Rejser til Lindos

Lindos er et af Grækenlands mest kendte steder, da Akropolis ligger med havudsigt i bjergene ovenfor byen. Lindos er en flot og hvid by med små gader. Det er kun 5 km fra Lindos til byen Lardos, hvis man vil have en roligere aften ude. Der er gode bus og taxi-forbindelser, men du kan også komme omkring med båd. Højsæson i Lindos er fra april til oktober.

På en bjergskråning over Lindos ligger Akropolis med havudsigt. Af samme grund er Lindos et af Grækenlands mest berømte steder. Byen er rolig og smuk med sine flotte klassiske hvide huse og små gader.

Hvis man skulle ønske en rolig aften ude, er der kun 5 km fra Lindos til Lardos.

Det er nemt at komme omkring med bus eller taxi, men du kan også vælge at tage en båd. Fra april til oktober er det højsæson i Lindos.

Strande

Lindos to strande er nogle af de smukkeste i Rhodos, med det antikke akropolis, der knejser over bugten, som en unik baggrundskulisse.

Pallas-stranden er det ideelle sted at tage dig en dukkert efter en dags sightseeing med dens liggestole og parasoller og en håndfuld tavernaer. Du kan også besøge vandsports-centret for at prøve vandski, windsurfing eller parasailing.

Ved Skt. Peters bugt finder du en beskyttet, naturlig havn, der er det bedste sted i Lindos at snorkle med dens klare vand og et farverigt maritimt liv.

Seværdigheder

Den historiske by selv er hovedattraktionen i Lindos med sin næsten 2000 år gamle historie og sin fascinerende blanding af byzantinsk og tyrkisk arkitektur.

En labyrint af brostensbelagte gader snor sig mellem de hvidkalkede bygninger, og 100 meter oven over det hele knejser byens største seværdighed; det antikke akropolis, hvor du blandt andet kan se et tempel dedikeret til gudinden Athena fra det 4. århundrede. 

Begivenheder

For rockfans: I juni huser Lindos rockfestivalen Rhodos Rock, der byder på den største samling af optrædende cover bands på øen. Igennem tre aftener vil de spille klassiske rock-sange i det gamle amfiteater i byen, mens de hylder band som Pink Floyd, Rolling Stones og Led Zeppelin.

Turismedag: World Tourism Day finder sted i september, hvor forskellige byer på Rhodos deltager i arrangementerne og festlighederne. Begivenheden så dagens lys i 1980'erne og blev skabt for at fremme og fejre den voksende turistindustri på Rhodos, og den kommer til Lindos i form af musik, dans, mad og vin på byens hovedtorv.

Hvordan kommer du rundt i Lindos?

Til fods: Lindos centrum er skabt til fodgængere, så på en måde kan man sige, at fødderne er det vigtigste transportmiddel i byen. De smalle, hyggelige gader er dejlige at udforske til fods.

Med æsel: At nå den højeste del af Lindos, det antikke tempel Akropolis, kan være svært til fods, da vejene er meget stejle. At ride på et æsel er derfor normalt den foretrukne måde at nå til toppen på.

Med bus: Der er en busforbindelse i Lindos med et stop lige uden for byens centrum. Bussen forbinder byen med nærliggende byer og ferieområder, såsom Rhodos by, så der er gode muligheder for dagsture med bus. Busserne er generelt en billig og pålidelig måde at komme rundt på i Lindos.

Mad og drikke

Der er mange gode tavernaer, barer og restauranter i Lindos, uanset, hvilken type mad og drikke, du holder af. På Med East kan du få gode middelhavsretter; på Zorba kan du udforske det lokale køkken; og hvis du er ude efter en godt rystet cocktail, skal du stile mod Courtyard Bar.

Sørg for at tilbringe noget tid i Melia Café og Bageri, hvor du kan sole dig på taget, mens du nyder lækre kager fra bageriets traditionelle ovne.

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Lindos

Populære hoteller i Lindos

Grækenland, Rhodos, Lindos
  • Nærmeste lufthavn: 52 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Grækenland, Rhodos, Lindos
  • Nærmeste lufthavn: 51 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Rhodos, Lindos
  • Nærmeste lufthavn: 49 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)