Rejser til Maleme

Maleme er nok bedst kendt for "Slaget om Kreta" som fandt sted under Anden Verdenskrig. Byen ligger omkring 16 kilometer fra Chania og her finder du en langstrakt sten- og sandstranden. Maleme oser af charme og lige over stranden løber en dejlig strandpromenade med flere tavernaer og caféer. I området er nogle strande afmærket, da en af verdens syv arter af havskildpadder lægger sine æg her. Maleme er et godt udgangspunkt for dem, der ønsker at udforske hele den vestlige del af Kreta.

Maleme er en lille charmerende by omkring 16 km vest for Chania. Selv om stedet har en historie der strækker sig tilbage til minoisk tid, så er Maleme nok bedst kendt for “Slaget om Kreta” under Anden Verdenskrig. Ved Maleme finder du en langstrakt sten- og sandstranden, hvor du kan dase ved vandet. Langs stranden løber en dejlig strandpromenade med flere tavernaer og caféer.

En af verdens syv arter af havskildpadder lægge sine æg på strandene langs Chania-kysten, og stranden i Maleme er en af disse. Havskildpadden lægger æg hvert andet til fjerde år og grave reder i sandet. Ungerne udklækkes efter fire til syv uger, og finder vej til havet om natten ved hjælp af stjernernes placering på himlen. Områderne hvor havskildpadderne lægger æg er godt afmærket.

Maleme er et godt udgangspunkt for dem, der ønsker at udforske hele den vestlige del af Kreta.

En billig ferie i Maleme med Solfaktor

Maleme har en lang, smuk strand bestående af lyse småsten,  som aldrig føles overfyldt. Den ligger på vejen til Kissamos og 20 km fra Chania, hvilket gør det til et ideelt udgangspunkt for ture til de nærliggende byer.

Maleme er et godt feriemål til dig, der ønsker at slappe af i en fredelig landsby om dagen og samtidig være tæt nok på større byer til at nyde nattelivet om aftenen.

Velkommen til Kreta med Solfaktor, vi er specialister i rejser til Maleme og andre rejsemål på øen hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Seværdigheder

Drømmer du om en ferie med aktive oplevelser, vil Maleme være det rette valg. Med et varieret landskab og naturskønne omgivelser har du her mange muligheder for at folde dig ud - hvad enten det er på en vandretur i bakkerne eller en sejltur. Tag også en tur til nærliggende Chania, en by med masser af charme og seværdigheder. Herfra kan du desuden tage på en række bådture, der gier dig chancen for at at udforske de omkringliggende farvande samt idylliske græske øer. Alymyrida-stranden er et must-see, hvis du leder efter en romantisk gemmested med hvidt sand og tæt ved en historisk fiskerihavn.

Hvis du foretrækker fysiske udfoldelser af en anden, mere afslappende slags på din ferie, kan du udforske Malemes natteliv. Restauranterne er fremragende, hovedsagelig på grund af deres lækre egnsretter. På denne del af øen er der således stadig rig mulighed for at udforske det autentiske  græske køkken, hvor en af de lokale favoritter er en stor kødgryde kaldet Stifado. Dertil kommer gode retter som moussaka og kødboller, og glem ikke at slutte af med et glas raki!

Strande

Du vil nok komme til at bruge meget af din i Maleme på stranden, hvor der er masser til at holde dig og børnene beskæftiget. Selve landsbyen ligger mellem Tavronitis og Gerani, så du har masser af strækninger med sand at vælge imellem. Maleme stranden er et roligt sted, og selvom den "kun" er 3 km lang, er den velegnet for familier med god plads til at de små kan lege. Det omkringliggende område er lige så tiltalende - med grusstier der fører gennem til skyggefulde fyrretræer og smukke skove.

Er du på udkig efter noget lidt livligt? Blå Flag stranden ved Platanias er kun 10 minutters kørsel væk og rigelig plads til at slå en liggestol eller to op. Du behøver dog ikke ligge hele dagen i solen, men kan også forkæle din indre eventyrer med en gang vandsport - her findes alt fra sejlads og vandski til snorkling og dykning.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Maleme

Populære hoteller i Maleme

Grækenland, Kreta, Maleme
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kreta, Maleme
  • Nærmeste lufthavn: 37 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Kreta, Maleme
  • Nærmeste lufthavn: 37 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)