Rejser til Samos

Samos er øen, hvor den berømte græske filosof Pythagoras blev født, og øen er også en af Grækenlands grønneste og mest frodige. Her dyrker man blandt andet oliven og vin, og langs kysten ligger de skønneste strande, lave klippeformationer og små badebugter i flotte omgivelser.

Samos er en relativ stor ø med mange grønne områder og mange hyggelige byer. De fleste strande på Samos er kombineret af sand og sten. Det tyrkiske fastland ligger kun 1,6 kilometer fra øen og indtil 1912 var Samos et uafhængigt fyrstedømme. På øen er alt fra små klippelandskaber og strande til plantager, skove og vinmarker. I byernes brostensgader oser der af græsk atmosfære mellem hvidkalkede huse og alle steder finder man hyggelige restauranter og tavernaer. Det er let at komme rundt på Samos; mellem de store byer går der busser. Der er også mulighed for at leje bil, cykel eller motorcykel.

Den greske ø Samos ligger i den helt sydøstlige del af Det Ægæiske Hav, faktisk kun under 2 kilometer fra det tyrkiske fastland. Øen har en lang historie, til tider præget af krige og okkupationer. Både det perser og tyrkere har været forbi, men før det var Samos en del af det antikke Grækenland. Legenden fortæller, Zeus hustru, gudinden Hera kom herfra. Samos blev en del af Grækenland så sent som tilbage i 1912.

I vore dage er Samos en populær ferieø, hvor man kan opleve den ældgamle historie side ved side med nutidlige forlystelser og naturligvis med gode muligheder for at nyde solen og de mange gode strande. Det er nemt, at komme rundt på Samos. Mellem de største byer er der gode busforbindelser, eller så bare lej en bil, knallert eller en cykel.

Mange tager turen over til Tyrkiet for at opleve storbyen Izmir med sin elegante strandpromenade og oldtidsbyen Efesos – et must at have oplevet!

Samos er en af de mest frodige øer i Grækenland. Ikke fordi det regner specielt meget, men jorden er muldrig og her er også mange cypresser, som er gode til at holde på fugten i jorden. Landskabet veksler mellem store marker, pinjeskov, oliventræer og vinmarker. Langs kysten ligger så de fine strande, de fleste med en kombination af sand og sten.

Alle de små byer på Samos ånder ægte, græsk atmosfære. Her er brostensbelagte gader og hvidkalkede huse med altaner, hvor familien samles om aftenen for at spise sen aftensmad, og for at holde øje med, hvad der sker i gaden.

Samos by er den største av øens byer, og her kan du både shoppe og spise godt. Feriebyen Pythagorion er Samos «charterhovedstad» og her er der fuld knald på om sommeren. Den gamle fiskerlandsby Kokkari er Samos nok smukkeste by, og på trods af de mange turister, har man klaret, at beholde sin oprindelige charme og atmosfære.

Om sommeren er her mange forbindelser fra Danmark, om vinteren skal du med rutefly via Athen.

Samos er en frugtbar ø med mange behagelige byer.

Her kan du opleve alt fra sol og strandliv til et rigt kulturliv og en spændende historie. Kun 1,6 kilometer adskiller Samos fra det tyrkiske fastland og øen har været et selvstændigt fyrstedømme frem til Grækenlands forening i 1912

Det er nemt at komme omkring på Samos. Mellem de store byer er der gode busforbindelser, men man kan også vælge at leje en bil, knallert eller cykel for at komme rundt.

Samos er den mest frugtbare ø i hele Grækenland og her er store områder med opdyrket land. På øen kan du besøge oliven plantager og pinjeskove. Her er også vinmarker og der produceres en del vin på øen.

Langs kysten ligger smukke strande, små klippelandskaber og bugte hvorfra man kan bade i maleriske omgivelser. De fleste strande på Samos er en kombination af sand og sten.

Alle landsbyerne på Samos er præget af skøn græsk atmosfære. I næsten alle byer finder man gamle bydele som er godt bevaret med hyggelige brostensgader, hvidkalkede huse og smedejernsbalkoner. Samos by er den største af byerne på øen og den indbyder til shopping og hyggelige stunder med god mad og drikke på en af de mange restauranter. Pythagorion er pakkerejsernes hovedby som ligger på sydkysten af øen. Særligt I højsæsonen er der gang i festerne I Pythagorion.

Hvem vil kunne lide Samos?

Samos passer for unge kærestepar, familier og venner på tur. Øen har et godt miks af rolige feriesteder og lidt mere hektisk natteliv, for dem der ønsker det. Da mange af strandene er af sten, kan det være en god idé at vælge at hotel med børnepool, hvis du rejser med lidt mindre børn.

Hvornår skal man rejse til Samos?

Sommeren starter allerede i maj og her er varmt til langt ind i oktober. I juli og august kan her blive virkelig varmt. Efteråret er et godt tidspunkt at besøge Samos, men her kan der også være en del til tider voldsomme bølger ved strandene.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål i Samos

Populære hoteller i Samos

Grækenland, Samos, Vathy
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Samos, Karlovassi
  • Nærmeste lufthavn: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool
Grækenland, Samos, Kampos
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Pool