Rejser til Peloponnes

Halvøen Peloponnes, som ligger i det sydlige Grækenland, er opkaldt efter sagnhelten Pelops. Rejser du til denne halvø, finder du en form for et miniature Grækenland. Dens overskuelige størrelse med alt, man kan ønske sig af en ferie i det græske, har gjort Peloponnes til et af landets mest populære rejsemål. Peloponnes lever op til sit navn og er fuld af historie med masser af spændende turistattraktioner som Olympia Stadion, Løveporten, Zeus-templet og Amfiteatret.

Udover antikkens ruiner kan du på rejsen glæde dig til at udforske halvøens natur, som er bjergtagende smuk. Du kan vandre langs dramatiske kløfter, bade i små bassiner under vandfald og udforske grotter.  Kulturelt er der ligeledes masser at opleve. Ikke mindst har den peloponnesiske halvø et godt udvalg af tavernaer med overkommelige priser, hvor du kan stifte bekendtskab med det lokale køkkens mange herligheder. I byerne findes enkelte barer og diskoteker, men det kendetegnende for Peloponnes er det langsomme tempoet og den rolige atmosfæren.

Historie, smuk natur og græsk gæstfrihed

Korinthkanalen adskiller Peloponnes fra det græske fastland, men der er en forbindelse med Korinth via en bro, der ligner en bred landgang. På halvøen kommer du let i kontakt med lokalbefolkningen, som er et eksempel ægte græsk gæstfrihed.

På en rejse til Peloponnes kan du nyde fantastiske strande, både strande med rullesten og langstrakte sandstrande – alle steder med azurblåt vand. Dem finder du for eksempel i Porto Heli, Mavrovouni, Pylos og Tolo. På sidst strand finder du alle de faciliteter, man kan forvente. De fleste strande på halvøen er dog ret basale, når det gælder udvalget af faciliteter. Det er dog blot en del af charmen, at de stadig for det meste er uspolerede og naturlige, og derfor har en herlig afslappet atmosfære.

Drømmer du om en ferie i fredelige idyl, er der på en billig rejse til Peloponnes også rig mulighed for at finde små perler af landsbyer, der har bevaret deres oprindelige stemning. Det kunne for eksempel være småbyer som Areopoli eller Monemvasia med deres charmerende rustikke stenhuse. Uanset om du slå dig ned tæt på havet eller lidt mere tilbagetrukket, kan du nyde de solrige vejr.

Klimaet på Peloponnes kan sammenlignes med det, du finder på Kreta. Her skinner solen næsten altid om sommeren, der som regel varer oktober ud.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Rejsemål i Peloponnes

Populære hoteller i Peloponnes

Grækenland, Peloponnes, Romanos
9,7
Fabelagtigt
633 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 49 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Peloponnes, Loutra Killinis
9,5
Fabelagtigt
850 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 154 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Peloponnes, Pyrgiotika
9,2
Fabelagtigt
236 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 146 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi