Rejser til Kalives

Kalives ligger i naturskønne omgivelser ved Soudabugtens indløb, med en fantastisk udsigt over til Akrotirihalvøen. Kalives har et charmerende centrum med traditionelle, græske huse og smalle gader. Udvalget af tavernaer, barer og caféer er godt. Kalives har to flotte badestrande, hvoraf den ene har gyldengult sand og EUs blå flag. Det historiske Aptera, som er dateret tilbage til minoisk tid, ligger tæt ved Kalives. Det ligger på et plateau omkring 150 meter over havets overflade og har en vidunderlig udsigt over Chania-distriktet i vest, Lefka Ori (de hvide bjerge) i syd og den tyrkiske fæstning, Itzendin, i øst. Det er 18 km til Chania.

Kalives ligger i naturskønne omgivelser ved Soudabugtens indløb, med en fantastisk udsigt over til Akrotirihalvøen.

Landsbyen har to smukke strande, hvoraf den ene har blødt sand og store træer som giver svalende skygge på de varmeste dage. Stranden længst mod vest er den mest stille, da den er placeret lidt uden for landsbyen. Stranden ved Kalives er et paradis for børn på grund af deres lave vand, og her kan du også deltage i forskellige former for vandsport.

Kalives ligger i et frodigt landskab og er en fremragende destination hvis man vil på vandreture i området. Landsbyen har et charmerende centrum med traditionelle huse og smalle gader. I byens hovedgade er der et godt udvalg af butikker, taverner, barer og caféer.

Du kan komme omkring med offentlige busser eller tage på ture til seværdigheder på hele Kreta fra byen. Et sted du bare må se er det historiske Aptera, som er dateret tilbage til minoisk tid. Det ligger på et plateau omkring 150 meter over havets overflade og har en vidunderlig udsigt over Chania-distriktet i vest, Lefka Ori (de hvide bjerge) i syd og den tyrkiske fæstning, Itzendin, i øst.

Der er 18 km til Chania fra Kalives.

Kalives ligger i den smukke Souda-bugt på Kretas nordkyst øst for Akrotirihalvøen. Lige på modsatte side af halvøen ligger Chaia, som nemt kan nås med bus eller taxi. Det er dog ikke sikkert, at du overhovedet har lyst til at forlade Kalives. Når du først har fundet dig til rette på en liggestol nede på landsbyens Blå Flag-strand, er det nemlig svært at løsrive sig igen.

Fredelig landsbystemning

Når du ikke ligger og nyder den varme middelhavssol samt udsigten ud over det blå hav til  Akrotirihalvøen, kan du eventuelt gå op i byen for at få en forfriskning. Der er trods byens beskedne størrelse således et ganske godt udvalg af restauranter og caféer i Kalives, hvor du kan stille sulten med ægte tzatziki og souvlaki. De fleste af disse spisesteder finder du langs kystvejen og ved det lille torv. Du vil desuden opleve, at Kalives ikke kun er en ferieby, men også er en levende landsby med liv i sidegaderne. Her finder du forskellige småbutikker som bagere, grønthandlere, en slagter og mini-markeder.

Rejser du til Kalives, finder du med andre ord de helt rigtige betingelser for at komme helt ned i gear og lade batterierne op. Det er ikke her, man rejser til for at feste natten lang. Men skulle du få lyst til at udforske et mere livligt natteliv, kan du dog nemt tage en tur ind til Chania.

Du har også gode muligheder for at tage på oplevelsesrige udflugter, når du har din base i Kalives. Det er oplagt at tage en tur ind til Chania, hvor du nemt får det meste af en dag til at gå med at udforske butikker, seværdigheder og restaurantliv. Lejer du en bil til ferien, kan det derudover også anbefales at drage på opdagelse i baglandet, hvor der gemmer sig idylliske landsbyer og uspolerede  naturområder.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Kalives