Rejser til Samos

Samos er øen, hvor den berømte græske filosof Pythagoras blev født. Den er samtidig kendt som en af Grækenlands grønneste og mest frodige øer. Her dyrker man blandt andet oliven og vin, og langs kysten ligger de skønneste strande, lave klippeformationer og små badebugter med nem adgang til det turkisblå hav.

Samos er en relativ stor ø med mange skønne naturområder og hyggelige byer. På øen er alt fra små klippelandskaber og strande til plantager, skove og vinmarker. De fleste strande på Samos en blanding af sand og sten. I byernes brostensgader oser der af græsk atmosfære mellem hvidkalkede huse og alle steder finder du hyggelige restauranter og tavernaer.

Det kan varmt anbefales at bruge noget af ferien på at udforske øens seværdigheder. Samos har en meget lang historie, som til tider har været præget af krige og okkupationer. Det tyrkiske fastland ligger mindre end to kilometer fra øen, og indtil 1912 var Samos et uafhængigt fyrstedømme. Både det perser og tyrkere har været forbi, men før det var Samos en del af det antikke Grækenland. Legenden fortæller, Zeus hustru, gudinden Hera kom herfra.

I vore dage er er en billig rejse til Samos en chance for at opleve den ældgamle historie side ved side med nutidige forlystelser og naturligvis for at nyde solen og de mange dejlige strande. Mange som rejser til Samos, benytter også chancen for at tage turen over til Tyrkiet for at opleve storbyen Izmir med sin elegante strandpromenade og oldtidsbyen Efesos – et must at have oplevet!

Samos er en af de mest frodige øer i Grækenland. Ikke fordi det regner specielt meget her, men fordi jorden er muldrig. Her er desuden mange cypresser, som er gode til at holde på fugten i jorden. Landskabet veksler mellem store marker, pinjeskov, oliventræer og vinmarker. Langs kysten ligger så de fine strande, der indbyder til badeture og afslapning under den gavmilde sol.

Samos er en frugtbar ø med stemningsfulde byer

Det er nemt at komme omkring på Samos. Mellem de store byer er der gode busforbindelser, men man kan også vælge at leje en bil, knallert eller cykel for at komme rundt. Det kan anbefales, for der er mange hyggelige byer på øen.

Alle de små byer på Samos ånder ægte, græsk atmosfære. Her er brostensbelagte gader og hvidkalkede huse med altaner, hvor familien samles om aftenen for at spise sen aftensmad, og for at holde øje med, hvad der sker i gaden.

Samos by er den største af øens byer, og her kan du både shoppe og spise godt. Feriebyen Pythagorion er Samos «charterhovedstad» og her er der fuld knald på om sommeren. Den gamle fiskerlandsby Kokkari er Samos nok smukkeste by, og på trods af de mange turister, har man klaret, at beholde sin oprindelige charme og atmosfære.

Alle landsbyerne på Samos er præget af skøn græsk atmosfære. I næsten alle byer finder man gamle bydele som er godt bevaret med hyggelige brostensgader, hvidkalkede huse og smedejernsbalkoner. Samos by er den største af byerne på øen og den indbyder til shopping og hyggelige stunder med god mad og drikke på en af de mange restauranter. Pythagorion er pakkerejsernes hovedby som ligger på sydkysten af øen. Særligt I højsæsonen er der gang i festerne I Pythagorion.

Hvem vil kunne lide Samos?

En rejse til Samos er perfekt for både unge kærestepar, familier og venner på tur. Øen har således et godt miks af rolige feriesteder og lidt mere hektisk natteliv, for dem der ønsker det. Da mange af strandene er af sten, kan det være en god idé at vælge at hotel med børnepool, hvis du rejser med mindre børn.

Hvornår skal man rejse til Samos?

Sommeren starter allerede i maj og her er varmt til langt ind i oktober. I juli og august kan her blive virkelig varmt. Efteråret er et godt tidspunkt at besøge Samos, men på denne årstid kan der til tider være en del voldsomme bølger ved strandene.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål i Samos

Populære hoteller i Samos

Grækenland, Samos, Samos by
8,9
Meget godt
383 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 80 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Samos, Samos by
8,0
Meget godt
415 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Samos, Mesokambos
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Internetadgang/Wi-Fi