigheder i Korfu finder man den gamle venetianske fæstning Paleó Froúrio fra det 14. århundrede, hvor man fra de høje mure kan nyde en helt unik udsigt. 

Når man rejser til Korfu er der masser af smukke og lækre strande at vælge imellem, men stranden ved Paleokastritsa på Korfus vestkyst er en af øens smukkeste med klart turkisblåt vand, der er yderst velegnet til snorkling og dykning. På begge sider af bugten rejser grønne klipper sig mod himlen, og på toppen af en af klipperne finder man det gamle og fredelige Paleokastritsa kloster fra 1225, hvor der stadig bor en lille gruppe munke, og der er mulighed for at komme ind og se nogle af klosterets bygninger. 

Kysten ved det populære ferieområde Sidari på øens nordkyst består af sandstensklipper, som er blevet formet af vind og vand gennem tiden, hvilket har skabt nogle spektakulære formationer. Her findes masser af små bugter med sandstrande, hvor man kan solbade og snorkle. Det mest besøgte sted er Canal d'Amour, men stranden er lille, så det er en god idé at komme om morgenen.

Hvis man gerne vil have en aktiv ferie, kan Korfu byde på et stort udvalg af både kortere og længere vandreruter. Korfu Trail er øens længste vandrerute på hele 220 km og tager 8-10 dage. Derudover er Korfu kendt for at være et af de bedste steder at dykke i Grækenland. Man kan bl.a. dykke ved øen Othoní nordvest for Korfu og ved Paxi-øerne syd for Korfu samt ved Agní Reef på den nordøstlige del af Korfu. 

Mad og drikke

Maden på Korfu er mange steder inspireret af det italienske køkken og består ofte af kød eller fisk. Prøv nogle af de lokale retter som f.eks. græsk sofrito, der består af oksekød serveret i en hvidløgssauce, og som oprindeligt blev spist med kartoffelmos, men i dag oftest serveres med pommes frites på restauranterne. Andre lokale specialiteter inkluderer fiskeretten bourdeto, hvor fisken serveres i en stærk, krydret tomatsauce med hvidt brød til, og pastitsada, som består af oksekød i tomatsauce med spaghetti.

Til maden kan man få serveret en lokal Corfu Beer eller Ionian Beer, som begge produceres på Korfu, eller man kan prøve den friske Tsitsimpyra, som også er en typisk øl for Korfu. Som en forfriskning efter maden serveres ofte en lokal kumquatlikør, som produceres af små kinesiske appelsiner, der dyrkes på Korfu, eller den klassiske italienske citronlikør Limoncello.

Vejret

Korfu nyder godt af det subtropiske klima i Middelhavet med varme somre og køligere, men milde vintre, og man kan derfor rejse til Korfu hele året rundt.

Januar er som regel den koldeste måned med en gennemsnitstemperatur på omkring 10°C, men med mulighed for op til 15°C på milde eftermiddage. Der falder typisk mest regn i november og december måned.

Hvis man gerne vil rejse udenfor højsæsonen er foråret et godt tidspunkt at rejse til Korfu. Her er mere stille, og vejret er dejligt med en gennemsnitstemperatur på omkring 19°C i april og op til 13 solskinstimer om dagen. 

Det tørreste og varmeste tidspunkt at rejse til Korfu er fra juni til september med juli og august som de varmeste måneder. Her ligger gennemsnitstemperaturen på omkring 25°C, men på de varmeste dage kan man komme op omkring 31°C. Havtemperaturen ligger på omkring 25°C.

Transport til/fra lufthavnen på Korfu

Korfu Lufthavn ligger 2 km syd for byen Korfu.

Ved siden af ankomsthallen ligger en busstation, hvorfra man kan tage en bus ind til byen Korfu eller nogle af de mange andre destinationer på Korfu. De fleste busser, der kører til og fra lufthavnen er hyret af rejsearrangører, da de fleste ferierejser, der bestilles til Korfu inkluderer transporten til hotellet, og du kan selvfølgelig også booke lufthavnstransfer som en del af din pakkerejse gennem Solfaktor. 

Alternativt kan man vælge at tage en taxi fra lufthavnen direkte til hotellet. Taxaerne holder udenfor ankomsthallen, men sørg for at aftale prisen inden du stiger ind i taxaen. 

Der er selvfølgelig også mulighed for billeje, når man rejser til Korfu, og dette kan varmt anbefales, hvis man gerne vil have mulighed for at udforske øen på egen hånd. Biludlejningsselskaberne har skranker i ankomsthallen i lufthavnen, hvilket gør det nemt at hente bilen ved ankomst, og du kan booke din billeje hjemmefra som en del af din pakkerejse gennem Solfaktor, så bilen er klar til dig.

Sådan booker du en billig rejse til Korfu med Solfaktor

Med Solfaktor kan du få en problemfri og sikker rejse til Korfu med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly og kombinerer dem med hoteller på Korfu. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hvad siger gæsterne på Korfu?

7,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 35 anmeldelser