Rejser til Kos

Kos er en grøn og frodig ø med vidunderlige strande, god mad, venlige mennesker og hyggelige byer. Kos er nok mest kendt for sit forholdsvis energiske natteliv, men her er også meget andet. Øens beliggenhed er tæt på Tyrkiets kyst og du kan tage til Bodrum på under en time med hurtigfærgen. Andre populære øer i nærheden er Kalymnos og Leros.

Kos er en af de græske ferieøer, som har de fleste og måske også bedste strande. Nogle af de mest kendte er Tigaki, Kardemena, Kefalos, Marmari og Lambi. Sandet er fint og forholdene børnevenlige. På Kos er der alt fra hippe boutiquehoteller for voksne til store familieresorts med All Inclusive.

Når du trænger til en pause fra stranden, er der mange ting at opdage på Kos. Besøg f.eks korsridderborgen fra 1300-tallet som ligger tæt på Kos by, eller borgen Antimachia fra 1500-tallet. Flot udsigt får du på købet. På øens østlige side kan du bade i varmt kildevand som kommer fra vulkanen Nissyros – det bliver op til 50 grader varmt.

Kos er ikke specielt kendt for at være surferfolkets favorit, men der er faktisk et godt sted, hvis du vil windsurfe eller kitesurfe – den forholdsvis øde strand Kohilari på Kos nordvestlige hjørne.

Hvis du er en af dem, som gerne vil have fest og farver, er det Kos by du skal bo i, her er mange hundrede barer, restauranter og diskoteker.

På Kos er der gode busforbindelse, hvor busserne afgår dagligt mellem Kos by og øens byer. Lejer man en bil, motorcykel eller cykel kan man let komme omkring og finde isolerede små strander og byer udenfor den lokale busrute.

 

 

 

 

Hvem vil kunne lide Kos?

Kos passer for de fleste, men der er stor forskel på, hvordan du vil opleve øen. De mest familievenlige byer er Marmari, Kardemena og Tigaki. Psalidi passer fint til voksne uden børn (stranden er af rullesten). De unge voksne vil nok gerne bo i eller tæt på Kos by eller Lambi med den berømte musikcafé Mylos Beach.

Hvornår skal man rejse til Kos?

Sommeren starter midt i maj med temperaturer op mod de 25 grader. I juni, juli og august kan det blive op til 30 grader. September og oktober svinger temperaturerne fra 20 og op til de 25 grader. Fra november og frem til april kan du regne med dagtemperaturer på mellem 13 og 18 grader - og med ca. 50% chance for regn målt i regnfrie dage.

I den sydøstlige del af Det Ægæiske Hav finder man den smukke græske ø Kos. Kos er den næststørste ø i øgruppen Dodekaneserne og med sine mange betagende bugter, fantastiske sandstrande, små hyggelige byer med hvidvaskede huse, lækre hoteller og resorts samt et dejligt varmt og tempereret klima er det en af de skønneste destinationer til en afslappende og velfortjent ferie. Her er der mulighed for strandferie med masser af kvalitetstid sammen med familien ved vandet eller en romantisk ferie for to med snorkelture, solbadning og lækker mad på små lokale tavernaer.

Selvom det primært er det gode vejr og strandene, der lokker feriegæster til den græske perle, så byder rejser til Kos på en bred vifte af smuk natur og kulturelle oplevelser-  fra den lille søvnige by Kefalos i vest til blomstrende turistbyer som Kardamaina og den idylliske bjerglandsby Zia, hvorfra man kan opleve øens smukkeste solnedgange til spændende historie og seværdige gamle ruiner i hovedbyen Kos i øst. 

Den græske ø har med andre ord noget for enhver smag og det gælder også i forhold til overnatning. Når du rejser til Kos med Solfaktor kan du vælge mellem vores store udvalg af hoteller, der kan byde på alt fra resorts med all-inclusive til ferielejligheder med selvforplejning. 

>> Læs alt om rejser til Grækenland her
>> Find billige rejser til Kreta her

Rejsemål i Kos

 • Gæstebedømmelser 7,6
  Kos by
  41 hoteller
  Kos by er blevet kendt for sit pulserende natteliv, men den lille øs hovedstad har også meget andet at byde på. Her venter dig skønne badestrande, hyggelige tavernær og talrige spændende seværdigheder. Du får også et perfekt udgangspunkt for udflugter.
 • Kardamena
  28 hoteller
  Kardamena ligger på sydkysten af Kos ved øens længste strand. Denne idylliske, tidligere fiskerby har alt, du kan ønske dig af en afslappende badeferie i det græske øhav med talrige hyggelige restauranter og barer. Der er gode udflugtsmuligheder herfra.
 • Tigaki
  19 hoteller
  Tigaki er en af de mest familievenlige feriebyer på Kos. Det skyldes ikke mindst den kilometerlange sandstrand med det lave, krystalklare vad, men også den afslappede stemning i byen. Her er et godt udvalg af spisesteder og børnevenlige aktiviteter.
 • Kefalos
  13 hoteller
  På en rejse til Kefalos får du det bedste af Kos. I den charmerende, gamle landsby kan du nyde stemningen i smalle gader, der gemmer på hyggelige tavernær, mens du nede ved kysten kan slappe af på en af øens flotteste badestrande.
 • Psalidi
  13 hoteller
  Psalidi på det nordøstlige Kos er perfekt til en afslappende badeferie med familien. Her kan I slappe af på stranden ved det azurblå hav eller tage de få kilometer ind til Kos by, der har et rigt butiks- og restaurantliv.
 • Mastihari
  8 hoteller
  Mastichari har en af de bedste badestrande på hele Kos. Alligevel har man formået at bevare den oprindelige fiskerlandsbys fredelige atmosfære. Her kan du slappe af på den brede sandstrand ved det azurblå hav og nyde græske lækkerier på hyggelige tavernær.

Populære hoteller i Kos

Grækenland, Kos, Mastihari
9,4
Fabelagtigt
970 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Nærmeste strand: ca. 1 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kos, Kos by
 • Nærmeste lufthavn: 32 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kos, Kardamena
7,5
Godt
149 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 13 km
 • Nærmeste strand: ca. 400 m
 • Pool (evt. sæsonåben)


Rejseguide til Kos

Kos er meget populær blandt sejlentusiaster, og det forstår man godt. Den græske ø kan prale af en betagende kyststrækning, som enhver rejsende bør give sig selv mulighed for at udforske, og med mere end 300 solskinsdage om året er der masser af muligheder for at opleve den skønne natur, de smukke strande og de mange seværdigheder, som Kos har at byde på for både familier, par og venner, der rejser sammen.

Oplevelser og seværdigheder 

De mange fantastiske strande er naturligvis det helt store trækplaster, og Kos har både strande med mulighed for forskellige vandsportsaktiviteter og med musik, caféer og barer tæt på som stranden ved Kardamaina samt mere rolige strande, hvor man kan ligge og  slappe af og nyde solens stråler - særligt Tingaki Beach er populær blandt par og familier, der ønsker en mere fredfyldt strandtur. Derudover er det krystalklare vand ved Paradise Beach ideelt til snorkling, og her kan man også opleve bobler skabt af vulkanske gasser, der stiger op fra havbunden, hvorfor stranden også går under navnet Bubbles Beach. Ved Therma Beach kan man få en enestående spaoplevelse fra de varme kilder, der løber ned langs klipperne og blander sig med havvandet i en naturlig dannet pool. Vandet har ry for at have helbredende kraft pga. det rige indhold af forskellige mineraler. 

Men Kos har meget andet at byde på end de smukke strande. Brug gerne en dag i øens hovedby, der også hedder Kos, hvor man kan dykke ned i øens historie, slentre rundt i de smukke snoede gader og opleve traditionel græsk kultur. Her findes masser af arkæologiske seværdigheder og historiske steder som f.eks. ruinerne af Neratzia-fæstningen fra 1300-tallet, der ligger ved indsejlingen til havnen med den smukkeste panoramaudsigt. Fæstningen, der blev bygget af korsriddere, er den vigtigste og bedst bevarede fæstning på øen, og den har gennem tiden huset både tyrkiske og tyske militærstyrker og været brugt til fængsling af græske patrioter. Ikke langt fra Neratzia-fæstningen finder man ruinerne af den gamle markedsplads Agora, der i oldtidens Grækenland blev betragtet som en af de største markedspladser i verden, samt Platia Platanou med platantræet Hippokrates Træ til minde om lægekunstens fader Hippokrates, der er født på Kos - eftersigende var det her, han skulle have holdt lektioner for sine elever.

Hvis man er til bølgeskvulp og vind i håret har Kos et stort udvalg af sejlture - både rundt blandt De Dodekanesiske Øer, hvor man kan nyde de kuperede øer på afstand og på nogle ture kan bade fra båden eller blot ligge på soldækket og lytte til bølgerne, der slår mod skibet. Der er også mulighed for at sejle til vulkanøen Nisyros, der ligger mellem Kos og Tilos, og hvor man kan opleve at gå rundt i Europas største vulkankrater, der mest af alt minder om et månelandskab, samt nyde en forfriskning i den smukke havneby Mandraki. Derudover kan man tage en kort færgetur fra byen Kos til Bodrum i Tyrkiet, hvor man kan opleve flere middelalderlige befæstninger, der beskytter byen, og man kan slentre rundt på tyrkiske markeder. Tyrkiet ligger faktisk så tæt på Kos, at man kan kigge derover fra strandcaféerne i byen Kos. 

Mad og drikke

Når man rejser til Kos kan man nyde et stort udvalg af traditionelle græske retter samt middelhavsretter inspireret af særligt det tyrkiske, men også det italienske køkken. Øen har et stort udvalg af hyggelige taverner, hvor man kan få græske salater med solmodne tomater, oliven og feta og med lækker lokalproduceret olivenolie eller den græske nationalret souvlaki, der består af brød rullet om lækre kødstykker og grøntsager eller gyros, som er Grækenlands svar på kebab. Hvis man gerne vil prøve forskellige lokale specialiteter, skal man bestille meze, der fungerer ligesom tapas med mange forskellige mindre retter, som man deler. 

Til maden kan man nyde et glas retsina, som er en græsk hvidvin - eller i nogle tilfælde rosévin - med harpiks, som måske nok smager specielt, men egner sig rigtig godt til traditionel græsk mad. Og hvis man vil gøre ligesom de lokale grækere skyller man efter med en ouzo

Vejret 

Med sin beliggenhed i Det Ægæiske Hav nyder Kos godt af det varme middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Det varmeste vejr får man i august, hvor temperaturen ofter kommer op på 29°C og sjældent kommer under 21°C. Hvis man rejser til Kos i sommermånederne kan man udover varme temperaturer nyde godt af omkring 14 solskinstimer om dagen og minimal risiko for regn, da det i gennemsnit regner mindre end tre dage pr. måned. Derudover har havvandet en gennemsnitstemperatur på omkring 25°C.

Efteråret er en smule køligere end sommeren og med øget risiko for regn og noget lavere temperaturer om natten, men det er stadig et dejligt tidspunkt at rejse til Kos med færre mennesker på strandende og behagelige temperaturer om dagen.

Om vinteren ligger gennemsnitstemperaturen på 12°C om dagen, og i januar kan det blive ned til 8°C om natten. Der falder op til 169 mm regn om måneden fra december til februar, så hvis man rejser til Kos i disse måneder er det en god idé at medbringe regnjakke eller paraply. Fra marts stiger temperaturerne igen frem mod sommeren, så her er der også gode muligheder for lune temperaturer og masser af solskin.

Transport til/fra lufthavnen på Kos

Kos-Hippokrates Lufthavn ligger næsten midt på øen, og når man skal fra lufthavnen til sit hotel, er den billigste løsning at tage en offentlige bus. Der er busstoppested omkring 50 meter fra lufthavnsterminalen, hvorfra der kører busser til henholdsvis Kos (24 km), Mastichari (7 km), Kardamaina (7 km) og Kefalos (18 km). Billetter købes ved buschaufføren, og koster mellem €2,00-3,50 for en enkeltbillet. Busserne kører 2-4 gange om dagen i tidsrummet kl. 07.00-21.00, og man kan finde opdaterede køreplaner på lufthavnens hjemmeside eller forhøre sig ved informationsskranken i lufthavnen.

Alternativt kan man vælge at tage en taxi, som godt nok er en dyrere løsning, men så bliver man til gengæld også kørt direkte fra lufthavnen til hotellet. Som eksempel tager turen fra lufthavnen til Kos omkring en halv time og koster omkring €35. Taxierne holder udenfor lufthavnens terminal og kører døgnet rundt. 
Du kan booke din lufthavnstransfer hjemmefra gennem Solfaktors som en del af din pakkerejse.

Hvis man har planer om at skulle ud og opleve Kos på sin ferie, kan det varmt anbefales at leje en bil i lufthavnen. Med billeje har man friheden til at se øens mange seværdigheder og smukke natur på egen hånd og i eget tempo, og når du rejser med Solfaktors kan du booke din lejebil hjemmefra som en del af din pakkerejse, så den står klar til afhentning, når du lander i lufthavnen. 

Sådan booker du en billig rejse til Kos med Solfaktors

Brug søgemaskinen i toppen af siden til at finde en rejse til Kos, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra  København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vi de bedste priser på flybilletter til dig. Vælg derefter et hotel på Kos, som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse, når du kommer frem. Rigtig god tur!

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hvad siger gæsterne i Kos?

7,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 15 anmeldelser