Rejser til Atrani

Amalfikystens ukendte perle

Når du rejser til Atrani finder du en af Amalfikystens små ukendte perler, og ubetinget en af de hyggeligste og mest pittoreske. Den ligger helt ned til vandet, og er nærmeste nabo til selve Amalfi by, som den kun er adskilt fra af et lille forbjerg. De fleste passerer byen uden at gøre stop, - hvilket både de lokale beboere og de få turister, som har fundet vej til denne lille perle er godt tilfredse med.

Fri for trafikalt kaos

Grunden til at de fleste bare kører forbi er, at myndighederne har valgt at føre kystvejen hen over den lille landsby på en bro, og derfor er det ikke sandsynligt at man når at opdage den, før det er for sent. På grund af broen har man også undgået det samme trafikale kaos, som man finder i nabobyerne, lige som trafikstøjen næsten ikke kan høres.

Lokale fiskere

Atrani er oprindeligt en lille fiskerby, og på stranden kan man stadig se de lokale fiskere trække deres småbåde op ved hjælp af træruller, når de kommer ind fra havet.

Byens centrum

Man kommer til Atranis torv, som også er byens centrum gennem to porte under broen, hvor også en del af byens huse er konstrueret. Dermed har de fået den bedst tænkelige udsigt, både til havet men også til den romantiske "piazza", hvor der er et par caféer og en enkelt restaurant.

Tæt på lokalbefolkningen

Atrani har et hyggeligt lokalt liv, med nogle få butikker, restauranter og en barber, som blev berømt, da skuespilleren Flemming Jensen for år tilbage lod sig barbere hos netop ham i en TV-udsendelse. Atrani har også fungeret som kulisse i adskillige film, - og byen virker som en magnet på kunstneriske typer, der søger den stemning, man oprindeligt kunne finde overalt på Amalfikysten. Atrani har ingen hoteller, men det er til gengæld muligt at leje sig ind i flere af byens lejligheder, og dermed komme helt tæt på den lokale befolkning.

Et oplagt mål for...

Amalfikysten er de seneste år blevet et oplagt mål for den stadigt voksende vandre-turisme, og flere af de ruter, som snor sig mellem områdets bjerge og landsbyer, fører gennem Atrani by, som ligger klemt inde mellem bjergene i en vifteformet dal.

Hvordan kommer man frem?

Kommer man i bil, er eneste mulighed at parkere på den offentlige parkeringsplads (mod betaling) mellem stranden og byens torv. Er man med offentlig transport, er der busstoppested på broen over centrum, og derfra kan man komme ned på torvet via en trappe, eller man kan gå på fortorvet langs vejen, som drejer fra lige før tunnellen.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Atrani