Rejser til Pefkos

Pefkos oser af græsk charme og familiehygge. Beliggenheden på Rhodos’ østkyst er idyllisk og med talrige familiedrevne tavernaer, masser af nye lejlighedskomplekser, hyggelige hoteller og populære udflugtsmål er Pefkos intet mindre den perfekte feriedestination.

Pefkos, der også ofte kaldes for Pefki, har fået sit navn efter de fyrretræer, som vokser omkring byen. I mange år var det kun lokale, især fra nærliggende Lindo, som kom her for at nyde strandene og stemningen i den lille landsby. Helt op til 1970'erne var her således kun nogle få feriehuse. Siden er der sket meget, men meget af den oprindelige, tilbagelænede landsbyatmosfære er intakt.

Hovedattraktionen, de lækre strande, er også stadig dejligt uspoleret. De er lavvandede og børnevenlige. Vil du ikke blot dase på en liggestol, kan du leje en vandcykel. Du kan også tage en vandretur i området omrking byen for at besøge en af de andre skønne bugter, hvor du kan bade i det krystalklare hav.

Stranden nærmest Pefkos centrum, som kaldes Lee Beach, er den mest populære og travle i højsæsonen. Her bliver vandet kun langsomt dybere, så den er en favorit blandt børnefamilier. Også fordi her ikke er ret langt op til caféer og barer, når det er tid til en forfriskning eller frokost. Omkring 500 meter henne ad kysten finder du Plakia Beach, som har færre faciliteter og er lidt mere fredelig.

Hvem vil kunne lide Pefkos?

Selvom der i Pefkos efterhånden er ganske mange tavernaer, restauranter og musik- og cocktailbarer, er det de færreste, som rejser til Pefkos for at feste døgnet rundt. Sammenlignet med Lindos, der ligger blot 6 kilometer mod øst, er nattelivet således mere afdæmpet her. Landsbyen er derfor mere oplagt for dig, der vil bruge aftenerne på at hygge med familie eller venner på en taverna med et skønt måltid mad.

Her er nok minimarkeder til at dække de fleste behov, som måtte opstå i løbet af ferien. De fleste butikker sælger souvenirs, strandting og lignende, som mest henvender sig til turister.

Udflugtsmål i nærheden

I Pefkos er du blot "et stenkast" fra populære udflugtsmål. Det er for eksempel nemt at tage en tur ind til Lindos for at se det spændende arkæologisk område Akropolis eller blot for at slentre en tur rundt i det interessante bycentrum. Lindos, der kaldes for "den hvide by" på grund af alle de hvidkalkede huse, har mange charmerende, smalle gader, der gemmer på talrige butikker og restauranter.

Vil du udforske mere af Rhodos, kan du med fordel booke en lejebil, når du rejser til Pefkos. Selv hvis det blot er et par dage, kan du med en bil se meget af øen. Rhodos by er for eksempel også en udflugt værd.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Pefkos

Populære hoteller i Pefkos

Grækenland, Rhodos, Pefkos
  • Nærmeste lufthavn: 56 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Rhodos, Pefkos
  • Nærmeste lufthavn: 55 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Rhodos, Pefkos
  • Nærmeste lufthavn: 56 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)