Rejser til Faliraki

Ved Faliraki, der ligger på østkysten af Rhodos, finder man øens bedste sandstrand. Selve byen er en tidligere fiskerlandsby og den ligger omkring 12 kilometer sydøst for Rhodos by. Stranden er en fire kilometer lang sandstrand, der med sit krystalklart vand, anses for at være den bedste på hele øen. I højsæsonen er der meget liv i centrum af Faliraki. Mange festglade unge vælger af samme grund at rejser hertil. Da byen er en populær rejsedestination for unge der drømmer om oplevelser er der rigeligt af aktiviteter og fornøjelser at vælge imellem, fx. elastikspring, rafting på vandfald, vandscooter. Her er også et rigt udvalg af restauranter, barer og diskoteker, hvoraf de fleste ligger langs strandpromenaden.

Faliraki er en tidligere fiskerlandsby med Rhodos’ bedste sandstrand.

Faliraki er en tidligere fiskerlandsby, som ligger ca. 12 km sydøst for Rhodos by. Byen ligger på østkysten af Rhodos, og har en 4 km lang sandstrand, der anses for at være den bedste på hele øen. Her er der krystalklart vand, og stedet er perfekt for strandelskere!

Inde i centrum af Faliraki er der meget liv i højsæsonen og mange festglade unge rejser hertil. I byen er der rigeligt af aktiviteter og fornøjelser som fx. elastikspring, vandfald, vandscooter. Her er også et rigt udvalg af restauranter, barer og diskoteker, som ligger langs strandpromenaden.

Ønsker man et mere behageligt tempo, vælger man at bo uden for centrum, hvor der er der en hyggelig atmosfære og mulighed for rolige aftener.

Faliraki er berømt for sine strandfacliteter. Om dagen strømmer byens strandgæster til den 4 km lange strækning af gyldent sand og varme badevand. Denne livlige strand har alt, hvad du behøver for at tilbringe en perfekt græsk solskinsferie - hav, sand, vandsport og strandbarer. Masser af strandbarer!

Faliraki er Rhodos´ rejsemål nummer et, når det gælder strandbarer, natklubber og festig stemning, men samtidig er byen ideel for en klassisk græsk strand- og badeferie, hvad enten der gælder par, singler eller hele familien. Hvis børnene keder sig, er der et væld af aktiviteter både i og omkring byen, såsom vandland i verdensklasse eller  bådture fra den naturskønne havn for at udforske den smukke kystlinie.  Når solen går ned i Faliraki, tændes neonlysene i den kendte Bar Street og Club Street og drager byens festglade feriegæster til sig.

Vejret

Du kan roligt efterlade din paraply derhjemme, når du rejser på ferie i Faliraki, for her skinner solen som regel fra maj til oktober og der er ikke mange skyer på himlen. De gennemsnitlige dagtemperaturer ligger i begyndelsen af 20´erne i begyndelsen af feriesæsonen og i de de høje 20´er og lave 30´er i højsæsonen i juli og august. 

Feriegæster med småbørn og dem, der primært rejser til Rhodos for at tage på sigthseeing, foretrækker måske de mildere temperaturer uden for højsæsonen, hvor det desuden er endnu lettere at finde en billig ferie på stedet.

Familieferie

Faliraki tiltrækker også familier, især dem, der leder efter en bred sandstrand med rent, lavt vand, hvor børnene kan bade, svømme og padle rundt i sikkerhed hele dagen. Der er en række fremragende familiehoteller i Faliraki. Og med en af øens bedste vandlande tæt på, er der faciliteter for alle aldre på dette sjove feriested.

De mere rolige hoteller, herunder dem, som har et fokus på familier, er for det meste placeret i udkanten af feriestedet, mens centrum af byen byder på mange studie- og ferielejligheder, men også hoteller med bed and breakfast eller halvpension. 

Seværdigheder og oplevelser

Afandou

Den livlige landsby Afandou er fyldt med traditionel charme. Den er også hjemsted for den længste strand på øen - og så ligger den kun en nem 10 minutters rejse fra Faliraki. Hvis du kan rive dig løs fra strandenfor en stund, har den livlige landsby alt fra traditionelle håndværkbutikker til familiedrevne tavernaer. Et dejligt sted at få en smag af det autentiske græske landsbylive på.

Kolymbia

Lidt længere sydpå finder du det fredelige feriested Kolymbia. Her kan du slappe af på ikke færre end tre smukke strande, alle med gode vandsports-faciliteter. Når solen går ned, kan du trække dig tilbage til en strandbarog nyde nogle traditionelle græske retter og et glas ouzo.

Rhodos by

Øens hovedstad, Rhodos by, kan nås med en vandtaxi eller en bus på ca. 20 minutter - valget er dit. Gå direkte til den gamle bydel med sine middelalderlige gader og sit storslåede palads, der er erklæret verdensarv af Unesco. Eller gå ned til havnen for at se den imponerende gamle bronzestatue, Colosseus af Rhodos - og fiskerbådene - mens du nyder en kølig drink. Byen har også nogle fantastiske strande og et trendy natteliv.

Faliraki Water Park

Hvis du er på udkig efter et underholdninstilbud for hele familien, kan det anbefales at tage på en dagsudflugt til et største vandland i Europa, Faliraki Water Park. Dette enorme vandland byder på en næsten uendelig række af aktiviteter og faciliteter for både store og små. Især de små børn vil elske piratskibet og vandspillet. Parken har desuden masser af liggestole, snackbarer, butikker og livreddere.

Falirakis strande

Falirakis 4 kilometer lange strand er udstyret med masser af liggestole, paraplyer og strandcafeer. Du finder alle tænkelige vandsports-facilieteter, og hvis du trænger til lidt variation, finder du andre dejlige strande i nærheden, såsom Antony Quinn Bugten, som er en af de mest populære, og Nabo Ladiko strand, der er lidt større og især populær blandt snorklere og dykkere. 

Hvis du trænger til at solbade og svømme i fred og ro uden alt for mange strandaktiviteter og vandsportsfaciliteter, kan det anbefales at gå forbi havnen og slå dig ned ved Kathara-bugtens roligere kyster.

Mad og drikke

Faliraki har hundredvis af muligheder, når det kommer til at spise ude. Uanset om du leder efter billige steder med solid, lokal mad eller lidt dyrere steder til en god romantisk middag er der noget, der passer til enhver smag. Du vil finde alt fra billige græske taverner til børnevenlige pizzeriaer og havnefrontens eksklusive fiskerestauranter.

Prøv lokale godbidder som de fyldte blæksprutte og grillede sardiner eller den smagfulde moussaka eller klassikeren souvlaki. Hvis du har en sød tand, skal du sørge for at prøve den lækre baklava og de græske donuts. 
 

Rejser til Grækenland

Læs mere om Grækenland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Grækenland her

Hoteller i Faliraki

Populære hoteller i Faliraki

Grækenland, Rhodos, Faliraki
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Rhodos, Faliraki
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Grækenland, Rhodos, Faliraki
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)