Rejser til Samos

Samos er en af de ældste beboede øer i Grækenland, og indbyder til sol og strand i flotte naturomgivelser. Her kan du opleve spændende historie, smukke strande og mange aktiviteter. Nyd god mad og autentisk græsk kultur på en ferie til Samos. Book en billig ferie til Samos med Solfaktor!

Samos som rejsemål

Samos er en ø i det østlige Ægæiske Hav, der hører til Grækenland og øgruppen Sporaderne. Øen ligger tæt på det tyrkiske fastland. Hovedstaden, hvor der virkelig er gang i den, er Samos by (Vathy), som ligger på den nordøstlige kyst og her finder du også den største havn. Samos har en lang historie og har været beboet i over 5.000 år! Øen har en dramatisk historie. Øen er blevet erobret af mange forskellige lande i flere omgange og har fået kulturelle input fra flere forskellige kulturer. Blandt andet under tyrkerne (det osmanniske rige). I begyndelsen af det 20. århundrede blev Samos en del af Grækenland.

Hvis du vil have en autentisk oplevelse af Grækenland med historiske seværdigheder, god mad og storslået natur, er en rejse til Samos lige noget for dig.

Strandliv på Samos

På en ferie til Samos finder du et bredt udvalg af smukke strande, og det krystalklare Ægæiske Hav indbyder til solbadning og svømning. Mange strande tilbyder forskellige vandsportsaktiviteter som jetski, kajakker og bananbåde. Tsamadou Beach er en af de mest berømte strande på Samos og ligger i nærheden af landsbyen Kokkari. Her kan man nyde afslappede dage på stranden i naturskønne omgivelser med frodig vegetation og klipper. Potokaki Beach, som ligger i nærheden af byen Pythagorion, er også populær blandt rejsende. Denne strand er bred og lang med blødt, gyldent sand. Perfekt til familier hvis du har børnene med på ferie. Stranden har liggestole, parasoller og flere strandbarer, der tilbyder noget koldt og lækkert at drikke i varmen.

Votslaki Beach er en langstrakt, rolig strand, der ligger i byen Ormos Marathokampos (også kendt som Votsalakia). Stranden er lavvandet og børnevenlig, og du finder flere strandbarer og restauranter langs strandpromenaden. Hvis du vil opleve en mere rolig strand på Samos, kan du besøge Potami Beach på øens nordlige kyst. Den ligger tæt på byen Karlovassi. Her kan du nyde strandlivet omgivet af frodig vegetation, krystalklart vand og sten i fantastiske farvekombinationer.

>> Læs mere om din rejse til Grækenland her

>> Læs mere om din rejse til Skiathos her

>> Læs mere om din rejse til Skopelos her

Attraktioner og aktiviteter på Samos

Øgruppen Sporaderne er kendt for øer med smukke og indbydende landskaber, og Samos er ingen undtagelse! Her finder du attraktioner og aktiviteter for alle på ferien - både for børn og voksne. Pythagorion er en af de mest berømte steder på Samos. Byen er opkaldt efter Pythagoras, en græsk matematiker, filosof og astronom, som blev født og levede på Samos for 2.600 år siden. Her kan du gå på opdagelse i små hyggelige gyder, besøge det arkæologiske museum og nyde den flotte havn med hyggelige tavernaer og caféer.

Tæt på Pythagorion ligger Heraion, som er et imponerende arkæologisk område dedikeret til gudinden Hera. Stedet var en helligdom i oldtiden, og her finder du græske og romerske monumenter og ruiner samt Heratemplet, som er på UNESCO's verdensarvsliste.

Samos er også kendt for sin vinproduktion. Hvorfor ikke besøge en af de lokale vingårde? Her kan du se vinfremstillingsprocessen og nyde en smagsprøve  eller to af de mange vine, øen har at byde på.

Hvornår skal man rejse til Samos?

Samos nyder godt af gode vejrforhold ved Det Ægæiske Hav og har et behageligt middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, regnfulde vintre. Det bedste tidspunkt at rejse til Samos er fra juni til september. I denne periode kan du forvente solrige dage med høje, stabile temperaturer og ingen regn.

Højsæsonen er naturligvis juli og august, som er de varmeste måneder med gennemsnitstemperaturer på omkring 25-30 grader - nogle dage kan temperaturen om dagen komme op til de 35 grader i skyggen.  Forår og efterår er måske de bedste tidspunkter at besøge øen på. Især for dem, der foretrækker lidt lavere temperaturer og lidt færre turister! Det er det perfekte tidspunkt at udforske øen til fods, besøge historiske steder og opleve den smukke natur på Samos - at se foråret komme til øen i marts og april er bare smukt.

Vinteren på Samos varer fra december til februar/marts. I denne periode er det mildt med gennemsnitstemperaturer på omkring 15 grader, men det er også den vådeste tid på året.

Mad, drikke og forlystelser på Samos

Samos byder på dejlige madoplevelser. Øen har et godt udvalg af friske fisk og skaldyr som grillede fisk, calamari og muslinger. Du finder også traditionelle græske retter som gyros, souvlaki og moussaka - samt flere vegetariske alternativer som dolmades (vinblade fyldt med ris, urter og krydderier) . Peberfrugter fyldt med kødfars er noget, du med garanti kommer at finde på de fleste menukort. Samos er også kendt for sine lækre oste, og her kan du nyde frisk feta og gedeost fra øens bønder - helt frisklavet og med en raffineret smag.

Til den gode mad skal der noget i glasset.  Øen er kendt for at producere god vin. Især den berømte søde Muscat-vin, som bestemt skal prøves, når man er på ferie på Samos.  

Samos byder ikke på det helt store natteliv sammenlignet med andre øer i Grækenland. Til gengæld har øen mange hyggelige havne og havnepromenader med hyggelige caféer og barer i bl.a. Pythagorion, Kokkari og Votsalakia. I sommersæsonen kan du opleve et pulserende natteliv i bl.a. Samos by (Vathi) og Pythagorion. Her finder du barer og natklubber, hvor der er gang i den til den lyse morgen, samt flere strandbarer med kølige drinks og  (ofte høj) musik.

>> Læs mere om din rejse til  Sporaderne her

>> Læs mere om din ferie i Kykladerne her

>> Læs mere om din rejse til De Ioniske Øer her

>> Læs mere om din rejse til Dodekaneserne her

Naboøer til Samos

Øgruppen Sporaderne har også andre kendte og populære øer, som er naboøer til Samos. Blandt øerne i Sporaderne kan nævnes de kendte "Mamma Mia-øer". Den smukke ø Skiathos er et paradis for strandelskere og har nogle af de smukkeste strande i Grækenland. På Skopelos (som ikke har sin egen lufthavn) er der langt færre turister end på andre øer, og her kan du blandt andet opleve en flot, frodig natur.

Aktiv ferie på Samos

Samos fungerer fint for aktiv ferie med sin herlige natur. Du kan for eksempel tage en dagstur til Potami-vandfaldene, der ligger tæt på Karlovassi på øens nordlige kyst. Herfra kan du gå på en vandresti gennem frodig vegetation og kløfter, før du når de smukke vandfald, der inviterer til at svømme i naturlige "pools" . Der er også nogle ret høje bjerge på Samos, som indbyder til vandring og trekking. Du kan tage til det imponerende bjerg Kerkis og udforske kløften Myloi, eller vandre langs kyststier og se det smukke Ægæiske Hav lidt fra oven.

Hvis du vil endnu tættere på havet kan du tage med på bådture og "øhopping" til naboøerne. Der er flere bådture, der tager dig på små maritime eventyr til lukkede bugter omkring Samos, små øer som Patmos, eller du kan besøge Kusadasi i Tyrkiet, som kun ligger ca halvanden time væk med båd. Husk pas!

Fly og hotel på Samos

Det er nemt at rejse til Samos fra Danmark .Far tidligt forår til sent om efteråret tilbyde flere danske rejsearrangører charterrejser med direkte fly fra både Kastrup, Billund og Aalborg. Du kan også rejse til Samos med rutefly året rundt med én mellemlanding.

Fra lufthavnen kan du tage en taxa, som står lige uden for terminalbygningen, eller du kan tage lokalbussen fra lufthavnen til forskellige destinationer på øen. Hvis du vil have mere frihed til at udforske øen og komme til dit hotel på egen hånd, er der flere muligheder for at leje når du er landet i Samos lufthavn. Du kan vælge at booke fly og hotel hver for sig eller booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet. 

Samos tilbyder et stort udvalg af indkvarteringsmuligheder og er velegnet til par, børne familier og senioerer. Her finder du store All Inclusive-hoteller med mange faciliteter, lidt mindre boutique-hoteller og flere typer af ferielejligheder og feriehuse. Denne græske ø i Det Ægæiske Hav har noget for enhver smag. Uanset hvad som passer dig bedst. kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie på Samos og Sporaderne!

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål i Samos

Populære hoteller i Samos

Grækenland, Samos, Karlovassi
8,8
Meget godt
72 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Samos, Samos by
7,8
Godt
472 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Samos, Kampos
9,2
Fabelagtigt
40 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Internetadgang/Wi-Fi