Rejser til Riccione

Riccione er en livlig og moderne badeby, som ligger på en storslået kyststrækning med en vidunderlig sandstrand. Stranden er opdelt i zoner for forskellige aktiviteter og der er endda særskilte zoner for børn. Her er gang i festen og mange pubber og diskoteker ligger her i byen. I området er dog også flere temaparker, så stedet appellere også klart til børnefamilier.

Riccione er en moderne og travl badeby på Riminikysten i det nordlige Italien

Men det er også en by med meget historie, faktisk strækker byens historie sig helt tilbage til omkring 200 år før vor tidsregning.

Byen har en spektakulær kystlinje med en vidunderlig sandstrand. Den er inddelt i zoner for forskellige aktiviteter og børn har faktisk deres helt egne rolige og trygge zoner.

Cykling er vældig populært i dette område af Italien. Så her kan du komme på flotte cykelture på godt afmærkede cykelstier, de går igennem det smukke terræn.

Langs strandpromenaden ligger restauranter, barer, diskoteker og butikker på rad og række. Riccione er kendt for sin festfaktor, og byen er en populær destination for unge mennesker, der vil feste – særligt i højsæsonen. Der ligger ikke mindre end 300 pubber og diskoteker i badebyen, men det er alligevel også en god destination for børnefamilier på grund af alle temaparkerne i området.

Badeferie med mange muligheder

Riccione ligger lige mellem badebyerne Cattolica og Rimini. I takt med at byerne er vokset, er de tæt på at være vokset sammen og ligger som perler på en snor.

Hvor der i Rimini er en del høje bygninger og meget tæt bebygget, har man i Riccione valgt at holde byen mere åben i kraft af lavere bebyggelse. Riccione fremstår mere eksklusiv og velholdt end Rimini, og især i byens øvre del findes der en del ældre villaer, haver og grønne områder.

Når man rejser til Riccione kommer man til en forholdsvis ny by, der først blev kendt som badeby i 1950'erne, men i modsætning til Rimini, er Riccione i sommerhalvåret hovedsageligt beboet af italienske turister.

Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Solfaktor kan vi tilbyde dig mere end 1.500 ferieboliger i Italien - heriblandt et bredt udvalg af hoteller, villaer og ferielejligheder i Emilia Romagna regionen. 

Vil du gerne bo i Riccione, kan du hurtigt få en oversigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring byen ved at bruge søgemaskinen ovenfor. I beskrivelserne af de tilgængelige boliger, finder du detaljeret information om faciliteter, afstand til stranden osv. 

Har du spørgsmål, eller vil du gerne have hjælp til at træffe det rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om, hvad du skal vælge og hvorfor.

Vil du gerne opleve flere forskellige dele af Italien, kan du naturligvis også vælge at bo forskellige steder i løbet af ferien for at nå længere omkring i støvlelandet. 

Transport

Italien har adskillige internationale lufthavne. Skal du holde ferie i Riccione, er den nærmeste Rimini lufthavn, men inden for rækkevidde er også Bologna Lufthavn. I disse lufthavne finder du en bred vifte af flyselskaber som Ryanair, easyJet og SAS med ruter til store dele af det øvrige Europa - heriblandt Danmark. 

Der kører tog mellem Bologna og Ancona, som ude langs kysten blandt andet stopper i Riccione. Togbanen løber oppe bagved byen, hvilket kan høres svagt, når man befinder sig i gågaden. Dertil kommer diverse busforbindelser og ikke mindst kystvejen samt motorvej få kilometer væk, som gør det nemt at komme til og fra byen i bil. Med en lejebil er det ikke blot let at komme til og fra lufthavnen, men du har også en større frihed til at udforske øens seværdigheder i dit helt eget tempo. 

Det er en tur på omkring 1.800 km, hvis du vil køre til Riccione fra Danmark. Med en overnatning undervejs er det en overkommelig afstand for de fleste, og turen sydpå kan være en chance for at opleve nye fascinerende sider af Europa.

Restauranter og shopping

Riccione byder på gode indkøbsmuligheder af tøj, sko m.v., ligesom du her finder et bredt udvalg af barer, restauranter og caféer. Byens hovedgade omdannes hver aften fra kl. 18.00 til gågade, hvilket giver de lune sommeraftener en helt særlig stemning. I dagtimerne søger de fleste ned til de gode sandstrande, der ligger lige nedenfor byens gader. Her er det både muligt at betale sig fra at leje liggestole og parasoller og at opholde sig på de offentlige områder, der er gratis.

 

Udflugter

Får man lyst til lidt kultur, kan man med fordel tage toget til Rimini, hvilket kan gøres på bare 15 minutter. Herfra går man til Riminis hyggelige historiske centrum, der byder på fine gamle bygninger og monumenter fra blandt andet Romertiden. Får man lyst til at indkøbe frisk fisk til aftenens måltid, findes her også en vidunderlig torvehal, hvor specielt de lokale gør deres daglige indkøb.

Det er blevet populært at at tage på cykelferie i Emilia Romagna regionen, hvilket mange hoteller har taget til sig. Derfor tilbydes der flere steder specielle faciliteter for cyklister, og der er mulighed for cykelleje og guidede cykelture i området.

Hvis en ekstra oplevelse derimod skal være helt på børnenes premisser, bør man unde sig selv et besøg i den fantastiske og meget store Naturpark Oltremare i Riccione. Her kan man både se delfiner, havskildpadder og andre dyr, der lever i vandet.

Lokale links

Den officielle turisthjemmeside finder du her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Riccione

Populære hoteller i Riccione

Italien, Emilia-Romagna, Riccione
8,9
Meget godt
548 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 132 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Emilia-Romagna, Riccione
9,3
Fabelagtigt
41 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 131 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Emilia-Romagna, Riccione
9,4
Fabelagtigt
725 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 132 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)