Rejser til Campania

Få områder i Italien – eller i verden for den sags skyld – rummer så meget skønhed som det bjergrige Campania i det sydlige Italien. Her i regionen, der velfortjent har fået tilnavnet Campania felice, kan du således opleve en utrolig naturskønhed med dramatiske kyststrækninger, hvor skovklædte bjerge rejser sig stejlt op fra det azurblå Tyrrhenske Hav, og den slumrende, verdensberømte vulkan Vesuv. Samtidig er Campania regionen, hvor du kan opleve både det pulserende storbyliv i hovedbyen Napoli, afslapning i varme kilder på Ischia og den berømte Amalfikyst, der indbyder til, at du blot lever la dolce vita. Book et lækkert hotel med Solfaktor - vi er specialister i rejser til Campania.

Feriemål siden romertiden

Målt på areal er Campania ikke engang halvt så stor som Jylland, men har alligevel flere indbyggere end hele Danmark. Med en befolkning på cirka 5,8 millioner er dette således Italiens tredjemest folkerige region, som også inkluderer en perlerække af smukke småøer. I Napolibugten ligger for eksempel den skønne ø Capri med den berømte blå grotte, Grotta Azzurra, der er et oplagt udflugtsmål, hvis du holder ferie inde på det campaniske fastland.

Det var græske kolonister og etruskerne, som grundlagde de første byer i Campania, heriblandt Napoli i det 8. århundrede f.Kr., som derfor i dag regnes blandt verdens ældste byer. Mod slutningen af det 4. århundrede f.Kr. blev regionen en del af romerriget. Allerede i denne periode var Campania kendt for sin skønhed og mange af de rigeste romere byggede prægtige sommerresidenser langs kysten. Vesuv gik i udbrud og begravede blandt andet Pompeji i 79 e.Kr. Efter romerrigets fald blev regionen erobret af henholdsvis gotere, longobardere, byzantinere og normannerne, som i det 12. århundrede gjorde området til en del af kongedømmet Sicilien. Campanien blev en del af Kongeriget Italien i 1860.

Charmerende kaos i Napoli eller idyl på Amalfikysten

Selv hvis dit primære mål er en af de mindre byer ved kysten, kan det anbefales at bruge en dag eller to på at besøge regionshovedstaden Napoli. Her er et stort udvalg af hoteller, så du finder nemt en god base at udforske byen fra.

Bor du inde i byen, kan du for eksempel lettere opleve den livlige stemning, når blomstermarkederne ved Piazza Municipio åbner, samt i ro og mag udforske byens historiske monumenter, teatre, museer og ikke mindst restaurantliv. Særligt den gamle bydel med dens smalle middelaldergader og gyder er værd at bruge tid på.

Napoli er en af de tættest befolkede byer i Europa, og det er en oplevelse i sig selv at opleve det byliv, der ved første øjekast kan virke kaotisk, men efter nærmere bekendtskab er charmerende syditaliensk. Holder du ferie i Napoli, har du desuden flere interessante udflugtsmål inden for din rækkevidde. Er du historisk interesseret, er det naturligvis næsten et must at tage en tur til Pompei. Vil du hellere bruge en dag på stranden, finder du desuden mange gode badesteder med fint vand til snorkling og dykning ikke langt fra byen.

Hvor Napoli har masser at tilbyde, hvis det er kulturelle oplevelser du søger, er Sorrentohalvøen det perfekte rejsemål for dig, som drømmer om en ferie i naturskønne omgivelser. Det er således ikke uden grund, at  Amalfikysten på halvøens sydside er kendt som en af Europas smukkeste kyststrækninger. Her kan du nemt få hele ferien til at gå med at udforske de små, maleriske fiskerbyer og nyde fantastiske udsigter på vandreture langs kysten.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Rejsemål i Campania

Populære hoteller i Campania

Italien, Campania, Maiori
  • Nærmeste lufthavn: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Campania, Forio (d'Ischia)
  • Nærmeste lufthavn: 55 km
  • Nærmeste strand: ca. 650 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Campania, Sorrento
  • Nærmeste lufthavn: 53 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Campania?

9,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser